3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Alzbeta napsal(a):
nesmíte si tolik brát. Lidi urcite neotravujete. Jbe to jakoe Vá vnitřní dojem. Kdyby jste nekoho otravovala tak vám to určite rekne. Je skoda se zavírat na tyden doma, kdyz je hezky. Puste si hudbu a bezte se porjít. Kouknout se na pozitivni veci. Doma se v tom budete "uzirat", uirat se nečím, co není pravda. A to Vás neposune. Musite zvednout hlavu a jít
Alběto, a to je určeno vlastně komu? Vypadá to jako reakce na něco,ale není jasné na co nebo na koho.
Není tady
Prosím poradte
ji několik let se léčím s depresí, střídají se horí lepí období. Brala jsem Olwexya. Ji asi rok jsem měla pocit e přestávají zabírat úplně, často jsem musela sáhnout po lexaurinu a toto konzultovala s lékařkou. je mi skoro 50 let a mám pocit ,e prostě nezvládám u nic.Nutím se do veho co dělám, nechci mezi lidi, jsem straně unavená. Několik let mi olwexya zabírala a poslední měsíce ne.
Lékařka mi vyměnila ad za Zoloft, beru týden a je mi jetě hůře. Nedokáu udělat ani základní věci jak jsem unavená a vystresovaná, buí mi srdce a nejraději bych spala.
Prosím je toto moné e mi prostě práky nesedí.nebo mám počkat?
Není tady
Petuna26 napsal(a):
Prosím poradte
ji několik let se léčím s depresí, střídají se horí lepí období. Brala jsem Olwexya. Ji asi rok jsem měla pocit e přestávají zabírat úplně, často jsem musela sáhnout po lexaurinu a toto konzultovala s lékařkou. je mi skoro 50 let a mám pocit ,e prostě nezvládám u nic.Nutím se do veho co dělám, nechci mezi lidi, jsem straně unavená. Několik let mi olwexya zabírala a poslední měsíce ne.
Lékařka mi vyměnila ad za Zoloft, beru týden a je mi jetě hůře. Nedokáu udělat ani základní věci jak jsem unavená a vystresovaná, buí mi srdce a nejraději bych spala.
Prosím je toto moné e mi prostě práky nesedí.nebo mám počkat?
Petuno,předpokládám,e jste s lékařkou mluvily o tom,jak dlouho trvá nástup účinku.kolem tří týdnů.taky nepíe kdy a jak probíhalo vysazení venlafaxinu (olwexya).zrovna tohle se toti vysazuje hodně blbě. Neni divu,ze ti můe být hůře. Co psychoterapie,zkouela jsi?
Není tady
Máte někdo zkuenosti s Rivotrilem. Můj přítel ho bere a zatím nevypadá, e by mu pomáhal
Není tady
Jaruska134 napsal(a):
Máte někdo zkuenosti s Rivotrilem. Můj přítel ho bere a zatím nevypadá, e by mu pomáhal
Jaruko, mám zkuenost s Rivotrilem, ale není to antidepresivum.
Na co ho bere přítel?
Je to lék proti úzkosti, funguje velmi dobře a rychle, ale je návykový.
Nicméně, zatím nic účinnějího v léčbě úzkosti, ne benzodiazepiny (kam patří i Rivotril) bohuel vymyleno nebylo.
Na depresi to není, jen to můe otupit, utlumit, uspat, moná i přeít nějaké těké období.
Na mě to působí hodně jako depresogen. A taky s tím jsem moc ospalá a unavená, bez energie, co je asi v mém případě dobře, protoe to aspoň nenaduívám, jinak bych nemohla fungovat.
Není tady
Damila napsal(a):
Jaruska134 napsal(a):
Na co ho bere přítel?
Nicméně, zatím nic účinnějího v léčbě úzkosti, ne benzodiazepiny (kam patří i Rivotril) bohuel vymyleno nebylo.
Na depresi to není, jen to můe otupit, utlumit, uspat, moná i přeít nějaké těké období.
Na mě to působí hodně jako depresogen. A taky s tím jsem moc ospalá a unavená, bez energie, co je asi v mém případě dobře, protoe to aspoň nenaduívám, jinak bych nemohla fungovat.
Děkuju. No on mi tvrdí, e mu to předepsal doktor jako antidepresivum, místo Lexaurinu. Já u jsem z toho také jelen. Lexaurin přece také není antidepresivum. Tak nevím. On po něm teda hodně dobře spí, to ano.
Není tady
Jaruska134 napsal(a):
Damila napsal(a):
Jaruska134 napsal(a):
Na co ho bere přítel?
Na mě to působí hodně jako depresogen. A taky s tím jsem moc ospalá a unavená, bez energie, co je asi v mém případě dobře, protoe to aspoň nenaduívám, jinak bych nemohla fungovat.Děkuju. No on mi tvrdí, e mu to předepsal doktor jako antidepresivum, místo Lexaurinu. Já u jsem z toho také jelen. Lexaurin přece také není antidepresivum. Tak nevím. On po něm teda hodně dobře spí, to ano.
To asi není psychiatr, ten lékař, co? A má přítel opravdu deprese?
Lexaurin je stejná skupina léků, jako Rivotril. Moná méně návykový, nebo působí déle.
Nerozumím té medikaci tvého přítele, protoe dlouhodobě by neměl být jen na BZD.
Není tady
Damila napsal(a):
Jaruska134 napsal(a):
Damila napsal(a):
Na co ho bere přítel?
Na mě to působí hodně jako depresogen. A taky s tím jsem moc ospalá a unavená, bez energie, co je asi v mém případě dobře, protoe to aspoň nenaduívám, jinak bych nemohla fungovat.Děkuju. No on mi tvrdí, e mu to předepsal doktor jako antidepresivum, místo Lexaurinu. Já u jsem z toho také jelen. Lexaurin přece také není antidepresivum. Tak nevím. On po něm teda hodně dobře spí, to ano.
To asi není psychiatr, ten lékař, co? A má přítel opravdu deprese?
Lexaurin je stejná skupina léků, jako Rivotril. Moná méně návykový, nebo působí déle.
Nerozumím té medikaci tvého přítele, protoe dlouhodobě by neměl být jen na BZD.
V tom případě jsem z toho také jelen. Jak to z diskuze chápu, tak by neměl být na Rivotrilu ani Lexaurinu, ale na něčem jiném, kdy to má mít dlouhodobě... Ani nevím, zda mu to předepisuje obvoďák nebo psychiatr - nesmím se zeptat, hnedje oheň na střee
Není tady
Jaruko, tak v tom případě si do toho asi stejně nedá mluvit, kdy takto reaguje. Moná má k tomu důvod, třeba se cítí příli sledovaný, kdy se o to tak zajímá.
K té medikaci - nikdo tady neví jakou má dg., jestli to ordinuje praktik nebo psychiatr, tak nějaké dohady ohledně medikace budou asi stejně dost mimo.
Chápu, e má asi o něj strach, ale pokud sám nebude chtít, nic moc s tím neudělá. :-(
Není tady
Damila napsal(a):
Jaruko, tak v tom případě si do toho asi stejně nedá mluvit, kdy takto reaguje. Moná má k tomu důvod, třeba se cítí příli sledovaný, kdy se o to tak zajímá.
K té medikaci - nikdo tady neví jakou má dg., jestli to ordinuje praktik nebo psychiatr, tak nějaké dohady ohledně medikace budou asi stejně dost mimo.
Chápu, e má asi o něj strach, ale pokud sám nebude chtít, nic moc s tím neudělá. :-(
Má pravdu, neudělám. A z toho jsem skoro a zoufalá. On se chová děsně. Evidentně nemá ty léky, co by měl mít a hlavně, nechce se o tom vůbec bavit
Děkuji za kadopádně za poradu
Není tady