Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 29. 11. 2007 9:12

kaca17
♥♥♥----
Místo: Okres HK

reiky

Ahoj, čeká mě první stupen. Je tu někdo kdo se o reiky zajímá? Můžete mi napsat nějaké dojmy a jak třeba vybrat dobrého "učitele"? Díky

Jakmile se před námi jedny dveře zavřou, otevřou se jiné. Ale tragédií je, když pořád hledíme na ty zavřené a nevšímáme si těch otevřených.

Není tady

#2 29. 11. 2007 9:23

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: reiky

Ahoj,
mě trvalo velmi dlouho než jsem učitele našla. Nebo spíš jsem byla já "najita" . V  té záplavě na netu jsem si našla ženu která mi od počátku přišla svým přístupem sympatická a inspirující, nicméně nebyla jsem si jistá, tak jsem to odložila. O 2 měsíce později jsem s ní hrála zápas na tenisovém turnaji, takže osud mě prostě nakonec dostal kam chtěl. Osobnost učitele mi přijde velmi zásadní a jsem ráda, že se mi poštěstilo. Ovlivnilo to mnohé v mém životě bez ohledu na samotné Reiky.

Není tady

#3 29. 11. 2007 10:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Tak já jsem si vybrala mistra REIKI podle toho, co pro mě bylo místem i financemi dosažitelné. Byla jsem na MD, a tak jsem nechtěla být dlouho pryč...
Dnes bych volila jinak.
Ale nelituji, k Reiki jsem se tak dopracovala více svou vlastní prací s ní.

Upravil(a) Damila (1. 12. 2007 6:11)

Není tady

#4 29. 11. 2007 19:36

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Může dojít k samovolnému otevření Reiky ?
Jeden obchodník s esoterikou tvrdí, že ne. Jiní, kteří dávají gratis ,co dostali darem , tvrdí, že ano.
Už docela dávno jsem byla na nějaké přednášce o čemsi a pro osvěžení proběhla meditace spojených srdcí. Všichni pak byli nadšení a veselí, jen já jsem se stáhla a přemýšlela, proč mám takovou bolest a tlak na prsou. Šla jsem za děvčaty, která to vedla. Vzaly si mě do práce tři. Moc se mi ulevilo.
Ty tři kočky mi (podle mínění známých neúmyslně kanál otevřely)
Na jiné akci mi zmíněný obchodník během diskuze, která se netýkala Reiky, jen tak a dost otře řekl- Vy Reiky nemáte.( volná citace)
Tak nevím. Ono mě to netrápí, jen bych to ráda věděla.
Je možné, aby jasnozřivější člověk jen tam, mrknutím oka ,toto stoprocentně viděl?

Není tady

#5 30. 11. 2007 1:35

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

Může dojít k samovolnému otevření Reiky ?
Jeden obchodník s esoterikou tvrdí, že ne. Jiní, kteří dávají gratis ,co dostali darem , tvrdí, že ano.
Už docela dávno jsem byla na nějaké přednášce o čemsi a pro osvěžení proběhla meditace spojených srdcí. Všichni pak byli nadšení a veselí, jen já jsem se stáhla a přemýšlela, proč mám takovou bolest a tlak na prsou. Šla jsem za děvčaty, která to vedla. Vzaly si mě do práce tři. Moc se mi ulevilo.
Ty tři kočky mi (podle mínění známých neúmyslně kanál otevřely)
Na jiné akci mi zmíněný obchodník během diskuze, která se netýkala Reiky, jen tak a dost otře řekl- Vy Reiky nemáte.( volná citace)
Tak nevím. Ono mě to netrápí, jen bych to ráda věděla.
Je možné, aby jasnozřivější člověk jen tam, mrknutím oka ,toto stoprocentně viděl?

Heluško, podle mého, reiki - to je energie. Když umíš pracovat s energií, umíš pracovat s reiki. Žádný zázrak v tom není.
Jestli může dojít k samovolnému otevření? Určitě může. Ale hlavně, když začneš pracovat s energií, třeba si představuj, jak Ti světlo dopadá doprostřed čela (3. oko)... už to je práce s energií. Cítíš něco?
Cítíš někdy brnění v rukou, nohou? To je taky energie. Energii nemůžeš nemít, kdybys ji neměla, byla bys mrtvá. Jde jenom o to - vědomě tu energii cítit, to se dá naučit vizualizací.
Jasnozřivý člověk může vidět spoustu věcí, ale jen moudrý člověk ví, jak s tím, co vidí, má naložit. Ten člověk, kterého jsi potkala, není jasnozřivý, ale blbec dumbom

Není tady

#6 30. 11. 2007 14:37

Kazalin
♥♥♥♥♥--
Místo: Olomouc

kaca17 napsal(a):

Ahoj, čeká mě první stupen. Je tu někdo kdo se o reiky zajímá? Můžete mi napsat nějaké dojmy a jak třeba vybrat dobrého "učitele"? Díky

Učitele vyber podle ceny. Všeobecně je to byznys. Jinak ReiKi je dobrá startovní čára pro seznámení se s prací s energiemi. Uvidíš, že tě to posune dál, pokud nezakrníš v sektách reikistů.
Optimum: I. stupeň kolem 600,- Kč
               II. stupeň kolem 1.200,- Kč
Trojka až za moooooc dlouho, jestli vůbec.

Let Your Soul Be Your Pilot...

Není tady

#7 30. 11. 2007 16:43

F.Blanka
♥------

Neznáte, prosím, někoho kvalitního z Prahy, kdo by za 1.zasvěcení do Reiky účtoval podobnou cenu, o jaké píše Kazalin. Mám nabídku za 1200 Kč za 1. zasvěcení. Díky.

Není tady

#8 30. 11. 2007 17:30

kaca17
♥♥♥----
Místo: Okres HK

Kazalin: právě kvůli tomu sektářství ještě trochu váhám. "učitel" se zdá v pohodě, znám ho dlouho. Ale co, k ničemu mě pak nutit nemůžou wink

Jakmile se před námi jedny dveře zavřou, otevřou se jiné. Ale tragédií je, když pořád hledíme na ty zavřené a nevšímáme si těch otevřených.

Není tady

#9 30. 11. 2007 18:10

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kazaline o jakých sektách reikistů to mlůvíš???

Pokud mluvíš o "Mistrech", kteří jsou závislí na svých žácích a pořád si/jim musí něco dokazovat, či "žácích", kteří jsou závislí na svých mistrech a sedí jim na telefonu i když se upšouknou, protože potřebnují vysvětlení, zda to není nějaké znamení..... tak to si myslím, že není typické pro reiki, ale pro naproto jakoukoliv práci, činnost, bla bla bla

Kaca17,
pokud jsi lehce ovlivnitelná a manipulovatelná, tak být tebou, nejdu ani do pěveckého kroužku.
Pokud jsi svéprávná bytost, nemáš se čeho bát.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#10 30. 11. 2007 20:13

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Pokud mluvíš o "Mistrech", kteří jsou závislí na svých žácích a pořád si/jim musí něco dokazovat, či "žácích", kteří jsou závislí na svých mistrech a sedí jim na telefonu i když se upšouknou, protože potřebnují vysvětlení, zda to není nějaké znamení..... tak to si myslím, že není typické pro reiki, ale pro naproto jakoukoliv práci, činnost, bla bla bla

Kaca17,
pokud jsi lehce ovlivnitelná a manipulovatelná, tak být tebou, nejdu ani do pěveckého kroužku.

Pand, vím že jsi rozumná, ty víš, o čm píši a já vím, o čem píšeš ty. Ale proč z toho dělat pohádku? je to o penězích a je jen VELMI málo skutečných mistrů, kteží to mají jako poslání od duše a od Boha a ne jen pro parachy za blablabla. Životní energie by měla být zdyrma, jistě, peníze jsou taky energie... respektuji úhradu za službu, ale rozumnou. Tobě přijde opravář na topení a řekne si desetlitrů za výměnu kohoutku, pokud se prezentuje jao nej v Praze. Ty jej akceptuješ, nebo si pozveš jiného.
Mistr????? Kdo je mistr? Tím, že má III a více stupňů?  Mistr se pozná podle služby, ne podle bulváru. Dobré zboží se nabízí samo.
A sekty reikistů? Co je to jiného, tlachat o blbinách a vychloubat se stupněma? Jaký je výsledek? Nula pro paktický život, je to práce o samotě, v komůrce, sám jedinec se s tím musí ztotožnit. Mist může mít pozlacenou pleš, ale pokud je darebák, darebákem zůstane.

Není tady

#11 30. 11. 2007 20:17

Kazalin
♥♥♥♥♥--

kaca17 napsal(a):

Kazalin: právě kvůli tomu sektářství ještě trochu váhám. "učitel" se zdá v pohodě, znám ho dlouho. Ale co, k ničemu mě pak nutit nemůžou wink

Jo, Kaco17, tak rozumně, střízlivě, s chladnou hlavou. Je to o meditaci a přijetí napojení na vlákno univerzální životní energie. Nic víc, nic míň. Učitel nebo mistr, či jak si říká, je jen člověk z masa a kostí a stejné inkarnace, jako každý z nás. Všem je dána ta možnost.
Co je jednodušší??? Koupit si koláčky v krámě, nebo si je sama upéci??? (neber v potaz náklady na energie)

Není tady

#12 30. 11. 2007 22:36

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Moje dcera si v říjnu udělala dvojku a platila 2000kč. Byla to práce jen po tuto jednu žadatelku - moji dceru. Pobyla jen 10 dnů a byla ráda, že si na ni moje známá (Mistr reiki) udělala čas.

Martinko, na toho muže obchodníka a jak ty pravíš, blbce jsem narazila ještě jednou. Šla jsem na jeho přednášku o SRT. Všechno vysvětlil i předvedl hezky, ale víc ho nemusím.
Naštěstí je kolem mě dost milých lidiček, na které se můžu obrátit, když je třeba.

Není tady

#13 30. 11. 2007 22:45

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Heluška napsal(a):

Moje dcera si v říjnu udělala dvojku a platila 2000kč. Byla to práce jen po tuto jednu žadatelku - moji dceru. Pobyla jen 10 dnů a byla ráda, že si na ni moje známá (Mistr reiki) udělala čas.

Martinko, na toho muže obchodníka a jak ty pravíš, blbce jsem narazila ještě jednou. Šla jsem na jeho přednášku o SRT. Všechno vysvětlil i předvedl hezky, ale víc ho nemusím.
Naštěstí je kolem mě dost milých lidiček, na které se můžu obrátit, když je třeba.

Kdo viděl film s Labudou a Polívkou - Rooming: si vzpomene na výraz: je to pičus......

Není tady

#14 30. 11. 2007 23:17

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Kazaline,
film jsem neviděla, to pojmenování používá můj drahý syn, ale toho dotyčného bych nasypala do krabičky s názvem
Sebestředný Všeználek s patentem na rozum.
Možná ho tak vnímám jenom já, nemůže za to, že mi připomíná BM.

Není tady

#15 30. 11. 2007 23:26

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Heluška napsal(a):

Kazaline,
film jsem neviděla, to pojmenování používá můj drahý syn, ale toho dotyčného bych nasypala do krabičky s názvem
Sebestředný Všeználek s patentem na rozum.
Možná ho tak vnímám jenom já, nemůže za to, že mi připomíná BM.

Hele Heluš, já jsem hrozná svinja,co na jazyku, to na monitoru... jen k tomu synovi: dnešní děti jsou na tom jinak, než byla generace Husáka.
Ony se nedají rohlíkem opít. Mají velkou intuici a náhled do předu. To jim nelze upřít. Prbababky soulůožily za darmo na seně, aby se to někdo nedověděl, oni činí jinak.... Ale jo, pokud syn používá češtinu  ( je ot praktický výraz: dámské rřirození je krásná věc, jen to nesmí být chlap ),
tak to asi o něčem svědčí, zároveň s tvou intuicí, o škatulce na óóducha.
Znovu podotýkám: ReiKi ano!!! Ale na intuici a dle sympatií a ceny toho daného "mistra" ( platí: mistr světa, amoleta big_smilebig_smile )

Není tady

#16 1. 12. 2007 0:13

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

No, Kazaline, já se na Reiki nechystám, nějak jsem nenazrála, to jen jsem k tomu tématu něco chtěla vědět.

Synátor je zrající třicátník, a pusu má fakt někdy jako kanál, řekla bych, že je to maskování, takové emocionální mimikry, či co. Na Zefyra nereaguji právě proto, že jsem si jednoho, tohoto negáče užila úplně dosyta. Tam  hluboko uvnitř jsou oba citliví a zranitelní.
Ale to jsem teď honě ujela od Reiki. Co naplat, nabíhají mi takové asociace.
běžím venčit, to abych ráno déle spala.

Není tady

#17 1. 12. 2007 6:08

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Kazalin napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Kaca17,

Pand, vím že jsi rozumná, ty víš, o čm píši a já vím, o čem píšeš ty. Ale proč z toho dělat pohádku? je to o penězích a je jen VELMI málo skutečných mistrů, kteží to mají jako poslání od duše a od Boha a ne jen pro parachy za blablabla. Životní energie by měla být zdyrma, jistě, peníze jsou taky energie... respektuji úhradu za službu, ale rozumnou. Tobě přijde opravář na topení a řekne si desetlitrů za výměnu kohoutku, pokud se prezentuje jao nej v Praze. Ty jej akceptuješ, nebo si pozveš jiného.
Mistr????? Kdo je mistr? Tím, že má III a více stupňů?  Mistr se pozná podle služby, ne podle bulváru. Dobré zboží se nabízí samo.
A sekty reikistů? Co je to jiného, tlachat o blbinách a vychloubat se stupněma? Jaký je výsledek? Nula pro paktický život, je to práce o samotě, v komůrce, sám jedinec se s tím musí ztotožnit. Mist může mít pozlacenou pleš, ale pokud je darebák, darebákem zůstane.

Tak, člověče, to s Tebou musím souhlasit. Máš naprostou pravdu.

Není tady

#18 1. 12. 2007 9:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kaz,
já si nemyslím, že Reiki je životní energie. Ta samozřejmě MUSÍ být zdarma a do té tě nikdo NEMUSÍ zasvěcovat.
Taky si nemyslím, že kursy Reiki jsou SLUŽBA srovnatelná se SLUŽBOU opraváře topení.

Souhlasím s tebou, že je spousta "mistrů" - a všimni si, že to slovo jsme opět dala do úvozovek - kteří si z Reiki udělali byznys.
Myslím si, že i tady platí duchovní zákon stejnorodosti - vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

A myslím si, že Reiki jako takové je to jedno. Je jedno, jakým způsobem a za kolik dojdeš zasvěcení, všechno stejně záleží jen na tobě samém. Je na tobě, co s tím uděláš. A pokud na sobě a pro sebe opravdu makáš, žádného mistra k "získání" Reiki ani nepotřebuješ.

Není tady

#19 12. 12. 2007 0:18

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pan, z Tvého posledního příspěvku jsem si tak trochu vyvodila, že tedy Reiky si můžeš otevřít sama?
A ten pán z obchodu mohl poznat zda ho má otevřené?

A když by na sobě člověk pracoval, tak by tedy mohl přijít za "Mistrem" Reiky a on by mu mohl říct že může rovnou do druhého stupně?

Ptám se jako trouba, nic moc o tom nevím....

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#20 12. 12. 2007 10:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

spunte,

abych pravdu řekla, nevím, jak ti odpovědět. Nezabývám se REIKI nijkak do hloubky.

Mně osobně je bližší definice, která říká, že REIKI je duchovní přítomnost, nacházející se všude kolem nás, která má MIMO JINÉ i schopnost léčit.

V knihovně mám knihu jedné REIKI mistrně, kde zveřejnila veškeré postupy a rituální znaky pro poznání a zasvěcení. Z tohoto hlediska si můžeš udělat zasvěcení do všech stupňů sama.
Ovšem jsou lidé, kteří potřebují MIstra - Učitele, jsou lidé, kteří potřebují zažít a prožít rituál zasvěcení...
Každý to prostě má jinak.

Není tady

#21 12. 12. 2007 13:15

Gia
♥♥♥♥♥♥-

Spunti - hodně informací nalezneš na reiki webu - http://www1.reiki-cz.com/

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#22 12. 12. 2007 15:47

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Gio dík moc, kouknu na to.

Pandorro, prosím, moha bys mi třeba do SZ písnout název té knihy a autora? Kdyby mi to náhodou chtěl třeba příští rok přinést Ježíšek.... nebo pro jistotu, kdyby se ve mě probudila větší touha.... pro mě by byla kniha přístupnější než kurz a zasvěcení, leda bych vyhrála v té sportce.... to bych mohla i na kurz big_smile
Ale tak unavené štěstí asi nebude lol , takže moc prosím o název té knihy.

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#23 12. 12. 2007 19:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Průvodce Reiki -kompletní průvodce ke starobylému léčebnému umění
Diane Steinová

Nejsem si ale jistá, že ti to k něčemu bude....

Není tady

#24 12. 12. 2007 23:32

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

NO psala jsi že je velmi dobrá a že jsou tam psané i postupy, tak snad pokud bych se jednou rozhodla okusit i toto, tak budu vědět po čem se poohlédnout.

Proč myslíš že si nejsi jistá zda mi to k něčemu bude? Je to kniha vhodná až po nějakém kurzu?

Není tady

#25 13. 12. 2007 7:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Řeknu ti to takhle: když jsem se začala zajímat o psychologii, práci s energiemi, různá náboženství a vůbec o esoteriku, koupila a přečetla jsem kde co.
Ale mnohdy až po letech, po té, co jsem si nabila nos, absolvovala vlastní terapie a začala měnit  sama sebe, si  v některých znovu čtu a objevuji tam věci, které jsem dřív prostě neviděla nebo nechápala. Až teď mi spousta věcí do sebe přirozeně zapadá....

Ta kniha skutečně obsahuje téměř VŠECHNY informace. A to je podle mne svým způsobem nebezpečné.
Může se stát, že ji přečteš, všechno se neučíš, ale neporozumíš......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí