Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#51 29. 11. 2007 11:28

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Komu nakupujete vánoční dárky a jak jste ochotni za ně utrácet?

KALIK napsal(a):

Souhlasím s Kukačkou. Spíš bych uvítal dárek někým vyrobený, tedy do něj vloží kousek sebe. Tohleto mi koupený dar nedá. Podle mě je to ztráta invence. Já osobně mám rád to, že si na mě někdo vzpomene a dárek jako sám o sobě je podružný. Tedy dárek je prostředek ne cíl. Z toho vychází i to, že mě potěší i malej dárek. Nikdo mi nemusí kupovat dárky za tisíce, klidně když mi koupí mejdlo smile

Jinak host esko, narozeniny nejsou výmysl obchodníků, protože ty by je zavedli několikrát do roka a nejlépe ve předem určených jednotných datech smile Co se týká ne/materiálních dárků, jsem rozhodně pro nemateriální. Respektive jako kompromis je nejlepší něco dobrého k pití (lahvinka vína apod. smile )

Víš co, když si vezmu, jak se o nás naši celý život starali, tak si myslím, že si na starý kolena zaslouží dostat něco, co by si sami pořídit nemohli, ale udělá jim to radost. A je spousta věcí, které nevyrobíš ... My se třeba pravidelně s bráchama skládáme na poukaz na dovolenou. Naši celej život nemohli cestovat a z důchodu si na to nenašetří, proč jim teda nepřispět ... a proč jim nedat poukaz třeba zrovna pod stromek? Ale nemusí to být nutně zájezd nebo pobyt v lázních. Přítelovým rodičům udělalo loni radost třeba DVDčko a soubor filmů pro pamětníky. Jsou rádi, že nemusí ponocovat, když se chtějí podívat na film, že si ho nahrají a druhý den pustí ... atd. atd. Děckám tenisovou raketu, lyže nebo snowboard taky nevyrobíš .... Prostě - i s koupeným dárkem můžeš udělat radost. Jen ti trochu naskáčou náklady na ně.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#52 29. 11. 2007 11:33

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

KALIK napsal(a):

Souhlasím s Kukačkou. Spíš bych uvítal dárek někým vyrobený, tedy do něj vloží kousek sebe. Tohleto mi koupený dar nedá. Podle mě je to ztráta invence. Já osobně mám rád to, že si na mě někdo vzpomene a dárek jako sám o sobě je podružný. Tedy dárek je prostředek ne cíl. Z toho vychází i to, že mě potěší i malej dárek. Nikdo mi nemusí kupovat dárky za tisíce, klidně když mi koupí mejdlo smile

Jinak host esko, narozeniny nejsou výmysl obchodníků, protože ty by je zavedli několikrát do roka a nejlépe ve předem určených jednotných datech smile Co se týká ne/materiálních dárků, jsem rozhodně pro nemateriální. Respektive jako kompromis je nejlepší něco dobrého k pití (lahvinka vína apod. smile )

Víš co, když si vezmu, jak se o nás naši celý život starali, tak si myslím, že si na starý kolena zaslouží dostat něco, co by si sami pořídit nemohli, ale udělá jim to radost. A je spousta věcí, které nevyrobíš ... My se třeba pravidelně s bráchama skládáme na poukaz na dovolenou. Naši celej život nemohli cestovat a z důchodu si na to nenašetří, proč jim teda nepřispět ... a proč jim nedat poukaz třeba zrovna pod stromek? Ale nemusí to být nutně zájezd nebo pobyt v lázních. Přítelovým rodičům udělalo loni radost třeba DVDčko a soubor filmů pro pamětníky. Jsou rádi, že nemusí ponocovat, když se chtějí podívat na film, že si ho nahrají a druhý den pustí ... atd. atd. Děckám tenisovou raketu, lyže nebo snowboard taky nevyrobíš .... Prostě - i s koupeným dárkem můžeš udělat radost. Jen ti trochu naskáčou náklady na ně.

Míšo,když se chce, všecko jde.. Já například vždycky prahla po lehce ohoblovaných smrkových prknech místo lyží..

Není tady

#53 29. 11. 2007 11:45

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Anda napsal(a):

Míšo,když se chce, všecko jde.. Já například vždycky prahla po lehce ohoblovaných smrkových prknech místo lyží..

