Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 20. 11. 2007 4:46

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Hracky cinske vyroby

Ahoj. Bydlim v Japonsku a tady si zpravy moc nepoctu, ale v ceskych zpravach casto ctu, jak stahuji nejake nebezpecne hracky. Je toho tolik, ze ztracim prehled. Mohly byste mi proto prosim napsat, na co hlavne davat pozor a na vase pripadne vlastni zkusenosti? Rada bych se koupi takovych hracek vyvarovala v pripade, ze v Japonsku ty jiste hracky nestahli (coz pochubuju, ale pro jistotu...). Moc diky! Desim se tech smejdu, cetla jsem hrozne zpravy o detech, co se otravily, mely perforovana streva spolknutymi soucastkami ci dokonce upadly do komatu!

Není tady

#2 20. 11. 2007 7:15

Hannah
♥♥♥♥♥--

Re: Hracky cinske vyroby

Mrkni na stránky České obchodní inspekce.(www.coi.cz)

Upravil(a) Hannah (20. 11. 2007 7:16)

Není tady

#3 20. 11. 2007 9:19

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Sakuro já myslim že když nebudeš kupovat nějakou veteš někde na trzích nebo u Vietnamců ....... v Japonsku asi příliš vietnamskejch trhovců neni, viď? wink
No zkrátka když budeš kupovat značkový hračky tak je vcelku jistota že budou nezávadný a nebo jako v případě firmy Mattel se o závadnosti včas dozvíš.
Můžeš zkusit i tyhle stránky http://www.spotrebitele.info/  myslim ale že v Japonsku bude trochu jiný zboží než to který se na nich řeší.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#4 20. 11. 2007 13:34

Náka
♥♥♥----

No Jeňýku myslím,že ty hračky jdou koupit i v obyčejným obchodě a nemusí to být jen na tržištích.Kolikrát je psaný na výrobku jen distributor a ani řádka o tom,kdo to vyrobil..jinak si myslím,že čínských výrobků je nᚠtrh a nejen nᚠdost přesycen.Jejich výrobky jsou všude a jsou to samý šmejdi.

Není tady

#5 21. 11. 2007 6:50

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Bohuzel 95% znackovych vyrobku (nejen hracek) pochazi z Ciny, i kdyz firma je to treba americka - jako Mattel. Takze smejdi to jsou asi vsechny hracky, vyrobene tam. Treba chtela jsem malemu koupit vlacky Thomas a pratele od americke firmy (Learning Curve), ktera si to nechava vyrabet v Cine. Je to dost drahe - sada koleji a jednoho vlacku vyjde i na 3000Kc, no a pak jsem cetla, ze nektere z nich museli stahnout, protoze byly barvene jedovatymi barvami. Prodavaji se jak u nas, tak v Japonsku, a me by treba zajimalo, ktere  presne vlacky z jake serie to byly. Treba je mame doma... Je to hruza. Firmy chteji usetrit, tak to nechavaji za pakatel vyrabet v Cine, ale tam zrejme vubec na zdravi deti neberou ohled. mad A ty hracky jsou presto priserne drahe, ty firmy na tom jen vydelavaji...tem Cinanum do kapsy asi taky moc nepujde. Takze podle me je to vina tech firem (Mattel a podobne).

Není tady

#6 21. 11. 2007 6:51

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Hannah, dekuji za odkaz na COI, tam je spousta zajimavych i aktualnich informacich o stazenych hrackach, bohuzel ty vlacky jsem tam nenasla, i kdyz o tom psali nedavno na Seznamu...

Není tady

#7 21. 11. 2007 14:06

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Sakuro zrovna dneska jsem na ten leták o stahování mašinek Tomáš, koukal v krámě. Je to samozřejmě lumpárna ale psali tam že barva obsahuje nějaký olovnatý látky a uvolňuje se pouze v případě že by malej tu mašinku spolknul. Navíc aby mu to opravdu zdravotně uškodilo tak by jich musel sníst několik desítek kusů, což nejspíš asi neudělá. wink
Takže já osobně bych těmhle značkám i nadále důvěřoval protože i to že svoje zboží takhle stahujou svědčí o tom, že si kvalitu hlídají. Číňani dokážou vyrábět hodně kvalitní věci, firma která jim tu páci zadala si to ale musí dokonale hlídat a trvat na kvalitě.

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#8 21. 11. 2007 16:31

Zaba4
♥♥♥----
Místo: Pardubická kraj

Hlavne si treba myslim, ze firma co si ty lidi najme jim rekne co a zakolik to maji vyrobit ne? takze to nebude jen o lidech co to vyrabeji- ti jsou pouze najati.... neco ve smyslu kdyz obchodni retezce davaji cenu vyrobcum za kolik maji jogurt vyrobit a pod.

Není tady

#9 22. 11. 2007 18:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí