29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kiara napsal(a):
Tak, tak...
Já jsem si partnera vždycky musela tzv. "násilím vykopat" a to proti matce, které se pro její princeznu nezdál žádný partner "dosti dobrý"
Na jednu stranu se jí nedivím - nezdravě na mě visela už z toho titulu, že několikrát přišla do jiného stavu, těhotenství nikdy nedopadlo a já byla jediné dítě, které byla schopna donosit a porodit. S odstupem času se jí nedivím, dokázala jsem ji pochopit a na to konto jí její šílenosti odpustit
Pro mého tatínka taky žádný můj partner nebyl dost dobrý, až potom jeden - jenže to jsem zase dostala kapky, když jsem se s ním rozešla...
Není tady
Kiaro, Martinko - chápu, je těžké si přiznat, že celý svět to nemá stejně jako vy dvě, ale třeba si i vy tenhle problém vyřešíte...
Není tady
Fatimah napsal(a):
Kiaro, Martinko - chápu, je těžké si přiznat, že celý svět to nemá stejně jako vy dvě, ale třeba si i vy tenhle problém vyřešíte...
Bejvávalo... teď už to nevnímám jako problém. Současného partnera jsem si vybrala, odsouhlasila jsem si ho sama, a naši už neodporujou :-) Takže možná i na svatbu, až bude, je pozvu :-)
Není tady
Měla jsem na mysli trochu jiný problém - vaše přesvědčení, že kdo se na svět nedívá stejně jako vy, dívá se na něj špatně...
Není tady
Fatimah napsal(a):
Měla jsem na mysli trochu jiný problém - vaše přesvědčení, že kdo se na svět nedívá stejně jako vy, dívá se na něj špatně...
To jsme napsaly KDE?
Pokud vím, píšu všude svůj názor, neříkám, že to je pravda pravdoucí a že někdo jiný ji nemůže mít jinou.
Neberu Ti, že se Ti to tak může zdát - ale myslela jsem to jinak.
Upravil(a) Martinka1 (1. 12. 2007 21:43)
Není tady
Kiara napsal(a):
Děvenko, strašně nerada Ti to říkám, ale stydět by se měl především Tvůj manžel za Tebe.
Takhle se jenom modlím, aby Tvůj manžel jako chlap vycítil fakt, že jsi ho prostě milovat přestala, vnímáš ho jako společenskou přítěž a on na to konto zvedl krovky a odletěl sám.
Podepsáno...
Není tady
Barva pleti?...však to není problém,naopak: nemusí se opalovat....,my se snažíme chytat bronz u moře, v zimě v solárku a někteří z nás marně:-). A pak ten zářivý,bílý chrup!Už chápeš?proto na něj lidé koukají jinak,když jdete po ulici....a všimni si,že to budou většinou lidé,kteří mají buď "panceřový"úsměv,jako ošklivka Betty,či umělý chrup, který večer odkládají do skleničky:-).Holka zlatá,na světě jsou horší věci a ty máš to,co jsi chtěla.Nepochybuj o tom!!!A pokud se nezměnil povahově,miluje Tě a snesl by Ti modré z nebe,tak co řešíš?....buď ráda,že není žlutý,či fialový:-)....má tolik výhod.Nepoznáš,když je nemocný,neb nezbledne,nezrudne v obličeji,při vzteku a ani nezmodrá,při zástavě dechu:-)...to mi běloučtí ano. Bud stastná a užívej si života plnými doušky! Jestli ani to nepomůze,prikláním se k tomu,abyses i ty,nabarvila podobným tónem...a mimochodem...slavná modelka Adriana Sklenaríková si vzala za manzela černocha Karembeu.....takze zádné vrásky!:-)
Není tady
Fatimah napsal(a):
Wiki, to navíc je to, že spousta lidí tě odsoudí jako blbku jen protoi, že tvlj manžel je jiní barvy pleti. Automaticky na tebe nahlížejí jako na idiota. Někdo se s tím umí vyrovnat, někomu to jde hůř.
Představ si, že máš tu zkušenost - seznámíš se snovými lidmi, přijde řeč na tvého partnera, ty řekneš, že on je černoch a najednou vidíš, jak na tebe koukají udiveně, s odporem, pobaveně... zaslechneš narážky. Stane se ti to jednou, dvakrát, třikrát, nepřikládáš tomu význam až se jednou přistihneš při tom, že máš problém říct, odkud pochází tvlj manžel, protože se bojíš, že zase přijde ten trapný okamžik ticha, pozvednuté obočí a výraz, který jasně říká - bože, to je ale slepice.
Kdykoliv pak máš nějaký partnerský probkém a zmíníš se o něm, okolí to ihned připisuje faktu, že je to cizinec. Kdykoliv si dovolíš hájit třeba jiné náboženství, berou to tak, že ti partner vymyl mozek.
To, kdo jsi, mnoho lidí shrne do věty - má manžela černocha, je méněcenná. Někomu je to ukradené, někoho to mrzí. Nějakým způsobem to ale ovlivní každého.
Nedovedu si představit, že by mě moji nejbližší odsoudili za "toto". V duchu jsem probírala jednoho po druhém. Všichni moji opravdoví přátelé a nejbližší by si přáli, abych byla šťastná a spokojená. Musí to být zlí nebo závistiví lidé. A nepřejícní.
Víš co je zajímavé? Hodně lidí dokáže z odlišnosti v čemkoliv udělat přednost. A to, že by mohlo okolí odsuzovat mě nebo mého muže, to by mě maximálně mohlo vyprovokovat k ještě větší spokojenosti.
Je pravda, že jsem tuto situaci nezažila, nechci být nepříjemná, ale je mi to stále nepochopitelné. Přece můj milovaný člověk může být o berlích, může přijít o zrak, vymyslím ještě větší drama... onemocní a bude společensky nepřijatelný...a já bych se měla stydět???!!! Možná to není stejné, snažím se najít nějakou paralelu s něčím, co znám.
Já to zkusím ještě probrat z jiného soudku. Zkusím karmu. Vše, co se děje, se děje správně a pro něco. Možná, že je toto lekce pro tebe. Možná, že jsi pohrdala lidmi, možná jsi byla rasistka (promiň - teorie, čtu o karmě, tak mi to naskočilo - prosím, neber si to osobně), možná je tvým karmickým úkolem pokora, tolerance, posílit sebevědomí atd, atd (nevím co by ti mohlo scházet, čeho máš - měla´- nedostatek).....
Vím, že to může znít všelijak, ale aplikuju si vše zpětně na sebe a byla jsem strašně překvapená, jak mi vše zapadlo....
Není tady
Wiki napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Wiki, to navíc je to, že spousta lidí tě odsoudí jako blbku jen protoi, že tvlj manžel je jiní barvy pleti. Automaticky na tebe nahlížejí jako na idiota. Někdo se s tím umí vyrovnat, někomu to jde hůř.
Představ si, že máš tu zkušenost - seznámíš se snovými lidmi, přijde řeč na tvého partnera, ty řekneš, že on je černoch a najednou vidíš, jak na tebe koukají udiveně, s odporem, pobaveně... zaslechneš narážky. Stane se ti to jednou, dvakrát, třikrát, nepřikládáš tomu význam až se jednou přistihneš při tom, že máš problém říct, odkud pochází tvlj manžel, protože se bojíš, že zase přijde ten trapný okamžik ticha, pozvednuté obočí a výraz, který jasně říká - bože, to je ale slepice.
Kdykoliv pak máš nějaký partnerský probkém a zmíníš se o něm, okolí to ihned připisuje faktu, že je to cizinec. Kdykoliv si dovolíš hájit třeba jiné náboženství, berou to tak, že ti partner vymyl mozek.
To, kdo jsi, mnoho lidí shrne do věty - má manžela černocha, je méněcenná. Někomu je to ukradené, někoho to mrzí. Nějakým způsobem to ale ovlivní každého.Nedovedu si představit, že by mě moji nejbližší odsoudili za "toto". V duchu jsem probírala jednoho po druhém. Všichni moji opravdoví přátelé a nejbližší by si přáli, abych byla šťastná a spokojená. Musí to být zlí nebo závistiví lidé. A nepřejícní.
Víš co je zajímavé? Hodně lidí dokáže z odlišnosti v čemkoliv udělat přednost. A to, že by mohlo okolí odsuzovat mě nebo mého muže, to by mě maximálně mohlo vyprovokovat k ještě větší spokojenosti.
Je pravda, že jsem tuto situaci nezažila, nechci být nepříjemná, ale je mi to stále nepochopitelné. Přece můj milovaný člověk může být o berlích, může přijít o zrak, vymyslím ještě větší drama... onemocní a bude společensky nepřijatelný...a já bych se měla stydět???!!! Možná to není stejné, snažím se najít nějakou paralelu s něčím, co znám.
Já to zkusím ještě probrat z jiného soudku. Zkusím karmu. Vše, co se děje, se děje správně a pro něco. Možná, že je toto lekce pro tebe. Možná, že jsi pohrdala lidmi, možná jsi byla rasistka (promiň - teorie, čtu o karmě, tak mi to naskočilo - prosím, neber si to osobně), možná je tvým karmickým úkolem pokora, tolerance, posílit sebevědomí atd, atd (nevím co by ti mohlo scházet, čeho máš - měla´- nedostatek).....
Vím, že to může znít všelijak, ale aplikuju si vše zpětně na sebe a byla jsem strašně překvapená, jak mi vše zapadlo....
Wiki, úplně jsi mně nepochopila, já nemám problém s tím, že přítel je cizinec, jen se snažím zprostředkovat pocity, jaké člověk může mít, s čím vším se setkává... já se za partnera nestydím. Ale protože znám reakce okolí, dokážu pochopit, že to někdo může nést hodně těžce.
Jinak já jsem mluvila o "cizích" lidech, kolezích v práci, spolužácích, ne o přátelích a rodině, jak píšeš ty...
Není tady
Fatimo rozumím ti, ten příspěvek byl spíše obecně, ne úplně konkretně. ...Asi se to musí zažít. Zkoušela jsem si to představit. ...a zkouším...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nu a pokud jde o toho učitele ve škole, tak to je prostě jen obyčejnej malej blb. Zářný příklad toho, že i vzdělaný člověk může mít rozhled jak veverka
![]()
Hodně štěstí
Tak tak, já říkám stále, že VŠ a titul nejsou zárukou přirozené inteligence.....
Není tady
Ja som si to zažila - síce len čiastočne, ale predsa - a nie je to vždy také jendoduché, ako sa zdá. Ja som teda mala situáciu ešte kvapku komplikovanejšiu, ale je fakt, že napríklad s cudzími ľuďmi, resp. s ľuďmi, ktorých mienka mi je ukradnutá, som problémy nemala, ale ubíjali ma - možno aj dobre mienené - rady a poznámky kamarátov a kamarátok, ktorí tvrdili, že im ide o moje dobro, ale zároveň mali o dobro pevne definované; a o dosť inde ako ja. Nebolo to jednoduché. Nevedela som a neviem tým ľuďom dokázať, že ma nemajú radi alebo že mi želajú zlé veci, ale fakt ma zabolelo, keď mi dôverná kamarátka z detstva pri nasledujúcom vzťahu ako prvé povedala: "Hlavne, že je to Slovák..." Mnohí ma chápali, mnohí mi priali a mnohé mi možno fakt trochu aj závideli, ale o to to bolo zložitejšie. Netvrdím, že v názore na mojich slovenských frajerov sa všetci kamaráti jednomyseľne zhodnú, ale tento vzťah bol svojím spôsobom akýsi lakmusový papierik...
Napríklad rodičia, pred ktorými som to čo najdlhšie tajila, boli vo finále pomerne zdržanliví, mama mi držala palce - a nezabudla sa "pochváliť exotikou" aj cudzím ľuďom - otec sa prevážne nevyjadroval.
Problém je, že ľudia okolo mňa mali(možno stále majú) dosť jasnú predstavu o mojom "šťastí", ktorá sa ale dosť líši od tej mojej. Ku koncu ma už unavovalo byť konfrontovaná s týmito predstavami a stále sa vyjadrovať a obhajovať... To je celé jadro problému a môj exotický ex bol akurát do očí bijúcim stelesnením tohoto problému.
Upravil(a) Selima (4. 12. 2007 16:02)
Není tady
Selima, mě nenapadlo tenkrát v mých sedmnácti exotického přítele ani obhajovat, ani být konfrontována. Prostě patřil do mého života - byť jen na jediný měsíc - a tečka. To, co si myslí moje kamarádky, kamarádi, okolí, to mi bylo úplně šumák.
Kamarádky měly bohužel pravdu v jedné jediné věci, která se ale netýkala barvy kůže mého přítele, ale jeho charakteru. Sladký hoch byl veeeelmi atraktivní, byl zvyklý na to konto střídat partnerky a úpřimné varování, že budu velice brzy vyměněna jsem úpřimně házela za hlavu s paličatostí, poplatnou mým sladkým sedmnácti.
Velice brzy jsem poznala, že kamarádky měly pravdu, ale toto už je trošičku
Trošičku ale ne zase tak úplně od věci je klasický pár - německá modelka Heidi Klum a zpěvák Seal.
Mně ten chlap připadá tak ošklivej, až je krásnej a ti dva se mi jako pár neskutečně líbí
Není tady
No ale do môjho života patril dvakrát - prvý raz rok a druhý raz poldruha roka... A bol dosť výrazne jeho súčasťou. Aj vo chvíli, keď bol práve fyzicky dvetisíc kilákov ďaleko.
Není tady
""""Fatimo - i já ho v momentech všemožných atak bráním, protože nikdo si na něj dovolit nesmí. Patří přece ke mně (a jen já si na něj můžu stěžovat
)...akorát si to ještě nedokážu užít tak jako ty. A někdy mě prostě zabolí, když...příkladmo: vedoucí mojí diplomky oznamuje vedoucímu katedry, jakou jsem odevzdala bezvadnou práci, jak mi to ve škole jde, ALE že jsem si vzala Afričana...nechci být ta, která se do paměti lidí zapíše negativně svým svazkem s černochem."""""
Zajímalo by mě, jak jsi zareagovala ty na to ALE... a v tom to bude. Dokud dovolíš jakákoliv ALE, a to ovlivnit můžeš, nezbavíš se svých starostí.
Upravil(a) lady ZP (5. 12. 2007 14:43)
Není tady
DiaDia: Jak jsi na tom?
Není tady
Dia.dia, pokud jsi mi to do mailu neokopírovala odsud, musíš to být ty ... a odpověď je tedy tady:
http://www.manzelka.bloguje.cz/655055-j … rnocha.php
Není tady
Kine, jsi všudypřítomnější a znalejší než Big Brother... P.S.: Prvopočátečním zdrojem je e-mail mé kamarádce, která jej smetla ze stolu se slovy, co to řeším za kraviny, a saturace mé potřeby "být slyšena", kterou jsem si od své zpovědi slibovala, se tak nekonala. Proto křičím z více střech...
Není tady