27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se jen zeptat, jsme s manelem u delí dobu neustále na noe - uvauji o rozvodu. On mi ale vyhrouje, e bude chtít vyplatit ze společného domu a bude trvat na prodeji. Já bych ale chtěla v domě zůstat (nemám s dětmi kam jít). Musela bych ho vyplatit z celého odhadu nebo jen ze splacené částky - máme na dům asi rok hypotéku. Přijde mi nefér, kdybych ho měla vyplatit z odhadní ceny a pak zaplatit jetě hypotéku (platila bych tak za dům vlastně dvakrát. No a s rodičovským příspěvkem nevím nevím.
Díky za rady!!!
Není tady
Velice rychle, SJM neboli ve co jste si pořídili za doby trvání manelství se děí na polovinu. Na úprodeji trvat nemůe, pokud dostne polovinu ze zaplacené částky. jistým způsobem budete platit jako by dvakrát, ale z té části, která jakoby patřila manelovi. Tedy dokoupíte ideální polovinu. Je to sloité ale s tím bych si nelámal hlavu. ROdíčovské neboli výivné pokud se nedohodnete na výi stanový soud na návrh a podle moností otce. Jetě zvate monost výivného na rozvedeného manela
Není tady
Nechápu tu větu, proč bys měla něco platil dvakrát. Prostě teď máte dům napůl a kdy ho pak chce mít sama, tak logicky vyplatí toho druhého. Dá mu polovinu z odhadní ceny za to, e se vzdá svého spoluvlastnického práva. No a pak je dům jen tvůj, tak ho splácí sama. Mě to přijde logické a nikoliv nefér, jak píe.
Není tady
Mě to tedy logické nepřijde. Kdy napůl majetek, tak napůl i dluhy.
Není tady
Odečtěte dluhy od odhadnuté ceny domu. Výsledek si rozdělte dvěma. A tím vyplatí manela.
Chápu e máte děti a ty nemá kam jít, ale je to i jeho majetek a odejít s holou pr...í mi nepřijde fér - děti neděti. Tak dům prodejte a pořiďte si kadý byt. Trvej na dostatečných alimentech a je to.
Není tady
Tino, pokud by chtě manel půlku domu, tak i půlku dluhů, logicky.
Příklad... dům má hodnotu 6 milionů, hypotéka je 1 milion.
Buď dostane manel 2,5 milionu na ruku.
Anebo dostane 3 miliony s tím, e 0,5 milionu jetě pomůe splatit při hypotéce. CCA (!!!) to bude stejně.
Ale aby manel dostal ze SJM 3 miliony a u nic nemusel platit? A aby ena dostala ze SJM jen 2 a milion dluhu? To spravedlivé asi nebude To, co doplácí po rozvodu, u přece ze SJM není.
Upravil(a) Simon (30. 11. 2007 12:26)
Není tady
Tiina napsal(a):
Katerino kdy je napůl majetek tak ano, ale ten dům bude po vyplacení celý Peulíny..to by jako měl její manel platit hypotéku na dům, který mu u nepatří ?
Ten dům jim stejně nepatří, minimálně část patří bance. Take si vlastně rozdělí jen to, co je skutečně jejich.
Není tady
Přesně tak, rozdělí majetek který nahromadili za dobu manelství, take pokud mají z celé ceny domu zaplaceno dejme tomu 1 milion a zbytek je hypoteka, tak manel dostane pul milionu ale co zbývá doplatit na hypotece je v tu chvíli u pouze manelky.
Není tady
No jo, ale jak to bude kdy máme zaplacenou jen malou částku z 940.000,- - platíme ji teprve rok. To bych ho vyplatila z toho splaceného a zbytek u bych doplatila sama? Kdyby to tak bylo, la bych asi do toho, jinak bych na to neměla a na to on hraje. A kdy trvá na prodeji a já jsem proti, jak by to soud řeil? Brali by třeba ohledy na to, e bych s klukama neměla kam jinam jít????
Není tady
Já si myslím, e pokud se nedohodnete a bude klasický rozvod,tak na to soud bude brát ohled. Otázka je, jestli nebude potřeba aktuální odhad nemovitosti (je moná,e bude vyí ne 940 tis.), z té by se pak odečetla hypotéka a z toho zbytku bys mu vyplatila 1/2. To si myslím, e bude potřeba (odhad stojí cca 3-5 tis.). Pak chtěj co nejvyí alimenty na kluky i na sebe (nemá monost výdělku,stará se o společné děti) a mohla bys to zvládnout. A nezapomeň, auto,motorka apod. co uívá tvůj mu, je také napolovic tvé (pokud bylo zakoupeno za manelství).Stejně tak naetřené peníze, které má mu na účtě jsou společné atd. . Minulý týden jsem pomáhala vyplńovat kamarádce papíry k rozvodu, má právničku, která bydlí daleko a radí ji jen po internetu (a potou podklady k soudu) a vylo to na pár korun. Nala ji na netu.
Není tady
Je to tak jak píe Adamíra. Pokud nebude chtít dům prodat, má monost odkoupit od manela jeho polovinu, má toti předkupní právo - take ho vlastně vyplatí z jeho zaplacené půlky, v praxi mu dá půlku toho, co zbyde po odečtení hypotéky.
Soud bude brát ohled, e má děti, ale na barák to nebude mít ádný vliv, při dělení majetku jako takového ty děti a tak moc vliv nemají - e by např. soud řekl, e mu nemusí tu jeho půlku platit, si nemyslím. Soud má samozřejmě vliv při určování alimentů, take chtěj nějaké rozumné peníze, které zabezpečí tvé děti - ale zase neměl přehnané nároky, i tvůj mu musí z něčeho ít. Bude to mít asi těké, dvě děti a hypotéka....ale dá se to, moje máma taky dostala barák a splácí hypotéku, jene můj otec se zachoval docela sluně, hypotéku jí po dobu, co jsme jetě se sestrou studovali, z určité části pomáhal platit a ona ho vyplatit nemusela.
Musí si dobře rozmyslet, jestli to zvládne, znám případ, kdy se dva rozvedli, paní si myslela, e hypotéku zvládne, jene to nezvládla - a teď se potřebuje domu s hypotékou rychle zbavit.
Není tady