1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
KALIK napsal(a):
Souhlasím s Kukačkou. Spí bych uvítal dárek někým vyrobený, tedy do něj vloí kousek sebe. Tohleto mi koupený dar nedá. Podle mě je to ztráta invence. Já osobně mám rád to, e si na mě někdo vzpomene a dárek jako sám o sobě je podruný. Tedy dárek je prostředek ne cíl. Z toho vychází i to, e mě potěí i malej dárek. Nikdo mi nemusí kupovat dárky za tisíce, klidně kdy mi koupí mejdlo
Jinak host esko, narozeniny nejsou výmysl obchodníků, protoe ty by je zavedli několikrát do roka a nejlépe ve předem určených jednotných datechCo se týká ne/materiálních dárků, jsem rozhodně pro nemateriální. Respektive jako kompromis je nejlepí něco dobrého k pití (lahvinka vína apod.
)
Ví co, kdy si vezmu, jak se o nás nai celý ivot starali, tak si myslím, e si na starý kolena zaslouí dostat něco, co by si sami pořídit nemohli, ale udělá jim to radost. A je spousta věcí, které nevyrobí ... My se třeba pravidelně s bráchama skládáme na poukaz na dovolenou. Nai celej ivot nemohli cestovat a z důchodu si na to nenaetří, proč jim teda nepřispět ... a proč jim nedat poukaz třeba zrovna pod stromek? Ale nemusí to být nutně zájezd nebo pobyt v lázních. Přítelovým rodičům udělalo loni radost třeba DVDčko a soubor filmů pro pamětníky. Jsou rádi, e nemusí ponocovat, kdy se chtějí podívat na film, e si ho nahrají a druhý den pustí ... atd. atd. Děckám tenisovou raketu, lye nebo snowboard taky nevyrobí .... Prostě - i s koupeným dárkem můe udělat radost. Jen ti trochu naskáčou náklady na ně.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
KALIK napsal(a):
Souhlasím s Kukačkou. Spí bych uvítal dárek někým vyrobený, tedy do něj vloí kousek sebe. Tohleto mi koupený dar nedá. Podle mě je to ztráta invence. Já osobně mám rád to, e si na mě někdo vzpomene a dárek jako sám o sobě je podruný. Tedy dárek je prostředek ne cíl. Z toho vychází i to, e mě potěí i malej dárek. Nikdo mi nemusí kupovat dárky za tisíce, klidně kdy mi koupí mejdlo
Jinak host esko, narozeniny nejsou výmysl obchodníků, protoe ty by je zavedli několikrát do roka a nejlépe ve předem určených jednotných datechCo se týká ne/materiálních dárků, jsem rozhodně pro nemateriální. Respektive jako kompromis je nejlepí něco dobrého k pití (lahvinka vína apod.
)
Ví co, kdy si vezmu, jak se o nás nai celý ivot starali, tak si myslím, e si na starý kolena zaslouí dostat něco, co by si sami pořídit nemohli, ale udělá jim to radost. A je spousta věcí, které nevyrobí ... My se třeba pravidelně s bráchama skládáme na poukaz na dovolenou. Nai celej ivot nemohli cestovat a z důchodu si na to nenaetří, proč jim teda nepřispět ... a proč jim nedat poukaz třeba zrovna pod stromek? Ale nemusí to být nutně zájezd nebo pobyt v lázních. Přítelovým rodičům udělalo loni radost třeba DVDčko a soubor filmů pro pamětníky. Jsou rádi, e nemusí ponocovat, kdy se chtějí podívat na film, e si ho nahrají a druhý den pustí ... atd. atd. Děckám tenisovou raketu, lye nebo snowboard taky nevyrobí .... Prostě - i s koupeným dárkem můe udělat radost. Jen ti trochu naskáčou náklady na ně.
Mío,kdy se chce, vecko jde.. Já například vdycky prahla po lehce ohoblovaných smrkových prknech místo lyí..
Není tady
Anda napsal(a):
Mío,kdy se chce, vecko jde.. Já například vdycky prahla po lehce ohoblovaných smrkových prknech místo lyí..
Já bych tě chtěla mít třebas za neteř
Já bych tak hoblovala a mirglovala ... a dokonce lakovala, bo mě straně baví lakovat dřevo .... a moná aj nějakej nápis a obrázek bych přihodila
Upravil(a) Mía Kulička (29. 11. 2007 11:49)
Není tady
Kuličko, ale udělat radost lze nejen poukazy na zájezdy, snowbordem, ...
Není tady
KALIK napsal(a):
Kuličko, ale udělat radost lze nejen poukazy na zájezdy, snowbordem, ...
Jistě, jene radosti, o kterých mluví, si dáváme celoročne, bez ohledu na to, jestli někdo něco slaví, nebo ne.
Není tady
Vechny nutím psát Jeíkovi, pak ty dopisy vyhodnocuju...
Není tady
Kuličko, tak pak jste astni
Není tady
KALIK napsal(a):
Kuličko, tak pak jste astni
To nikde nepopírám , prostě - kdy chce neteř atičky na panenku, tak je spíchnem spolu a hned. Ale kdy si přeje snowboard, tak si holt musí počkat na jéika
Upravil(a) Mía Kulička (29. 11. 2007 12:25)
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Anda napsal(a):
Já bych tak hoblovala a mirglovala ... a dokonce lakovala, bo mě straně baví lakovat dřevo .... a moná aj nějakej nápis a obrázek bych přihodila
Fajn. Si mě můe adoptovat a co se obrázku týče, trvám na Krtkovi
Není tady
KALIK napsal(a):
Přesně tak. Stejnak si myslím, e Santa byl dobrej bussinesman a vánoce (podle vzoru Američanů) jsou svátkem obchodníků
Vianoce boli pôvodne keltským sviatkom - myslím - a darčeky pribudli a oveža neskôr. Ale mne sa páči obdarúva a by obdarovaná, s hodnotou to a tak vežmi nesúvisí. Stromček ako taký je starý cca 300 rokov, take iadna dlhá tradícia. Ale tie je to milé, aj keď kresania v trópoch alebo subtrópoch si kžudne ozdobia palmu a myslím, e sa tie iadna tragédia nedeje. Pre mňa je dôleitý ten rituálček, nie to, akú má vonkajiu podobu.
Iné náboenstvá nemajú Viancoe, ale hádam kadé náboenstvo, ktoré poznám, má nejaký druh sviatku - kžudne aj pohyblivého - kedy sa rodiny zídu, trebárs aj len raz za rok, a sú spolu, jedia a pijú, oslavujú... Nevidím na tom nič negatívne. Sú krajiny, kde rodičia vykopnú deti z domu vo veku cca 15-18 rokov a tam má takáto tradícia dupžom svoj význam...
Není tady
Selimo, děkuji za vyčerpávající popis historie vánoc Souhlasím, e obdarování je spí ten rituál, kdy se symbolicky někomu něco dává, aby měl radost, ale ne z dárku, ale z toho, e jsem obdarován a tak si myslím, e by to mělo fungovat a ne se předhánět, kdo za kolik nakoupí dárků a e čím draí dárek, tak tím tě má víc rád
Není tady
Dárky nakupuju partnerovi, mámě, sestře, babičce a společně pak partnerovým rodičům a sourozencům a prarodičům. A ano, na svoje hafany taky nikdy nezapomenu. Hodně dárků sama tvořím, přesto jsem u letos za dárky utratila asi tak jednu celou výplatu. Kolik to je neřeknu
Vánoce si uívám jako malá, moná si kompenzuju dětství, kdy to stálo za starou bačkoru. Baví mě vybírat a balit dárky, péct cukoví, vyzdobit a provonět dům... čekat na zlaté prasátko i zazvonění zvonečku...
Prostě za dárky utrácím hodně a nelituju toho.
Není tady
Tedy tady to vypadá, e je skoro hřích někomu koupit dárek v obchodě, nejdeboe drahý dárek...e to snad jako znamená, e mi na obdarovaném nezáleí, kdy jsme mu doma nepřilepila na papír pár vylisovaných kytek nebo tak něco....
Není tady
Tiina napsal(a):
Tedy tady to vypadá, e je skoro hřích někomu koupit dárek v obchodě, nejdeboe drahý dárek...e to snad jako znamená, e mi na obdarovaném nezáleí, kdy jsme mu doma nepřilepila na papír pár vylisovaných kytek nebo tak něco....
nene, to určitě ne!
Miluju Pierce Brosnana, moje dcera, kdy byla ve druhé třídě, vystřihla jeho obrázek z časopisu a zarámovala do jednoduchého rámečku z Ikey. Dodneka ho mám vystavený na poličce a návtěvy padají do mdlob :-) (jako e já, zralá ena, mám vystavený obrázek filmového herce!).
Kupuju i drahý dárky a nelituju peněz, kdy to druhému udělá radost. Ale potěí mě, kdy někam přijdu a mají tam můj obrázek pověený na stěně.
Není tady
Anda napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Anda napsal(a):
Já bych tak hoblovala a mirglovala ... a dokonce lakovala, bo mě straně baví lakovat dřevo .... a moná aj nějakej nápis a obrázek bych přihodilaFajn. Si mě můe adoptovat a co se obrázku týče, trvám na Krtkovi
Milá neteřinko, To ti k tem vánocům přeju ve nej a zasílám ti ty slíbený lýe. Vybrala sem na ně fakt hezký soudek, enem strýc měl trochu smolu, e byl plné slivovice. Nu co, slivka musela preč a strýcovi musí stačit po zbytek zimy voda. ... Dalo to fakt prácu, dostat z teho sudu ty prkna, bo ti chlapi tam to dělajů fakt festově. Ale lo to. Kdy se strýc dostal ze oku a zistil, e lo jen o lye pro jeho milovanů neteřinku, tak mi odpustil a z konopného provazu, který měl skovaný bohvje nač, ti vyrobil pěknůčké vázání . No a mezitím sem ti na lye obkreslila teho ikovného pazgřivca od pána Mylera, jak sis přála a pak u to enem strýc přeláknul a vyzkůal. To vyřiď mamě, e na tu boíhodovů kachnu přijedu jen ja a naa Kača, bo strýc bude mět jetě sádru. A e vecky pozdravuju a přeju hodně zdravíčka a těstíčka
Upravil(a) Mía Kulička (29. 11. 2007 16:19)
Není tady
Koupím si pro sebe spoustu věcí, protoe jsem zanedbával předevím své vlastní potřeby.
Ostatní se budou těit z mé přítomnosti a z toho, e dostanou namísto zbytečných drahých darů nějakou knihu (ostatně to můe být i zbytečná kniha).
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Anda napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Já bych tak hoblovala a mirglovala ... a dokonce lakovala, bo mě straně baví lakovat dřevo .... a moná aj nějakej nápis a obrázek bych přihodilaFajn. Si mě můe adoptovat a co se obrázku týče, trvám na Krtkovi
Milá neteřinko, To ti k tem vánocům přeju ve nej a zasílám ti ty slíbený lýe. Vybrala sem na ně fakt hezký soudek, enem strýc měl trochu smolu, e byl plné slivovice. Nu co, slivka musela preč a strýcovi musí stačit po zbytek zimy voda. ... Dalo to fakt prácu, dostat z teho sudu ty prkna, bo ti chlapi tam to dělajů fakt festově. Ale lo to. Kdy se strýc dostal ze oku a zistil, e lo jen o lye pro jeho milovanů neteřinku, tak mi odpustil a z konopného provazu, který měl skovaný bohvje nač, ti vyrobil pěknůčké vázání
. No a mezitím sem ti na lye obkreslila teho ikovného pazgřivca od pána Mylera, jak sis přála a pak u to enem strýc přeláknul a vyzkůal. To vyřiď mamě, e na tu boíhodovů kachnu přijedu jen ja a naa Kača, bo strýc bude mět jetě sádru. A e vecky pozdravuju a přeju hodně zdravíčka a těstíčka
http://sweb.cz/Michaela.such/ly%C5%BEe.jpg
Není tady
Fatimah napsal(a):
Slávku, ale mně owsobně to vysloveně těí, takhle "blbnout" kvůli Vánocům. Těí mně ten pocit, kdy celý byt důkladně vysmýčím, pověsím vyprané záclony, ronu stromeček a zalezu do peřin s voňavým čajíkem. Nedělám to, e bych měla pocit, e se to "musí", e se to "čeká", ale pro svůj skvělý pocit
No, vdy já ti to neberu, kdy tě to těí....
Není tady