Já bych tě chtěla mít třebas za neteř lol
Já bych tak hoblovala a šmirglovala ... a dokonce lakovala, bo mě strašně baví lakovat dřevo .... a možná aj nějakej nápis a obrázek bych přihodila stolt

Upravil(a) Míša Kulička (29. 11. 2007 11:49)

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#54 29. 11. 2007 11:46

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Kuličko, ale udělat radost lze nejen poukazy na zájezdy, snowbordem, ... wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#55 29. 11. 2007 11:48

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Kuličko, ale udělat radost lze nejen poukazy na zájezdy, snowbordem, ... wink

Jistě, jenže radosti, o kterých mluvíš, si dáváme celoročne, bez ohledu na to, jestli někdo něco slaví, nebo ne.

Není tady

#56 29. 11. 2007 12:05

qwassa
♥♥♥----

Všechny nutím psát Ježíškovi, pak ty dopisy vyhodnocuju...

Pracuj na vlastním kameni.. jiné jen obdivuj.

Není tady

#57 29. 11. 2007 12:14

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Kuličko, tak pak jste šastni wink

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#58 29. 11. 2007 12:17

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Kuličko, tak pak jste šastni wink

To nikde nepopírám stolt, prostě - když chce neteř šatičky na panenku, tak je spíchnem spolu a hned. Ale když si přeje snowboard, tak si holt musí počkat na jéžiška stolt

Upravil(a) Míša Kulička (29. 11. 2007 12:25)

Není tady

#59 29. 11. 2007 12:25

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

Anda napsal(a):

Já bych tak hoblovala a šmirglovala ... a dokonce lakovala, bo mě strašně baví lakovat dřevo .... a možná aj nějakej nápis a obrázek bych přihodila stolt

Fajn. Si mě můžeš adoptovat a co se obrázku týče, trvám na Krtkovi

Není tady

#60 29. 11. 2007 12:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

KALIK napsal(a):

Přesně tak. Stejnak si myslím, že Santa byl dobrej bussinesman a vánoce (podle vzoru Američanů) jsou svátkem obchodníků smile

Vianoce boli pôvodne keltským sviatkom - myslím - a darčeky pribudli až oveža neskôr. Ale mne sa páči obdarúva a by obdarovaná, s hodnotou to až tak vežmi nesúvisí. Stromček ako taký je starý cca 300 rokov, takže žiadna dlhá tradícia. Ale tiež je to milé, aj keď kresania v trópoch alebo subtrópoch si kžudne ozdobia palmu a myslím, že sa tiež žiadna tragédia nedeje. Pre mňa je dôležitý ten rituálček, nie to, akú má vonkajšiu podobu.
Iné náboženstvá nemajú Viancoe, ale hádam každé náboženstvo, ktoré poznám, má nejaký druh sviatku - kžudne aj pohyblivého - kedy sa rodiny zídu, trebárs aj len raz za rok, a sú spolu, jedia a pijú, oslavujú... Nevidím na tom nič negatívne. Sú krajiny, kde rodičia vykopnú deti z domu vo veku cca 15-18 rokov a tam má takáto tradícia dupžom svoj význam...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 29. 11. 2007 12:59

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Selimo, děkuji za vyčerpávající popis historie vánoc smile Souhlasím, že obdarování je spíš ten rituál, kdy se symbolicky někomu něco dává, aby měl radost, ale ne z dárku, ale z toho, že jsem obdarován a tak si myslím, že by to mělo fungovat a ne se předhánět, kdo za kolik nakoupí dárků a že čím dražší dárek, tak tím tě má víc rád smile

Není tady

#62 29. 11. 2007 13:24

Doubravka
♥♥♥♥♥--

Dárky nakupuju partnerovi, mámě, sestře, babičce a společně pak partnerovým rodičům a sourozencům a prarodičům. A ano, na svoje hafany taky nikdy nezapomenu. Hodně dárků sama tvořím, přesto jsem už letos za dárky utratila asi tak jednu celou výplatu. Kolik to je neřeknu reta
Vánoce si užívám jako malá, možná si kompenzuju dětství, kdy to stálo za starou bačkoru. Baví mě vybírat a balit dárky, péct cukoví, vyzdobit a provonět dům... čekat na zlaté prasátko i zazvonění zvonečku...
Prostě za dárky utrácím hodně a nelituju toho. smile

Není tady

#63 29. 11. 2007 14:35

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tedy tady to vypadá, že je skoro hřích někomu koupit dárek v obchodě, nejdebože drahý dárek...že to snad jako znamená, že mi na obdarovaném nezáleží, když jsme mu doma nepřilepila na papír pár vylisovaných kytek nebo tak něco....

Není tady

#64 29. 11. 2007 14:51

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tiina napsal(a):

Tedy tady to vypadá, že je skoro hřích někomu koupit dárek v obchodě, nejdebože drahý dárek...že to snad jako znamená, že mi na obdarovaném nezáleží, když jsme mu doma nepřilepila na papír pár vylisovaných kytek nebo tak něco....

nene, to určitě ne!
Miluju Pierce Brosnana, moje dcera, když byla ve druhé třídě, vystřihla jeho obrázek z časopisu a zarámovala do jednoduchého rámečku z Ikey. Dodneška ho mám vystavený na poličce a návštěvy padají do mdlob :-) (jako že já, zralá žena, mám vystavený obrázek filmového herce!).
Kupuju i drahý dárky a nelituju peněz, když to druhému udělá radost. Ale potěší mě, když někam přijdu a mají tam můj obrázek pověšený na stěně.

Není tady

#65 29. 11. 2007 15:19

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kukačko jasný, jenomže při mé šikovnosti by mnou vlastnoručně vyrobené dárky byly spíš za trest než pro radost.

Není tady

#66 29. 11. 2007 16:16

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Anda napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Anda napsal(a):

Milá neteřinko, Tož ti k tem vánocům přeju vše nej a zasílám ti ty slíbený lýže. Vybrala sem na ně fakt hezký soudek, enem strýc měl trochu smolu, že byl plné slivovice. Nu což, slivka musela preč a strýcovi musí stačit po zbytek zimy voda. ... Dalo to fakt prácu, dostat z teho sudu ty prkna, bo ti chlapi tam to dělajů fakt festově. Ale šlo to. Když se strýc dostal ze šoku a zistil, že šlo jen o lyže pro jeho milovanů neteřinku, tak mi odpustil a z konopného provazu, který měl skovaný bohvje nač, ti vyrobil pěknůčké vázání smile. No a mezitím sem ti na lyže obkreslila teho šikovného pazgřivca od pána Mylera, jak sis přála a pak už to enem strýc přeláknul a vyzkůšal. Tož vyřiď  mamě, že na tu božíhodovů kachnu přijedu jen ja a naša Kača, bo strýc bude mět ještě sádru. A že všecky pozdravuju a přeju hodně zdravíčka a štěstíčka stolt
http://sweb.cz/Michaela.such/ly%C5%BEe.jpg

Upravil(a) Míša Kulička (29. 11. 2007 16:19)

Není tady

#67 29. 11. 2007 16:34

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Koupím si pro sebe spoustu věcí, protože jsem zanedbával především své vlastní potřeby.
Ostatní se budou těšit z mé přítomnosti a z toho, že dostanou namísto zbytečných drahých darů nějakou knihu (ostatně to může být i zbytečná kniha).

Není tady

#68 29. 11. 2007 16:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Míša Kulička napsal(a):

Anda napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Milá neteřinko, Tož ti k tem vánocům přeju vše nej a zasílám ti ty slíbený lýže. Vybrala sem na ně fakt hezký soudek, enem strýc měl trochu smolu, že byl plné slivovice. Nu což, slivka musela preč a strýcovi musí stačit po zbytek zimy voda. ... Dalo to fakt prácu, dostat z teho sudu ty prkna, bo ti chlapi tam to dělajů fakt festově. Ale šlo to. Když se strýc dostal ze šoku a zistil, že šlo jen o lyže pro jeho milovanů neteřinku, tak mi odpustil a z konopného provazu, který měl skovaný bohvje nač, ti vyrobil pěknůčké vázání smile. No a mezitím sem ti na lyže obkreslila teho šikovného pazgřivca od pána Mylera, jak sis přála a pak už to enem strýc přeláknul a vyzkůšal. Tož vyřiď  mamě, že na tu božíhodovů kachnu přijedu jen ja a naša Kača, bo strýc bude mět ještě sádru. A že všecky pozdravuju a přeju hodně zdravíčka a štěstíčka stolt
http://sweb.cz/Michaela.such/ly%C5%BEe.jpg

godlike godlike

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#69 29. 11. 2007 22:07

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Fatimah napsal(a):

Slávku, ale mně owsobně to vysloveně těší, takhle "blbnout" kvůli Vánocům. Těší mně ten pocit, když celý byt důkladně vysmýčím, pověsím vyprané záclony, rožnu stromeček a zalezu do peřin s voňavým čajíkem. Nedělám to, že bych měla pocit, že se to "musí", že se to "čeká", ale pro svůj skvělý pocit wink

No, vždy já ti to neberu, když tě to těší.... tummenupp

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí