Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 22. 11. 2007 10:02

Fine
♥------

Reiki a rodinné vztahy

Rád bych se zeptal těch co dělají reiki, proč po určité době se stane že člověk který se dostanu na určitý stupeň tohoto učení opouští svého partnera. Rád bych slyšel i lidi kteří mají stejnou zkušenost a stalo se jim že v manželství, které bylo vcelku spokojené nejednou tomu co si prošel reiki něco chybí.

Není tady

#2 22. 11. 2007 10:35

Kazalin
♥♥♥♥♥--
Místo: Olomouc

Re: Reiki a rodinné vztahy

Nemyslím, že za rozchoda má prsty zrovna ReiKi. Sám mám II. stupeň, ale s odstupem času mohu říci, že to pro mě byla jen začátečnické poznání, resp. odrazový můstek pro další cestu v duchovním učení se. Proto ReiKi ani neprotěžuji, ani nezavrhuji. Je to práce s jemnovibrační energií a k tomu se má tak i přistupovat. není to všelék, že něco padá za darmo rovnou do chřtánu.
Problém je ovšem v tom, že z ReiKi jako "stylu" se stal prachobyčejný byznys, dobrý obchod na vytahování peněz z důvěřivých lidí. Mistrem se může stát kdokoliv, účtovat do zasvěcení si může kolikkoliv. A problémem je, že mistrovství je velmi zodpovědná práce, nebo povolání, kdy mistr má svého žáka učit třebe i řadu let, být s ním v kontaktu a dbát na to, aby jeho vlastní život byl vzorem pro žáka.
Pokud tomu tak není, může dojít k mylné domněnce, že je na tom člověk už "dost dobře", že je "duchovně už jinde", že "je dál, než ostatní", že má "hlubší poznání" atd....
Vvše, co není tvdě vyšlapáno na své vlastní stezce, je potom velmi plítké a prchavé. Sám název ReiKi nemám pražádnou magickou moc, není to kouzlo, nebo klíč ke štěstí. Je za tím práce, každý den, meditace, ztišení, napojení se na cenrobod svou vnitřní bytostí.
A proč se manželství rozpadá? Můj subjektivní názor jsem již psal na jiném vlákně. Manželství jako takové, tím myslím starokatolický model, převzatý platnými zákony mnoha kulturních zemí a států, je již velmi zastaralý model, nehodící se do Nového věku, věku Vodnáře. Vodnář boří mýty, staré struktury a vytváří nové kolektivní vědomí všech lidí, kdy každý tvoří jednu částečku napojenou na Střebobod vesmíru. Všechno je v jednotě.
Jde tedy o to, že člověk se při styku s jemnovibrační energií začne proměňovat, snad i tímto aspektem.
Ale nemohu se na tento názor postavit, je to jen můj vnitřní dojem. Mnoho lidí si vyzkoušelo, že zamilovanost a s ní spojený vztah je nádherný, ale papírem potvrzeným na úřadě o sňatku, se láska zabíjí, stává se z ní každodenní rutina a z manželství finančně výchovný institut, mnohdy s pocity "vlastnictví" jednoho k druhému, neboť je na to "papír" a s tím spojené právní záležitosti, jako SJM, dědictví...atd.
Na druhou stranu, rozchody a rozvody nase doba, neboť naše generace je tím nasáklá a nikdo se již na druhého nedívá přes prsty, že je rozvedený/ná. Je to běžné a co je běžné, stává se postupně standardem.
Zkuste se porozhlédnou po okolí, a pozorovat rozdíly mezi vztahy žijícími "na psí knížku" a "úředním svazkem".
Určitě kontrasty uvidíte. Při volném vztahu se oběma lépe dýchá a pokud jsou dobře ošetřeny majetkové poměry a práva a povinnosti k dětem, je to dobré. Oproti tomu manželství, sice pro okolí zdánlivě pevné, je uvnitř, tedy v domácnosti v napětí, hádky a rozepře, mrzutosti, ale to na venek mnohdy neprosákne, teprve tehdy, až dojde k "přetečení nádoby".
Tedy, nenítřeba nic svádět na ReiKI, je to mnoho aspektů a hlavně je to o lidech a jejich postojích k životu a potřebách duše naplnit poslání, které si před vstupem na tuto Zemi předsevzala. A duše v kleci zajisté nelze držet, ona se nenechá a vždy si to povede po svém.
Stačí tak?

Let Your Soul Be Your Pilot...

Není tady

#3 22. 11. 2007 10:52

Somaia
Host

Fine napsal(a):

Rád bych se zeptal těch co dělají reiki, proč po určité době se stane že člověk který se dostanu na určitý stupeň tohoto učení opouští svého partnera. Rád bych slyšel i lidi kteří mají stejnou zkušenost a stalo se jim že v manželství, které bylo vcelku spokojené nejednou tomu co si prošel reiki něco chybí.

Ale no tak, máš konkrétní důkaz... statistiku? pro své  zevšeoběcňující tvrzení? A co je to určitá doba???? A určitý stupeň????

Já napíšu konkrétně za sebe:

1) Partner má stupeň 3)
2) Od té doby uplynulo víc než 5 let
3) Jsme stále v pohodě a šťastně spolu, máme stále společné plány do budoucna, na rozchod v brzké době to rozhodně nevypadá.

P.S. Ještě bych měla dodat, že jsem během 5 let zaznamenala spíše výrazné zlepšení kvality soužití.

Upravil(a) Somaia (22. 11. 2007 10:54)

#4 22. 11. 2007 10:58

Fine
♥------

Kazalin to je sice pravda co říkáš ale mám k tomu určité výhrady. Žijeme pořád v reálném světě kde platí pravidlo " Ve dvou se to lépe táhne". Co se týká mého manželství, tak si nemyslím že ho provázeli větší konflikty a problémy, které by sami o sobě dokázaly rozdělit naše poutu. Nevím proč ale v momentu kdy žena vzala do ruky první knihu s touto tématikou, jsem ji prosil ať to nedělá. Podle některých lidí mám docela vypracovanou intuici. Proč lidé kteří si začnou zabývat touto techniko (a není jich málo) začnou odmítat člověka, který by pro ně udělal první a poslední. Láska má spoustu podob, nemusí jít vždy jen o sex. Technik jak dosáhnout lepšího soužití je také spousta. Proč hned pálit mosty a tvrdit že každý si musí jít vlastní cestou. Toto je správné ? Nechci se v reiki nějak pitvat ale myslím si že toto poznání mě říká že něco není v pořádku. Rozum a duše by měli žít v určitém souladu. Pokud budu dávat přednost jen jedné straně tak se dostanu tam kde rozhodně nechci.

Není tady

#5 22. 11. 2007 11:15

Somaia
Host

Můj názor je ten, že Reiki se mi jeví  v tomto případě jako zástupný problém. Někdy se zákonitě stane, že duchovní vývoj jednoho člověka ho od partnera vzdálí, že se octnou každý někde "jinde" a vzájemně se brzdí, což může být vnímáno oboustraně nepříjemně. Vůbec nazáleží na tom, jestli startovací moment byla návštěva kurzů Reiki , studium Budhismu nebo pravidelná účast na životě křesťanského společenství.

#6 22. 11. 2007 11:24

Fine
♥------

Somaia ano můžu konkrétně

1) partnerka má mistra
2) začala s tím cca před 6 lety
3) po větším sezení ze skupinou došlo k zjištění že ke mě nic necítí

Není tady

#7 22. 11. 2007 11:24

Somaia
Host

Fine napsal(a):

Kazalin to je sice pravda co říkáš ale mám k tomu určité výhrady. Žijeme pořád v reálném světě kde platí pravidlo " Ve dvou se to lépe táhne". Co se týká mého manželství, tak si nemyslím že ho provázeli větší konflikty a problémy, které by sami o sobě dokázaly rozdělit naše poutu. Nevím proč ale v momentu kdy žena vzala do ruky první knihu s touto tématikou, jsem ji prosil ať to nedělá. Podle některých lidí mám docela vypracovanou intuici. Proč lidé kteří si začnou zabývat touto techniko (a není jich málo) začnou odmítat člověka, který by pro ně udělal první a poslední. Láska má spoustu podob, nemusí jít vždy jen o sex. Technik jak dosáhnout lepšího soužití je také spousta. Proč hned pálit mosty a tvrdit že každý si musí jít vlastní cestou. Toto je správné ? Nechci se v reiki nějak pitvat ale myslím si že toto poznání mě říká že něco není v pořádku. Rozum a duše by měli žít v určitém souladu. Pokud budu dávat přednost jen jedné straně tak se dostanu tam kde rozhodně nechci.

Nevím, proč mě tahle věta tak bije do očí.... dumbom  Možná ona je právě klíčem k tomu, co se mezi vámi odehrálo a odehrává.
Mám intuici taky dost vyvinutou, ale kdyby si  vzal můj partner do ruky třeba satanskou bibli a četl si v ní.... nebo Mein Kampf, nikdy bych ho nepožádala, aby to nedělal. Je mi to jedno, je to svobodná bytost.

Upravil(a) Somaia (22. 11. 2007 11:28)

#8 22. 11. 2007 11:27

Somaia
Host

Fine napsal(a):

1) partnerka má mistra

Ale to je přesně to, co se ti snažím vysvětlit. Kdyby jela do Tibetu  nebo meditovala v ašramu, tak by ti po návratu mohla říct úplně to samé a s velkou pravděpodobností by to tak i dopadlo. Příčinu hledej jinde než v Reiki.

Upravil(a) Somaia (22. 11. 2007 11:42)

#9 22. 11. 2007 11:53

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kazalin napsal(a):

Zkuste se porozhlédnou po okolí, a pozorovat rozdíly mezi vztahy žijícími "na psí knížku" a "úředním svazkem".
Určitě kontrasty uvidíte. Při volném vztahu se oběma lépe dýchá a pokud jsou dobře ošetřeny majetkové poměry a práva a povinnosti k dětem, je to dobré. Oproti tomu manželství, sice pro okolí zdánlivě pevné, je uvnitř, tedy v domácnosti v napětí, hádky a rozepře, mrzutosti, ale to na venek mnohdy neprosákne, teprve tehdy, až dojde k "přetečení nádoby".

Tak to si nésu až tak jistá ...

Na bývalém manželovi jsem byla závislá jak citově tak finančně (na MD) a všechno bylo špatně. Z toho vztahu jsem odcházela jako "psychická troska". Nevím, jakou v tom hrálo roli, že jsme byli oficiálně sezdaní, ale vím, že velkou roli v tom hrála moje nezkušenost, nezralost, závislost ...

Současného přítele jsem objevila přece jen jako "zralejší a zkušenější" smile žena. Dokážu žít docela dobře bez něj a to, že existuje, beru jako takovou "třešničku na dortu", jako něco, co není samozřejmé, ale co dělá můj život šťastnějším. A myslím, že i kdybychom se vzali aj někde jinde, než "jen" před matkou přírodou, tak by to po těch letech na našem vztahu nic podstatného nezměnilo stolt.

A když o tom teď tak přemýšlím - ikdybychom se s bývalým nevzali a žili "jen na hromádce", tak by náš vztah asi taky dopadl úplně stejně, jako tehdy.

Prostě mi z toho vychází, že je to celé v něčem jiném, než ve vlastnictví či absenci jednoho oddacího listu.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#10 22. 11. 2007 12:15

Fine
♥------

Somaia....jj máš kus pravdy, přesto bych dal prostor k vyjádření i jiným

Není tady

#11 22. 11. 2007 12:23

Rei
♥♥♥♥---

smile Fine, neboj, sem se vejdem všici i se Somaiou cool

Když už jsem jednou ovce, tak nemůžu být papoušek!

The greatest journeys are the ones that bring you home...

Není tady

#12 22. 11. 2007 12:27

Somaia
Host

Ehmmm, už mlčím, už mlčím..... i když zcela nechápu proč... big_smile  ale je to tvé přání, repektuji ho. big_smile

#13 22. 11. 2007 12:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Fine, připomínáš mi Lukáše - manželka na duchovní cestě a on zabezpečovatel rodiny snažící se zachránit manželství za každou cenu.

Osobně si myslím to, co Som a Kulička. Je jedno, zda lidé podstoupí rituál nebo si nechají otevřená zadní vrátka, stejně je to všechno jen v nich.
Jsme svobodné bytosti a pokud má jeden z partnerů jistotu, že společná cesta je už cestou do pekla, musí to ten druhý respektovat. Je mi jasné, že někteří tu vystartují nma slovo MUSÍ, ale stejně je jim to houby platný, protože to tak prostě je.

Pokud má tvoje žena svého Mistra a ty to vidíš svýma očima, stějně to musíš brát jako její svobodné rozhodnutí a má-li si ona nabít hubu, je na čistotě tvé lásky, zda tam pak budeš a zvedneš ji, či zda se ukřivděně odvrátíš. A je zase jen na ni, zda to POZNÁ, že je to láska a nebude si hloupě myslet, že pokud ji zvedneš, jsi hadr, se kterým si může kdykoliv znovu vytřít podlahu.

Taky mám Reiki II, taky jsem se několik let po zasvěcení rozvedla, ale nemyslím si, že tohle byl důvod. Snad mi to jen pomoho vidět věci jasněji a uvědomit si, že už svému partnerovi nemám co dát. Každý jsme jinde, máme jiné hodnoty, přemýšlíme jinak. Tohle jsem věděla vždycky a snažila se nevidět, pak to bylo jen už do očí bijící. Můj ex má dnes přítelkyni a je spokojený, já mám svou svobodu a jsem spokojená.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#14 22. 11. 2007 12:44

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Míšo Kuličko, ale to je kdyby a podle toho nejde nic zjistit, teprve až tehdy, když do toho člověk vstoupí. Hlavně, že ti to klape teď, ne? smile Čo bolo, to bolo, těrazky si majorom smile

Není tady

#15 22. 11. 2007 12:49

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Somaia napsal(a):

Fine napsal(a):

1) partnerka má mistra

Ale to je přesně to, co se ti snažím vysvětlit. Kdyby jela do Tibetu  nebo meditovala v ašramu, tak by ti po návratu mohla říct úplně to samé a s velkou pravděpodobností by to tak i dopadlo. Příčinu hledej jinde než v Reiki.

Fine, ale to může znamenat i jinou věc, že si našla přítule a nyní je doba zrání, kdy si tě také může připravovat pomaloučku na to, že ti jednou řekne, že váš vztah, nebo manželství byl omyl. Něco už má v záloze, jen se o tom neví veřejně. Jen bůh ví, co se o tobě vedou na těch seancích za řeči a jak jí dobří přátelé radí, aby šla od tebe..... cokoliv, cokoliv, vše jsou spekulace a jen ty, jako její nejbližší, můžeš poznat, jestli souloží s někým jiným. To ukáže čas, jak říká Smaia, příčin a důvodů jejího postoje lze vymyslet několik.
Tak se radši připrav na rozvod, buď realista.

1) mistr je chlap a není z kamene, ale obyčejný chlap s biologickými pochody a touhami, jako všeci chlapi. Ona je žena s tím samým. Co z toho lze vydedukovat??
2) ten jejich románek se může táhnou několik let a ty jsi nic netušil, ale on každý románek jednou vygraduje, mohou pomalu plánovat novou budoucnost a ty jsi překážka...nevíš
3) prostě proprali vaše manželství, ona zahrála chuděrku, že ona dělá ReiKi a ty jsi materialista a její koule na noze....

Jen vařím z vody, ale 5+5 si dovedu spočítat lehce, těch indicií je dost.

Upravil(a) Kazalin (22. 11. 2007 12:56)

Není tady

#16 22. 11. 2007 12:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kazalin,
vaříš hodně z vody a především té špinavé.
Ono to taky může být uplně jinak.

Není tady

#17 22. 11. 2007 13:03

Fine
♥------

Jak tak koukám na ty odpovědi, tak mě nezbude nic než se s tím smířit. Škoda, co naplat, takový je k...a život

Není tady

#18 22. 11. 2007 13:07

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Kazalin,
vaříš hodně z vody a především té špinavé.
Ono to taky může být uplně jinak.

To je pravda, ale co z toho plyne tobě?
Jo, jinak to může být, jenže to bychom museli prozkoumat Fineho manželství, jak je na tom on k ní atd, ale v této komisi člena dělat nebudu.
Fine dal dotaz, nekolik indicií, my poskytli několik možných odpovědí.
Vždyť žijeme ve světě iluzí....

Není tady

#19 22. 11. 2007 13:09

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Fine napsal(a):

Jak tak koukám na ty odpovědi, tak mě nezbude nic než se s tím smířit. Škoda, co naplat, takový je k...a život

Nevěš hlavu, žádná kaše se nejí horká rovnou z plotny. Hlavně se svou ženou dej řeč, co se vlastně děje, to je asi to hlavní na celé věci. K O M U N I K A C E. Někdy se pravda blbě říká i poslouchá, ale lepší komunikovat, než to zanedbat. To je pak hodně "kdybych já býval..."

Není tady

#20 22. 11. 2007 13:15

Fine
♥------

Chlap v tom prý není a to bych asi poznal na tom že by byla často pryč. Jedno mě ale nikdo z Vás asi nevysvětlí, jak je možné že z milující ženy se mávnutím proutku stane osoba, která ruku nepodá, nepohladí a o sexu ani nemluvě. Nezavání to tak trochu o přesvědčení člověka že materiální svět všechny jen svazuje ?

Není tady

#21 22. 11. 2007 13:22

Fine
♥------

Kazalin...už dva měsíce se snažím neustále komunikovat a nacházet rozuzlení. Tady máš odpovědi:
Co bude dál?...já nevím
Co ke mě cítíš?....vážím si tě, cítím v tobě dobrého kamaráda
Dá se s tím něco dělat?....já nevím
Nechceš někam zajít?....ani ne
Nezajem si někam?.....nějak mě to nebere
Proč jsi mě neřekla o svých pocitech dřív?....cítím to tak až teť
Myslíš že je nějaká naděje v našem vztahu?....já nevím
Nechceš jít tancovat?....ne
atd..

Není tady

#22 22. 11. 2007 14:27

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Fine napsal(a):

Kazalin...už dva měsíce se snažím neustále komunikovat a nacházet rozuzlení. Tady máš odpovědi:
Co bude dál?...já nevím
atd..

Mňo, kamarýde... ty baby, že ? big_smile ( psst, tady se o nich musí jen pěkně )
Pokud v tom není chlap, jak říká, buď říká pravdu, nebo mlží.

Ale... zapátrám-li v paměti, u minulého vztahu mi byla přehozena vyhybka na směr "duchovní" a byl jsem puzen k tomu, s tím něco udělat a tlaku se podvolit a ukončit to, jelikož dále by to byla cesta jen k sebedestrukci.
Přitom nejsem žádná óduch.
Sama se v tom asi nějak máchá a neví, co ty vysoké vibrace v ní otevřely, nebo zavřely.
Další aspekt je tzv. "náboženský syndrom", kdy je člověk v nějaké skupině, ať se jedná o prodej potravních doplňků, nebo kosmetiky, nebo je v církvi, nebo v jiné sektě.
Ten vliv a vibrace daného kolektivu mají na jedince takový vliv, že se mu "nabudí hormon" tak, že se necítí dobře jinde, než v té dané skupině. Náboženský fanatismus, asi.
Ale jak tu vaši debatu čtu, tak vidím, že momentálně je pro tebe tvá žena tzv. nepoužitelná. Soucítím s tebou, člověk se pak zamyslí, jestli by mu nebylo lépe samotnému, než s přetransformovanou milou. Je tak?
Je to na tobě, přes koleno to asi nezlomíš, buď vytrvat a čekat její opětovnou transformaci a procitnutí, nebo se nachystat na konec vztahu a společného sdílení majetku. Hlavně buď realista a neživ plané naděje, pokud jsou sygnály den ode dne jasnější.
Staré přísloví říká: " Co svět světem stojí, lidé se scházejí a rozcházejí...slunce svítí dál" , co dodat?

Není tady

#23 22. 11. 2007 14:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

a znova..

Upravil(a) Pandorraa (22. 11. 2007 14:35)

Není tady

#24 22. 11. 2007 14:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Fine napsal(a):

Co bude dál?...já nevím
atd..

A proč prostě jen nepříjmeš ten fakt, že tvá žena je teď zmatená a opravdu NEVÍ.....?
Já si pamatuji, že když jsem začala pronikat do duchovního světa, byla jsem najednou ze dne na den v jakémsi vzduchoprázdnu....naprosto sama a zmatená. Lidi, které jsem doposud měla kolem sebe, mi nerozuměli a napadali mne, že jsem se změnila a nedá se se mnou mluvit, lidem, se kterými jsem se setkávala na různých akcích jsem příliš nerozuměla...
Za čas to vykrystalizovalo. Zjistila jsem, že i mezi mými dosavadními přáteli jsou :
a) ti, co jdou už dávnou dobu stejným směrem jako teď já, jen se se mnou doposud o tom neodvážili mluvit
b)ti, kteří se mnou přes mou "proměnu" dál mluvili, i když nejspíš ještě dlouho nepůjdou stejnou cestou jako já.... neušklíbali se nad máými názory, neřešili je, nehodnotili. Brali mne takovou, jaká jsem POŘÁD. Protože jsem pořád stejná a nemám potřebu lidi na potkání přesvědčovat o "svázaní ve hmotě"
c)ti, se kterými si už nemám co říci, naše cesty se od sebe velmi vzdálily a časem by se vzdálily tak jako tak
Ty si přece můžeš vybrat, kam chceš patřit.

Upravil(a) Pandorraa (22. 11. 2007 14:37)

Není tady

#25 22. 11. 2007 14:52

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Fine, je to vše jen na tobě a na ní, na vás jako na páru. My o tom tady můžeme debatovat shora dolů a naopak, ale řešení si musíte najít pouze vy. Navíc, je velice těžké radit, obzláště na netu na základě pár vět, to je špatně.
Z části má Pandora pravdu, že ze začátku je člověk z duchovna zmatený, ale píšeš, že ReiKi dělá 6 let a to je dlouhá doba. (To bych nachtěl stát na jedné noze tak dlouho).
Já nevím, co jsem vyplodil, to tu je, ale mazat to nebudu, těch aspektů je šíleně moc.
Tvá milá by si měla sama říct, co potřebuje, nebo si zaplaťte každý svou dovolenou a zapauzírujte, dejte si oraz od sebe i spol. života ( jedna z variant ).
Nevim, nevim, nevim.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí