Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 30. 11. 2007 10:45

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava
Web

Víkendové děti

Máte někdo nevlastní děti, které k vám jezdí na víkendy? Jak s nima vycházíte, jak se k nim chováte? Jak vycházíte s jejich mámou?
Mám nevlastní dceru, z přítelova předchozího manželství. V zimě jí bude 7 let. Znám ji od narození, protože s její mámou jsme kamarádky od naší puberty. (Jen pro upřesnění, já jim manželství nerozbila. Kamarádka se zamilovala do jiného když byl Peťce rok a odešla za ním. Rozváděla se, když už s tím novým čekala další dítě. A já se s jejím exmanželem dala dohromady, když ten klouček slavil první narozeniny.)
Máme se s Peťkou navzájem moc rády. Jezdí k nám co dva týdny na víkend a o prázdninách podle domluvy. Myslím, že se k ní chovám jako k vlastní a určitě k tomu přispívá i to, že s její mámou dobře vycházím (chodíme spolu na kafíčka, s dětmi do mateřského centra apod.).
Peťka taky zbožňuje oba své brášky - toho maminčina i toho, kterého má u nás. Víkendy kdy je u nás si vyloženě užívám, protože mi se spoustou práce kolem miminka pomáhá.
Nejhezčí chvíle je pro mě ta, když jí večer přečtu pohádku, ona mě obejme kolem krku a řekne "mám tě ráda".
Samozřejmě se vyskytnou i konflikty, kdo má doma sedmiletou holku, tak to zná, začátek školy byl velký skok a Peťka začíná být hubatá a samozřejmě zkouší obvyklé: "kup mi to, nebo řeknu mamince..." Naštěstí, znám názory i postoj její mámy, takže zatím to zvládáme.
V okolí slýchám, že náš způsob soužití (mezi naší rodinou a rodinou přítelovy exmanželky) je neobvyklý.
Jak je to u vás, s "víkendovými" dětmi?

http://lilypie.com/pic/090119/pFeE.jpghttp://b3.lilypie.com/U8lVp1/.png
http://lilypie.com/pic/2009/10/18/AoeE.jpghttp://lb1f.lilypie.com/Spq8p2.png

Není tady

#2 30. 11. 2007 11:11

mates
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Víkendové děti

Já mám něco podobného,ale klukům je 6 a 8 let a taky je znám od narození,ale náš vztach asi není takový jako ten váš.Můžu říct,že spolu vycházíme-někdy.U nás,podle mě ,není problém v dětech ,ale v tatínkovi,protože já jim můžu prát,vařit,obskakovat je,ale pokárat je nemůžu.Takže se spíš než s dětma dohaduju s přítelem.Je to na dlouhé povídání.

Není tady

#3 30. 11. 2007 11:45

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak v tomhle mám štěstí, přítel má na výchovu podobný pohled jako já, takže se většinou shodneme v tom, za co děti kárat. Fakt je, že pokud je přítel u prohřešku, nechávám většinou pokárání na něm, když ale u toho přítel není, tak nic nenamítá když malou napomenu nebo něco zakážu já a naopak, pokud jde Peťka žalovat, tak mě podoří. Většinou spíš já večer až děti spí, říkám přítelovi, že se mi některé pokárání zdálo moc nebo přehnané.

Není tady

#4 30. 11. 2007 14:17

mates
♥♥♥♥♥♥♥

My také má na výchovu stejný pohled,ale to se netýká jeho kluků-to je speciální kategorie na kterou se nesmí sahat.Nechce jim za nic vynadat,nechce je vychovávat ,když jsou u nás,chce je jen opečovávat jako kvočna a totéž žádá ode mne.Ale já nejsem schopná chovat se ke dvoum raubířům bez základních návyků jako ke dvěma andílků.On je vidí úplně jinak.

Není tady

#5 30. 11. 2007 14:27

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak to je potom složité. Tatínci občas něco vidět prostě nechtějí. To už pak jedině místo kluky peskovat tatínka. Když za to nemůžou děti, může za to ten co je "ne"vychovává.

Upravil(a) Piia (30. 11. 2007 14:27)

Není tady

#6 7. 12. 2007 12:33

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Piio, ta  přátelská atmosféra, kterou máte v obou rodinách je opravdu neobvyklá. Je to moc hezké, opravdu. Držím palce, ať to pokračuje i dál.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#7 17. 3. 2008 9:42

petula29
♥------

Zdravím všechny a prosím o názor. Manžel má z minulého manželství 9-tiletého syna (rozváděli se, když mu byly 4 měsíce)a spolu máme 6-tiletého syna. Můj dotaz se týká toho, jak by k nám měl jezdit vybavený. Už od začátku je to zavedené tak, že si k nám s sebou nevozí vůbec nic, akorát učení od nástupu do školy. Protože jsme oblečení měli možnost dědit po mém synovcovi, nijak jsme to neřešili a co bylo potřeba jsme dokoupili (hlavně boty, jeho mamka mu kupuje pouze ty nekvalitní od Vietnamců, přestože měl vrozenou vadu nožičky a ve dvou letech prodělal operaci). Do nedávna jsme si mysleli, že je naše povinnost na ty dny, kdy je u nás (každý druhý víkend, vánoční prázdniny, měsíc v létě)ho po materiální stránce zabezpečit. Ale po přečtení různých diskuzí zjišťuju, že to tak asi není. Finanční situace manželovy BM je dobrá, v 8 letech dostal k Vánocům Playstation, teď mu bude k svátku kupovat PC. My si taky stěžovat nemůžeme, ale takové dárky bychom si pro kluky dovolit nemohli a zdá se nám to vzhledem k jejich věku dost předčasné. Teď nevím, jak máme dál postupovat. Ozvat se nebo to nechat být tak, jak to bylo doposud, ikdyž mě to štve (tím spíš, že si v blízké době chceme pořídit ještě jedno mimi, tudíž peněz ubyde). S manželovou BM to bylo složité, trvalo téměř 5 let, než se alespoň trochu smířila s tím, že má syn také tátu a ten má novou rodinu, tak máme trochu strach zase znovu píchat do vosího hnízda. Prosím o názor vás, co jste v podobné situaci.....a jak to řešit se sportovníma pomůckama (kolo, přilba, lyže,...), doteď měl vše dvojmo, ale leze to do peněz. Předem díky za názory.

Není tady

#8 17. 3. 2008 22:52

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Moje děti chodí k tatínkovi vždy vybavené oblečením na doma, na ven a na slušno. Vždy jsme se telefonicky domluvilï, co asi budou dělat a podle toho si přibalily plavky, turistické boty apod. Po nějakém čase jsem otce požádala, aby jim k sobě pořídil pyžama a papuče, bylo nepraktické tohle převážet.
On je na tom finančně velmi dobře, je znovu ženatý, žijí s ním děti jeho ženy. Nikdy mě ale nenapadlo, že by si děti neměly vozit své věci. Podle potřeby si berou i nějaké další vybavení - lyže, své PC hry, mobily, playstacion apod. Opačně otec také dovolí dětem si vzít domů veškeré jeho dárky, přivezou si DVD, které příště vrátí apod.
Je pravda, že když byli menší, občas se mi stalo, že se vrátili ušpinění a měla jsem problém dát třeba do pořádku zimní bundu, ve které měli jít druhý den do školy. A taky se mi nelíbilo, že musím myslet na to, aby měli čisté věci v pátek před odjezdem a pak v neděli mi navrší kupu prádla, ale zvykla jsem si. Když si děti u otce něco zničily (párkrát kalhoty), koupil jim nové.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#9 19. 3. 2008 8:36

Piia
♥♥♥♥♥♥-
Web

Peťulo u nás je to tak, že Peťka má u nás trvale základní oblečení - pyžama, bačkory, nějaké spodní prádlo, ponožky, trička, tepláky, 1 kalhoty, 1 sukni, svetr, mikinu, bundu na ven.... a podle toho, co chceme podnikat a na jak dlouho přijede se domlouvám s její mámou, co si potřebuje donést. Oblečení, které má u nás kupujeme a doplňujeme my a občas po domluvě s její mámou jí koupíme i něco, co potřebuje vzít s sebou domů (boty, bundu do školy....). Věci které má u nás a vyroste z nich tak (kromě spodního prádla) schovávám až do nich doroste náš malý. Co se týká dalších věcí tak má jak co. Koloběžky má dvě - jednu doma u mámy a druhou doma u nás a obě časem zdědí její mladší bráškové (v každém doma má jednoho) a stejně tak většinu hraček pro obě pohlaví.
Kolo, lyže přilba a podobně jsou poměrně nákladné věci (aspoň pro nás), takže o takových se asi budeme domlouvat s její mámou a nebudeme je kupovat dvojmo, prostě každý koupí něco a pak si to bude princezna převážet podle toho, kde to bude potřebovat - její otčím má poměrně velké auto a je ochotný ji převážet, takže by s tím neměl být problém.

Upravil(a) Piia (19. 3. 2008 8:36)

Není tady

#10 20. 5. 2008 13:14

Martík27
♥♥-----

Dobrý den, můj manžel má z předchozího vztahu dvě dcery ve věku 8 a 12 let. S holkama vycházím dobře, ale s jejich matkou už je to horší. Od začátku dětem moc oblečení nedává a někdy vůbec nic. Není s ní žádná domluva. Dětem jsme nějaké věci k nám pořídily jelikož by chodily nahé. Ale kolo, brusle, pc mají jen u nás, jelikož máme takovou zkušenost, že když jsme jim daly starší pc a jednou i kola matka vše prodala a tak, už bohužel tyto věci mají jen u nás. Dcery si manžel bere každých 14 dní a na 3 neděle na prázdniny. Matka jim také kupuje nevhodné boty a mnohdy jim dala, tak ve špatném stavu, že jsme jim musely pořídit nové.

Není tady

#11 31. 5. 2008 8:14

buchtuna
♥♥♥----
Místo: Střední čechy

Teda! Ještě že vás chudáci ty děti mají!

Není tady

#12 2. 6. 2008 14:08

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

Teda! Ještě že vás chudáci ty děti mají!

To bylo myšleno jak? Tak promiňte, že jsem vůbec něco napsala. dumbom

Není tady

#13 2. 6. 2008 14:26

buchtuna
♥♥♥----

Už jsem Vám odepisovala v jiném příspěvku.  No já si myslím že nic není černobílý,a že ty matky co jsou znechucené B.M.  svého muže. Se taky jednou můžou stát B.M. a pak je zase nějaká jiná ženská bude pomlouvat jak se špatně starají o své děti.  Prostě to tak je i kdyby se rozkrájely,tak je zdrbnou.  Každá pořádná máma,to svý dítě nepošle jak šupáka na víkend k otci.

Není tady

#14 2. 6. 2008 14:28

buchtuna
♥♥♥----

Anebylo to samozřejmě myšleno jen na Vás.  Tak zrovna bývalá Vaše muž je exot,no.  Ale hodně často to je tak že i když je spořádaná,tak jí zdrbnou.

Není tady

#15 3. 6. 2008 9:00

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

Už jsem Vám odepisovala v jiném příspěvku.  No já si myslím že nic není černobílý,a že ty matky co jsou znechucené B.M.  svého muže. Se taky jednou můžou stát B.M. a pak je zase nějaká jiná ženská bude pomlouvat jak se špatně starají o své děti.  Prostě to tak je i kdyby se rozkrájely,tak je zdrbnou.  Každá pořádná máma,to svý dítě nepošle jak šupáka na víkend k otci.

Ano nic není černobílý a ano může se to stát i mně, že budu jednou bývalou s dítětem, ale určitě bych svému dítěti dala vše, co potřebuje a nespoléhala bych na to, že otec tam nějaké věci má nebo nemá. A pevně věřím, že my bychom se spolu jistě dohodli jelikož jsme rozumní a máme snahu se dohodnout, ale pokud tam ta snaha se na něčem dohodnout není, tak to je  potom těžké a nejvíce to odnášejí děti. To by si měla hlavně jejich matka uvědomit, že tím netrestá nás, ale ty děti. Ale děkuji a jsem s Vámi za jedno, že pořádná máma své děti nepošle k otci jako šupáky. stolt

Není tady

#16 3. 6. 2008 9:28

buchtuna
♥♥♥----

Pokud je to taková "bestie" že dětem prodá hračky a hry co dostaly od svého otce a od vás.  Tak to bych já s ní asi řešila,že takhle tedy ne. A když by to nešlo po dobrém,tak po zlém.   Jak to vypadá s tou dovolenou?

Není tady

#17 3. 6. 2008 9:38

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

Pokud je to taková "bestie" že dětem prodá hračky a hry co dostaly od svého otce a od vás.  Tak to bych já s ní asi řešila,že takhle tedy ne. A když by to nešlo po dobrém,tak po zlém.   Jak to vypadá s tou dovolenou?

Pořád stejně. Nezvedá už ani telefon a když se s ní chtěl bavit manžel osobně, tak mu ani neotevřela. Takže zatím to vypadá špatně. Zachvíli budou prázdniny a holky budou chtít jet i k babičce- mamina mého mažela, takže uvidíme zda je nechá jet i tam. No a příští týden jede starší dcera do školy v přírodě, tak se tam s ní sejdeme a uvidíme, co z ní vypadne ohledně té dovolené. Bude tam dost lidí a i ten její přítel, tak snad dostane co nejdřív rozum. No a jak byste to řešila vy? Ani s těmi věcmi, co prodala se nic nedělo ona se jen chechtala a když jí řekl manžel, že půjde na OPD, tak mu jen se smíchem odpověděla, že ať klidně jde. No a co myslíte, že bylo na OPD no, tak jim ty věci nechce u Vás doma a tím to bylo hotové, tak jsem to tak také udělali ikdyž děti mají kola a brusle jen když jsou u nás a to je velká škoda. Jak byste řešila dovolenou, prodávané věci a oblečení VY? Děkuji

Není tady

#18 3. 6. 2008 9:58

buchtuna
♥♥♥----

Já vím že se to každému radí když není ve Vaší kůži. A co ty děti,nechtěly by bydlet u vás? A vy byste to chtěla?   Pak už se to dá asi řešit jedině soudní cestou, budou chtít posudek od psychiatra. Podle mě se budou ptát sousedů.  Ale je to povaha,prodat dětem hračky!   Ta přetvářka před novým přítelem jí dlouho nevydrží, nové koště vždycky dobře mete.   Ale dlouho jí to nevydrží.

Není tady

#19 3. 6. 2008 10:32

buchtuna
♥♥♥----

Ještě mě napadlo,když jim nedává oblečení,má problém koupit pořádné boty a věci. Tak co škola,tam vše platí? Obědy a tak.

Není tady

#20 3. 6. 2008 11:02

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

Já vím že se to každému radí když není ve Vaší kůži. A co ty děti,nechtěly by bydlet u vás? A vy byste to chtěla?   Pak už se to dá asi řešit jedině soudní cestou, budou chtít posudek od psychiatra. Podle mě se budou ptát sousedů.  Ale je to povaha,prodat dětem hračky!   Ta přetvářka před novým přítelem jí dlouho nevydrží, nové koště vždycky dobře mete.   Ale dlouho jí to nevydrží.

Vím jen že ta mladší by to chtěla a ta starší nevím ona je dost pod jejím vlivem. Mně by to nevadilo mám je ráda když jsou u nás tak se o ně také starám. Jenže ona se jen tak nevzdá bude chtít mít děti u sebe a bude na otce akorát házet špínu jak už několikrát předvedla. Bojí se také aby nepřišla o peníze, které dostává od státu a také od manžela. Mě už několikrát také poslala někam. Jsem jí akorát dobrá, když si vezmu děti když potřebuje. Psychiatr by zřejmě zjistil, že děti mají z matky velký strach, tak jí ani nijak neodporují a dělají vše jak chce ona. Ta starší spíše ano, ale ta mladší má více svojí hlavu. Že jo je to hnusné jsou to jejich hračky a ona je prodá. Myslím si, že sousedi také dneska nic neřeknou každý se dneska všemu straní, aby někde nemusel vypovídat a pak neměl ze života peklo. To je mi také jasné, že jí ta přetvářka dlouho nevydrží. Jsou spolu teprve nějaký půl rok.

Není tady

#21 3. 6. 2008 11:13

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

Ještě mě napadlo,když jim nedává oblečení,má problém koupit pořádné boty a věci. Tak co škola,tam vše platí? Obědy a tak.

No co já vím od dětí, tak obědy jim platí až od 15. kdy dostane výplatu a dny před tím chodí domů a ten její přítel jim "vaří". Vím, také že když byla ještě mladší dcera ve školce o prázdninách a starší doma, tak musela holka chudák čekat až máma přijde z práce a donese jí nějaké jídlo. Několikrát jsme ji s manželem vzali na oběd. K jídlu si kupovala chlebíčky a sladkosti - super. No jinak asi výlety ano a divadla. Teď pojede i starší dcera do ŠvP. Minulý rok jela také a matka jí den před odjezdem šla místo školy kupovat věci do Švp. Koníčky mají akorát v rámci školy - zdarma. Jen platí 50,- Kč/měsíčně za družinu. Takže toho moc není a jak už jsem psala jednou za 1/2 roku jim koupí pár věcí a pak zase nic. Spíše za peníze, které ji manžel posílá chodí popíjet atd., ale na děti moc nejdou. Ani tomu jídlu moc nedají. Hrozně málo jedí hlavně ta starší. Ta mladší když má možnost, tak se hodně nají a pak říká dělám si zásoby, protože doma toho moc nedostanu. Většinou co slyšíme, že jim matka dává jsou hranolky nb corflakes s mlékem. Ani nechodějí na jiné kroužky mimo školu jak tvrdila matka u soudu a vůbec plno věcí bylo vymyšlených, ale s tím se nikdo nezaobíral. S chováním matky nic neuděláme jelikož ona se nám vždy vysměje a každý jí jde na ruku. butterdumbom

Není tady

#22 3. 6. 2008 12:09

buchtuna
♥♥♥----

To je ale její problém, že neumí hospodařit z penězi. Také dostávám alimenty,chodí mi na účet spolu s mateřskou a nejdřív ze všeho zaplatíme složenky,nájem,obědy atd.   Asi má dostatek peněz a utrácí je za hlouposti,když není schopná ušetřit dětem na obědy.

Není tady

#23 4. 6. 2008 8:26

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

To je ale její problém, že neumí hospodařit z penězi. Také dostávám alimenty,chodí mi na účet spolu s mateřskou a nejdřív ze všeho zaplatíme složenky,nájem,obědy atd.   Asi má dostatek peněz a utrácí je za hlouposti,když není schopná ušetřit dětem na obědy.

Ano je to jen a jen její problém, že neumí hospodařit s penězi. Mezi 8 - 12 dostává dávky od státu a také alimenty od manžela. Okolo 15. dostává výplatu v práci. Manžel také nejdříve zaplatí alimenty pak se zaplatí veškeré poplatky a pak to ostatní. Bydlí u ní i ten přítel, který jí také přispívá na nájem a jídlo. Několikrát se nám už stalo, že dva dny po výplatě neměla ani 200,- Kč na kredit, jelikož je s ní někdy problém ikdyž se s ní manžel domluví na dni a hodině stejně, když tam přijede, tak jí musí volat a zjistí, že je úplně někde jinde a když jí řekne proč nezavolala, že bude jinde, že zbytečně jel jinam, tak mu řekne že nemá kredit, ale nás to opravdu nezajímá, také ještě existují tel. budky. Nebo může chvíli počkat až manžel přijede a pak si jít, většinou to byly jen blbosti kvůli, kterým nebyla na určeném místě. Kdyby to byl vážný důvod, tak nemáme nic proti. Ona si myslí, že jezdíme asi na vzduch - dneska ta nafta je drahá a ona z toho má jen srandu.

Není tady

#24 4. 6. 2008 9:33

buchtuna
♥♥♥----

No jo, je to trubka.  Moje kamarádka má rozvedeného manžela,když mi vyprávěla o jeho BM nemohla jsem tomu uvěřit.  Klukovi maže rohlík k obědu,doma bordel. Když je měla navštívit sociálka,tak se paní dopředu nahlásila že přijde, takže uklidila.   Já vždycky myslela že se nehlásí.. Když jsem se rozváděla,tak ty ženský jezdí domů se podívat jak dítě žije. Mě navštívila v práci,říkala že ani ke mě domů nepůjde,byla moc milá. Ale taky se neohlásila,najednou byla ve dveřích. Popovídali jsme si a odjela.

Není tady

#25 4. 6. 2008 10:51

Martík27
♥♥-----

buchtuna napsal(a):

No jo, je to trubka.  Moje kamarádka má rozvedeného manžela,když mi vyprávěla o jeho BM nemohla jsem tomu uvěřit.  Klukovi maže rohlík k obědu,doma bordel. Když je měla navštívit sociálka,tak se paní dopředu nahlásila že přijde, takže uklidila.   Já vždycky myslela že se nehlásí.. Když jsem se rozváděla,tak ty ženský jezdí domů se podívat jak dítě žije. Mě navštívila v práci,říkala že ani ke mě domů nepůjde,byla moc milá. Ale taky se neohlásila,najednou byla ve dveřích. Popovídali jsme si a odjela.

Ano to je, ale ona se už zřejmě nezmění. Nedříve jsem si myslela, že se díky novému příteli změní k lepšímu, ale spíše je to opačně a přítele mění k obrazu svému. Ano se sociálkou máme stejné zkušenosti. Místo, aby matku také přepadla nečekaně, tak se ohlásila předem a to je jasné, že se matinka na návštěvu připravila. Dcery do školy vyšňořila a byla vzorná maminka. dumbom A pak se divíme jak nějaké děti umírají hlady, protože se o ně matka nestará a sociálka ji ani na stížnosti sousedů nenavštíví. Pak to takhle špatně dopadá.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí