6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pisatel napsal(a):
Somaia napsal(a):
Pisateli, tak si to přečti jetě jednou, co jsem napsala jako reakci na poslední Libučinu větu a nedělej tu zmatek se zámněnou slov
Tak oddalovat od tíra to se ti zachtělo no dobrá i tak mám ocásek dlouuuuhejjjjj
pisateli ja myslim ze to funguje
Není tady
taky zabira tvarit se stejne tajemne jako on, vydrzi mu to na dlouhe hodiny az dny premysleni.. (ale nekdy je to o nervy).. ale jinak uprimnost a fair play.
Není tady
Děkuju vem spřízněným duičkám za pomoc a radu a tobě milý tíre za "muskou" poznámku - to ví, jsem ena a cítím to jinak
Není tady
Libuka napsal(a):
Děkuju vem spřízněným duičkám za pomoc a radu a tobě milý tíre za "muskou" poznámku - to ví, jsem ena a cítím to jinak
to ví poznala jsi tíra s Asd. v Kozorohu. Mám tě rád a přijď na pokec.
Upravil(a) Pisatel (21. 3. 2008 9:24)
Není tady
A tír s Asd. v Kozorohu je snad víc "tírovatějí" ne ostatní tíráci, či čo? Btw: já mám Ascendent ve Vahách, ale astrologii se zatím úeji nevěnuji, jen tak po ďabkách. Jsem Blíenec, mám toho na poznávání moc, proto nic nestíhám a ivot je krátkej, tak vod kaýho trochu...
Upravil(a) Libuka (21. 3. 2008 22:20)
Není tady
lupina montana: A tíři jsou jetě ke vemu návykoví - a na výjimky - tak bacha
Lupi, a nepíe se tohle o Rybách? e snadno podlehnou alkoholu, drogám... Moje kámoka v Rybách se nadchne během minuty pro nějakou aktivitu (dluno říct, e poměrně uitečnou) a za 3 měsíce je konec, pak hned zas dalí....
Můj manel je ve tíru a teď marně přemýlím, jaký návyk má... Snad jedině e bych počítala práci a vorkoholismus; jo, to by lo
Není tady
myslim ze lupi to spis myslela tak, ze kdo si jednou zacne se stirem, stane se ten stir pro nej navykovy.. jinak pokud vim stiri jsou proti vsem navykum absolutne odolni, protoze maji neuveritelne silnou vuli (coz jim zavidim)
Není tady
Přesně tak jsem to myslela, dík To s tou (ne)návykovostí tírů k něčemu taky vypadá dost pravděpodobně - moná by stálo za to udělat nenápadný průzkum mezi pacienty protinávykových oddělení
Terci - a má na něj návyk? Na manela svého?
Libuko - tír s Asc v Kozorohu není "víc" tírovatej, ale jaksi....nenápadnějí, ne tíři jiní..... Takovej na první pohled solidní, spořádanej.....nicméně, Asc v Kozorohu ssebou nese jednu zajímavou věc - jeho majitel se velmi schopně orientuje v krizových situacích (ale v materiální rovině - třeba kdy doma praskne voda )
Vynikající jsou tíři s Asc třeba na Býku jako moje holčička milovaná To bys viděla tírka......
Není tady
tak me tedy napada jedna vec, pro me asi dost dulezita. jednoho stira doma mam a zadnou zavislost si neuvedomuji. tak jak ted zijeme jsme docela spokojeni. ale je zde jeden velky hacek. vztah uz trva delsi dobu, drive jsme ani ja ani on nemeli rodinne myslenky, ale ja uz tedy nejsem zadna dvacitka, spis prestricitka a zacinam pozde ale prece premyslet o rodine. a hned je problem na svete - on totiz nechce. zatim to neresim akutne protoze si myslim ze ho treba premluvim, ale uz je to delsi dobu ve vzduchu. takze me napada - co kdyz ne? a co kdyz jednoho dne zjistim ze touha po rodine je silnejsi a budu chtit od nej odejit a zjistim u sebe zavislost?? rikam neni to problem ktery resim ted hned ale obcas o tom premyslim a mam takovy zvyk vzdycky myslet zbytecne moc dopredu.. taky jsem mu oznamila ze pokud nechce rodinu nas vztah asi nebude trvat vecne.. je mi divne prave to ze necitim zavislost. myslite si ze kdybych ji mela ze bych o tom uz vedela?? a zavislost je asi neco jineho nez laska.. tak jak to tedy je??
Není tady
Jsem taky tírka s Asc v Býku.
Jsem nějak paličatějí, ne ostatní? Jak je to Lupino? Občas se sebou nevlezu do futer ani sama, ale to snad máme periodicky vichni, ne?
Konstance- mám i nějaké návyky i zlozvyky. Jsem na ně slabá. Příkladně chodím děsně pozdě do pelechu. Marně si téměř denně říkám, e večer u fakt půjdu dřív.
Tři měsíce nekouřím, prostě to nějak vyplynulo z nemoci , občas bych si dala práska, kdy si dám skleničku. Zatím jsem to ukočírovala. e by to byla ta silná vůle? Spí to bylo vnitřní rozhodnutí, nemusím se sebou bojovat, nemyslím na kouření s nutkavou potřebou kouřit.
Asi to mám tak, e kdy něco musím a silou vůle se do toho nutím, stojí to za starou bačkoru a původní radost vyprchá, činnost utlumím. První rok jsem chodila do němčiny s nadením, druhý u z vnitřní povinnosti a třetí s nechutí, ten jsem nedokončila, ale pak jsem začala u soukromé učitelky. Po roce jsem u neměla sílu pokračovat.
Má na mysli nějaké konkrétní návyky tíří odolnost?
Mám kolem sebe dost tírů, tak mi to moná tak ani nepřijde.
Není tady
Jo aha, jakoe jestli my jsme návykoví na tíry? Hmm, nevím... Znala jsem jednoho kolegu tíra, neuchvátil mě příli. Ale u mě doma je to jednoduché, protoe já jsem Býk, tudí nemám ráda změny, které by snad mohly vést k horímu.. Take z toho plyne, e za to čtvrtstoletí souití s mým tírem jsem si u "radi" návyk vytvořila (nejspí kvůli svým "nízkým" mylenkám, e se toti mám dobře, i kdy mám kámoky, které kroutí hlavou, jak s tou jeho povahou můu ít) Jinak on je u napůl Střelec, Asc. má asi na 2. st. Lva, (tam já mám Měsíc), take to by bylo na dlouhé psaní...
A silnou vůli? No, ten kolega skončil na ministerstvu, tak nejspí tu vůli měl , ale u manela nějak nevím. To teď nedokáu zhodnotit, on moná tu silnou vůli vlastně ani nepotřebuje .
S kouřením přestat nechce (kouří toti i ze solidarity k mému tatínkovi, velmi silnému kuřákovi; jiného chlapa, spojence, v jeho rodině nemá), tam nemá vůlí co řeit, a jiné věci mu jdou samy poměrně hladce .
Ale ke konstance - moje mladá kolegyňka je taky přestřicítka a její partner Váha po několika letech také manelství a dítě odmítá, tak to nebude jen partnerem ve tíru.... Ona je taky Býk (skvěle si spolu rozumíme), tudí si asi zvykla a pokud vím, nechce nic měnit, e prý by lepího chlapa nenala. (v tom názoru se s ní sice rozcházím, ale nechávám ji dýchat).
Nevím, to nebude v návyku na nějaké supr jiné znamení, to je spí nae vnitřní povaha, co nás k tomu druhému přitahuje. Teď mám tedy na mysli to moje vlastní rozloení planet, tu moji nechu něco měnit, i kdy zdaleka nikdy není vecko růové, to moje vnímání partnerových kvalit či nekvalit. No a pak samozřejmě záleí na tom, kdo proti mně stojí, to jo.... Je to provázané.
Upravil(a) Tercila (23. 3. 2008 10:22)
Není tady
No, koukám, e se nám to nějak zamotává - tak abychom se do toho nezamotaly docela:
Řekla jsem, e tíři jsou návykoví. Tím jsem myslela:
a) e velmi často mívají silnou a výraznou osobnost s prvky přirozené autoritativnosti, e je to pro spoustu lidí velmi lákavý typ osobnosti a charismatický - takříkajíc...magnetický.Abych to vyjátřila lidsky - e je "lákavý" i po letech souití, třeba. Zajímavý - e se neomrzí. Tak nějak....
Ze veho ovem existují výjimky (viz můj tchán, který neměl charismatu ani co by se za nehet velo) - měla jsem na mysli jakousi veobecnou rovinu, která se nedá a nemá aplikovat doslova a do písmene.
b)e lidi ve tíru nesnadno propadají závislostem - ale zdůraznila jsem, e je to JPP a e by to spí stálo za prokoumání.
Terci - tak to ty a tvůj mu musíte tvořit mimořádně výraznou dvojici doufám, e se nikdy nestanu vaím nepřítelem
Jo a tu vůli: nevím jak kdo, ale já po zkuenosti se tíry tvrdím, e je to spí velmi silné....vnitřní přesvědčení, nebo tak nějak. Takový....nedostatek váhavosti zvlátní, velmi niterná SEBEJISTOTA.
Heluko - protoe tír a Býk spolu tvoří pár, protoe jsou to protilehlá znamení, je Asc v Býku jen zvýrazňuje tíří charakteristiku; moje holčička mi jasně vysvětlila u v porodnici, e si do ničeho kecat nenechá - take asi tak to je moná to, co vnímáme jako paličatost, případně "odolnost" - protoe JE to odolnost - vůči nátlaku okolí, třeba. A znásilňovat sama sebe - no tak tomu se sice říká "pevná vůle" , ale podle mě to naprosto není - a tíři to moc dobře vědí. Oni toti potřebují být názorově (a pokud mono i jinak) NEZÁVISLÍ, protoe jsou takříkajíc soudci a mrchorouty Zvěrokruhu (podotýkám, e si mrchoroutů neobyčejně povauju a vem milým mně tírům posílám )
Není tady
"Terci - tak to ty a tvůj mu musíte tvořit mimořádně výraznou dvojici doufám, e se nikdy nestanu vaím nepřítelem "
No, Lupi, to jsi mě docela rozesmála - já doufám, e ádné nepřátele nemáme , zatím na nás vichni známí na ulici mávají, usmívají se, blikají a tak . Můj mu je toti oviální, vtipný týpek a já se taky ráda směju. Jen s jednou kolegyní jsem si bohuel nesedla, protoe něco tak závislého a zároveň zlého v jedné povaze nejsem schopna překonat (a nejen já), ale na nějaké "zpětné míčky" jsem já líná, preferuji ignorování, co ji velmi irituje, ale to je mi vcelku u zadní části. Snaím se neublíit, a to jsem jediná, ostatní by ji nejradi "odstranili" .
Je ale fakt, e přes vekeré názorové neshody jsme s manelem tírem dlouholetí paráci, kteří se sice potěkají ohledně řeení něčeho, (já jsem víc vznětlivá), nicméně v závěru obvykle zhodnotí názor druhého jako správný a udělají to, co chce ten druhý; zatím je to oboustranné. A to u manela vymizí, propustím ho ze svých slueb . Při představování novým lidem (kdy je vhodná příleitost k legráckám) vyslovím své příjmení a s úsměvem dodám "zatím" . To bys nevěřila, jak to uvolní atmosféru . A manel ví.... e jen kádlím . Kdy se na mě někdo ptá, manel řekne: "jo "velitelka vozu"? To nevím, teď tu byla..." .
Není tady
Lupi,
díky za rozbor. Kdy nebudu počítat vlastní děti, jsem návyková jen pro svá chlupatá děcka.
Není tady
Heluka: Lupi,
díky za rozbor. Kdy nebudu počítat vlastní děti, jsem návyková jen pro svá chlupatá děcka.
Jéééi, Helu, Ty se teda rouhá , to Ti nestačí? I kdybys jen pro jednoho človíčka (no dobře, nebo i pro psy) měla být podstatnou oporou, je to Tvoje výhra!
Není tady
Tercilo,
hledám velkou popelnici a sypu si popel na hlavu. Kdyby se v tom výčtu" závisláků "vyskytoval i dobrý parák, bylo by to ideální.
Není tady
Heluka: Tercilo,
"hledám velkou popelnici a sypu si popel na hlavu. Kdyby se v tom výčtu" závisláků "vyskytoval i dobrý parák, bylo by to ideální."
Jen aby Ti z popelnice nevypadl na hlavu nějaký bezdomovec . No dy já vím, e opravdových paráků je pomálu. Ale vecko bude, neboj. Hlavně je nehledej.
Ale pozor na závisláky:), to bych nikdy předtím neřekla, jak je strané, kdy na mně někdo visí, zaila jsem to a s tou kolegyní, no děs a hrůza. Tak vnímej radi ty svobodnějí typy lidí .
Není tady
TAk jsem si tě představila, Heluko...e já blbka mám tak ivou představivost
Není tady
Tercilo,
Nevyvíjím pátrací aktivity, ale po 13 . letech by hezký vztah nebyl patný.
Jasně, e netouím po doslovném závislákovi, vak jsem to dala do uvozovek. Mám taky bujnou fantazii a ta představa se mi nelíbí. Vlastně mi není tak zle, ale některé aktivity je lepí dělat ve dvou, třeba procházky...
Lupi,
a ten můj bezdomovec, co na mně vypadl- je aspoň k světu, kdy se umyje?
Není tady
me se totiz vubec nelibi predstava zavislosti, jsem totiz vodnar a zmeny v mem zivote se proste deji at chci nebo nechci, jen se snazim se na ne pripravovat (vzdycky se to nepovede). a predstava byt zavisla na stirovi je pro me opravdu hrozna
jinak lupi tu stirovskou povahu jsi popsala opravdu super neprekonatelne..
Není tady
Helí to nevím - v tý představě byl tak na rychlej úprk
Konstance - děkuju, ale tohle bylo velice snadné mám s nimi celoivotní zkuenost - takříkajíc od kolébky a po hrob
Není tady
lupina montana napsal(a):
No, koukám, e se nám to nějak zamotává - tak abychom se do toho nezamotaly docela:
Řekla jsem, e tíři jsou návykoví. Tím jsem myslela:
a) e velmi často mívají silnou a výraznou osobnost s prvky přirozené autoritativnosti, e je to pro spoustu lidí velmi lákavý typ osobnosti a charismatický - takříkajíc...magnetický.Abych to vyjátřila lidsky - e je "lákavý" i po letech souití, třeba. Zajímavý - e se neomrzí. Tak nějak....
Ze veho ovem existují výjimky (viz můj tchán, který neměl charismatu ani co by se za nehet velo) - měla jsem na mysli jakousi veobecnou rovinu, která se nedá a nemá aplikovat doslova a do písmene.
b)e lidi ve tíru nesnadno propadají závislostem - ale zdůraznila jsem, e je to JPP a e by to spí stálo za prokoumání.
Terci - tak to ty a tvůj mu musíte tvořit mimořádně výraznou dvojici doufám, e se nikdy nestanu vaím nepřítelem
Jo a tu vůli: nevím jak kdo, ale já po zkuenosti se tíry tvrdím, e je to spí velmi silné....vnitřní přesvědčení, nebo tak nějak. Takový....nedostatek váhavosti zvlátní, velmi niterná SEBEJISTOTA.
Heluko - protoe tír a Býk spolu tvoří pár, protoe jsou to protilehlá znamení, je Asc v Býku jen zvýrazňuje tíří charakteristiku; moje holčička mi jasně vysvětlila u v porodnici, e si do ničeho kecat nenechá - take asi tak to je moná to, co vnímáme jako paličatost, případně "odolnost" - protoe JE to odolnost - vůči nátlaku okolí, třeba. A znásilňovat sama sebe - no tak tomu se sice říká "pevná vůle" , ale podle mě to naprosto není - a tíři to moc dobře vědí. Oni toti potřebují být názorově (a pokud mono i jinak) NEZÁVISLÍ, protoe jsou takříkajíc soudci a mrchorouty Zvěrokruhu (podotýkám, e si mrchoroutů neobyčejně povauju a vem milým mně tírům posílám )
Lupino, super rozbor!
Babinetky, nevíte, jak se k sobě hodí Vodnář s Asc v Raku (= já) a tír s Asc takté v Raku (= můj přítel) ?
Já se teprve učím mu rozumět, je pro mě i po tři čtvrtě roce vztahu velice neprůhlednej a tajemnej, prostě tajnůstkář, no... tak by mě docela zajímalo, jak na něj
Upravil(a) Opheliaa (27. 3. 2008 17:19)
Není tady
opheliaa, ja jsem na tom uuuuplne stejne.. jsme spolu 7 let (i kdyz s prestavkami) takze aspon trochu se k sobe asi hodime.
jinak ja to beru tak ze na kazdyho nejlip platej jeho vlastni zbrane, takze kdyz se zacne tvarit strasne tajemne tak se zacnu tvarit jeste tajemnejc, aby si myslel ze mam daleko vetsi tajemstvi nez on, a skutecne vetsinou po chvili prestane bejt tajemnej a zacne premyslet proc jsem tajemna ja..
a kdyz se tvari nepristupne a trva na svejch zahadach, tak ho chvili ignoruju, a vetsinou se brzy uklidni a zacne zas normalne komunikovat! nenech se osalit, zdani klame, a nakonec se ukaze ze to s tim tajemnem nebylo zas tak horky...
Není tady
Tak po posledním setkání bych řekla, e je to v háji, a asi to odpískám. Faktem je, e mi to můe srdce utrhnout, je prostě úasný. Zkusím se jetě tvářit tajemně a vydret... ale moc nadějí tomu nedávám... ach jo
Není tady
Zdá se e úplně v háji to není, ale pořád jetě není ruka v rukávě - paklie to někdy "dopadne", stavím se tady . Přeju krásný květen lásky čas
Není tady