|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Můj přítel má z předchozího vztahu dvě děti, 6 + 9 let. Děti jezdí na víkend, jsou fajn. Jen jsou občas problémy s jejich matkou. Chová se poněkud zvláštně. Před 14ti dny jsme byli na vystoupení přítelovi dcery a byla tam i její maminka s přítelem. Seděli jsme asi 5 m od nich. Maminka zakázala mladšímu z dětí , aby šel za tatínkem, kterého neviděl 14 dnů. Tak to oplakal. Pak přece jen utekl, aby dal taťkovi pusu a pomazlil se s ním (je to takový malý mazel) a to jste měli vidět jaký na něj vrhla pohled a hned spustila , aby šel okamžitě k ní. Podotýkám, že tam byla i babička a tety. Takové naschvály dělá neustále a to jsou přes 4 roky rozvedeni a ona má přítele, takže by teoreticky měla být v pohodě, protože nám dala zprostředkovaně vědět, "že prý je už s minulostí vyrovnaná a je šťastná"......
Upravil(a) step (5. 6. 2008 10:26)
Není tady
step napsal(a):
Můj přítel má z předchozího vztahu dvě děti, 6 + 9 let. Děti jezdí na víkend, jsou fajn. Jen jsou občas problémy s jejich matkou. Chová se poněkud zvláštně. Před 14ti dny jsme byli na vystoupení přítelovi dcery a byla tam i její maminka s přítelem. Seděli jsme asi 5 m od nich. Maminka zakázala mladšímu z dětí , aby šel za tatínkem, kterého neviděl 14 dnů. Tak to oplakal. Pak přece jen utekl, aby dal taťkovi pusu a pomazlil se s ním (je to takový malý mazel) a to jste měli vidět jaký na něj vrhla pohled a hned spustila , aby šel okamžitě k ní. Podotýkám, že tam byla i babička a tety. Takové naschvály dělá neustále a to jsou přes 4 roky rozvedeni a ona má přítele, takže by teoreticky měla být v pohodě, protože nám dala zprostředkovaně vědět, "že prý je už s minulostí vyrovnaná a je šťastná"......
Můj manžel má také dvě děti 8 + 12 let. Také k nám jezdí na víkendy a na prázdniny. S dětmi také nejsou problémy, ale matka dělá pořád nějaké naschvály. Něco slíbí a pak je to jinak. Dlouho jsme ji vycházeli vstříc, ale pořád to nejde. Ona si myslí, že když si pískne, tak že my hned budeme běhat jak ona chce. Manžel se s ní snaží na všem dohodnout, ale bohužel ona není schopna se dohodnout musí vše být jen po jejím. Pro klid dětí jsme některé věci přehlíželi, ale tohle už je příliš. Oni jsou od sebe nějakých 6 let a stejně i po té době pořád dělá naschvály ikdyž má nyní nového přítele a k tomu jak řekla i bohatého. Proč ne přejeme jí ho a ať je také šťastná jako my, ale proč pořád používá děti jako zbraň proti manželovi? Copak ty děti za to mohou, že matinka nesnese, aby byl manžel šťastný?! Myslela jsem si, že když teď má toho bohatého přítele, že bude lepší s ní vyjít, ale to jsem se hodně spletla. Dokonce děti nesmějí o mně doma mluvit a ani o tom, co u nás zažily a kde s námi byly. Nás také přece netrápí nebo neštve když nám vypráví co budou mít nového a že pojedou tam a tam. Já to dětem moc přeji, aby se měly dobře a jí také přeji, že je šťastná, ale bohužel ona nám ne. Ale co ať si myslí nebo říká co chce hlavně ať se děti mají lépe a ať už je nepoužívá jako zbraň. Tresná je ne nás. Ono to není asi jinde lepší každý bývalý je nějaký ať už je to žena nebo muž. Holt rozuní lidé se vždy domluví. A jak se říká nejhorší strážka je s blbcem.
Není tady
Martíku "naše" BM je to samé v bleděmodrém.S mým manželem jsou od sebe 10let, klukovi je 13, ona má dávno nového přítele se kterým čeká druhé dítě, ale že by se nějak uklidnila, to ne.Jakmile má příležitost, okamžitě jí využije a prudí.Syna máme v péči (na jeho vlastní žádost) asi 4 měsíce, situace se ovšem nijak nezměnila, prudí dál.Momentálně zadržuje zdravotní kartu kluka u jeho bývalé paní doktorky-naprosto nechápeme proč
S dovolenou u moře loni byli taky problémy, žádost na pas dala na poslední chvíli, manžel pro něj musel jet 80km (přeci jsme ho chtěli my, tak proč by ona jela 10km, když my můžeme jet 80, ne?), pořád se ptala, jestli už máme dovolenou zaplacenou (myslím, že by ho nepustila-jen tak, naschvál), prostě stres do poslední chvíle.
Když jsem si chtěla syna vzít na prázdniny k mojí babičce, nedala mu žádné oblečení s tím, že když chceme aby někam jel, máme mu nakoupit atd. ............
Není tady
Isobell napsal(a):
Martíku "naše" BM je to samé v bleděmodrém.S mým manželem jsou od sebe 10let, klukovi je 13, ona má dávno nového přítele se kterým čeká druhé dítě, ale že by se nějak uklidnila, to ne.Jakmile má příležitost, okamžitě jí využije a prudí.Syna máme v péči (na jeho vlastní žádost) asi 4 měsíce, situace se ovšem nijak nezměnila, prudí dál.Momentálně zadržuje zdravotní kartu kluka u jeho bývalé paní doktorky-naprosto nechápeme proč
![]()
S dovolenou u moře loni byli taky problémy, žádost na pas dala na poslední chvíli, manžel pro něj musel jet 80km (přeci jsme ho chtěli my, tak proč by ona jela 10km, když my můžeme jet 80, ne?), pořád se ptala, jestli už máme dovolenou zaplacenou (myslím, že by ho nepustila-jen tak, naschvál), prostě stres do poslední chvíle.
Když jsem si chtěla syna vzít na prázdniny k mojí babičce, nedala mu žádné oblečení s tím, že když chceme aby někam jel, máme mu nakoupit atd. ............
No tak koukám, že se také nenudíte "Vaše" BM je také na
Tak to je výhoda, že máte aspoň syna v péči, ale u nás to tak není a ona by chtěla pořád a pořád zvyšovat výživné, ale na druhou stranu jim nic pořádného nekoupí a když jdou k nám, tak jim skoro vždy také nic nedá. To s tou kartou tedy nechápu také. Doktorka by Vám ji měla poslat na žádost k jeho nové doktorce aniž by jí ovlivňovala BM nebo to tak není? No to my jsme jí řekli jen o rodné listy, ale jinak jsme pasy také vyběhávali my jelikož kdyby se o to měla postarat ona, tak by nejely nikdy. Teď už je máme hotové doma. Tak už jen to, aby je pustila a ještě k tomu nedej bože, aby jim s sebou nedala nic to by bylo docela blbý ikdyž většinu věcí u nás mají také pořízené, ale ne úplně vše. No, ale v žádosti na to předběžné opatření by to mělo asi také být uvedeno od kdy do kdy a řádně vybaveny, ale co ona si představí pod řádně vybaveny to nevím.
To je také docela síla mohla být ráda, že si ho vezme úplně cizá paní na prázdniny a ještě má kecy.
Řešili jste to nějak s tím oblečením třeba s OPD? A jak to probíhá při předání když si ho matka bere na víkedy? Nebo prudí i tím, že na Vás posílá OPD?
Není tady
Oblečení jsme nijak neřešili, nikdy mu sebou nic nedávala, všechno jsme museli mít.Teď když se syn "stěhoval" k nám, tak mu odmítla dát jeho věci, takže jsme mu museli opět všechno nakoupit, třeba jenom boty potřeboval asi patery, že jo.Ona mu nic nedá, protože je to za její !!! peníze.A že otec platil řádně alimenty?No a co?Bude to tak jak ona řekne a basta.
Pro kluka si nejezdí (nemá čas
), dvakrát tu byl její přítel, jenže poprvé se dožadoval abysme kluka poslali na nádraží, nebo aspoň na roh, podruhé jsem to odmítla s tím, ať si přijde až k nám domů, protože chci vidět komu kluka dávám, no a od té doby začali výhrůžky a sprosté urážky (před synem- teda ne, že by do té doby nebyli, občas nějaká pěkná a debilech atd.přilítla) a tak manžel řekl, že mu syna nedá a hotovo.
Tak matka běžela na OSPOD, že jí bráníme ve styku a údajně jí měla paní na sociálce říct, že když to dají k soudu, že bude otec povinen jí tam malého vozit
a
.
Nejlíp uděláš, když holkám sbalíš co mají (u moře toho moc nepotřebují) a vykašleš se na ní, protože s tím stejně nehneš.
Není tady
Tedy Marti, některé části jako bych četla o té "naší" bejvalce. Děti mohou mluvit, co u nás dělali....ale nesmí říct mé jméno a povídat o mně:-) Co dělají těch čtrnáct dnů doma, kde byli na výletě apod. o tom nesmí mluvit. Jenže znáte děti..... myslím, že by se jim mělo zakazovat, aby nědělali špatné věci , ale ne mluvit o tom co dělali , jak se měli.... takže starší se občas prořekne..... Když jsem namítla, že je to špatné, když jí maminka takové věci zakazuje, řekla mi, že jí máme tedy taky něco zakázat!!!!!!!! Někdy dělá vše pro to, aby k nám děti nemuseli....většinou, když ji něčím naštveme.....jindy by nám je dávala i když nemusí, to zase když má nějakou akci...... Jeden den příteli přes SMS vynadá a druhý den, když si přijde s obavami pro děti, že nadávky zas budou pokračovat, směje se na něj jak sluníčko na h...ji:-) Těžko říct, co jí v tý makovičce šrotuje, když ji moc neznám, měla jsem tu nečest se s ní setkat i osobně, ale to skončilo hádkou, protože já si taky některé věci bohužel nenechám pro sebe.... ale s odstupem času vidím, že to bylo zbytečné...... V oblečení , co dává dětem ji musím "pochválit", občas sice něco zapomene, ale která z nás ne:-) děti zásobuje velmi pravidelně novými značkovými věcmi, předpokládám pro to, aby jsem si jich všimla, což se jí daří:-) Ale vím od přítele, že ač bylo peněz málo měla vždy zálibu v nakupování v těch lepších.....ale té starší to moc sluší:-)
Není tady
Teda holky jak to tu čtu, nedokážu si to dost dobře představit. Jak už jsem psala na začátku diskuze, u nás jsou vztahy naprosto pohodové. Dokonce jsme minulý týden byly s exmanželkou mého nastávajícího a se všemi našemi dětmi na dovolené (jen maminky a děti - táty jsme nechali ať chodí do práce) a parádně jsme si to užily my i děti. Jediný problém který řešíme, je jak vysvětlit princezně, že ona sice má dva brášky, ale ti dva kluci navzájem bráškové nejsou.
Vůbec vám nezávidím vaše problémy s bývalkami vašich partnerů. Naopak jsem moc ráda za to, jaké vztahy máme my. A že si klidně můžu zajít na kafe s novým mužem bývalé ženy mého nastávajícího, když potřebuju například radu co koupit mému drahému k narozeninám a všem to připadá normální stejně, jako že na třídní schůzky princezně jdou oba její biologičtí rodiče společně.
Není tady
Isobell napsal(a):
![]()
Jak může zadržovat zdravotní kartu? Přece pokud ho máte soudně svěřeného v péči, zajde otec coby zákonný zástupce k lékařce, ke které ho chcete přihlásit a ta si kartu od své kolegyně sama vyžádá a původní ošetřující lékař ji posílá poštou, nebo zdravotnickou dopravou. Rodičům to vůbec nemá přijít do rukou.
Není tady
step napsal(a):
Tedy Marti, některé části jako bych četla o té "naší" bejvalce. Děti mohou mluvit, co u nás dělali....ale nesmí říct mé jméno a povídat o mně:-) Co dělají těch čtrnáct dnů doma, kde byli na výletě apod. o tom nesmí mluvit. Jenže znáte děti..... myslím, že by se jim mělo zakazovat, aby nědělali špatné věci , ale ne mluvit o tom co dělali , jak se měli.... takže starší se občas prořekne..... Když jsem namítla, že je to špatné, když jí maminka takové věci zakazuje, řekla mi, že jí máme tedy taky něco zakázat!!!!!!!! Někdy dělá vše pro to, aby k nám děti nemuseli....většinou, když ji něčím naštveme.....jindy by nám je dávala i když nemusí, to zase když má nějakou akci...... Jeden den příteli přes SMS vynadá a druhý den, když si přijde s obavami pro děti, že nadávky zas budou pokračovat, směje se na něj jak sluníčko na h...ji:-) Těžko říct, co jí v tý makovičce šrotuje, když ji moc neznám, měla jsem tu nečest se s ní setkat i osobně, ale to skončilo hádkou, protože já si taky některé věci bohužel nenechám pro sebe.... ale s odstupem času vidím, že to bylo zbytečné...... V oblečení , co dává dětem ji musím "pochválit", občas sice něco zapomene, ale která z nás ne:-) děti zásobuje velmi pravidelně novými značkovými věcmi, předpokládám pro to, aby jsem si jich všimla, což se jí daří:-) Ale vím od přítele, že ač bylo peněz málo měla vždy zálibu v nakupování v těch lepších.....ale té starší to moc sluší:-)
Jjo přesně také by nám je dávala každý víkend stejně jsou akždý víkend jinde, ale ne s matkou. Když něco potřebuje je miloučká, ale když není dle jejího, tak nám je zase nechce vůbec dávat jako nyní o víkendu nám je nedala vůbec. Já jsem s ní už také několikrát měla výměnu názorů jelikož také nejsem ten typ, co si nechá s....t na hlavu a jí se moc nelíbí, když jí někdo nejde na ruku. Pak jsem ta špatná já a ona ta nej maminka na světě. Ale aspoň když jim něco s manželem slíbíme, tak to také dodržíme na rozdíl od ní a jejího přítele. Také ty hádky byly zbytečné s ní nehne nic. Teď se do toho radši nemíchám, aby byl klid. Ano pochopila bych, že občas se na něco zapomene, ale že pokaždé a vše? V tom nakupování je ta Vaše lepší matka jelikož jim aspoň koupí, ale ta naše jak už jsem psala 1 za půl roku a děti z toho mají Vánoce. Kdyby jim opravdu dopřávala, tak nic nenamítáme, ale ono se tak neděje spíš si dopřává ona.
Není tady
Piia napsal(a):
Teda holky jak to tu čtu, nedokážu si to dost dobře představit. Jak už jsem psala na začátku diskuze, u nás jsou vztahy naprosto pohodové. Dokonce jsme minulý týden byly s exmanželkou mého nastávajícího a se všemi našemi dětmi na dovolené (jen maminky a děti - táty jsme nechali ať chodí do práce) a parádně jsme si to užily my i děti. Jediný problém který řešíme, je jak vysvětlit princezně, že ona sice má dva brášky, ale ti dva kluci navzájem bráškové nejsou.
Vůbec vám nezávidím vaše problémy s bývalkami vašich partnerů. Naopak jsem moc ráda za to, jaké vztahy máme my. A že si klidně můžu zajít na kafe s novým mužem bývalé ženy mého nastávajícího, když potřebuju například radu co koupit mému drahému k narozeninám a všem to připadá normální stejně, jako že na třídní schůzky princezně jdou oba její biologičtí rodiče společně.
Tak to Ti docela závidím, že jste všichni o.k.. Já to říkám pořád pokud jsou lidé normální a rozumní lze se dohodnout na všem, ale jakmile tomu tak není, tak veškeré snažení je marné. Opravdu závidím 

Není tady
Pii, taky jsem dříve doufala, že by jak pro děti tak i pro nás bylo dobré mít dobré vztahy s jejich matkou. Jenže teď já tu ženskou nenávidím......za to co dělá.... jak vydírá přes děti, jak na mě posílala sociálku (té jsem to vysvětlila stručně a jasně, už mě neotravují) psala na mě žalobu (bohužel neuspěla a musela jako neopodstatněnou zaplatit soudu 500,-) děti a exmanžela tahala k psycholožce, protože nabyla dojmu, že je psychicky týráme...... takový je ona dáreček..... Na druhé straně můj bývalý manžel má rovněž přítelkyni, se kterou ani s ním problém nemám. Spíše oni mají problém, se na mě jen podívat. Nevím proč..... Snažila jsem se o kontakt s nimi, ale nechtějí, takže jsem to vzdala, ale jsem ráda, že si ex našel hodnou paní, která je na našeho syna hodná a on ji má rád.
To, že nesnáším BM toho mého je můj velký problém, který bych ráda vyřešila. Chtěla bych, aby mi byla ukradená, jenže bohužel min. 1 x za 14 dní dá o sobě vědět. Myslela jsem, že po pěti letech se to ustálí, ale tak jak ona stále prudí já ji nesnáším, čím dál víc.... Snažím se na ni nemyslet, ale nevím buď z ní mám strach nebo je mi o d p o r n á jako člověk, dokonce se mi o ní zdají zlé sny.... je to na hlavu.... Tak se z toho aspoň jednou za čas vykecám tady:-)
Upravil(a) step (11. 6. 2008 7:51)
Není tady
Step, to je mi líto. Upřímně řečeno nedokážu si představit, že bych měla žít v takových napjatých vztazích, asi bych brzy skončila u psychiatra. Asi mám opravdu štěstí, že exmanželka mého nastávajícího je má kamarádka už od dětství, kdysi taky chodila s mým bratrem a z manželství odešla ona kvůli jinému muži a byla docela ráda, že jsme se s jejím ex po asi dvou letech od jejich rozchodu dali spolu dohromady. Je fakt, že i v našem okolí je spousta lidí, kteří naše dobré vztahy nedokážou pochopit (například nastávající tchýně). Myslím, že pro princeznu je naše přátelské soužití to nejlepší a přála bych něco takového všem dětem rozvedených nebo rozejítých rodičů.
Není tady
Pio, já jsem dokonce chodila kvůli ní k psychologovi, ale nic mi to nedalo.....tak jsem tam přestala chodit....Vím, že ona taky jednoho navštívila s dětma a i bývalým...doufala, že mu psycholog domluví....spíše domluvil jí, co dělá za zlobu, tak s tím taháním dětí k psychologovi brzy skončila.....
Není tady