29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ivuš jak jsem již psala přeji ti též zdraví a hlavně,že máš již operaci za sebou,,a cítíš se dobře..
Jinak jak si psala,že jsi smolař.....Mám něco podobného..Chtěla jsem jít na pár dní do práce,,a že si začnu vyběhávat tu operaci...Jenže mě teď pro změnu chytly zuby.Mám zánět nervu..Takže čekát až se vše zklidní...a zuby se daj do pořádku..
Není tady
Ahoj holky,
tak to jsou Ivi super zprávy. Já mám před dvěma lety operaci za sebou. Nebolelo skoro vůbec. Ozařování mám taky a teď mi doktor řekl, že se to vrátilo. Takže jdu 10.1. na další biopsii, a pak na zákrok a ostatní se uvidí.... Jo děti nemám,tak celou dělohu brát lékař nechce, kdybych je měla tak se nerozpakuje. Takže vydrž,prďka vydrž bude líp))
Není tady
Moc děkuji za podporu a držení palečků, bez Vás tady bych to zvládala mnohem hůř.
Sissi, to je fakt smůla,zuby jsou prevít a dokáží opravdu hodně potrápit. Přeji,aby tě to moc nebolelo a brzy jsi měla vše za sebou.
Mě teď 3. den pobolívá lévá strana podbříšku, nevím, zda to nemůže být k ovulaci,ale je to taková jiná divná bolest. Doufám, že to není nic vážného,nedodrželi jsme šestinedělí, jelikož mi nic nebylo a nekrvácela jsem,tak jsme měli sexík, tak doufám, že jsme něco nezbabrali.
Není tady
Klubko, pamatuji si tvůj příběh. Hodně jsi mě držela nad vodou svým pozitivním přístupem.
Já už mám dělohu venku, ani histrektomie není žádná těžká operace, byla jsem rychle v naprosté pohodě,ale je jasné, že pokud nemáš děti, je to až to poslední řešení. My jsme také chtěli ještě miminko,ale jelikož mám dvě děti z předchozího manželství, tak jsme se rozhodli neriskovat a děloha šla ven. Naštěstí histologie prokázala postižení pouze na čípku a další léčba být nemusela.
Není tady
Holky jak vás čtu ,mě děsíte já byla na konizaci před pár lety,no doufám,že čípek nějakou dobu vydrží..teď potřebuji dát dohromady jiné orgány....teda až přestanou ty zuby!!!!
Klubko držím palce..napiš jak si dopadla..
IvaM.. uvidíš,snad to nic nebude..
Není tady
Ivo, přeju Ti, ať je vše v i nadále pořádku, to je fajn, že operace proběhla dobře a psychika je na tom už trochu líp.
Klubko, držím Ti moc palce!!
Holky, přeju vám všem hlavně zdraví, a ať je ten letošní rok dobrý!
Není tady
Sissi, neboj, kdyby to bylo vážné,tak by tě dr. nenechali bez dalšího zásahu. U mě se při konizaci zjistila rakovina ( nejenom předrakovinné stádium),takže radikální řešení bylo optimální pro danou situaci. Pokud je žena sledována,tak by to nemělo tak daleko dojít. Já měla situaci trochu jinou, ani lékaři sami nechápou,jak mohlo tak rychle dojít k takovému zhoršení,ale asi to bylo tím, že jsme se snažili o mimčo a ono to nešlo, podstoupila jsem umělé oplodnění, léčbu prednisonem a i přes tuto léčbu jsem několikrát potratila a to oslabilo natolik imunitní systém, že v lednu dělaná cytologie byla v naprostém pořádku a kontrolní v říjnu už byla moc špatná. Prostě shoda okolností...
Kristlo, děkuji a také přeji pohodový rok 2008.
Není tady
Ivanko já už se snad ani nebojím,člověk se smíří se vším..musí co jiného mu zbývá..
Kolikrát si říkám lidi někde na tom jsou ještě hůř.. a taky třeba si to teď vše vyberem a na stáří budem v pohodě..
kristla, přeji též hodně zdravíčka..
Není tady
Ivko, to je dobře, že to dopadlo takhle, nemusíš na žádné ozařování, jsi v pořádku a doma jsi jsitě v těch nejlepších rukou s rodinou. Moc Ti to přeju a taky aby dcera co nejrychleji dostudovala a ty jsi mohla být nasazena coby babička Už se mi to blíží, těším se a doufám, že budeme všichni v pořádku. Ale všechno už všude tlačí a bolí.....
Není tady
Nety, děti jsou moje veliká radost, ještě, že je mám, to je to nejkrásnější co mi zůstalo v předešlého manželství.
Vypadá to,ale že mě čeká ještě jedna náročná operace, mám vychýlené dvě plotýnky v bederní páteři a záda mě už bolí několik let, operaci jsem odkládala kvůli těhu a nyní asi už nastal ten správný čas to začít řešit, tak v pondělí jsem objednaná na neurochirurgii Na Homolku.
Není tady
Tak ať Ti to dobře dopadne, koukám taky toho nemáš málo. Mamka má ischias, páteř jako výhybku a plotýnky jí už brali. Žádná radost, trpí permanentně jako kůň... Navíc nám v rodině nezabírají tišící prostředky, takže nakonec musela skončit na nějakou dobu na morfiu....
Tedy Ivuš, buď už kruciš zdravá, už aby Ti dali doktoři všechno dohromady, ať můžeš ta vnoučata pořádně prohánět !!!
Není tady
Ahoj Ivi,
tak jsem ráda, že jsi dopadla fajn. Neplač, mimi nebude, dcerky ti budou určitě dělat radost.
A s tou plotýnkou si nezahrávej. Já mám ze zády problémy od baletu. Plotýnku zaléčnou,ale bolí to jako prase.
A pěkně ty doktory hoň,ať se starají!!! Ať tě pěkně dají dohromady!!! Dle mého histeroktomie bude proti tomu procházka růžovou zahradou.
Zítra jdu na verdikt:))
TAk hlavně zdraví!
Není tady
Klubko, co tě čeká dneska za verdikt???Otázky kolem rakoviny nebo ty plotýnky?
Já dělala také balet a do toho gymnastiku, takže si myslím, že ta záda mám také z toho.
Teď zjištuji zda mám nárok na lázně, všude píší, že po hysterektomii je nárok na křížkové lázně,ale mě je nikdo nenabídl, ani v Praze ani u moho gyndr. Takže se asi začnu zajímat sama.
Dej vědět, jak jsi dopadla, prosím.
Není tady
ahoj,
jo šla jsem na onkologii a gyndu na kontrolu. Zase je tam nějaký nález. Ale dobrý. vyřeší se to ještě větší konzací. to už je třetí. Krájí mě jako rohlík
Ale hlavně že už ne koktejlky:)
Hele,já jsem taky nevěděla, že mám nárok na lázně po platice křížového vazu v kolení. Měla jsem 5 operací. řekl mi to až takový mladý lékař na ambulanci,když mi vyndával stehy. Gynda by ti to měla napsat, pak jít o obvodákovi, který vyplní průkaz a šup na VZP
Není tady
Klubko,tak hlavně, že se ještě držíš Chtělo by to otěhotnět co nejdříve, ne?
A tys po konizaci z onkolog. důvodu lázně využila?
Není tady
No problém je, že mě se do míma ještě nechce.... tak to v sobě furt řeším. A partnera řeším a krizi atd..
Jinak co se týká nemoci, tak to jsem v klidu. Co se má stát to se stane a nemá cenu něco řešit dopředu... Když umřu umřu,když nebudu moci mít děti, tak nebudu. Nic než smířít se s tím nedá..
Lázně jsem využila jen na tu nohu. Paní doktorka v lázních se taky divila, že mě to nikdo ještě nenabídl... Jenže oni to dávají jen starším a sporotovcům.
Do Frantovejch jsem nejela. Musím přiznat, že těch 5 týdnu "V domově důchodců" kde nebylo kam jít byl pro mne očistec. Stále jsem courala venku v parku,i když jsem pajdala. Nemohla jsem vydržet na pokoji nebo v té hale,kdy si každý jen stěžoval co mu všechno je.
naštěstí jsem tam posledních 14 dní potkala super starou paní. 70 let,čipera, upravená a ještě přijela z Prahy Twingem:)
Není tady
Máš moc prima přístup, přesně tak to je...člověk se nervuje a stresuje něčím, co nemůže ovlivnit, přitom věci, které může změnit, nechává stát...
Já bych do lázně jela,ale taky mám strach z toho, že se tam budu nudit, nedovedu si představit nic nedělat. I když po večerech určitě nějaké tanečky a zábavy jsou,ne?
Není tady
Tak holky sice nejdu na čípek,ale na operaci jdu 12.února a doufám,že poslední..
Jo přesně jak říkáte.co se má stát stane se!!! a jestli se neprobudím, tak se to stejně nedozvím..né si dělám srandu,ale člověk to tak musí brát..
jen se vždycky modlím,abych měla dobrou spolubydlící až budu na pokoji..Na JIPCE jsou vždycky hodní!!!
Není tady
Sissi, 12. je šťastné datum, já byla na hysterektomii 12.12. a dopadlo to dobře, takže určitě 12.2. to také dobře dopadne!!! Hodně štěstí a dej vědět.
Já jedu zítra na konzultaci s tou páteří.
Není tady
Ivanko ,nástup mám 12,ale operace je 13.tak snad to vyjde taky....Jj určutě se ozvu,..Už,aby to bylo:)..
Držím palce,tebe zlobí plotýnky viď???to je taky na prd!!!!prostě člověk si nevybere...
Nedávno jsem říkala dr,že bych jako přišla.ať mě vyměněj všechny součástky,které mám špatný a bude to!!!
Není tady
Vyjde to na 100%!!!
Já mám plotýnku...Můžeš si přečíst v bolestech zad...,založila jsem samostatné téma.
Není tady
Ahoj, mám strach o mají mámu, v poslední době měla nějaké změny na děložním čípku, chodila na kontroly,ale ted se jí tam bohužel skutečně něco obejvilo a příští týden musí do nemocnice na kyretáž. Znamená to, že má rakovinu?A co kdyby jí skutečně měla?Vezmou jí čípek a bude to zase dobré?Nemůžu ani spát, ona je strašný pesimista a už ted nad sebou podepisuje ortel a to člověku moc nepřidá....
Není tady
lulu24 napsal(a):
Ahoj, mám strach o mají mámu, v poslední době měla nějaké změny na děložním čípku, chodila na kontroly,ale ted se jí tam bohužel skutečně něco obejvilo a příští týden musí do nemocnice na kyretáž. Znamená to, že má rakovinu?A co kdyby jí skutečně měla?Vezmou jí čípek a bude to zase dobré?Nemůžu ani spát, ona je strašný pesimista a už ted nad sebou podepisuje ortel a to člověku moc nepřidá....
Lulu,nestraš,to je docela běžná operace,má to dnes už kdekdo. Nepleteš si náhodou kyretáž s konizací? Ta se totiž dělá v případě změn na čípku. To jsou tak 2-3 dny v nemocnici a v podstatě člověk ani neví,že mu něco dělali. Kdyby byl nález závažnější, odebrali by mamince celou dělohu. A ani to by nebyla žádná tragédie,pokud už nechce mít děti. Když uvažují doktoři v jejím případě jem o takové menší operaci,nebude to určitě tak zlé.
Ať si to maminka raději nechá pořádně vysvětlit od lékaře.
Není tady
lulu přesně jak píše mia..neboj..
dávala jsem ti odkazy už ne jiném vlákně
http://www.vasedeti.cz/clanky.php?clanek=2195
http://www.victorie.cz/magazin/gynekolo … cipku.aspx
Upravil(a) sisi21 (13. 5. 2008 19:50)
Není tady