1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Jsi normální, takhle utrácet?
S nakupováním dárků si neděláme starosti... prostě se dohodneme, co by se tomu druhému líbilo a pak to jdeme spolu vybrat.
A cenově tak od 2 do 4 stovek.
Na vánoce ádné pečení, s úklidem si neděláme starosti, do jara času dost.
Lidi, u přestaňte blbnout kvůli nějakým vánocům.
Upravil(a) Slavek17 (28. 11. 2007 22:00)
Není tady
Inak, môj otec je dobrý adrenaliňák, ete za socíku - keď bolo nakupovanie dos o inom - zvykol vyrazi nakupova 23. alebo na tedrý deň. A v jeden rok zavreli vetky obchody, otvorený bol len Baa(vtedy sa to volalo e Obuv a bolo to tátne) a vetci blízki dostali topánky alebo kabelky... No, trochu sa poučil a na budúci rok vyrazil aspoň toho 23. A ete hovoril, e sa kadoročne stretával s podobne zmýžajúcimi mumi, u sa poznali z videnia a po pár rokoch sa začali normálka zdravi.
Niečo ako klub esperanta - "Klub zmekaných nákupcov".
Upravil(a) Selima (28. 11. 2007 22:59)
Není tady
Já kupuji dárky přítelovi, rodičum, přitelovým rodičům, bráchovi (tomu jen nakou pitomost-nezaslouí si to ) kamarádům (celkem 5 ) tetě a s koleginěmi jsem si pro nudné chvilky v práci koupily Activity
no tyhle Vánoce mě cca vyly na 12.000,-
a to jen proto,e jsem chtěla udělat radost. Ale nedala jsem to najednou pěkně jsem si naetřila
Není tady
Slavek17 napsal(a):
S nakupováním dárků si neděláme starosti... prostě se dohodneme, co by se tomu druhému líbilo a pak to jdeme spolu vybrat.
Slávku, ale mně owsobně to vysloveně těí, takhle "blbnout" kvůli Vánocům. Těí mně ten pocit, kdy celý byt důkladně vysmýčím, pověsím vyprané záclony, ronu stromeček a zalezu do peřin s voňavým čajíkem. Nedělám to, e bych měla pocit, e se to "musí", e se to "čeká", ale pro svůj skvělý pocit
Není tady
Kupuji jen detem,kazdemu za 2500 kc a kamaradce za 500 kc.Ja sama dostanu darek jen od kamaradky.
Není tady
Fatimah, je to v pořádku do té doby, ne to začne vyadovat od ostatních a prudit
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Nebudu se přít o to, co normální je nebo ne, je to kadého věc. Jen mi, Slávku, prozraď, kam chodí na dárky za cca 3 kilča, kdy při dneních cenách vyjde i blbej nákup na sobotu na stovky skoro 4.
Není tady
Anda napsal(a):
Slavek17 napsal(a):
Lidi, u přestaňte blbnout kvůli nějakým vánocům.Nebudu se přít o to, co normální je nebo ne, je to kadého věc. Jen mi, Slávku, prozraď, kam chodí na dárky za cca 3 kilča, kdy při dneních cenách vyjde i blbej nákup na sobotu na stovky skoro 4.
no, u mě a dcery jsou to dvě kapučína, dva dorty a dvě matonky v Emporiu, jakej nákup na sobotu?
Není tady
Slavek17 napsal(a):
Taky pořád říkám,e nebudu bláznit,ale pak mi to nedá .
Pro nás by to pak,ani nebyli vánoce a vlastně nás to asi baví.
Myslím,e to finančně taky nepřeháníme,ale 2-400,- mě pobavilo.Dávám mým 2 dětem cca 3 000,- dohromady.Rodiče cca 2000,-,tenhle rok jsme po 15 letech u nich, tak jim chceme dát malinko víc.Ségře s partnerem,bráchovi s rodinou dohromady cca 2500,-.S manelem samozřejmě taky nějakou drobnost.U jsme si dali novou koupelnu.Manel jí dělal 4 měsíce.
U se začínám těit na tu vůni vánoc,atmosféru.Po letech budu doma u rodičů,bude nás 9.Takhle jsem nikdy vánoce netrávila.A u se moc těím.
Není tady
A si kadej podporuje obchodníky jak chce
Není tady
Anda napsal(a):
Slavek17 napsal(a):
Lidi, u přestaňte blbnout kvůli nějakým vánocům.Nebudu se přít o to, co normální je nebo ne, je to kadého věc. Jen mi, Slávku, prozraď, kam chodí na dárky za cca 3 kilča, kdy při dneních cenách vyjde i blbej nákup na sobotu na stovky skoro 4.
No tak mně ten "blbej" nákup na víkend jestli je tím mylena sobota...výjde min. 3x tolik a mám jedno dítě, přítele a psa...
Jinak dárečky dostane syn, přítel, dcery od přítele, moji a přítel. rodiče a ná pes. A cenově? to se uvidí...
A před vánocema uklízím, smejčím, vechny skříně vyházím, přeberu, co se déle nepouívá vyháu...peču, vařím...a dělám to proto, e mně to baví a líbí se mi to čisoučko a pohodička a kdy je co do úst
Není tady
Ale dárky kupujem svým blízkým,ne obchodníkům.
Není tady
han napsal(a):
Ano pravda, ale jejich dárek je trba a zto si pak oni pořídí ty svoje krásné dárky........
Není tady
Přesně tak. Stejnak si myslím, e Santa byl dobrej bussinesman a vánoce (podle vzoru Američanů) jsou svátkem obchodníků
Není tady
A já to letos vychytala! 20. odjedu a vrátím se přítí rok, take a) ohlásila jsem, e s dárkem pro mě si nikdo starosti dělat nemusí, b) já si nedělám starosti s dárky pro strejčky a tetičky.
A z cest se vdycky dají navézt krajové speciality a pak z nich těit dárky na půl roku na svátky a narozeniny.
Není tady
Kukačka napsal(a):
Anda napsal(a):
Slavek17 napsal(a):
no, u mě a dcery jsou to dvě kapučína, dva dorty a dvě matonky v Emporiu, jakej nákup na sobotu?
No, na řízky a bramborovej salát pro 3 je to tak akorát..
Není tady
Pisatel napsal(a):
han napsal(a):
Ano pravda, ale jejich dárek je trba a zto si pak oni pořídí ty svoje krásné dárky........
Hluboká to mylenka. Jaké je řeení? Přestaneme nakupovat (bohatne obchodník), jezdit na výlety (bohatne obchodník s ropou), mýt se a prát (bohatnou vodárny), jíst budeme jen vlané domácí výpěstky(v případě pouití plynu by zbohatly plynárny, v případě lednice zas elektrárny)..
Nevím, jak ostatní, ale pokud jsou sluby kvalitní, jsem ochotná si připlatit. A na dnením trhu máme vichni monost si vybrat. S výe uvedeným přístupem bych se nemohla jít pomalu ani vys.at, aby z toho náhodou někdo neměl prospěch.
Upravil(a) Anda (29. 11. 2007 10:17)
Není tady
Ahoj Kukačko,
nám tu právě probíhají inventury vybavení kanclů, plazím se pod stolem, hledám kódy a zjiuju, e kdyby tu mělo být ve, co je na papíře, tak já u se sem nevejdu. Tak jsem trochu nabrouená a urýpaná
Není tady
hehe, já to dělala včera a dnes, ale mám na to lidi :-)
jinak to vypadá na klid..nevím, jestli zatímní, ale rozhodně to nebylo tak horké.
a P.S. - něco příjemného jsem se i dozvěděla, take to mělo i jistý přínos.
Není tady
Já si zas myslím, e tak padesát procent jsou věci, který by člověk stejně asi koupil, hlavně pokud se jedná o dárky dětem, ale počká se na Vánoce a dá se to k té příleitosti.
Aspoň u nás to tak bylo
Vzpomíním, jak chudáček papouek čekal od 23. v takově atní skříni na tědrý večer, ale u 23. se prozradil raději sám
Moná do Vánoc se na to déle etří a tak se koupí lepí a i draí. Co dá obchodníkům více vydělat.
=================================================================
Slávek
Co bych si tak hezkýho vybrala za 200 a 400 stovky k Vánocům? e by tričko od Větnamců?
Nebo ampon a kondicioner?
Nějakej krém?
kdy si to koupí sám, sice nedojde ke zklamání, ale taky příjde o to těení. Ty jsi navíc z obliga, protoe se o toho člověka vůbec nemusí zajímat
= co takové gesto má vůbec za smysl?
Kdyby mi babička dala 200 k Vánocům, budu to brát jako hezkou snahu mě potěit. Ale kdy takový dárek dává schopný mu To je jako, aby se neřeklo, e Vánoce neslavíte?
Selima
Tak v tom klubu bych určitě byla taky
Kalik
To by se pak dalo říct, e obchodníci vymysleli i narozeniny. Spí exituje spousta moností, jak dát někomu dárek, jen my jsme pohodlný a tak berem to, co se dá koupit v obchodě. A obchod je nejstarí a stále jetě jedna z nejlepích cest jak zbohatnout veobecně. Větina lidí má mnohem větí nějaký nemateriální přání, který by se dalo splnit k Vánocům, to by si člověk ale musel lámat hlavu celej rok. Někdy je to prostě tak, e kdy člověk nic nádhernýho nevymyslí, tak aspoň něco hezkýho koupí.
Není tady
host eska - to mi připomělo, e u můu odpověď na otázku "co by sis přála k Vánocům" - nic. Vechno materiální mám, auto, který bych chtěla, mi Jeíek stejně nepřinese a ty ostatní věci , jako pozornost partnera, hodný děti a světový mír...to Jeíek nenosí.
Skleničky umí koupit kadý blbec. Mojí máti jsem kromě jiného k 60.tinám dala takové její ivotní album, vybrakovala jsem krabici jejích fotek a udělala průřez ivotem, jak el čas...byl to dárek, který má dodnes nejraději. A táta na oslavě obcházel hrdě hosty a vem to ukazoval se slzama v očích.
Není tady
Pisatel napsal(a):
han napsal(a):
To je teorie multiplikátoru ne? Já zaplatím jemu, on zaplatí jiným, ti zaplatí zase jiným .... a vichni máme, co jsme chtěli
Není tady
Kukačka napsal(a):
hehe, já to dělala včera a dnes, ale mám na to lidi :-)
jinak to vypadá na klid..nevím, jestli zatímní, ale rozhodně to nebylo tak horké.
a P.S. - něco příjemného jsem se i dozvěděla, take to mělo i jistý přínos.
Tak to závidím. Nám rozdají papíry, co tady jako asi tak má být a čiň se, děvče, co umí. Pravda je, e nás tu je 700 a na hospodářské správě to má na starosti 5 lidí. By se z toho pokakali.
A k těm pozitivům - proč jetě nejsou v soukromé zprávě? Jsem kuna zvědavá, tak mě nenapínej
Není tady
Souhlasím s Kukačkou. Spí bych uvítal dárek někým vyrobený, tedy do něj vloí kousek sebe. Tohleto mi koupený dar nedá. Podle mě je to ztráta invence. Já osobně mám rád to, e si na mě někdo vzpomene a dárek jako sám o sobě je podruný. Tedy dárek je prostředek ne cíl. Z toho vychází i to, e mě potěí i malej dárek. Nikdo mi nemusí kupovat dárky za tisíce, klidně kdy mi koupí mejdlo
Jinak host esko, narozeniny nejsou výmysl obchodníků, protoe ty by je zavedli několikrát do roka a nejlépe ve předem určených jednotných datech Co se týká ne/materiálních dárků, jsem rozhodně pro nemateriální. Respektive jako kompromis je nejlepí něco dobrého k pití (lahvinka vína apod.
)
Není tady