Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 25. 8. 2009 1:03

Britana
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Re: Kdy jste se naučily vařit??

Moje sestra neměla k vaření "za mlada" vztah.Jednou,asi když jí bylo 20 let přišla ze školy a držela v ruce pytlík knémixu a tvaroh.že budou ovocné knedlíky.Asi hodinu studovala recept a pak se do toho pustila....že do mísy směs a 24 dkg tvarohu.kostka měla 25dkg.Odloupla,snědla,a....23dkg. ..tím si vytvořila téměř nepřekonatelný problém a žádné rady nepomohly a prostě šla dokoupit další kostku tvarohu a přesně dodala 1dkg.Dnes už má tři děti a je zdárná kuchařka.tenkrát to bylo první vařené jídlo a povedlo se.

Není tady

#52 24. 9. 2009 12:40

siwama
♥♥♥♥♥♥-

Nela napsal(a):

Začala jsem vařit až po svatbě, do té doby jsem se ke kuchyni ani nepřiblížila. Začala jsem postupně a každé podařené jídlo mi udělalo radost.  Dnes vařím, myslím, že obstojně, alespoň si nikdo nestěžuje. Dokonce má mamka si ke mně chodí na recepty. smile

lol Přesně tak jsem se učila vařit i já. Vdávala jsem se v 18ti ( byla taková doba) a začala vařit podle kuchařky.
Dělala jsem tehdy svíčkovou a byl u nás můj brácha na prázdninách. Děsně mu chutnala ta moje koprovka mad, nevím, jak na to přišel, kopr tam rozhodně nebyl.
No a dnes když přijede, tak říká,ať udělám svíčkovou, že už ji umím a  že lepší svíčkovou nejedl.
Už je to spousta let, ale jak dělám svíčkovou, vždycky si na to vzpomenu.
Teď vařím moc ráda, je to můj  koníček.
Ale pečení, nenenenenene, brrr

http://www.beruska8.cz/ozdobnepodtrzeni/blikaci/175.gifhttp://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;104/st/20061124/n/Halinka-Marie/dt/6/k/2fcb/age.png

Není tady

#53 12. 10. 2009 10:55

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Absolutne nenavidim vareni. Je to moje nocni mira. Priteli to nevadi. Vari. Mne vsechno hrozne dlouho trva, nakrajet, oloupat. Strasne. Neumim veci nakombinovat, nevim, ktere koreni se hodi ke kteremu jidlu. Sama jsem schopna jist cokoladu s pohankou. Proste nemam na to bunky.

42!

Není tady

#54 14. 10. 2009 23:22

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

baba.jaga: Absolutne nenavidim vareni. Je to moje nocni mira. Priteli to nevadi. Vari. Mne vsechno hrozne dlouho trva, nakrajet, oloupat. Strasne. Neumim veci nakombinovat, nevim, ktere koreni se hodi ke kteremu jidlu. Sama jsem schopna jist cokoladu s pohankou. Proste nemam na to bunky.

Mně fascinuje, jak ženy, které nejsou schopné uvařit, si vždycky najdou partnera, který je zachrání tummenupp
Zajímalo by mě, jestli se tak děje nějak podvědomě, nebo vědomě.... fakt zajímavé.

Britana: V práci jí říkali Vitana,ale ona to brala jako poctu.

To je tak krásný tummenupp tummenuppbig_smile

Není tady

#55 16. 10. 2009 17:47

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Tercila napsal(a):

baba.jaga: Absolutne nenavidim vareni. Je to moje nocni mura. Priteli to nevadi. Vari. Mne vsechno hrozne dlouho trva, nakrajet, oloupat. Strasne. Neumim veci nakombinovat, nevim, ktere koreni se hodi ke kteremu jidlu. Sama jsem schopna jist cokoladu s pohankou. Proste nemam na to bunky.

Mně fascinuje, jak ženy, které nejsou schopné uvařit, si vždycky najdou partnera, který je zachrání tummenupp
Zajímalo by mě, jestli se tak děje nějak podvědomě, nebo vědomě.... fakt zajímavé.

Asi jo, a co mu zbyva zejo ;-)
Uprimne ja se tesim, az se jidlo bude prodavat koncentrovane v tubickach, clovek si ho da jednou za tyden a pak na tuhle zbytecnou cinnost vareni/jezeni uplne zapomene. Jina alternativa je najmout si pani na vareni, o tom taky hodne premyslim, ale nejsem bohuzel tak bohata.

42!

Není tady

#56 18. 10. 2009 13:09

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

baba.jaga: Uprimne ja se tesim, az se jidlo bude prodavat koncentrovane v tubickach, clovek si ho da jednou za tyden a pak na tuhle zbytecnou cinnost vareni/jezeni uplne zapomene.

Jéééé, to snad není možný tummenupp
Tímhle jsem v mládí často "trápila" svého tatínka-gurmeta, který ustavičně něco udil, vymýšlel nové  chutě do konzervovaných okurek a okecal (v dobrém) lautr všecko, co mamina uvařila.
No, byla jsem v úvahách o novém způsobu stravy skromnější, než Ty - pomýšlela jsem na jednu tabletu denně big_smile.
Čím dál víc mám jídlo ráda, ale je fakt, že vzhledem k tomu, že mám mnoho jiných zájmů, si někdy taky říkám - kdyby bylo něco ultrarychlého (nemám na mysli instantní polévky) big_smile, aby člověk v té chvíli jen zahnal hlad a mohl se dál věnovat něčemu momentálně zajímavějšímu, bylo by to fajn tummenupp
Naprosto Tě chápu big_smile.

Není tady

#57 20. 1. 2010 21:23

Jannaha
♥------

Já jsem se naučila vařit tak, že jsem se přihlásila do kurzů. Tam jsem získala velice solidní základy a dnes zvládnu vše.

Upravil(a) Jannaha (20. 1. 2010 21:27)

Není tady

#58 20. 1. 2010 21:54

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Tercila napsal(a):

Čím dál víc mám jídlo ráda, ale je fakt, že vzhledem k tomu, že mám mnoho jiných zájmů, si někdy taky říkám - kdyby bylo něco ultrarychlého (nemám na mysli instantní polévky) big_smile, aby člověk v té chvíli jen zahnal hlad a mohl se dál věnovat něčemu momentálně zajímavějšímu, bylo by to fajn tummenupp

No vzdyt je: Amarouny...
Jinak k otazce: Ja jsem se naucila varit az po prvnim rozvodu... a nebyla to mama, ale sousedka, kdo me ucil... a nejenom varit...

Není tady

#59 21. 1. 2010 10:17

sugar
♥♥♥♥---

Naučila jsem se vařit sama, když jsem začala bydlet s tehdy ještě budoucím manželem. Mám výhodu, že mě vaření baví, nebojím se experimentovat a nevařím podle předpisů (max. jako základ mojí fantazie big_smile)

Není tady

#60 15. 2. 2010 10:57

Jarka2
♥------
Místo: Vsetín

Ahojte děvčata,no mně táta pořád tlačil do vaření,jenže mně se nějak nechtělo.Ve 20 jsem se vdala,odstěhovala jsem se a šup musela jsem začít vařit sama,i když jsme bydleli u manželových rodiču.Ale zvládla jsem to,a teed ve 40letech ne jen vařím ale i peču kynute pamlsky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí