29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak u nás mám dárky na starosti já, jak vymyslet, tak obstarat a popřípadě i odeslat poštou. Manžel je ze 4 sourozenců, ale kupujeme pouze jejich dětem (těch už je 7) a rodičům. Snažím se, aby dárky jednotlivě nepřesáhly 150 Kč. Vloni se mi povedlo narazit na obchod se záclonami, který se rušil a ceny byly fakt minimální, takže jsem vysondovala rozměry okna a koupila jeho rodičům záclonu. Jinak těm dětem (už jsou ale většinou dost odrostlý) se taky dají koupit pěkný dárky i za málo peněz. Např. synovcovi, který studuje VS jsem koupila dárkový balení Ginko biloby (aby mu to myslelo...) a k tomu HIS ponožky zimní, byly v létě na slevě a když se to pěkně zabalí, tak nikdo nepozná, že je to dárek za necelou stovku. Těm mladším dětem jsem koupila např. pohádku na DVD v Levný knize za 69 Kč, nebo pro to úplně nejmenší bodýčko za 29 Kč. Přitom je bavlněný, moc pěkný, extra dlouho jsem ho zkoumala, ta cena se mi moc nezdála. No ale chce to štěstí, já vlastně tyhle věci koupila už v létě, když jsem na ně náhodou narazila. Jinak pro manžela mám batoh z Kenvela (taky letní akce...), nějakou kosmetiku a plánuju mu koupit dálniční známku a nějaký CD. Pro jeho rodiče jsem chtěla koupit osobní váhu, máme tady fabrikový obchod, kde jsou poloviční ceny oproti normálu, váha by tedy vyšla kolem 400Kč, ale manžel povídal, že už váhu mají (no, já vím, že mají, ale pořád tu samou už dvacet let, co jsme s manželem spolu), tak asi budu vymýšlet dál. Mojí mamce jsem dala peníze na děstník, babičce jsem koupila flašku ořechového likéru, bombonieru a dvoje teplý ponožky a tetě jsem dala 200 Kč, ať si je na něco přidá. No a mým dětem jsem objednávala letos skoro všechno přes internet, tady totiž moc výběr není. Poprvé jsem letos klukům dohromady koupila Lego, dříve jsem jim kupovala Brick apod., ale šlo to cenově hodně nahoru a když jsem to přepočítávala co do počtu na kostičky, tak už to vyjde v některých případech jako Lego, takže .... Dcera už nechce žádnou hračku, což mě mrzí, tak jsem jí koupila aspoŇ sadu pro malování na sklo. Budeme jí předělávat pokojíček, tak si do něj bude moct sama něco vyrobit a vystavit si to dílo. Jinak dostane CD, kredit do mobilu, nějaký oblečení z Takka a knížku. Doufám, že si to ta mrška tady nepřečte, občas taky na Babinet zavítá. Klukům ještě koupíme vysílačky a nejmladší má teď v prosinci navíc i narozeniny a svátek, tak pro něj mám vitamíny s hodinkama Spaiderman(už hodiny umí) a autíčko s benzínkou. Jde do školy, takže ještě dostane školní baťoh a penál s Krtečkem. Už se těším, co na to všechno děti řeknou, prostřední syn vloni ještě věřil na Ježíška, ale letos už hlásil, že ví, jak to je. No, je mu už 10, stejně mu to vydrželo docela dlouho. Nejmladší syn věří a doufám, že se starší děti před ním neprořeknou.
Není tady
Jo a abych nezapomněla - jelikož od manžela dostávám dárky typu mop na vytírání, štětka na prach ....., tak jsem si letos sama koupila knihu Šumava, stála přes internet 1200 Kč a už jsem po ní dlouho pokukovala, ale bylo mi líto peněz. Tak jí mám pořád v posteli zatavenou v igelitu a musím vydržet až do Štědrýho dne. No já jsem se vůbec potřebovala vykecat, jsem toho nějak plná, asi už se nemůžu dočkat, tak jsem se tady vypsala....
Není tady
Fatimah napsal(a):
Já vás všechny obdivuji, jak dokážete nakupovat dárky v předstihu. J8 pokud koupím dárek v předstihu, tak to obvykle nevydržím až do dne D.. máme to s mámou stejné, vyzvídáme na sobě, nechávám tu druhou hádat.. loni jsem příteli dala dárek k narozeninám i k vánocům asi s týdenním předsthem, no jo.
Letos, vzhledem k tomu, že jsem od září bez práce a nastupuji až v prosinci, jsem totálně bez eněz a potřebivala bych nějaké tpy, jak každému koupit skvělý dárek cca za 50,- Kč-- ;o(
Fatimo, jestli má někdo z Tvých blízkých rád Hermelín, tak super dárek je naložený Hermelín v oleji. Já to zrovna vloni dělala. Ze zavařovačky např. od okurek jsem odmočila a sloupla nálepku, dala dovnitř vše potřebné, zalila olejem. Krásně to v té sklenici vypadá. Na víčko jsem koupila ozdobný celofán a převázala mašličkou. Vyjde to tak na 70 Kč, do sklenice se vejdou 3 Hermelíny, já je ještě krájím podélně na půlky a prokládám cibulí a feferonkou. Kdyžtak napíšu recept. Ke konzumaci to chce nechat tak 7 dní uležet, takže to chce nějak načasovat vzhledem ke Štědrýmu dnu. Dárek měl úspěch. No, já si pamatuju, že babička s dědou dávali mým rodičům pod stromeček uzené koleno. Bylo to tak každý rok a jedlo se potom mezi svátkama. No jo, za komunistů to se zásobováním nebylo jednoduchý....
Není tady
Iveta X napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Já vás všechny obdivuji, jak dokážete nakupovat dárky v předstihu. J8 pokud koupím dárek v předstihu, tak to obvykle nevydržím až do dne D.. máme to s mámou stejné, vyzvídáme na sobě, nechávám tu druhou hádat.. loni jsem příteli dala dárek k narozeninám i k vánocům asi s týdenním předsthem, no jo.
Letos, vzhledem k tomu, že jsem od září bez práce a nastupuji až v prosinci, jsem totálně bez eněz a potřebivala bych nějaké tpy, jak každému koupit skvělý dárek cca za 50,- Kč-- ;o(Fatimo, jestli má někdo z Tvých blízkých rád Hermelín, tak super dárek je naložený Hermelín v oleji. Já to zrovna vloni dělala. Ze zavařovačky např. od okurek jsem odmočila a sloupla nálepku, dala dovnitř vše potřebné, zalila olejem. Krásně to v té sklenici vypadá. Na víčko jsem koupila ozdobný celofán a převázala mašličkou. Vyjde to tak na 70 Kč, do sklenice se vejdou 3 Hermelíny, já je ještě krájím podélně na půlky a prokládám cibulí a feferonkou. Kdyžtak napíšu recept. Ke konzumaci to chce nechat tak 7 dní uležet, takže to chce nějak načasovat vzhledem ke Štědrýmu dnu. Dárek měl úspěch. No, já si pamatuju, že babička s dědou dávali mým rodičům pod stromeček uzené koleno. Bylo to tak každý rok a jedlo se potom mezi svátkama. No jo, za komunistů to se zásobováním nebylo jednoduchý....
Jé, to je fakt hezký nápad, pošleš recept?
Jinak koukám, že taky nakupuješ už od léta a máš v dárcích jasno... závidííím. A představa, že si objednám knížku a vydržím do ní nekoukat až do štědrouše... nemožné!
Já už jsem jako dítě vždycky všechno objevila a s Barbienou, kterou jsem objevila měsíc před Vánoci, jsem si celý ten měsíc poctivě hrála A myslím, že bydlet u rodičů, tak ještě v mých pětadvaceti slídím po skříních...
Není tady
Dajinka napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Letos, vzhledem k tomu, že jsem od září bez práce a nastupuji až v prosinci, jsem totálně bez eněz a potřebivala bych nějaké tpy, jak každému koupit skvělý dárek cca za 50,- Kč-- ;o(Jeden rok jsem měla na vánoce podobný problém - finance. Určitě zajdi do obchodu "Levné knihy" a když se tam budeš chvilku "přehrabovat", tak určitě najdeš dobré kousky. Můžu doporučit - minule jsem tak obdrovala asi 3 členy rodiny. Dále jsem šla kolem "trhovců" a objevila jsem krásnou červenou šálu (fakt originální kousek, zabalená) a za 50.-- (skoro švagrová si myslela, bůhví kolik jsem za ni dala).
Na výletě v Praze v obchodě This and That ve Vodičkově ulici v Praze jsem loni kámošce koupila tři šanony, zařizovala si kancelář. Měly takový potisk tygří srsti. Byla z nich nadšená a stály jen 110 Kč všechny tři. Mají tam různé kravinky, dekorace,některé kýčové,ale některé dobré a levné. Dárek je o nápadu ,ne o penezích.
Není tady
Fatimo, tady je recept:
NAKLÁDANÝ HERMELÍN
3 Hermelíny
1 stroužek česneku
cibulka
nať z petrželky
bobkový list
pepř
feferonky nebo pálivá paprika
olej
sůl
nové koření.
Do misky rozmíchat s troškou olivového oleje sůl, pepř, pálivou papriku nebo drcené feferonky, nať a drcený česnek. Hermelíny podélně rozkrojit, namazat směsí a rovnat do sklenice a prokládat pokrájenou cibulkou. Přidat ostatní koření a zalít olejem. Nechat týden uležet.
Fatimo, já taky neříkám, že jsem přesvědčená, že vydržím nerozbalit tu knížku před Štědrým dnem, ale snaha je.... :-))
Není tady
Iveta X napsal(a):
Fatimah napsal(a):
Letos, vzhledem k tomu, že jsem od září bez práce a nastupuji až v prosinci, jsem totálně bez eněz a potřebivala bych nějaké tpy, jak každému koupit skvělý dárek cca za 50,- Kč-- ;o(Fatimo, jestli má někdo z Tvých blízkých rád Hermelín, tak super dárek je naložený Hermelín v oleji. Já to zrovna vloni dělala. Ze zavařovačky např. od okurek jsem odmočila a sloupla nálepku, dala dovnitř vše potřebné, zalila olejem. Krásně to v té sklenici vypadá. Na víčko jsem koupila ozdobný celofán a převázala mašličkou. Vyjde to tak na 70 Kč, do sklenice se vejdou 3 Hermelíny, já je ještě krájím podélně na půlky a prokládám cibulí a feferonkou. Kdyžtak napíšu recept. Ke konzumaci to chce nechat tak 7 dní uležet, takže to chce nějak načasovat vzhledem ke Štědrýmu dnu. Dárek měl úspěch. No, já si pamatuju, že babička s dědou dávali mým rodičům pod stromeček uzené koleno. Bylo to tak každý rok a jedlo se potom mezi svátkama. No jo, za komunistů to se zásobováním nebylo jednoduchý....
Ivet jsi super baba. Ano, za málo peněz hodně muziky. My jsme neteři dali s přítelem zase kytici bonbonu. Každou čokoládovou berušku jsem nalepila na špejli a mezi to dala natrhané kytky na louce. Stálo to asi 50 Kč a ono se jí to tak líbilo. Kolikrát ty děti mají radost z menšího dárku, než z nějakého mega drahého.
Není tady
Já nakupuji po celý rok, schovám to a pak není jisté, zda vždy vše najdu. Odmítám moderní vánoční šílení! Co se mne líbí, jsou povánoční slevy, to jo!což dospělí pochopí....dítě moc ne.
Spíše nevydržím s dárkama na narozeniny, ale pravda, mobil v říjnu už "šel" s tím, že je na Vánoce pod stromek...ale když byla akce...
Fakt je, že příští rok bude divadlo dražší, já bych zážitek ocenila. Ale je-li peněz málo, tak hrnce budou asi důležitější? Já si se taky koupila a byla jsem mile překvapena, že se v nich vaří fakt rychlejí, než ve smaltových.Jen bohužel i ty nepřipalitelné se mne povedlo připálit. Tedy jenom jeden. Mám už ale starý el.sporák..mne by třeba potěšil ten. Jenže-sama si koupím-sama si platím, a jak nemám peníze, nekoupím. Potěší mne jakákoliv malá kravinka, kterou jsem si nekoupila sama, protože to považuji za veliký dárek.
Není tady
Vždycky si slibuju, že začnu hned po prázdninách. A letos zase nic. Mám pro jednoho syna brusle na zimu, pro druhého kolečkové, pro každého triko a kosmetiku. Pro manželovy rodiče varnou konvici, kterou si vybrali a pro moje rodiče zatím nic, protože nic nechtějí. Tak až co mě napadne. Mladší syn chce rybářský prut a nějakou hru na PC, to snad zvládnu a starší chce MP3. To asi nezvládnu. Pro manžela plánuju nějaký svetr a já dostanu - jak jinak, než praktický dárek - digitální váhu do kuchyně.
Není tady
Dříve jsem nakupoval dárky v průběhu roku, jak mi co přišlo pod ruku či padlo do oka. Nyní když děti odrostly je to spíše na poslední chvilku něco vymyslet podle momentálního stavu financí a nebo materiálu ze kterého drobnosti tvořím.
Nákupy s předstihem jsou fajn, hlavně když zapomenete, že už máte nakoupeno a nadělujete zapomenuté dárky i v březnu.To je pak ta správná radost.
Není tady
Já mám už pokoupené rodiče: ode mě a od bratra mobil
bratr: svítící globus
přítel: kniha, Cd, erotická společenská hra a ještě mu koupim nějaké triko či mikinu
kamarádka: dárkový balíček(hrneček s podšálkem, dražší sypaný čaj a kafčo), kosmetika a kniha
ještě nevím co koupit prarodičům a budoucímu tchánovi s tchýni (můj nejdražší to totiž nechává na mně!!)
Jinak každý měsíc přispívám nějakou tu korunku na kočičí útulek (lidi se o ty kočičky báječně starají a peníze jdou tam kam mají) a za příspěvek si mohu vybrat dáreček z jejich nabídky. Tyto dárečky(hrnky, fotorámečky, povlaky na polštářky,....)pro ně zadarmo dělají ručně dobrovolníci takže útulek dostává příspěvky a milými dárečky za pár korun můžete potěšit své blízké a kamarády. Pokud se budete chtít podívat na jejich stránky napíšu jejich mailovou adresu. Je moc fajn že nákupem vánočních dárečků přispějete na opuštěné kočičky. Sama jsem koupila kamarádce k vánocům hrneček na kávu a je pěknej.
Není tady
Včera se mi taťka svěřil co má připravené mamče k vánocům. Mamina je po mozkové mrtvici. Jede 14 dní do rehabilitačního centra, takže přijede 22. 12. už chodí o berlích,ale stále má nefuknční pravou nohu, což už vypadá zle. Naštěstí už na vozíku nejezdí, stále se to lepší. Tak táta vybral všechny peníze ze spoření a nechá předělat starou Octavii na ruční řazení,aby si mamča mohla dojet kam chce. A ještě něco vymyslela segra. Vymalujeme jim nově ložnici a koupíme speciální ortopedický polohovatelný rošt. Přidá nam na to i teda. Ona ušije nové záclony a bratranec zase upraví staré poličky a skříně, tak aby vypadaly nově. Tak se teším děsně na to překvápko až příjede a uvidí to.Jupíííííí
Není tady
Mně vloni udělala dárkem radost dcera. Měla jsem spíž v hrozném stavu a muž neustále neměl čas. Dcera ji se mnou vyklidila, sama vymalovala a nechala mi udělat nové police.
Není tady
Tip na prima vánoční dárek - Ježek rozmáčklík nebo Míša placka!
http://www.ahaonline.cz/cz/zajimavosti/ … -plysaci!/
Není tady
Iveta X napsal(a):
Jo a abych nezapomněla - jelikož od manžela dostávám dárky typu mop na vytírání, štětka na prach ....., tak jsem si letos sama koupila knihu Šumava, stála přes internet 1200 Kč a už jsem po ní dlouho pokukovala, ale bylo mi líto peněz. Tak jí mám pořád v posteli zatavenou v igelitu a musím vydržet až do Štědrýho dne. No já jsem se vůbec potřebovala vykecat, jsem toho nějak plná, asi už se nemůžu dočkat, tak jsem se tady vypsala....
Pane jo, teda .... tohle mi dát chlap, má to na hlavě ... nesnáším praktické dárky k vánocům
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Iveta X napsal(a):
Pane jo, teda .... tohle mi dát chlap, má to na hlavě ... nesnáším praktické dárky k vánocům
No, já dostala od ex k posledním společným Vánocům skládací hliníkové schůdky. A hrozně se divil, že nemám radost. Prý nevěděl, co mi koupit. Kolega že kupoval ženě parfém Hugo Boss, ale stálo to skoro 2000,- a to se ex zdálo moc, schůdky měli v akci za 450,- a k tomu mi koupil nějakou imitaci parfému, za 200,-. Ještě mi to takhle vysvětlil. Dobrý, že?
Není tady
Modroočka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Iveta X napsal(a):
No, já dostala od ex k posledním společným Vánocům skládací hliníkové schůdky. A hrozně se divil, že nemám radost. Prý nevěděl, co mi koupit. Kolega že kupoval ženě parfém Hugo Boss, ale stálo to skoro 2000,- a to se ex zdálo moc, schůdky měli v akci za 450,- a k tomu mi koupil nějakou imitaci parfému, za 200,-. Ještě mi to takhle vysvětlil. Dobrý, že?
Oli, tak můj ex mi nikdy praktickej dárek nedal, když jsme něco potřebovali nebo chtěli, tak jsme si to koupili, na Vánoce jsme si spíš dávali takový překvápka a věci u kterých jsme věděli, že ten druhý po nich touží ...
Jo a parfém Hugo Boss jsem dostala loni k Vánocům taky, i s pleťovým mlékem ... njn, asi myslel, že tím vyžehlí milenku ...
Ty schůdky ti teda ale závidím, měla jsi doma úplnej poklad
Upravil(a) PPavlaa (2. 12. 2007 20:59)
Není tady
Potřebovala bych poradit nějakou dobrou sppolečenskou hru pro 11 kluka. Jeho zájmy jsou fotbal, florbal a PC.
Když nemá tréninky a je naučený, tráví čas na PC. Jak byl menší, hrávali jsme člověče nezlob se, karty, kostky, teď už ho to nebere, jen ten počítač.
Tak bych chtěla poradit nějakou hru, která by ho chytla.
Není tady
kety napsal(a):
Potřebovala bych poradit nějakou dobrou sppolečenskou hru pro 11 kluka. Jeho zájmy jsou fotbal, florbal a PC.
Když nemá tréninky a je naučený, tráví čas na PC. Jak byl menší, hrávali jsme člověče nezlob se, karty, kostky, teď už ho to nebere, jen ten počítač.
co různé hlavolamy. Není už jen ježek v kleci....
Není tady
kety napsal(a):
Je spousta nádherných her - společenských. Když pominu scrabble, je řada dalších. Není nic lepšího než když si sedneš s dítětem a můžeš si s ním hrát.
Klubko napsal(a):
co různé hlavolamy. Není už jen ježek v kleci....
http://www.castpuzzle.net/english/index.html
dají se sehnat i u nás a jsou skvělý
http://www.hryahlavolamy.cz/eshop_hlavo … 89fbcf8308
Upravil(a) Jeňýk (4. 12. 2007 15:37)
Není tady
ještě jsem neteři (10 let) kupovala Puzzle a skládalo se do kuličky, nebyla to placka. Měla co dělat, aby to asi za 3 hoďky dala dokupy. Mě to taky bavilo. Docela dobrý.
My hrajeme hodně Kufr v ANJ, ale k tomu chce být alespoň čtveřice...
Není tady
Dobry je Activity, ale taky aspon pro 4 hraje se dvojce proti dvojci....na slovni zasobu: vysvetlit pojem, nakreslit nebo pantomima, prodavaj i junior baleni
Není tady
Tak jsem nakonec koupila ty Hrnce. Ty vstupenky si nechám na jinou příležitost,třeba narozky.
Není tady