|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Prý je zase předpis, že zrovna tyto malí smí mít pouze 4 vyuč.hodiny v kuse, resp. před šestou musí mít pauzu.
To je nesmysl. Syn má v páté třídě celý týden 5 hodin kromě jednoho dne s odpoledním vyučováním. To co popisuješ, jsme řešili v první třídě. Nechtěli děti pouštět do školy dřív než v 7.55 hod a po obědě je vykopli taky ven. Udělali jsme s rodiči cirkus a hlídala je aspoň uklizečka. Nic moc, ale nemusela děcka mrznout venku.
Není tady
nečetla jsem vše, ale snad to nevadí, ale tohle téma se zrovna probíralo na třídních schůzkách syna, ten je už v 2. ročníku gymplu a profesorka s důrazem upozorňovala, že se žáci NESMÍ vzdálit ve volné hodině ze školy, a že tím porušují velmi hrubě školní řád!!! Kdyby se jim něco stalo, zodpovídá za ně škola!!! A to jsou prosím 17 letí dacani!! Takže to, že je vyhodí v já nevím 10-12 letech.... mi příjde až protizákonné:-(( určitě bych se obrátila na Krajský úřad, nebo instituci, která tuhle školu spravuje a dotuje a nevím co ještě.... ministerstvo má určitě "svůj" pohled... ale.. vždy se najde nějaké ale, nebo skulinka, jak se dětem dá pomoct.
Není tady
To je fakt lepší vyhodit dítě na ulici, hlavně že škola nemusí hlídat. Zas jeden bič na slušné rodiče. Dej vědět, jak jsi pořídila v jednání s paní ředitelkou. Nakonec to dopadne tak, že se budou muset rodiče složit na plat vychovatele.
Není tady
To je fakt divné. U nás (osmileté G) nesmí během dopoledního vyučování ven nikdo vyjma plnoletých studentů, počínaje polední pauzou (která trvá 30 minut, což je čas daný ze zákona - po 6 vyučovacích hodinách musí mít 30 minut pauzu, nižší stupeň chodí na oběd většinou po 5. hodině) mohou opustit budovu školy ti, kterým bylo 15, u mladších s tím musí souhlasit rodiče (podpis v žákovské na začátku školního roku). Podobně pokud akce školy (koncert apod.) končí někde ve městě, napíšeme jim do žákovské informaci, že akce školy končí tam a tam, patnáctiletým se dá rozchod a mladší musí mít podepsané od rodičů, že je můžeme pustit (pokud už nemají další vyučování), jinak s nimi jedeme zpátky do školy a rozpustíme je v době, kdy by jim skončila řádná výuka.
Když jedeme na výlet, píšu rodičům informaci, že sraz je třeba v 8:20 - tím začíná akce školy a naše zodpovědnost, a přijedeme v 16:52, a momentem příjezdu vlaku na nádraží akce školy a tím naše zodpovědnost končí, domů jdou sami stejně jako chodí sami do a ze školy, nebo pro ně rodiče můžou přijít, ale těm mým táhne na 17, tak to opravdu nemusíme řešit. Pokud se jim ve škole udělá blbě, vyřešila jsem to tak, že požádám studenta, aby ze svého mobilu zavolal svému rodiči, dá mi ho k telefonu a domluvíme se co a jak. U těchto velkých netrvám na tom, aby pro ně rodiče přijeli, a s vědomím a souhlasem rodičů je pustím samotné, pokud jim není tak špatně, že by to nezvládli. V krajním případě je někdo ze zaměstanců školy schopen vzít auto a dítko hodit domů, to považuju za nadstandard, ale párkrát jsme to takto udělali (měli by mít plnoletý doprovod, takže takové to "půjde se mnou spolužák" není řešení).
Nevím, píšu to, co říká třídní. Upřesnění k vyučování-smí mít v kuse 5 vyuč.hodin, ale NE 6. A ten jeden den jim vychází 6, takže u malých je ta povinná pauza (třídní citoval předpis nebo co), že musí mít povinně pauzu. Nesmí mít 6 vyuč.hod. v kuse. NOrmálně mají každý den 5 vyuč.hodin, nikdy ne 4.
To jsou finty škol s těmi názvy. Když už mají volno tak logicky jdou na oběd...
MNE se to nelíbí a nemohu se s tím smířit, už tak mám nervy, že jde do školy sama a má 6 přechodů přes ulici a ještě aby musela chodit mezi vyučováním ven. Chodí na hřiště, ale kam půjdou v těch mrazech, fakt nevím. Jako menší byla nemocná každý měsíc....
Není tady
Tento problém řešíme u syna v 5.třídě též,mají odpolední vyučování v nejpříjemnějším dnu v týdnu,v pondělí.Škola nám také neumožnila aby děti mohly na tu necelou hodinu zůstat ve třídě nebo být v družině.Chodit domů na tu chvilku nemá smysl.Naštěstí mohou chodit na školní hřiště v areálu školy,tak kluci hrají fotbal a v zápalu hry zapomínají na čas a chodí na odpolední vyučování pozdě a pak nosí poznámky.Ted nastaly mrazy a kluci dál hrají fotbal a mrznou.Také jako rodiče nevíme,co s tím.
Není tady
A co to zkusit přes zřizovatele školy (obecní úřad)?
Není tady
No, já chtěla počkat, co řekne-rozhodne ředitelka, ZDA míní nějak konečně vyřešit tento "náš" problém a pak bych začala porůznu se ptát-psát.
Taky jsem chtěla, aby jste to věděli, že i takový přístup k žákům-malým-existuje a slyšet, jak uspěli rodiče jinde.
Pravda, chystáme se příští rok do gymnázia a to sídlí v té samé škole, ale prý jiný subjekt. Nicméně, ani v 6.třídě se mne "vyhazování" dětí na ulici líbit nebude.
Není tady
Nevim 25 min snad pred skolou nebo v blizkosti skoly 10 ti lety deti vydrzi, problem bude kdyz se jim neco stane tak za to neponese nikdo zodpovednost, a to ze skola neodpovida za tech 25 min je podle me blbost, jednou to je vyucovani tak co....
Upravil(a) Zaba4 (21. 11. 2007 16:34)
Není tady
Co takhle to vzít do vlastní režie a zaplatit si paní na hlídání v blízkosti školy.
Někde jsem tu odchytila, že hodina se platí asi 60. korunami, což je 240 kč měcíčně. To snad stojí za klid na duši.
Ve družinách je jednotná platba bez ohledu, jak je tam dítě dlouho.
Není tady
Uvidíme. Myslím, že už dnes napíšu ředitelce, jakou má pro nás odpověď a dle ní budu jednat dál.
Dík za rady, vše je hezké až nato, že většina z vás ví, že jsem samoživitelka a mám jenom svůj plat, nic víc. O výživném jenom sním. Pár korun bych dala za bezpečí dítěte, ale zatím nemám vůbec představu, z čeho zaplatím ty "nové" náklady od 1.1.08. Plat zůstane stejný.
Není tady
Musim,
mám tři děti, před rozvodem jsem neměla vl. příjem, po rozvodu jen podporu a soc. dávky. Neměla jsem ledničku, bouchla mi automatka, prala jsem postaru, odešel mi vysavač a alimenty úplně směsné. Spala jsem na zemi . Velmi pomaličku jsem se z toho vyhrabávala. Cítila jsem se ponížená, zahanbená,opuštěná. Žádný princ ani kamarád na obzoru.
Chci tím jen říct, že nejsi sama, která prožívá podobná trápení .
Obavy, jak to bude po Novém roce má určitě nejm. 90% lidí.
Do družiny se zajdi zeptat po domluvě s vedením školy, třeba se najde místečko. V naší družině se platí 100kč.
Hodně štěstí.
Není tady
Nám na gymplu zase ve volné hodině zakazovali opouštět budouvu školy, prý, abychom nefetovali na dvorku. No čert aby se v tom vyznal, že ;o)) Maturovala jsem před šesti roky...
Není tady
Musim napsal(a):
Holka chodí do 5.třídy. Jako novinku mají 6 hod.vyučování s tím, že 4 vyučovací, 1 volná a odpoledne 2. Přez tu volnou hodinu musí povinně všichni mimo budovu ZŠ. Dosuď jsem nevyřešila se školou, že jako rodič NESOUHLASIM (a i další) s tím, aby děti musely pryč z budovy, protože je to nebezpečné. Jdou na oběd, takže vlastně zůstává tak 25 min.času, než bude 5.vyuč.hodina.
Prý je nemá kdo hlídat a škola nechce mít za ně zodpovědnost. Ani v třídě nemohou být, ani v chodbě, ani před budovou školy.
Nemohu tyto argumenty přijmout, z mého pohledu je mnohem větší riziko, když je vyhodí na ULICI. Jsou přece malé děti a domů ani nestihne dojít.
Je nějaké řešení?
Přesně tak to je i na Praze 9,Černý Most.O třídních schůzkách jsme protestovali ( rodiče dětí ) a třídní uč. nám řekla, že můžou jít děti domů
a pak se vrátit na odpoledku.Namítali jsme taky co když bude pršet nebo padat sníh,mrznout.Ptali jsme se,zda můžou děti být alespoň v šatně, bohužel,prý by rušili vyučování ostatních tříd.A na případné úrazy mimo školu, o poledce, si máme děti raději pojistit sami .Já mám sice pojištěné všechny děti, ale ne každý rodič má na to peníze,že?Taky jsme namítali,že se akorát děti naučí za školou kouřit a to nám uč.řekla, že když je načapou,dostanou 2 z chování.To je fakt zajímavé, úrazy platit nebudou,je to mimo školu, ale kouření by trestali,to nevadí,že je mimo školu.Je to v pořádku,kouřit by děti neměli, ale z principu je to nehoráznost.
Není tady
opravdu je mi Vás, holky, líto, vidím, že ne na každý škole se dá kantorama normálně domluvit, mám asi hodně velký štěstí, že u nás to jde....
nechápu, proč se trochu nestaraj, vždyť z Vás maj peníze...
Není tady
Tygříku
nevím , co děláš profesně. Přijde ti normální, abys jako sekretářka(příklad) mimo svou prac dobu a tedy gratis šla do archivu dělat nevím co, jen proto, že to firma potřebuje? Pravidelně?
Nenavážej se , prosím , do něčeho, do čeho nevidíš do hloubky.
Učitel je taky jen člověk a to , co má na triku dalece přesahuje výši jeho platu.
Není tady
No to se nestačím divit. Syn je v 5. třídě a dvakrát za týden mají 5. vyučovacích hodin v kuse a pak jdou teprve na oběd. Jinak mají taky upravený rozvrh s hodinovou přestávkou na oběd a mimo školu může pouze ten, který přinese od rodičů lísteček, že s opuštěním školy souhlasí. To jsem samozřejmě nepodepsala, taky mám o děti strach a proč zbytečně pokoušet osud..... A ještě jedna věc - chodím dálkově na střední školu, vždy jednou za týden 9 vyučovacích hodin v celku bez pauzy na oběd. Třídní učitelka nám na naše prosby VYŽEBRALA NA ŘEDITELI SOUHLAS S OPUŠTĚNÍM ŠKOLY BĚHEM VELKÉ 20. MINUTOVÉ PŘESTÁVKY, aby jsme si mohli odběhnout pro svačinu, či kuřačky zakouřit. Žáci denního studia NESMÍ během vyučování opustit školu, protože ta za ně odpovídá. A že se jedná o "děti" minimálně 15 let staré.....
Není tady
tak u nás taky děti vyhazujou ze školy... ale menší děti můžou do družiny...
větší tam samozřejmě nepůjdou, protože by si zadali... takže si dojdou zakouřit, zahrát fotbálek do místní putyky...
Není tady
Heluško, ale to není o tom, že by učitelé měli dělat něco nad rámec svých pracovních povinností. Je ale na řediteli školy, aby hlídání dětí na volné hodiny zajistil tak, aby to buď bylo v rámci prac. povinností učitele, družináře, vychovatele nebo třeba uklizečky (nebo jeho) - to je jedno, aby s tím prostě v rozvrhu při jeho sestavování počítal! A těm lidem to samozřejmě zaplatil, nedělali by to zadarmo. Prostě místo jedné hodiny v rozvrhu by měli hlídání. Pokud nejsou lidi (ale já si myslím, že učitelů je všude dost), tak prostě vezme někoho dalšího, třeba jenom na brigádu, i kdyby to měla být holka na hlídání. Protože - škola prostě podle mě (možná ne podle zákona, ale podle normálního selského rozumu) za ty děti odpovídá, i když mají pauzu na oběd!
Není tady
samozřejmě, že neočekávám, že by to někdo dělal nad rámec svých povinností, či snad, nedej Bože, zadarmo,vždyť i školní družina se platí, ale taky já, jakožto zdrav. sestra si nemůžu každej čtvrtek vzit v poledne na hoďku volno, abych si dohlídla na děti, páč mě by na staříky mezitím taky nikdo nedohlíd, i kdybych o tom obeznámila rodinu...argumenty typu, že snad desetiletý dítě vydrží stát chvilku před školou neberu, protože tam budou dělat bugr a odpovědnost by byla na mě
Není tady
Tak my, na naší škole máme štěstí. Kluk taky codí do 5.tř., taky má odpolední vyučování. Má 5 hodin, 1 hod volna a pak ještě 2 hod. výtvarná výchova. A to štěstí spočívá vtom, že po obědě se nemusí potulovat v okolí školy, ale na naší škole co pamatuji ( za dob mého nejstaršího syna-23 let) existuje pro žáky 5. - 9.tř. školní klub.
Pro žáčky 1. - 4. tříd školní družina a pro starší právě ten klub. A provozní doba je od 11.40 - 17.00 hodin. Poplatek za pobyt je stanoven na 100Kč ročně. A děti si tam hrají ping-pong, kreslí, hrají na PC, florbal, nebo fotal atd. Dohlíží na ně vychvatelka. Do klubu nemusí chodit pravidelně, jen dle zájmu nebo právě když čekají na odpolední vyučování.
Opravdu jsem za to ráda.
Není tady
Jo tak ten klub pro druhý stupeň je tady na škole taky a fakt je to moc fajn možnost. Družina funguje celý první stupeň, tedy 1. - 5. třída.
Není tady
no a něco takovýho mám na mysli Iveto, nechci aby učitelé hlídali děti jen tak,pro nic za nic, chápu, že jsou mizerně ohodnocení a přála bych jim, aby tomu bylo jinak, myslím, že na takovej klub rodiče rádi přispějou... 
Není tady
To stoprocentně!!!!
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Heluško, ale to není o tom, že by učitelé měli dělat něco nad rámec svých pracovních povinností. Je ale na řediteli školy, aby hlídání dětí na volné hodiny zajistil tak, aby to buď bylo v rámci prac. povinností učitele, družináře, vychovatele nebo třeba uklizečky (nebo jeho) - to je jedno, aby s tím prostě v rozvrhu při jeho sestavování počítal! A těm lidem to samozřejmě zaplatil, nedělali by to zadarmo. Prostě místo jedné hodiny v rozvrhu by měli hlídání. Pokud nejsou lidi (ale já si myslím, že učitelů je všude dost), tak prostě vezme někoho dalšího, třeba jenom na brigádu, i kdyby to měla být holka na hlídání. Protože - škola prostě podle mě (možná ne podle zákona, ale podle normálního selského rozumu) za ty děti odpovídá, i když mají pauzu na oběd!
Martinko, možná by se ti to podle selského rozumu líbilo, ale skutečně škola musí postupovat podle zákona a tohle není možné... učitelé mají stanovený úvazek a ten se týká vyučovacích hodin a ne hlídání dětí ve volné hodině a rozhodně uklizečce nelze dávat do pracovní náplně hlídání dětí....
slova: ... pokud nejsou lidi, tak prostě vezme někoho dalšího...
no comment ... brigádník na hlídání dětí - no comment to ve škole nelze
návrhy které tady padly, co by škola měla dělat, aby děti ve volné hodině byly hlídané, jsou moc pěkné, ale utopistické...
nejlepší je ten školní klub (v naší škole taky funguje za mírný poplatek 50.- ročně) ale i na ten školní klub je potřeba každý rok žádat o přidělení finančních prostředků na vychovatelku a tak to nezávisí jen na škole, zda bude nebo nebude.
P.S. ještě doplňuji, že ty prostředky na vychovatelku jsou přidělovány podle jakési "výtěžnosti" klubu což se vykazuje nadřízenému orgánu ve složitém přepočtu podle činností, počtu dětí a času který v klubu stráví (ten čas se sleduje zaokrouhleně na minuty) není to nic jednoduchého ty finance obhájit
Upravil(a) Bety (23. 11. 2007 13:14)
Není tady