|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
http://www.novinky.cz/clanek/127839-van … irata.html
Co bude dál? přejeté děti? Utýrané děti? Babička s rakovinou?
Není tady

Tak to je síla. Bych rád viděl toho rodiče, co to děcku koupí.
Hopsa hejsa, střeva lezou ze psa 
Není tady

Stačí, když to nikdo nekoupí a zase to zmizí
Není tady

No právě, mám strach, že to bude hit 
Není tady
Vždyť to známe - jeden harant dotáhne podobné zvěrstvo a všichni ostatní budou kňučet, že on to má a oni ne, takže nejsou IN.
Není tady
Teď jsem to četla, pochopila jsem to ale tak, že to nemá být pro děti, ale jako dárek z recese pro někoho, kdo má svérázný smysl pro humor, což si dost dobře nedovedu představit, komu by to mohlo přijít vtipný. Ale nějak se už přestávám divit všemu....
Není tady

Fůůůj!
Myslím, že normálně vedené děti k lásce ke zvířatům by tohle ani nechtěly. Alespoň u těch svých jsem o tom přesvědčená. Máme doma kočičky, které naši kluci milují, a kdyby si měli koupit jejich "přejetinu", to si myslím, že by nechtěli.
Není tady
Mám za to, že pán, který to vymyslel, byl poněkud duševním mrzákem. Nevím, jakou díru na trhu s tím udělají a jsem docela zvědavá. Moje holka by to teda nejspíš nechtěla (ale abych se nedivila, že). Já bych to nechtěla určo 
Není tady
ale ale berušky...tlak okolí....já teda nemůžu říct že by to muj 6-ti letý syn nechtěl....ale co vím určitě, že bych mu to JA 

rozhodně nekoupila !!!!! ´
... ovšem děda...ten pro malého všechno kdyby to za ho*no stálo!!!
je to fakt hnus fialovej velebnosti
!!!!
Upravil(a) adra (29. 11. 2007 13:51)
Není tady
No je to tak morbidně vtipný :-)), ale jako dárek je to vhodný tak pro kumpána z hospody, v žádném případě to není dárek pro dítě, proboha.
A co se toho budoucího duševního vývoje týká...to záleží na rodičích, že jo. Pokud považuji za super nápad koupit svému dítěti přejetého plyšového psíka, tak se pak nesmím divit tomu, co z něj vyrostlo.
Není tady
Třeba by z něj vyrostl řidič, který si bude dávat bacha... Není to o nic zvrácenější než nemalá část reality.
A třeba zarytého odpůrce pejsků (jednoho tady myslím známe všichno
) by to mohlo vyloženě potěšit 
Třeba by z něj vyrostl řidič, který si bude dávat bacha... Není to o nic zvrácenější než nemalá část reality.
A třeba zarytého odpůrce pejsků (jednoho tady myslím známe všichno
) by to mohlo vyloženě potěšit 
Judito jasný, ale přece jenom koupit malému děcku plyšového psíka ze kterého lezou plyšová střívka a má tak hezky vytřeštěné plyšové očičko asi není nejlepší nápad´.
Nicméně, já jsem spíš chtěla říct, že zásadní vliv na vývoj dítěte mají především rodiče a to jak ho vychovají a jak mu nastaví priority, svádět to na zkaženou společnost, proto, že kdosi kdesi vyrábí ošklivé plyšáky, točí krváky nebo programuje střílečky je čistý alibismus.
Není tady
Celkově to podle mě svědčí nejspíš o tom, že jistá část lidstva už neví roupama co by...
Tiina napsal(a):
Jzásadní vliv na vývoj dítěte mají především rodiče a to jak ho vychovají a jak mu nastaví priority, svádět to na zkaženou společnost, proto, že kdosi kdesi vyrábí ošklivé plyšáky, točí krváky nebo programuje střílečky je čistý alibismus.
No do určitého věku mají rodiče zásadní vliv, to bezesporu, ale od určitého věku se můžou "uvlivovat" a je jim to prd platný. V určitém věku začne fungovat princip party, většiny a pod. A když jsou na tom rodiče hodně moc dobře, zůstává jim jen poradní hlas a pokud jsou na tom ještě líp, dítko neškube ani ramenem. Vše začalo tím: ale mami (tati, dědo,....) Kamil (Bára, Máňa, Pepa,....) to už taky má...... A ť se to týká magnetofonů před xx lety, maďarských kazeťáků před x lety, nebo mobilů v nedávné součastnosti. Vše začíná tím, že se dítko cítí společensky out pokud nemá to, co ten king ze třídy. Do určité doby se mu dá vysvětlit proč to či ono mít nemůže, ale v určitém věku si dítka kupují věci samy za peníze od dědy k vánocům, z kapesného i brigád. Pak už mu tolerujeme i koupi toho, co podle nás nepotřebuje, co je zbytečný luxus, nebo dle nás nevkus....
Jsou to přeci jeho peníze..... A tohohle plyšáka si určitě nebude přát pětileté dítko....
Není tady
myslím, že je to vynikající příležitost, jak dítěti ukázat na úrovni pro něj pochopitelné - debilitu komerce. Kdyby přišel, že chce přejeté zvířátko, tak bych ho zavedla k našemu psovi a zeptala bych se ho, jestli chce, aby umřel. A nebo náš kocour. Pokud by nechtěl zrovna machrovat, tak by řekl, že nechce. Řekla bych mu, ať si představí, že by psa někdo přejel, toho by to moc a dlouho bolelo a pak by si z toho někdo udělal legraci a prodával našeho přejetýho psa. No a uzavřela bych: To jsou Vojtíšku lidi hloupí a zlí viď? A ještě blbější jsou ti, kteří to kupujou.
Takže já bych zase tak neřešila, jaký kraviny přicházejí na trh, protože záleží hlavně na přístupu zodpovědných osob, jak to dítěti dokáží interpretovat tak, aby si z toho vzalo ponaučení. Ponaučení z tohoto by bylo že i dospělí můžou být blbí a že ne všechno, co se prodává, stojí za koupi.
Není tady
No a cilko co se týče tvého posledního příspěvku, tak pokud by to Vojta chtěl jen proto, že to mají ostatní a on si připadá jako trapák, když to nemá, tak bych řekla, že je pitomej stejně jako ostatní a jestli chce, aby to všichni věděli, tak že mu dám litr a jde si to koupit. Věřím, že až by si s tím užili srandu, tak by jim došlo, že to za to vůbec nestálo. Svým způsobem si nemyslím, že taková hračka je nějak zásadně závadná. Je to samozřejmě totální kravina, ale zase bychom to neměli brát tak vážně. Normální dítě si s tím pohraje, zamachruje a pak na to zapomene. Vybuchovat žáby nechávají jiný narušený týpci.
Není tady

helena napsal(a):
Vždyť to známe - jeden harant dotáhne podobné zvěrstvo a všichni ostatní budou kňučet, že on to má a oni ne, takže nejsou IN.
No, tak podle toho se budu určitě při výchově řídit, co IN mají ve školce děti úchylných rodičů
Není tady
helena napsal(a):
No ale my přece snad nemusíme dětem koupit kde jakou hovadinu, co mají ostatní .... když nemají rozum ostatní rodiče, je to jejich problém 
Není tady
avalonka napsal(a):
No a cilko co se týče tvého posledního příspěvku, tak pokud by to Vojta chtěl jen proto, že to mají ostatní a on si připadá jako trapák, když to nemá, tak bych řekla, že je pitomej stejně jako ostatní a jestli chce, aby to všichni věděli, tak že mu dám litr a jde si to koupit. Věřím, že až by si s tím užili srandu, tak by jim došlo, že to za to vůbec nestálo. Svým způsobem si nemyslím, že taková hračka je nějak zásadně závadná. Je to samozřejmě totální kravina, ale zase bychom to neměli brát tak vážně. Normální dítě si s tím pohraje, zamachruje a pak na to zapomene. Vybuchovat žáby nechávají jiný narušený týpci.
Normální dítě takovou hračku nemá, páč mu ji jeho normální rodiče nekoupí 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
helena napsal(a):
No ale my přece snad nemusíme dětem koupit kde jakou hovadinu, co mají ostatní .... když nemají rozum ostatní rodiče, je to jejich problém
Naprosto s tebou souhlasím, záleží i na nás jak moc na děti jsme nebo naopak nejsme ochotni působit, pokud bych přílišně ustupoval, může se to rychle zvrhnout a celkový vývoj povede jen k problematickým situacím. Od tohe jsme rodiče, abychom na své ratolesti dohlíželi. Pokud mám rozum tak s ním pohovořím a vysvětlíme si co může co ne a na co máme a na co ne, přece jen kvůli tomu, že to má druhý se nezadlužím ( můj spolužák dostal k patnáctinám mopeda za 90 000 dáte mi ho také? ).
Sirius napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
helena napsal(a):
Naprosto s tebou souhlasím, záleží i na nás jak moc na děti jsme nebo naopak nejsme ochotni působit, pokud bych přílišně ustupoval, může se to rychle zvrhnout a celkový vývoj povede jen k problematickým situacím. Od tohe jsme rodiče, abychom na své ratolesti dohlíželi. Pokud mám rozum tak s ním pohovořím a vysvětlíme si co může co ne a na co máme a na co ne, přece jen kvůli tomu, že to má druhý se nezadlužím ( můj spolužák dostal k patnáctinám mopeda za 90 000 dáte mi ho také? ).

Není tady
A vás to někoho překvapuje, poté, co už běží u nás reklamy na "kostíky"?

Není tady
Ale jo, většina normálních rodičů tomu kňourání nepodlehne, ale známe to "všichni už TO mají", ať je to sebevětší blbost. A pak stačí, aby podobnou šílenost mělo pár děcek, která dostanou všechno a ostatní si připadají "odstrčení". Ona každá hračka má krátkou dobu zajímavosti, po čase se objeví jiná volovinka, ale v tom období, kdy frčí, si miláčkové myslí, že bez ní nemůžou žít, aby jí po pár týdnech víc nevzali do ruky.
Není tady
helena napsal(a):
Ale jo, většina normálních rodičů tomu kňourání nepodlehne, ale známe to "všichni už TO mají", ať je to sebevětší blbost. A pak stačí, aby podobnou šílenost mělo pár děcek, která dostanou všechno a ostatní si připadají "odstrčení". Ona každá hračka má krátkou dobu zajímavosti, po čase se objeví jiná volovinka, ale v tom období, kdy frčí, si miláčkové myslí, že bez ní nemůžou žít, aby jí po pár týdnech víc nevzali do ruky.
Jo, přesně tak.
Za mých mladých let většina třídy měla takovou slizkou kuličku, která se hodila na zeď , přilepila se a vlivem gravitace po ní pomalu sjížděla k zemi (zanechávajíc viditelnou umatlanou stopu - což nám dětem bylo z duše jedno). Máma mi ji nikdy nekoupila a dodnes to hodnotím jako jedno z největších traumat svého dětství...

Není tady