1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj. Bydlim v Japonsku a tady si zpravy moc nepoctu, ale v ceskych zpravach casto ctu, jak stahuji nejake nebezpecne hracky. Je toho tolik, ze ztracim prehled. Mohly byste mi proto prosim napsat, na co hlavne davat pozor a na vase pripadne vlastni zkusenosti? Rada bych se koupi takovych hracek vyvarovala v pripade, ze v Japonsku ty jiste hracky nestahli (coz pochubuju, ale pro jistotu...). Moc diky! Desim se tech smejdu, cetla jsem hrozne zpravy o detech, co se otravily, mely perforovana streva spolknutymi soucastkami ci dokonce upadly do komatu!
Není tady
Mrkni na stránky České obchodní inspekce.(www.coi.cz)
Upravil(a) Hannah (20. 11. 2007 7:16)
Není tady
Sakuro já myslim e kdy nebude kupovat nějakou vete někde na trzích nebo u Vietnamců ....... v Japonsku asi příli vietnamskejch trhovců neni, viď?
No zkrátka kdy bude kupovat značkový hračky tak je vcelku jistota e budou nezávadný a nebo jako v případě firmy Mattel se o závadnosti včas dozví.
Můe zkusit i tyhle stránky http://www.spotrebitele.info/ myslim ale e v Japonsku bude trochu jiný zboí ne to který se na nich řeí.
Není tady
No Jeňýku myslím,e ty hračky jdou koupit i v obyčejným obchodě a nemusí to být jen na tritích.Kolikrát je psaný na výrobku jen distributor a ani řádka o tom,kdo to vyrobil..jinak si myslím,e čínských výrobků je ná trh a nejen ná dost přesycen.Jejich výrobky jsou vude a jsou to samý mejdi.
Není tady
Bohuzel 95% znackovych vyrobku (nejen hracek) pochazi z Ciny, i kdyz firma je to treba americka - jako Mattel. Takze smejdi to jsou asi vsechny hracky, vyrobene tam. Treba chtela jsem malemu koupit vlacky Thomas a pratele od americke firmy (Learning Curve), ktera si to nechava vyrabet v Cine. Je to dost drahe - sada koleji a jednoho vlacku vyjde i na 3000Kc, no a pak jsem cetla, ze nektere z nich museli stahnout, protoze byly barvene jedovatymi barvami. Prodavaji se jak u nas, tak v Japonsku, a me by treba zajimalo, ktere presne vlacky z jake serie to byly. Treba je mame doma... Je to hruza. Firmy chteji usetrit, tak to nechavaji za pakatel vyrabet v Cine, ale tam zrejme vubec na zdravi deti neberou ohled. A ty hracky jsou presto priserne drahe, ty firmy na tom jen vydelavaji...tem Cinanum do kapsy asi taky moc nepujde. Takze podle me je to vina tech firem (Mattel a podobne).
Není tady
Hannah, dekuji za odkaz na COI, tam je spousta zajimavych i aktualnich informacich o stazenych hrackach, bohuzel ty vlacky jsem tam nenasla, i kdyz o tom psali nedavno na Seznamu...
Není tady
Sakuro zrovna dneska jsem na ten leták o stahování mainek Tomá, koukal v krámě. Je to samozřejmě lumpárna ale psali tam e barva obsahuje nějaký olovnatý látky a uvolňuje se pouze v případě e by malej tu mainku spolknul. Navíc aby mu to opravdu zdravotně ukodilo tak by jich musel sníst několik desítek kusů, co nejspí asi neudělá.
Take já osobně bych těmhle značkám i nadále důvěřoval protoe i to e svoje zboí takhle stahujou svědčí o tom, e si kvalitu hlídají. Číňani dokáou vyrábět hodně kvalitní věci, firma která jim tu páci zadala si to ale musí dokonale hlídat a trvat na kvalitě.
Není tady
Hlavne si treba myslim, ze firma co si ty lidi najme jim rekne co a zakolik to maji vyrobit ne? takze to nebude jen o lidech co to vyrabeji- ti jsou pouze najati.... neco ve smyslu kdyz obchodni retezce davaji cenu vyrobcum za kolik maji jogurt vyrobit a pod.
Není tady
Není tady