Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 24. 7. 2008 9:59

Bobíšek
♥------

Re: Rakovina děložního čípku

Co považujete za ideální věk? Pořád váhám u děcek, nejsem si jistá, jestli nejsou moc mladý.

Není tady

#102 24. 7. 2008 11:14

estelle
♥♥♥♥♥--

Bobíšek napsal(a):

Co považujete za ideální věk? Pořád váhám u děcek, nejsem si jistá, jestli nejsou moc mladý.

Aby vakcína byla účinná, musí se s očkováním začít nejméně 8-9 měsíců před prvním pohl. stykem.

Není tady

#103 24. 7. 2008 18:03

KarinaA
♥♥-----

Ideální věk je před začátkem sexuálního života, to znamená dokud se nesetkají s těma virama, co způsobují rakovinu. Takže já osobně bych uvažovala tak o hranici maximálně 14 let. Ať máš jistotu, že se to očkování využije co nejvíc smysluplnně.

Není tady

#104 17. 8. 2008 11:41

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

sisi21 napsal(a):

no víš já si myslím,že rakovina je jako chřipka..taky musíš k doktorovi ,jenže pro hodně lidí je to prostě strašák,bojí se ..ani se ,ale nedivím...jo ano taky zdravá strava,,možná i v určité míře pozitivní myšlení,ale rozhodně tě to jen tak nevyléčí. Pokavad se na to přijde včas lékaři mohou pomoci.....

No s chřipkou k lékaři nemusíš...jak tě vyléčí? řekne pijte dostatek tekutin a vitamín C...pozitivní myšlení je 90% úspěchu při léčbě rakoviny a i ostatních nemocí...funguje to tak, že když je člověk v depresi, tak prvořadý úkol organismu je zachránit mozek, bez něho fakt fungovat nemůžeš...takže zachraňuje mozek a už mu nezbývá energie na léčbu rakoviny...takže , hlavu potřebuješ mít v pořádku a tělo se pak snaží...klasická medicína léčí důsledky a ne příčiny nemoci...proto rakovina metastázuje...sice vyříznou hlavní ohnisko, ale příčinu nechají...potřebuješ zkombinovat obojí...nabudit svou vlastní imunitu, já např. používám kapky od Mudr. Jonáše...určitě někteří znají...

jinak doporučuji všem nechat si dělat kopie ze všech lékařských zpráv a na cd si nechávat nahrávat vyšetření...máte na to právo, odmítnout to nemůžou a když se vám něco nezdá, můžete to v poho ukázat jinému lékaři a požádat o konzultaci...

Není tady

#105 17. 8. 2008 11:45

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Tak o lidech co onemocní rakovinou se říká, že to jsou děti štěstěny...a svým způsobem je to pravda...kdo tím prošel, tak ho to určitě změnilo a bud si vybral, že k lepšímu a nebo se tomu poddal...

Není tady

#106 17. 8. 2008 18:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanka napsal(a):

bud si vybral, že k lepšímu a nebo se tomu poddal...

yikes yikes yikes

Strach je malá smrt...

Není tady

#107 17. 8. 2008 18:56

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Znám spoutu lidí, kteří prošli tou nemocí a nepoddali se, ale že by je to změnilo k lepšímu? Jak? Nevidím to lepší se projevovat i když se nemoci nepoddali, zůstali svoji....

Strach je malá smrt...

Není tady

#108 17. 8. 2008 19:33

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Bety napsal(a):

Znám spoutu lidí, kteří prošli tou nemocí a nepoddali se, ale že by je to změnilo k lepšímu? Jak? Nevidím to lepší se projevovat i když se nemoci nepoddali, zůstali svoji....

Asi tak, znám i případ, kdy "vyléčení" raka změnilo psychiku člověka k horšímu, bohužel. Kdysi vynikající člověk s velkým Č a dnes ho nikdo nepoznává..

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#109 17. 8. 2008 20:57

mia
♥♥♥♥♥♥-

Nechápu,jak může někdo říct o lidech,co onemocní rakovinou,že jsou to děti štěstěny!!!

Asi jenom ten,kdo to nikdy nezažil zblízka a tudíž neví,jaká je to strašná osobní tragédie,toho nemocného i celé rodiny,ten zoufalý a většinou prohraný boj o život,to těžké smiřování se s koncem,když už je jasné,že není žádná šance. Ten strašný pocit bezmoci a výčitky svědomí,že svému blízkému nemůžete nijak pomoct. I po letech mě bolí u srdce,když si na to vzpomenu.

Takovéto a podobné řeči mám teda fakt ráda.

Není tady

#110 17. 8. 2008 21:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

mia: nelze než souhlasit, taky mám několik osobních zkušeností velmi blízcí lidé mi zemřeli na rakovinu

Strach je malá smrt...

Není tady

#111 17. 8. 2008 21:51

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

Nechápu,jak může někdo říct o lidech,co onemocní rakovinou,že jsou to děti štěstěny!!!

Asi jenom ten,kdo to nikdy nezažil zblízka a tudíž neví,jaká je to strašná osobní tragédie,toho nemocného i celé rodiny,ten zoufalý a většinou prohraný boj o život,to těžké smiřování se s koncem,když už je jasné,že není žádná šance. Ten strašný pocit bezmoci a výčitky svědomí,že svému blízkému nemůžete nijak pomoct. I po letech mě bolí u srdce,když si na to vzpomenu.

no možná proto, že sama rakovinu mám...a ktomu jsem byla těhotná...a děti štěstěny proto, že si najednou změníš žebříček hodnot...to co tě dřív rozčilovalo, tě nechá klidným a není to důležité...a lépe vidíš co důležité je...takže zblíska jsem to viděla víc nežli si myslíš smile...přeci jen nechat zabít svoje dítě, abych sama měla šanci na život...navíc jsem neřekla, že každý to zvládne, ale lítost okolí vůbec nepomáhá, to mi teda věřte...naopak...takže možná tyhle řeči ráda nemáš, ale píšeš to někomu, kdo raka má nebo měl...wink

Není tady

#112 18. 8. 2008 7:56

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Heřmanka napsal(a):

mia napsal(a):

no možná proto, že sama rakovinu mám...a ktomu jsem byla těhotná...a děti štěstěny proto, že si najednou změníš žebříček hodnot...to co tě dřív rozčilovalo, tě nechá klidným a není to důležité...a lépe vidíš co důležité je...takže zblíska jsem to viděla víc nežli si myslíš smile...přeci jen nechat zabít svoje dítě, abych sama měla šanci na život...navíc jsem neřekla, že každý to zvládne, ale lítost okolí vůbec nepomáhá, to mi teda věřte...naopak...takže možná tyhle řeči ráda nemáš, ale píšeš to někomu, kdo raka má nebo měl...wink

Heřmanko,
to je hrozné, co píše. yikes
Ale skutečně to každého netransformuje směrem k obrácení k těm hodnotám, co jsou jediné důležité...
Jsi spíš výjimka, ale krásná výjimka.
Doufám, že už budeš jen zdravá a nemoc už nebude mít důvod se vracet, když jsi pochopila její poslání.hjarta

Není tady

#113 18. 8. 2008 10:41

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Damilo....!pochopila její poslání"...    to je přesné.... 
heřmanko...jsi silná žena a moc Ti přeji at to nadále zvládáš v rámci možností...hjarta

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#114 18. 8. 2008 13:44

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanko.
Já tě chápu. Taky patřím k těm "postiženým". Naštěstí chemo jen jednou.A to je jasné, že se ti změní žebříčky hodnot. No a když bude zase nějaký průser, o který si budu koledovat, tak prostě mě to musí asi upozornit až takto krutě, že něco dělám špatně.
Jo je to hnus.A neříkám, že když jdu na kontrolu, tak výsledků se někdy bojím. Teda spíše toho, jak bych byla zavřena ve špitále. Ne bolesti nebo léčení. To je pohoda. Teda dobře, pro mne to byla pohoda. Trocha bolesti. Spíše je horší ta bezmocnost.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#115 18. 8. 2008 16:23

mia
♥♥♥♥♥♥-

Heřmanka napsal(a):

mia napsal(a):

To je mi líto,žes prošla něčím takovým. Samozřejmě,že se Ti zákonitě změnil žebříček hodnot,ale opravdu jsi šťastná,že se Ti to stalo? Že jsi kvůli tomu musela přijít o své dítě? Nebo by sis tuto zkušenost radši odpustila a byla šťastnou matkou svého dítěte,které by Ti určitě také změnilo žebříček hodnot,a ne tak brutálním způsobem.  Věřím,že kdybys měla možnost volby,ráda by sis takové "štěstí" odpustila.
Dítě štěstěny je ten,kdo se z rakoviny dostane,ale rozhodně ne ten,co jí onemocní.
Kdyby opravdu bylo posláním této nemoci napravovat hříšníky,upozorňovat je na jejich chyby atd.,proč by pak na ni umírali i dobří lidé a hajzlíci si vesele běhali po světě? Nebo se snad,holky,cítíte být natolik špatné,že si zasloužíte takovouto krutou zkušenost,aby jste se "staly lepšími"? Člověk přece má právo na omyly,neříkám podrazy.
Věřím,že kdo má to štěstí a uzdraví se,může takto mluvit,ale kdo prožije rakovinu s několika svými nejbližšími do samého konce,je svědkem  jejich trápení, duševních pochodů,toho,jak je postupně zrazuje tělo,až do doby,kdy je zubožené konečně vysvobodí smrt,ten by nikdy nic takového neřekl.

Není tady

#116 18. 8. 2008 16:29

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Mio,
co nás nezabije, to nás posílí.
Svým způsobem jsme na určité úrovni všichni souhlasili s tím, co se nám kdy stalo. I s nemocí.
Já vím, že Ti v této situaci něco takového říkat, je úplně mimo mísu, asi mi nerozumíš.

Kdo dostane nemoc, není žádný hříšník, není to trest. Je to přirozený důsledek myšlení a jednání. Že nejsme na této úrovni rozumem schopni pochopit PROČ se nám to děje, neznamená, že je to nespravedlivé. Naše duše tomu rozumí velmi dobře. To jen naše ego se zlobí: "Já nechci, já nechci...!"
Znám to, dělám to taky. smile

Není tady

#117 18. 8. 2008 17:54

mia
♥♥♥♥♥♥-

Dami,neberu Ti Tvoji víru,jen to mám holt nastavené jinak - jsem realista a stojím rovnýma nohama na pevné zemi, vznášení se v duchovních sférách je mi cizí. Pro mě je logickým vysvětlením chyba v genetické výbavě,vlivy prostředí,stres a jiné fyziologické procesy,které kdybychom znali,dovedli bychom rakovinu vyléčit.
Z psychologického hlediska - mám své ego,ale v existenci duše nevěřím.
A pokud mi tyto moje zkušenosti něco daly,tak to,že pokud něco takového přijde,budu znát svého "nepřítele",se kterým bude třeba bojovat zbraněmi nejtěžšího kalibru a ne nějakými meditacemi.
Tisíc lidí - tisíc názorů,ale to je v pořádku,tak to má být.

Není tady

#118 18. 8. 2008 17:55

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Mio,

problém Vás "zdravých" je v tom, že si myslíte, že nás musíte litovat a trpět s námi, ale tak to není...lítost je jako jed do žil, vím, že je to těžké pro všechny zúčastněné a já sama svou léčbu ještě nedokončila a to že jsem se z toho dostala budu moci říct až za 5 let, nemluvě o tom, že jsem nikde neřekla jediné slovo o tom, že rakovina je pro mě štěstí...a že jsem z této nemoci štastná...svým blízkým jsem řekla, at si lítost nechají za dveřmi, že jsou dospělí a nemám čas řešit jejich problém co s nimi bude, až tu nebudu, že musím řešit svůj problém jak tu být co nejdéle a jestli mi chtějí opravdu pomoci, tak at se chovají jako by bych byla zdravá...vždyt co? je to rakovina stejně jako by to byla angína...ted to zní krutě...ale je to prostě nemoc...nehledě na to, že jeden den jsem se dozvěděla diagnozu za 6 dní na to, jsem ležela pod kudlou...bylo mi řečeno at se připravím na to, že můžu zemřít při operaci nebo na pooperačním, že vůbec netuší jestli mě zvládnou zašít, těhotenství je nejen urychlovač rakoviny, ale taky se operovalo v místě, které je překrvené než normálně...řekl mi, že spousta lékařů by mě poslala rovnou na ozařování, nikomu se do toho moc nechtělo, ale risknul to a jsem mu za to vděčná...měla jsem 6 dní na to smířit se s tím, že jsou možná poslední, smířit se s tím, že svého syna nikdy neuvidím vyrůst, že nepoznám jeho rodinu...za tu dobu jsem viděla všechny, které jsem vidět chtěla a pochopila jsem, že se musím vrátit, že se jen vyspím a bude...teď mi to nebudeš věřit a budeš si myslet, že nejsem normální, ale šla jsem si tam lehnou smířená se smrtí a spocitem štěstí...nebo naděje...záleží jak si to pojmenuješ...

Vím, že to je něco jiného, nežli jsi zažila ty a doted s tím nejsi smířená, že jsi musela zažít takovou tragedii a mrzí mě to, netuším, proč se ti to stalo, ale třeba na to jednou přijdeš...raduj se z hezkých vzpomínek i když je to těžké...já na svoje nenarozené dítě nikdy nezapomenu a milovala jsem ho víc než si kdo může myslet, ale věřím tomu, že jsem otěhotněla proto, aby mě zachránilo ( přeci jen přijít do jiného stavu po 6ti letech a ve chvíli kdy jsem si to ze srdce přála je trochu zvláštní ) a jen doufám, že mi odpustí, že se nemohlo narodit, útěchou mi je to, že jsem ho nenechala rozervat klasickou interrupcí a že zemřelo ve spánku, má poslední myšlenka před narkozou patřila jemu...btw byl to kluk... ( nechci, aby to s tou interrupcí vyznělo tak, že ty, které to musely podstoupit nebyly milující matky...vím, že to tak totiž není...tahle myšlenka byl jen můj způsob vyrovnání se s tím )

Mio, přeji Ti abys byla silná a svoje trápení překonala a lítost a beznaděj nechávala za dveřmi jak jen to půjde...

Přeji všem, aby tohle nemuseli zažít a těm co to zažili i nezažili hodně zdraví jak jen to jde a štěstí a krásy v životě...a děkuji všem, co mi přejí totéž     

smile

Není tady

#119 18. 8. 2008 18:11

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Heřmanko .. tummenupp..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#120 18. 8. 2008 18:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Heřmanko, krásné, silné...
Můžu se zeptat, jak daleko už bylo těhotenství? Je to dlouho, co se to stalo? Jak je teď?

Není tady

#121 18. 8. 2008 18:53

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Dami smile,  můžeš se zeptat...operace proběhla v 11 týdnu těhotenství, takže mimi už bylo kompletní v tom smyslu...ruce, nohy, oči...z histologické zprávy vím, že to byl kluk a měřil 50 mm...ted jsem po operaci přesně 5 týdnů a je mi vcelku fajn...příští týden začínám s ozařováním a neříkám, že se nebojím, to bych fakt asi nebyla normální...ještě mi budou dělat CT plic, protože při CT břicha tam objevili nějaká ložiska, ale to bude v poho smile ... kamarádka má měsíční mimi a má švagrová ho čeká každým dnem...už se těším, až mi ho bude půjčovat smile

Není tady

#122 18. 8. 2008 19:26

mia
♥♥♥♥♥♥-

Heřmanka napsal(a):

Mio,

problém Vás "zdravých" je v tom, že si myslíte, že nás musíte litovat a trpět s námi, ale tak to není...lítost je jako jed do žil, vím, že je to těžké pro všechny zúčastněné a já sama svou léčbu ještě nedokončila a to že jsem se z toho dostala budu moci říct až za 5 let, nemluvě o tom, že jsem nikde neřekla jediné slovo o tom, že rakovina je pro mě štěstí...a že jsem z této nemoci štastná...svým blízkým jsem řekla, at si lítost nechají za dveřmi, že jsou dospělí a nemám čas řešit jejich problém co s nimi bude, až tu nebudu, že musím řešit svůj problém jak tu být co nejdéle a jestli mi chtějí opravdu pomoci, tak at se chovají jako by bych byla zdravá...vždyt co? je to rakovina stejně jako by to byla angína...ted to zní krutě...ale je to prostě nemoc...nehledě na to, že jeden den jsem se dozvěděla diagnozu za 6 dní na to, jsem ležela pod kudlou...bylo mi řečeno at se připravím na to, že můžu zemřít při operaci nebo na pooperačním, že vůbec netuší jestli mě zvládnou zašít, těhotenství je nejen urychlovač rakoviny, ale taky se operovalo v místě, které je překrvené než normálně...řekl mi, že spousta lékařů by mě poslala rovnou na ozařování, nikomu se do toho moc nechtělo, ale risknul to a jsem mu za to vděčná...měla jsem 6 dní na to smířit se s tím, že jsou možná poslední, smířit se s tím, že svého syna nikdy neuvidím vyrůst, že nepoznám jeho rodinu...za tu dobu jsem viděla všechny, které jsem vidět chtěla a pochopila jsem, že se musím vrátit, že se jen vyspím a bude...teď mi to nebudeš věřit a budeš si myslet, že nejsem normální, ale šla jsem si tam lehnou smířená se smrtí a spocitem štěstí...nebo naděje...záleží jak si to pojmenuješ...

Vím, že to je něco jiného, nežli jsi zažila ty a doted s tím nejsi smířená, že jsi musela zažít takovou tragedii a mrzí mě to, netuším, proč se ti to stalo, ale třeba na to jednou přijdeš...raduj se z hezkých vzpomínek i když je to těžké...já na svoje nenarozené dítě nikdy nezapomenu a milovala jsem ho víc než si kdo může myslet, ale věřím tomu, že jsem otěhotněla proto, aby mě zachránilo ( přeci jen přijít do jiného stavu po 6ti letech a ve chvíli kdy jsem si to ze srdce přála je trochu zvláštní ) a jen doufám, že mi odpustí, že se nemohlo narodit, útěchou mi je to, že jsem ho nenechala rozervat klasickou interrupcí a že zemřelo ve spánku, má poslední myšlenka před narkozou patřila jemu...btw byl to kluk... ( nechci, aby to s tou interrupcí vyznělo tak, že ty, které to musely podstoupit nebyly milující matky...vím, že to tak totiž není...tahle myšlenka byl jen můj způsob vyrovnání se s tím )

Mio, přeji Ti abys byla silná a svoje trápení překonala a lítost a beznaděj nechávala za dveřmi jak jen to půjde...

Přeji všem, aby tohle nemuseli zažít a těm co to zažili i nezažili hodně zdraví jak jen to jde a štěstí a krásy v životě...a děkuji všem, co mi přejí totéž       
smile

Heřmanko,v žádném případě nejde o litování  nebo trpění s nemocným,ale o tvrdou denní realitu,se kterou bylo třeba se nějak vypořádat.  Všechno je to pryč,není potřeba žádného patosu,jen mi ta slova o "dětech štěstěny" vůbec nepasovala k tomu všemu,co jsme prožili.
"...teď mi to nebudeš věřit a budeš si myslet, že nejsem normální, ale šla jsem si tam lehnou smířená se smrtí a spocitem štěstí...nebo naděje...záleží jak si to pojmenuješ..."
-v tomto Tě úplně chápu,já sama jsem po všem tom paradoxně ztratila strach z rakoviny a dívám se na ni docela věcně.
Samozřejmě Ti taky přeju hodně sil k uzdravení.

Upravil(a) mia (18. 8. 2008 19:55)

Není tady

#123 19. 8. 2008 8:25

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

Pane bože Heřmanko...myslela jsem že to co popisuješ, to co jsi prožila je už minimálně rok zpět...a ne že je to tak čerstvé...o to víc tě obdivuju že o tom dokážeš tak psát...ale ono to moc pomáhá vypsat se a ulevit si...myslím si to...
přeji Ti mnoho sil v léčení a moc drřím pěsti..zní to možná jako klišé...neumím mo používat povzbuzující slova...někdy se protstě zadrhnu....
hjarta

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#124 19. 8. 2008 15:24

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Děkuju Adře, Damile, Sisi21, Klubku??? ted nevím jak Tě vyskloňovat big_smile, Mie...a vůbec všem smile

vypovídat se opravdu pomáhá asi ať je člověk v jakékoli situci smile, mě o tom nevadí mluvit...myslím, že když o tom lidi nemluví, tak akorát vznikají mýty a tak...viz třeba kdysi homosexualita smile...původně jsem chtěla jen vyburcovat "zdravé",  aby nic nepodcenovali a obětovali 10k i když do nejistoty...však co to je pak proti tvrdé realitě wink

doporučuju přečíst si knížku od Lance Armstronga - Návrat k životu...dost dobré a změnit jen jména a místo, tak dobrou polovinu knížky můžu přepsat slovo od slova a bude to o mě a o většině jako jsem já...hlavně to co se mu honilo hlavou a tak...skoro jsem myslela, že jsem snad musela někde vyplnit dotazník nebo to není možný big_smile

a ještě jedna zajímavost...když před pár lety byla kdesi v časopisu zpráva o tom, že L.Bílá má rakovinu děl. čípku nebo náběh ( podrobnosti si už nepamatuju), tak jsem si tehdy říkala...ježiš, no to je strašný a taky mi hlavou bleskla myšlenka a vidím to jak teď...která říkala...no jestli někdy mám mít rakovinu, tak CHCI tuhle a žádnou jinou...mno a zjevně se mi přání vyplnilo...sakra a kdo říkal, že se mi mají všechna přání splnit ?? big_smilebig_smilebig_smile ovšem musím si na to dávat pozor, jak jsem zjistila, tak mě se fakt skutečná přání ze srdce plní... smile

pár linků...

www.cervarix.cz

http://www.mou.cz/mou/section_show.jsp? … IdDoc=1550

Není tady

#125 19. 8. 2008 22:48

Estela
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jednou tu a jindy onde
Web

Heřmanko, ani nevíš jak Ti rozumím... HODNĚ SIL!!!

Nežel nad tím, co ti chybí, ale těš se z toho, co máš, protože nevíš, do kdy to budeš mít.  Blaschke-Pál

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí