Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 11. 2007 21:26

Messi
♥------

Tak nám začal podnikat..................

Všechny moc zdravím,
začínám mít pomalu, ale jistě nervy nadranc. Manžel začal od října podnikat. Rozhodl se více méně sám, ale jak jsem čekala, spoustu věcí byla na mně. Protože podniká ve stavebních pracech, vzal si na leasing stroj a vyrazil.
Práce má dost, je šikovný, ale první fakturu má dostat zaplacenou až před Vánoci a tudíž mi nadává ani korunu. Všechno táhnu ze svého platu. Co mne na tom ale pekelně štve je ten fakt, že mě tak nějak začíná buzerovat!
Náladový občas byl, no každý jsme nějaký skurt, ale vše začalo až od chvíle, kdy vypsal svoji první fakturu na částku, kterou dřív vydělal za půl roku.
Nemáte někdo podobnou zkušenost ze změnou chování partnera když začal podnikat?kapitulation Pomoc nebo ho křápnu něčím po hlavě !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sílu proudu poznáš teprve až plaveš proti němu.......

Není tady

#2 25. 11. 2007 21:33

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Re: Tak nám začal podnikat..................

Messi, "moc" zblbla kdekoho, napsal velkou fakturu a cítí se jako král. Než se živnost rozjede, trvá někdy aj tři roky, zezačátku může být slině ztrátová... a nemusí to být vůbec důkaz, že není dobrá. 
Stavební prace na zimu jsou dost riskantní... přeju hodně trpělivosti, shovívavosti a hlavně..., pokud nejste odsouzeni k "smrti hladem", vydrž!!!

Není tady

#3 25. 11. 2007 21:48

Messi
♥------

Děkuju za povzbuzení. Myslím, že se necítí jako král, ale jako papež a chová se přitom jako korunovaný vůl.
Bere to tak, že je od rána do večera v práci a vydělává těžké prachy. Já mám taky svoji práci, nevydělávám málo, myslím, že můj plat je dost slušný, ale na uživení celé rodiny to prostě není. Má z prvního manželství dvě děti, takže alimenty, leasingové splátky, pojištění atd.... Vánoce na krku a ještě poslouchat kecy typu: proč jsem koupila 3 balení toaletního papíru. Když jsem mu řekla, že byl v akci (2+1), suše ironicky odvětil, že by ho zajímalo na kolik to vyšlo. Měl by být rád, že si má čím utřít p....... Bylo z mého platu.
Jak se říká 100x nic umořilo osla, je to maličkost k maličkosti a já jsem jak papiňák. Ještě chvíli a určitě se zhádáme.

Není tady

#4 25. 11. 2007 21:54

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Messi napsal(a):

Vánoce na krku a ještě poslouchat kecy typu: proč jsem koupila 3 balení toaletního papíru. Když jsem mu řekla, že byl v akci (2+1), suše ironicky odvětil, že by ho zajímalo na kolik to vyšlo. Měl by být rád, že si má čím utřít p....... Bylo z mého platu.
Jak se říká 100x nic umořilo osla, je to maličkost k maličkosti a já jsem jak papiňák. Ještě chvíli a určitě se zhádáme.

Vítej do klubu !!! tummenupp

Není tady

#5 25. 11. 2007 23:06

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

No, Někdo se při podnikání rozmáchne a jede. A někdo si přitom namele. V začátcích podnikání se takhle chovat, co bude dělat, až vydělá první milion? Pokud ho vydělá? To s ním nevydržíš už vůbec. Dnes má pocity úspěšného pána tvorstva. Zapomíná, že mu pomáháš nahoru a že Tě jistě potká...a bude potřebovat, když poletí střemhlav dolů. Nevím, co bych Ti poradila. Obrnit se svatou trpělivostí? Vyvaruj se střetů, kontaktů a hovorů na téma peníze, hospodaření, vyhlídky do budoucna. Piš si, kolik dáváš do domácnosti a kolik Tě co stojí. Až zase začne, stručně mu objasni situaci. Že bydlí a jí za Tvoje. Řekni mu, že má Tvoji podporu, protože je šikovný a jistě mu podnikání půjde a že se těšíš, jak se budete mít dobře. Pokud Ti odpoví něco, co se Ti nebude zdát..jako třeba.."co ty by ses měla dobře, podnikám snad já a jsou to peníze, o kterých jen já budu rozhodovat, vycouvej z toho. To není dobrá perspektiva. Ty budeš šetřit na sobě a svých dětech a on, až se vyšvihne do sedla, Tě akorát tak vymění...Jak ho tak odhaduju, bude hledat někoho, kdo ho bude bezmezně obdivovat a vynášet bůhvíkam...

Není tady

#6 25. 11. 2007 23:27

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Kalupinko,
každé Tvoje slovo pozlatit je málo. Jen malý dodatek k tomu závěru: on si ani hledat nikoho nemusí, ona si ho nějaká snaživka, která sama nic ve své profesi nedokázala a potřebuje se jen svézt s "bohatým" podnikatelem, najde sama. Za to skoro ručím. A  že málokterý chlap obdivu odolá, aniž by se doma měl zle - to víme všechny, může si někdo psát o "nepevnosti" stávajícího partnerství a o "právech" milenek, co chce. neutral

Messi, napsala jsem Ti soukromou zprávu - jsem totiž manželka podnikatele.......wink
Jo a jinak - tato Tvoje věta: "Měl by být rád, že si má čím utřít p......."  je nádherná tummenupp big_smile
Drž se.

Upravil(a) Tercila (25. 11. 2007 23:29)

Není tady

#7 25. 11. 2007 23:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Messi napsal(a):

Všechny moc zdravím,
začínám mít pomalu, ale jistě nervy nadranc. Manžel začal od října podnikat. Rozhodl se více méně sám, ale jak jsem čekala, spoustu věcí byla na mně. Protože podniká ve stavebních pracech, vzal si na leasing stroj a vyrazil.
Práce má dost, je šikovný, ale první fakturu má dostat zaplacenou až před Vánoci a tudíž mi nadává ani korunu. Všechno táhnu ze svého platu. Co mne na tom ale pekelně štve je ten fakt, že mě tak nějak začíná buzerovat!
Náladový občas byl, no každý jsme nějaký skurt, ale vše začalo až od chvíle, kdy vypsal svoji první fakturu na částku, kterou dřív vydělal za půl roku.
Nemáte někdo podobnou zkušenost ze změnou chování partnera když začal podnikat?kapitulation Pomoc nebo ho křápnu něčím po hlavě !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja som žila s cholerickým Strelcom a jeho podnikanie... hmm to bola kapitola sama osebe. Keď sa darilo, bol nechutný a naparoval sa, ale keď sa nedarilo, bol oveľa horší... Vyčítal mi, že nepracujem preňho, ale nechcel vziať na vedomie, že v jeho fachu(súvisdiacom tiež so stavbami a rekonšturkciami) mu veľmi nepomôžem a pomoc s tou trochou amdinistratívy som stíhala aj popri mojej práci...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#8 26. 11. 2007 16:50

Messi
♥------

Tak vás všechny mé spolupisatelky zdravím v novém dni. Než začnu lamentovat pevně doufám, že jste měly dobrý den bez velkých nervů a všem slouží zdraví.
Moc vám děkuju za příspěvky, ani nevíte, jakou mi to udělalo službu. Hned je mi líp.
Tercilo tobě děkuji sólo za krásný e-mail, máš mé velké sympatie. U nás bylo včera pokračování , tentokrát to byly modráky, které hledal. No bydlíme na stejném místě "teprve" šest let, tudíž mám pochopení pro to, že je nemůže najít. Dost krátká doba...... Jediné, co je schopen najít do 10 vteřin je talíř s kusem žvance.
Když si modráky vyndal (samozřejmě z těch, které jsou na zašití) prohlásil, že by bylo potřeba je spravit. Nějak jsem to nerozebírala, ale vzhledem k tomu, že za půl roku přibral 15 kilo bych to viděla na nákup nových, o 5 čísel větších......................
Co se týče těch dam, které umí obdivovat a naslouchat s vámi naprosto souhlasím. Taky jsem jich několik poznala-krásná práce! Docela věřím tomu, že se nějaká začne kolem "š*****" a asi budu moct mluvit o štěstí, když bude jen jedna.....
Tento víkend máme s holkama předvánoční dýchánek, děláme ho každý rok, nakoupíme víno a děláme adventní věnce, to je nejlepší terapie jakou znám.
PS: Perla nakonec: rozbil se mi sporák, už nejde opravit. Naskytla se mi úžasná koupě od jedné známé, která mění kuchyň- horkovzdušná trouba a sklokeramická deska dva roky stará sakum pikum dohromady za 3000,-
Pán mi sdělil, že nevěděl, co mi má koupit k Vánocům, tak že to je tím sporákem vyřešené. Budu ho mít k Vánocům, ale zaplatit ho musím já. Jak šlechetné. Uvažuju taky o vhodném dárku pro něj, který by si zaplatil,ale bohužel mě napadá zase jen ten toaleťák......

Není tady

#9 26. 11. 2007 17:12

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Ale použitej ......

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#10 26. 11. 2007 17:27

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Messi, možná se ještě hodně nasměješ, pokud mu tu jeho první fakturu před vánoci nezaplatí....

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 26. 11. 2007 18:15

Messi
♥------

Jéžkovy oči, nestraš mě! Víš, co by to pro mě znamenalo???? Musela bych foukat bebí, motivovat a zvedat sebevědomí. Na to nemám sílu.styrka Každopádně budu optimista a budu mu každý den říkat, že mu určitě peníze přijdou. Stejně to omílá pořád dokola. V noci se budí, sedí dole v obýváku a dvě tři hodiny se dívá na TV.
Nespí prý proto, že má starost, aby zaplatil to, co má. Taky mám starost, abych zaplatila to, co mám, ale jsem za celý den tak urvaná, že v 11 padnu do postele a spím až do rána. Kdybych tam měla sedět v noci s ním, nemusím mít strach o Vánoce, zřejmě bych je prožila v cele předběžného zadržení.dumbom

Není tady

#12 26. 11. 2007 18:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nemáte to lehké, můžu jenom popřát pevné nervy a aby se podnikání dařilo.

Strach je malá smrt...

Není tady

#13 26. 11. 2007 21:26

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Messi, humor Tě ještě neopustil a to je dobře. pussa
Pokud by došel i ten, zdrhala bych.
Přeji pevné nervy a aby to zlé přešlo. tummenupp

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#14 27. 11. 2007 13:28

Messi
♥------

Ahojky,
milá Eri, humor mne opravdu neopustil, ale je to v rámci zachování zdravého rozumu.reta
A hlavně zpávy od vás mi dodaly zase sílu. Vidím, že nejsem sama, kdo má doma samolibého chlapa a co jsem si od vás přečetla, tak s jejich podnikáním máte dost zlušeností, takže mám kde čerpat rady.
Další modráky má zase rozervaný na zadku, že by špatný materiál??? Chacha, ale protože je jehla můj nepřítel k šití dojde až naposled.
Jestli se můžu ještě zeptat, jak jste to měly nebo máte zavedené ohledně financí na domácnost?

Není tady

#15 2. 12. 2007 20:37

poldinka
♥------

My dáváme peníze dohromady a každý si bere, kolik potřebuje.
Občas není z čeho, ale zatím jsme nikdy jeden druhému utrácení a výdaje nevyčítali.
Docela nám to tak dobře funguje.

Není tady

#16 3. 12. 2007 0:16

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Čauky Messi,
díky za pochvalu big_smile. Vidím, že se zatím držíš dobře, to je moc fajn.

Finance na domácnost? Hmmm... já ručím za ty "pevné platby" - nájem, inkaso, dceřino studium atd., manžel má peněženku otevřenou - kdykoliv se zmíním, že mám málo benzinu nebo že dcera něco chce - rád dělá hodného manžela a taťku a strašně rád nám dopřává. V tomto ohledu si nemohu stěžovat, neznám ani jednu výtku, co se týká našeho nakupování. Nerozlišuje ovšem prachy firemní a domácí, nepřiznal by, že mu nějaký zákazník nezaplatil, tudíž nemůžeme nakupovat (to zdědil po mamince wink, strašně rád prolízá obchody)... Takže musím být ve střehu já, abychom nepřepískli... Já jsem ta, která raději penízky nevydá, která hlídá platby a termíny splátek a - kterou to unavuje big_smile. Na chvíli bych brala nějakého šetřílka, který přesně ví, kolik ještě můžeme "beztrestně" utratit a já bych si mohla odpočinout od rozpočtu. Ale jen na chvíli smile, na nějaké omezování už bych si na starý kolena těžko zvykala.
Každopádně bych Ti radila - dělej si ve financích od začátku pořádek, všecko si podchyť, zapisuj, aby ses pak nedivila a abys měla argumenty, protože určitě jednou dojde během podnikání na to rozpočtové lámání chleba, kdy chlap má pocit, že ON vydělává, zatímco paní si jenom rozhazuje. Tak abys mu to fofrem mohla oplácat o hlavu big_smile.

Ale ještě mě zaujala zmínka o podnikání Střelce - Selimo, nemohla bys to, prosím, rozvést víc do detailu? smile

Není tady

#17 3. 12. 2007 13:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, môj bývalý podnikavý Strelec bol fakt podnikavý, bez irónie, ale aj dosť bezstarostný... Do všetkého sa vrhal po hlave, do dobrého kšeftu rovnako ako do úplne beznádejnej misie. Nedal si poradiť, povedať, akonáhle sa mu zazdalo, že je to "bomba kšeft", nebolo sily, čo by ho bola zastavila. Občas to bolo požehnanie, občas trest boží. Navyše bol ten typ, čo všetko rozbehne, ale už nemá silu či trpezlivosť to dotiahnuť do konca, takže som musela nastúpiť ja, trpezlivá a pedantná Panna cool a dokončiť začaté. Lenže samozrejme, všetky zásluhy si pripísal on, ja som bola len taký Přinestaška.
Tak som sa postupne vyvliekla zo spoločných akcií a nechala som ho máchať sa v tom samého - čo mi nesmierne zazlieval. Ale ja som dobre vedela čo - a hlavne prečo - robím. Zarábala som na seba sama, síce skromnejšie, ale nikto mi potom nemohol obrblávať kúpené krémy či knihy... On nebol nejaký lakomec - to Strelci asi nebývajú - ale vedel sa nápadne čudovať, čo za blbosti som to nakúpila. "Blbosti" bolo všetko, čo ho neoslovovalo. On zasa vedel zatiahnuť účet za celú krčmu, čo som naproti tomu ja nikdy nekomentovala, ani hracie automaty či nové alebo novšie, zbytočne drahé auto... Možno to bola rpráve tá chyba. On sa cítil povolaný komentovať moje nákupy či výdavky, ale ja už som nesmela (vlastne ani nechcela, ale keď som skúsila, bolo zle) komentovať tie jeho. Na začiatku to bolo takto nastavené, ale keď sa zmenil stav vecí(ja som doštudovala, zamestnala sa a on začal podnikať), odmietol čokoľvek na tom meniť.

Upravil(a) Selima (3. 12. 2007 13:50)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#18 3. 12. 2007 21:54

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, Selimo, díky, něco jsi mi potvrdila. Ona ta astrologie samozřejmě nelže.... Dík.

Není tady

#19 4. 12. 2007 10:02

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Messi napsal(a):

Tak vás všechny mé spolupisatelky zdravím v novém dni. Než začnu lamentovat pevně doufám, že jste měly dobrý den bez velkých nervů a všem slouží zdraví.
Moc vám děkuju za příspěvky, ani nevíte, jakou mi to udělalo službu. Hned je mi líp.
Tercilo tobě děkuji sólo za krásný e-mail, máš mé velké sympatie. U nás bylo včera pokračování , tentokrát to byly modráky, které hledal. No bydlíme na stejném místě "teprve" šest let, tudíž mám pochopení pro to, že je nemůže najít. Dost krátká doba...... Jediné, co je schopen najít do 10 vteřin je talíř s kusem žvance.
Když si modráky vyndal (samozřejmě z těch, které jsou na zašití) prohlásil, že by bylo potřeba je spravit. Nějak jsem to nerozebírala, ale vzhledem k tomu, že za půl roku přibral 15 kilo bych to viděla na nákup nových, o 5 čísel větších......................
Co se týče těch dam, které umí obdivovat a naslouchat s vámi naprosto souhlasím. Taky jsem jich několik poznala-krásná práce! Docela věřím tomu, že se nějaká začne kolem "š*****" a asi budu moct mluvit o štěstí, když bude jen jedna.....
Tento víkend máme s holkama předvánoční dýchánek, děláme ho každý rok, nakoupíme víno a děláme adventní věnce, to je nejlepší terapie jakou znám.
PS: Perla nakonec: rozbil se mi sporák, už nejde opravit. Naskytla se mi úžasná koupě od jedné známé, která mění kuchyň- horkovzdušná trouba a sklokeramická deska dva roky stará sakum pikum dohromady za 3000,-
Pán mi sdělil, že nevěděl, co mi má koupit k Vánocům, tak že to je tím sporákem vyřešené. Budu ho mít k Vánocům, ale zaplatit ho musím já. Jak šlechetné. Uvažuju taky o vhodném dárku pro něj, který by si zaplatil,ale bohužel mě napadá zase jen ten toaleťák......

Takovýho chlapa si měla nechat jeho první manželce  lol lol va

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#20 12. 12. 2007 20:46

simply.net
♥♥♥♥---

Ahoj Messi, my máme systém společného účtu na domácnost, na který posíláme každý stejnou sumu, platí se z něj pravidelné platby el.atp. a já z něj kupuju jídlo a drogerii. Když už tento účet vyčerpáme a potřebujeme nakupovat, platí kdo se naskytne z peněz, které mu z jeho příjmů po odeslání určení částky zbyly. Na mě většinou vyjdou různé platby školních akcí, oblečení, dárků... na manžela větší akce materiál na stavbu, zahradu ( taky má větší příjem), dovolené někdy tak nějak dáme napůl na hromádku, někdy platí jen manžel.
Ale dobrá rada nad zlato ( aspoň podle mě ) nepomáhat s podnikáním- žádné vedení papírů atp. Určo to děláš zadarmiko a práce zadarmo si nikdo neváží. Navíc si budeš přibírat jeho problémy do hlavy, stejně je nevyřešíš a budeš se stresovat a ničit si vztah. Práce patří do práce,ne do rodinného a manželského života. Jen at pěkně platí účtařku.
Výdaje na domácnost si piš, možná za půl roku zjistíš, že jsi do rodiny přispěla stejně nebo víc:-)
Jo a zachovej si humor. Možná se ten tvůj vzpamatuje a vrátí do klidu:-)držím palec.

Není tady

#21 12. 12. 2007 20:47

simply.net
♥♥♥♥---

Jo a sporák k vánocům! no comment!!!!

Není tady

#22 19. 3. 2008 13:05

Messi
♥------

Zdravím po 3 měsících.
milé dámy, tak zvesela pokračujeme. Pravidla jsem nastavila jinak, takže si pán musel (ač nerad) na spoustu novinek zvyknout.
Na splátky jsem si koupila auto (splátky platím já) a jako mobilní se přihlásila do cvičení (2x týdně), ve svém volném čase můžu kamkoli a nikdo mi do toho nekecá. Domácnost netrpí, takže co řešit!!!
za 3 měsíce podnikání tu máme několik nezaplacených faktur od zákazníků, pocit jeho BM, že máme miliony, plný zadek dluhů a optimistickou mysl (moji)
Buzerovat přestal, nemá na to ani čas ani prostor a velmi zjihnul !?!?!?
Co u vás nového?

Není tady

#23 19. 3. 2008 18:16

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Správně! Tak se zachová příkladná babinetka! Vyklopí problém, přečte si reakce, dešifruje pro svoji situaci a vytáhne s plnou polní do boje! Šikovná holka! Neboť každá to máme doma takové, jaké si to uděláme.

Není tady

#24 28. 3. 2008 21:02

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Messi, to mám radost, že máš radost! Je vidět, že máš v sobě zdravý pud sebezáchovy tummenupp.
Jen bych Ti kamarádsky poradila: Prosím Tě, nepouštěj k ledu skutečnost, že se mu kupí dluhy, protože ty dluhy jsou totiž po právní stránce bohužel i Tvoje, přestože v tom nemáš prsty. Pokud jsi manželka. Kdyby se s ním něco stalo nebo on nestíhal platit sociálku a zdravotku, musela bys polovinu zaplatit Ty, ber kde ber. Takže na to pozor. Ještě totiž nevstoupil v platnost návrh zákona, podle něhož by se dluhy způsobené partnerem nevztahovaly na SJM.
Měj se moc fajn! smile

Není tady

#25 29. 3. 2011 16:33

Michell
♥------

Zdravím všechny
neco, o muzi kdyz zacnou podnikat, jak jim stoupne sebevědomí, myslí si ze jsou stredem sveta a mysli si ze si muzou dovolit k lidem uplne vse.
Dejte si pozor na Maxíkovu školu a pane ředitele Tuleškova. Školky si zřídil čistě pro podnikání /sám ani rodinu ještě nemá založenu/. Chová se naprosto neseriozně, povýšeně, arogantně jak k učitelům, tak k rodičům. Sama jsem měla syna v Maxíkově školce na Strahově v Praze a musela jsem syna přemístit, tak jako mnoho mých přátel ze čtvrti. Kvůli špatnému placení , zacházení a jednání, učitelky se tam měnily neustále. Syn měl za půl roku 3 nebo 4 nové učitelky! K rodičúm se pan Tuleškov chová nehorázně a neseriozně a arogantně. Kromě toho má jeho školky čistě jako podnikání a nehorázně se snaží vydělávat na všech doplňkových akcích pro děti jako výlety, focení dětí, divadla, zoo apod. Dejte si na něj pozor jak rodiče, tak učitelé, je to moje osobní zkušenost!!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí