29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Katastr mně napsal:
Chybí potřebný počet vyhotovení darovacích smluv, protože k návrhu na vklad bylo přiloženo jedno vyhotovení darovací smlouvy s úředné ověřenými podpisy a ostatní doložená vyhotovení darovací smlouvy jsou v prosté fotokopii.
Znamená to snad že čtyřstanovou darovací listinu musím ještě dalších 4x ověřit každou stranu extra? Zbláznili se ti lidi? Už nemají jak vydělávat?
Opravdu to po mně mají právo chtít? Vždyť mají originál!
Není tady
Ahoj Marico,
pokud jsi podávala návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí, tak musíš k návrhu přiložit všechny smlouvy originálně podepsané, přičemž na jednom vyhotovení smlouvy musí být podpisy úředně ověřené. Ostatní vyhotovení mohou být podepsáné bez úředního ověření. Nelze však podat ostatní vyhotovení v prosté kopii.
Není tady
Sweepe napsal(a):
Ahoj Marico,
pokud jsi podávala návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí, tak musíš k návrhu přiložit všechny smlouvy originálně podepsané, přičemž na jednom vyhotovení smlouvy musí být podpisy úředně ověřené. Ostatní vyhotovení mohou být podepsáné bez úředního ověření. Nelze však podat ostatní vyhotovení v prosté kopii.
Ježiškove husličky a čo teraz?
Já to nechala podepsat pouze jednou. A podruhé nevím zda mi to podepíše... Podepsala mi to pod pomínkou že zaplatím její dluhy a ty jsou zaplacené nic ji nedonutí aby to podepsala ještě tříkrát.
Dá se to nějak vyřešit jinak? Skopírovat na barevné laserové tiskárně nebo přěce ověřit v kanceláři kde mně to ověřovali puvodně znovu už bez účasti darovatelky? Nebo jak?
Není tady
No, teď se poksu získat podpisy na dalších vyhotoveních nebo budeš muset to jedno vyhotovení nechat úředně ověřit tolikrát, kolikrát to po tobě ten katastr chce, což je tedy dost drahé. Jiná rada tady není, bohužel.
Není tady
Sweepe napsal(a):
No, teď se poksu získat podpisy na dalších vyhotoveních nebo budeš muset to jedno vyhotovení nechat úředně ověřit tolikrát, kolikrát to po tobě ten katastr chce, což je tedy dost drahé. Jiná rada tady není, bohužel.
A co takto nechat ověřit pouze poslední stranu z podpisy? To by nebylo drahé...
Není tady
Máš úředně ověřenou aspoň tu jednu podepsanou smlouvu?
Nemám s tím sice zkušenost, ale pokud už máš jeden ověřený originál a necháš si udělat z něj ověřené kopie, tak by se ověřená kopie měla považovat za originál. Aspoň u jiných dokumentů to tak funguje, např. výpisy z obchodního rejstříku, registrace DPH.... atd.
Pokud vím, tak za ověření jedné stránky se účtuje cca 20 Kč.
Není tady
marica napsal(a):
Sweepe napsal(a):
A co takto nechat ověřit pouze poslední stranu z podpisy? To by nebylo drahé...
Bohužel, ověřit pouze poslední stranu nepůjde, neb ty musíš mít ověřenou smlouvu jako celek, jinak to katastr nevezme. Ověření jedné strany výjde na 30 Kč, pokud půjdeš k notáři, tak 35,70Kč.
Není tady
Díky už tomu rozumím. Nejdřív se pokusím sehnat podpisy když to nepujde, nechám kopie ověřit. Díky.
Není tady
Tiina napsal(a):
Ověření těch kopií je asi jednodušší, může to udělat jeden člověk, není nutné k notáři tahat všechny zúčastněné osobně, aby se tam podepsali.
Tak ve chvíli když jsem si myslela že je vše jasné mám z toho guláš.
Takže znovu prosím o trpělivost...
Mám Originál darovací smlouvu s ověřenými podpisy. Potřebuji ještě 3 kusy protože je darovatel, obdarovaný katastr a archiv - tak jsem to pochopila ale udělám si ještě radši jednu navíc.
Získám je
1) buď ověřením originální smlouvy - nebo
2) dodatečným podpisem obou zúčastněných.
Ty Tiino píšeš že je musím pohnat k notáři ale proč? Jedno ověření už od notáře mám.
Myslela jsem si že jednoduše vytlačím darovací smlouvu a dám oboum účastněným podepsat - ověření už nepotřebuji. Ale s jakým datem? Mužu tam dát nový datum? Anebo antidatovat?
Mužu z toho vybruslit tak že dám oboum zúčastněným podepsat ty prosté kopie?
Ach jo jdu se bodnout.
A kdybych chtěla šetřit drahé devízy mužu si darovací smlouvu ověřit i na slovenské matrice že?
Není tady
ahoj Marico, nevěš hlavu,
jak píšeš, nemusíš všechny zase tahat k notáři na popisy, stačí pouze,aby se podepsali na nová vyhotovení smlouvy, jak uvádíš. Dle mne by stačilo, aby jsi je nechala podepsat na ty kopie, tím jejich podpisem by jsi z toho totiž měla udělat originál, ale raději bych to vytiskla znovu a podepsala. No a k ověření na Slovensku: myslím, že by jsi musela jít ke slovenskému notáři a říct, že je to ověřžení do ciziny, aby to podepsal on a ne jen např. koncipient nebo tajemník. Raději bych ale volila českou matriku nebo českého notáře, když je to smlouva, kterou vkládáš na český katastr.
Upravil(a) Sweepe (19. 11. 2007 21:11)
Není tady
Sweepe napsal(a):
ahoj Marico, nevěš hlavu,
jak píšeš, nemusíš všechny zase tahat k notáři na popisy, stačí pouze,aby se podepsali na nová vyhotovení smlouvy, jak uvádíš. Dle mne by stačilo, aby jsi je nechala podepsat na ty kopie, tím jejich podpisem by jsi z toho totiž měla udělat originál, ale raději bych to vytiskla znovu a podepsala. No a k ověření na Slovensku: myslím, že by jsi musela jít ke slovenskému notáři a říct, že je to ověřžení do ciziny, aby to podepsal on a ne jen např. koncipient nebo tajemník. Raději bych ale volila českou matriku nebo českého notáře, když je to smlouva, kterou vkládáš na český katastr.
O.k. urobíme to tak: zabehneme na kataster na právne odd., popýtame sa ako to chcú oni a podriadime sa. A je to.
Díky všetkým... už mám lepšiu náladu.
Není tady