Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 1. 2008 19:48

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Dobré nápady pro každou domácnost - sem s nimi!!

A není to dost velká spotřeba papíru, každý týden vyhazovat tolik archů a stříhat nové? Není jednodušší to přejet vysavačem s prachovým nástavcem?

Není tady

#27 15. 1. 2008 21:10

ajaE
♥♥♥♥♥--

ja jsem to udelala malinko jinak,koupila jsem to nejlevnejsi a nejtenci PVC,a na vsechny horni plochy skrini jsem to nastrihala ,vlhkym mopem pretru a mam vystarano dokud ::ziju.jiz to takto mam asi 10 let.

Není tady

#28 16. 1. 2008 7:21

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

Tak já mám papír ze starých plakátů jen nahoře na lince - usazuje se tam ta mastná špína, která se špatně utírá. Měním je cca 2x do roka, víckrát tam hore fakt nelezu smile

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#29 20. 1. 2008 16:46

ajaE
♥♥♥♥♥--

Tak se s Vami podelim o dalsi dobrou zkusenost kterou jsem si dnes overila.K obedu jsem delala smazene zampiony ,mame je radi ale nedelam je casto je to piplacka s obalovanim,v jednom casopise jsem cetla ze podobne male kousky obalime v igelitovem sacku,v jednom je mouka v jinem strouhanka a vejce jsem rozslehala v misce,dala jsem asi 10 kousku najednou do mouky,nafoukla,zamotala a pak jen prevalovala,pk vejce a to same ve strouhance ,no tak rychle jsem to jeste nikdy nezvladla,ani se nenadela ,takze budu odedneska uplatnovat tuto metodu a vrele doporucuji!!!!

Není tady

#30 21. 3. 2008 22:43

amba
♥♥♥♥♥--

Do silnějšího sáčku (co se dává do mrazáku) dávám i maso s marinádou, částečně vytlačím vzduch a  pevně uzavřu sponkou. Marinády spotřebuji menší množství a maso je v ní pěkně ponořené ze všech stran.

Není tady

#31 23. 3. 2008 8:46

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

to je výborný nápad tummenupp to půjde určo i s brokolicí a květákem wink My to máme moc rádi - a nejvíc ty malinkatý kousky, ale vždycky mě odradilo to obalování. Hned to zkusím. Díky.
Přidám další - maso na řízky naklepávám přes igeliťák - za prvé to nestříká nikde okolo a zadruhé si ušetřím mytí paličky

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#32 6. 8. 2008 15:44

petrakrtek
♥------

Jako rady bych jsem mohla přidat odkaz z mých oblíbených stránek. Radí se jak malovat nebo tapetovat, jak sladit barvy v místnosti a vychytávky. Mrkněte....

http://www.e-color.cz/page/shop.php?modul=110&

no a pak může výsledek vypadat třeba takto....
http://www.e-color.cz/t_inspirace/pic5_1204039287.jpg

třeba se někomu nelíbí ale já jsem z toho unešená, ještě zlomím manžela a pustím se do toho gloria papa

Upravil(a) petrakrtek (6. 8. 2008 15:51)

Není tady

#33 7. 8. 2008 9:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Při mytí oken nepoužívám žádný saponát, pouze čistou teplou vodu a stěrku. Suchým hadrem potom přeleštím a okna potom mají lesk jako blesk a žádné čmouhy stolt Žádné saponáty, žádný Iron nebo něco podobného.
Na výše uvedený fígl mě přivedl manžel, jehož kamarád se živil jako profesionální umývač oken a skutečně nic jiného nepoužíval.
Jednoduché jak facka a přitom geniální stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#34 7. 8. 2008 10:05

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro, ale jak je často musíš mýt? Protože za víc jak 1/4 roku se na oknech nalepí všechny sople světa, mušky, a zahadné jiné záležitosti asi ze stromů a v kombinaci s pískem a prachem s píškoviště za barákem se na oknech vytvoří nános, který jde oddělat při dvojím drhnutí něčím na okna s alkoholem a občas se musí vzít i drsná houbička nebo nůž..... 
No a umýt okno v kuchyni zevnitř, kde se vaří plynem, to teda už vůbec nejde.... vždyť je to mastné a lepkavé....  Fakt ti to jde všechno jen vodou?
Šmouhy se nedělají od té doby, co sem přišly švédské utěrky, žádné leštění, žádné hledání skvrn, žádné stěrky.... To už mám vychytáno léta, ale bez řádného odmaš´tovadla si to  mytí nějak nedovedu představit....

Není tady

#35 7. 8. 2008 10:34

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Macku, já myju okna tak 1x za 2 měsíce. Je tedy pravda, že bydlím na vesnici, takže míra znečištění je minimální. Plynem nevařím a nad sporákem mám digestoř, takže všechna mastnota se usazuje tam. Jediný problém mám s mušinci na oknech v kuchyni, ale ty stejně nejdou dolů saponáty ale vodou s octem... tož tak.
Jinak ale, když jsem myla okna vodou s jakýmkoliv saponátem, tak se mi tam POKAŽDÉ šmouhy udělaly a já je potom musela leštit do zblbnutí hmm

Není tady

#36 7. 8. 2008 11:18

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

No jo, to jsem kápla na pečlivku.... nechceš se zastavit, zanedlouho vypukne akce, umej 13 oken zaflákaných ze stavby a z malování.... (to už znám dvě osoby, které mejí okna tak často, myslela jsem si, že takový unikát existuje jen jeden a už jste dvě...). Spíš se rojí ty protikladné příklady, že dvakrát do roka to bohatě stačí... lol

Šmouhy podle mne dělá stěrka, okna jsem nikdy neleštila.... Naliju saponát, teda tamto s tím octem a alkeholem, nevím teď, jak se to jmenuje... do teplé vody, umeju jednou švédem, umeju podruhý dobře vyždímaným švédem, zavřu a odcházím... a žádné šmouhy se nedělají... Tedy vynechala jsem tu pasáž, s drbáním záhadných bílých a žlutých teček, které se tam z venku tvoří a mušinců a jiných nepravostí..... Ale šmouhy mne nikdy netrápily, jedině, když se stěrkovalo a pak se teda občas objevila zaschlá čára, která se utřela suchým hadrem....

Jinak digestoř je sice fajn, ale pokud vaříš na plynu, tak stejně máš celou kuchyň zanesenou mastným jemným lepkavých filmem.... Proto už jsem plyn nechala do nového zrušit. Neb by mne trefilo, to zbytek života pořád uklízet.... Dost bylo plynu.... ať žije indukce....

Není tady

#37 7. 8. 2008 11:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Húúúúú, tak to Ti teda nezávidím TŘINÁCT oken a ještě po řemeslnících grater tak na takhle zaflákaná okna jedině se saponátem stolt
Macex, kdyby Ti ani tím saponátem nešly z oken dolů šmouhy po malování, tak zkus obyč neředěný ocet. Já mám zkušenosti, že po malování, kdy nějaký ten krápanec padne i na okna, jde to dolů právě tím octem.

Není tady

#38 7. 8. 2008 12:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

1x za 2 měsíce

lol tak to se nedivím že ti to jde umýt snadno, já bych se na to vykašlala každý druhý měsíc mýt okna...: gloria radši si přečtu knížku... myslím to umývám tak 3x za rok.

Strach je malá smrt...

Není tady

#39 7. 8. 2008 13:02

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

díky za radu... zatím je na nich naprosto všechno, malta, možná i beton na parapetech, lepidlo pod fajnovku, fajnovka a na malování se asi zakryjí igelitem, takže barva možná už ne, ale to je už vcelku fuk....

Není tady

#40 7. 8. 2008 13:59

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Maci, esi ono nejni lepší si zahrát na nešiku a to zapatlaný okno rovnou vysklít. Kdyby se ti to podařilo tak u tří oken, garantuju ti, že už je do smrti smrťoucí nemusíš mejt. gloria

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#41 7. 8. 2008 22:49

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

NO tuhle fintu už se naučil bohužel manžel v dětství od své maminky, takže to už by byli doma simulanti dva, tudíž by nedělal nikdo.... lol
Ne, okna mne netrápí, na ty se mi již 1/4 roku hlásí známá, že mi je chce za mrský peníz umýt. Tudíž, to je v pohodě, ještě tak, kdyby se někdo chtěl přihlásit, kdo by za mne zametal ten stavební prach. To člověk jednou za 14 zamete dva pytle či dva kýble toho prachu a za pár dnů, je tam další.... A po tom roce už mne to fakt nebaví....

Není tady

#42 8. 8. 2008 10:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Macex, i tohle přejde pussa Představuj si, jak sedíš v útulném obýváku u sklenky něčeho dobrého, martýria se stavěním a úklidem dávno odnesl čas a ty si lebedíš ...a lebedíš ... a lebedíš ...

Není tady

#43 11. 8. 2008 0:25

ita
♥♥♥♥♥♥-

Zažila jsem sekání elektriky, přestavbu bytu, fasádu... Taky jsem tahala kýble cihel a omítky. Prach byl opravdu všude a pořád. Nejvíc se mi osvědčil hrncový vysavač Rowenta. Po skončení už nešel normálně používat, i po opravě je hrozně hlučný, ale na prach byl skvělý. A to jsem měla na oknech a dveřích mokrá prostěradla, aby to nebylo v celém bytě, stejně bylo.

Není tady

#44 20. 9. 2008 15:00

Jiněnka
♥♥♥♥---

Májajája napsal(a):

pokliček mám pár tak je neřeším, ale mám spoustu víček kk plastovým krabičkám a ty právě skladuji v tom odkapávači, protože se tam nemohly pohodlně vlézt, tak jsem co druhou přihrádku vystříhla a jsem spokojenější.

Dlouho jsem uvažovala  jeslti mám pořídit odžmolkovávač až mi tchýně poradila, že jednu fleesovou deku prostě oholila jednorázovým holícím strojkem ( motyčkou) a že je spokojená. Tak jsem to vyzkoušela na svetrech a fakt to funguje, možná to není dokonalé, ale rozhodně je to poznat a svetrům to přidá pár měsíců nositelnosti navíc .D

Jdu to zkusit, mám starou vestu,kterou jsem opět začala nosit na košile.

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#45 11. 10. 2009 12:06

babetka11
♥------

Používáte někdo speciální přikrývky na zimu? Já o tom uvažuji, zajímavé mají v eshopu  www.primatextil.cz
Jaké jsou vaše zkušenosti? Není pod nimi horko? :-)

Není tady

#46 11. 10. 2009 12:07

babetka11
♥------

Používáte někdo speciální přikrývky na zimu? Já o tom uvažuji, zajímavé mají v eshopu  www.primatextil.cz
Jaké jsou vaše zkušenosti? Není pod nimi horko? :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí