|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1 2
tygřík... napsal(a):
a já zůstanu v podstatě sama, nebudu mít kam jezdit na návštěvu, na pár dnů dovolený, asi je to i tím, že naši nebyli zrovna vzoroví rodiče, ne že by nám nějak významně ubližovali, žili však spíš pro sebe a my se sestrou jsem to tak nějak táhly víc spolu, no a já jsem ten mladší závislej majetnickej a usurpátorskej sourozenec
Hm :-) Problém teda není sestřin manžel ale tohle :-)
Není tady
myslím, že dost souvisí, protože si myslím, že kdybych si k němu dokázala vytvořit trochu slušnej vztah, tak to tak mohlo bejt, jak jsme si plánovaly, prostě prožít život spolu...ale já se na to nedokážu koukat, jak ona okolo něho běhá a dělá, co mu na očích vidí a on k tomu všemu ještě kritizuje...no budu se muset spokojit s mailama, telefonama a občasnou návštěvou, ale je mi mic líto..samozřejmě, že chápu, že její manžel je pro ni přednější,to je samozřejmý, to ale neznamená, že jsem z toho nějak zvlášť nadšená, když se jedná o takovej exeplář...
Není tady
tygřík... napsal(a):
myslím, že dost souvisí, protože si myslím, že kdybych si k němu dokázala vytvořit trochu slušnej vztah, tak to tak mohlo bejt, jak jsme si plánovaly, prostě prožít život spolu...ale já se na to nedokážu koukat, jak ona okolo něho běhá a dělá, co mu na očích vidí a on k tomu všemu ještě kritizuje...no budu se muset spokojit s mailama, telefonama a občasnou návštěvou, ale je mi mic líto..samozřejmě, že chápu, že její manžel je pro ni přednější,to je samozřejmý, to ale neznamená, že jsem z toho nějak zvlášť nadšená, když se jedná o takovej exeplář...
Ale tygříku, Tvoje ségra není Tvoje máma... a Ty už navíc nejsi malý dítě. Seš prostě na sestře závislá, a to víc, než je zdrávo.
Já neříkám, že to má být tak - vztah sester - jako mám já - moc se spolu nebavíme. Jenže moje sestra je o dost mladší, neměly jsme kdy si vytvořit k sobě nějaký vážnější vztah.
Je na Tobě i na ní, abyste žily svůj vlastní život... a bavily se jako sestry...
Já vím že rodinný vztahy jsou moc složitý, to máme každý.
Ale ségra se o Tebe nebude starat do konce života (nemyslím finančně, ale psychicky).
Prožít život spolu - to vypadá na velkou závislost :-) Ale nic ve zlým, já se zase snažím být závislá na svém příteli - každý máme něco.
A její manžel - to je opravdu JEJÍ rozhodnutí. Na to mám takovou větu: "dovoluju Ti zkazit si život způsobem, jakým chceš" ...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
tygřík... napsal(a):
a já zůstanu v podstatě sama, nebudu mít kam jezdit na návštěvu, na pár dnů dovolený, asi je to i tím, že naši nebyli zrovna vzoroví rodiče, ne že by nám nějak významně ubližovali, žili však spíš pro sebe a my se sestrou jsem to tak nějak táhly víc spolu, no a já jsem ten mladší závislej majetnickej a usurpátorskej sourozenec
šmarjá nebyl todle vtip???!!! asi bych měla jít někam hledat smysl pro humor..
každopádně díky moc
Není tady
ale já vím, že musím být rozumná a nechat ji jít vlastní cestou, ale nelíbí se mi to
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
surikata napsal(a):
Míšo, někde hluboko vím, že bych to udělala znova. Jenom nevím, jak se zbavit toho hnusnýho pocitu, že trpěl mojí vinou.
Čas prý všechno spraví. No nevím, vždycky se to znova vyvalí ven, jak hnis ze špatně zahojený rány. A zas je to všechno čerstvý.
Sakra, asi je to tím hnusným počasím... depky maj pré..Ale on přece netrpěl tvojí vinou. trpěl kvůli té nemoci a za tu určo nemůžeš. Naopak si myslím, že po určitou část jeho života jsi určitě byla dost intenzivním zdrojem jeho radosti. Tak už se netrap.
Míšo, děkuju.
Vím, že máš pravdu. Jen mám dneska nějakou sádlo-máslo-depko náladu... 
Je klika, že se mám kam chodit vykecat.
Tímto díky zakladatelům za babinet 
tygřík... napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
tygřík... napsal(a):
šmarjá nebyl todle vtip???!!! asi bych měla jít někam hledat smysl pro humor..
každopádně díky moc
Nebyl to vtip... :-) Asi taky budu muset jít hledat smysl pro humor :-) Já jsem to totiž myslela vážně vážně.
Není tady
já bych si vůbec asi měla nabrat ňákej ten kyblík vtipný kaše.... každopádně moc díky, Martinko,za rozebrání situace a poskytnutí dalšího pohledu, mějte se všichni moooc hezky, jdu uklízet... 
Není tady

Bellagambi napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja som dnes zavolala snaitku k jednému bezdomovcovi, ktorý ležal na zemi a nereagoval... Neviem, či to malo malo nejaký význam a či som mu zasiahla do života, ale ak som mu ho predĺžila len o pár dní, tak si myslím, že to zmysel malo a že na to mám právo. Nemal čo ležať na chodníku rovno pod mojimi nohami... inak, na ten chodník som sa dostala takou svinskou náhodou, že som skutočne presvedčneá, že ma tam poslali špeciálne zavolať mu tú sanitku...
Taky bych chtěl, aby mě ženy padaly k nohám!
No, v tom stave...
neviem na čo by ti boli... Ani ten nácvik umelého dýchania by nebola žiadna romantika. 
Není tady

Klubko napsal(a):
Koukala jsem chvili doblba a přemýšlela, co je opravdu zasahování do života druhých.... Jedná se jen o příbuzné nebo i o okolí? Když se proti někomu ohradím, napomenu, je to už zasahování?
Vím,jak tu bylo téma kouření, a jak jsem byla sepsuta za to, že jsem se zatala jedné lékárnice.... nechci to znovu vytahovat. Na to má každý jiný názor. A právě v tom je ten rozdíl. Pro mě to byla pomoc bezbranému člověku, dle mínění osatatních už zásah do věci do které mi nic není.
Až uvidím napadat nějaké dítě na ulici, třeba jen starším dítětem, a když mu pomohu, je to slušnost, nebo mám jít dál a říci si, netýká se mě to, nezasahuj. Já mám totiž občas až pocit, že už se to "netýkání" občas rovná přehlížení...
Pamatuji si, jak jsem se sádrou jednou vystupovala z autobusu. Někdo mě vytlačil ven a já si zvrla ten zdravý kotník. No ted to už je úsměvná groteska. Ale tenkrá jsem si tak přála, aby se mi někdo "míchal" do života a pomohl mě,když jsem seděla v té kaluži na zadku a dívala se za odjíždějícím autobusem a na zastávce na mě čuměli asi 4 lidi a čekali, jak si to vyřeším...
Ja považujem vyhranené situácie, ktoré sa mi odohrávajú pred očami, za "svoju vec". Každému poviem: "Môžete robiť hento alebo tamto - ale nie v MOJEJ prítomnosti. Howgh!" Mám pocit, že keď sa už nejaká udalosť odohrá rovno pred mojimi očami, bola mi poslaná ako nejaký druh testu.
Ale prestala som iniciatívne "páchať dobro" po tom, čo som raz poslala English speaking turistov, ktorí sa ma ani nič nepýtali, úplne mimo...
Tu svoju iniciatívu brzdím. Nebrániť veciam, ktoré chápen ako zlo, a páchať veci, ktoré chápem ako dobro, sú podľa mňa 2 rozdielne veci.
Není tady

Ale do vzťahov svojich blízkych sa snažím nezasahovať - práve preto, že sama neznášam, keď sa mi moji drahí usilujú robiť to isté...
Není tady
To je hrozně těžko říct, záleželo by na konkrétní situaci, ale spíš bych byla za respektovat, že daná osoba je dospělá a za svůj život zodpovědná a je na ní/něm jak se s tím čím popere.
Není tady
Stránky: 1 2