29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bohužel včera jsem od svého lékaře slyšela tuto krutou diagnozu a prosím všechny, kdo s tím má zkušensot o radu. Co mě čeká? Jaké jsou zkušenosti s léčbou a jaké pracoviště volit???
Je mi 39 let a ještě před nedávnem jsme se s mužem snažili o potomka, bohužel se nám nedařilo, takže jsme podstoupili asist.reprodukci,ale já jsem 4x potratila. Do toho mi vyšly velmi špatné hodnoty funkce štítné žlázy ( hypofunkce) a po posledním potratu i špatná cytologie. Takže následovala konizace a včera jsem si jela k lékaři pro výsledky. Byla to ledová sprcha, vůbec jsem s tím nepočítala, vždyť jsem byla zdravá... Neměla jsem žádné problémy, žádné krvácení, navíc žiju vcelku zdravě, nekouřím, nepiju a kupodivu ani těch sex. partnerů nebylo tolik ( až bych se mohla stydět). Tak proč???Jak je to možné???
Co mě čeká? Můžu doufat, že se ještě dočkáme miminka nebo se mám začít bát o holý život?
Není tady
IvaM napsal(a):
Tak proč???Jak je to možné???
Ivo, je to tak, že s vyšším počtem partnerů se riziko nákazy zvyšuje, nicméně můžeš mít jednoho partnera a ten tě nakazí, můžeš jich mít deset a žádný z nich tě nenakazí. Záleží taky na tvém imunitní systému, jak se případnými papillomaviry vyrovná. Ale chtěla jsem k tomu jen tolik, že právě tyhle otázky jsi měla směřovat na lékaře. Ten tvůj nález zná a ten to dokáže nejlépe odpovědět. Tohle docela nechápu. Já mám třeba kamarádku, která pravidelně chodí po čtvrt roce na kontroly a když jsem se jí zeptala, proč tam tak často chodí, tak mi odpověděla, že neví, že se neptá. Tak asi tak.
Není tady
Estelle, víš u nás je to všechno složitější, můj imunitní systém je opravdu poslední dobou hodně zatížený, mám za sebou 4 potraty a stimulace na IVF, chtěli jsme miminko. A nyní po posledním potratu se vše hodně zhoršilo,navíc mi službu vypověděla štítná žláza. Ale také jsem chodila po 3 měsících na kontroly, právě z důvodu hraniční cytolky. Při zhoršení cytologie jsem byla odeslána na konizaci a tyhle výsledky přišly z histologie. A nyní mě můj obvodní gyndr. odeslal na onkologické pracoviště, kde se prý dozvím vše potřebné.
Není tady
Jéžiš, Ivo, tak to vypadá, že toho tvého trápení ještě nebylo dost!!!! Skoro mi tečou slzy a říkám si, jak může být osud k němu tak strašně tvrdej To snad není možný! Nevím, co bych ti poradila, jen že snad máš v životě něco pochopit a musíš k tomu dojít skrz utrpení. Já věřím, že každý má svoji "karmu" a svůj osud a prostě se to muselo stát, aby jsi se dostala dál. Zkus se třeba obrátit tímto směrem na duchovno, třeba se ti podaří ten špatný osud změnit.
Jinak já mám také horší nález na čípku, před těhotenstvím vše v pořádku a v 5 tt najednou 1. stupeň LG SIL. Trochu jsem to studovala a četla jsem, že právě proto ti kousek čípku vzali, aby ten papilovirus odstranili. Že to trvá třeba 10 let, než se z 1. stádia vyvine rakovina. Tak jakto, že je to u tebe tak brzy ???
Upravil(a) Tulipánka (16. 11. 2007 11:42)
Není tady
IVUSKO !!!
PRE BOHA CO TO CITAM?... IVUSKO JA.... JA NEVIEM CO POVEDAT, PROSTE....
CITALA SOM TVOJ PRISPEVOK DOOKOLA A NEMOZEM UVERIT, ZE NA TO NEDOSLI SKOR?....PROSIM HNED NAPIS CO I POVEDALI NA TEN ONKOLOGII....TO SNAD NIE JE MOZNE
Není tady
ahoj Ivi,
drzim moc moc palce aby si bola zasa v poriadku...a vsetko dobre dopadlo
Není tady
Ivo, já ti taky držím palečky, aby to všechno bylo zase v pořádku!!!! Je mě to moc líto a neboj ty to zvládneš, jseš silná a statečná holka
!!!!!!!!!!!! Drž se
!!!!
Upravil(a) Jitulda (16. 11. 2007 12:43)
Není tady
Holky, moc vám všem děkuji za podporu Musím to zvládnout,ale teď se s tím musím nejdřív vyrovnat. Ještě včera jsem řešila neplodnost a dneska řeším jak přežít.
Není tady
Ivuško, je to hrozné, ale vyčkej s veškerým strachem a nejhoršími obavami až co Ti řekne odborník. Psala jsi, že jsi objednaná do onkologického centra, tak myslím, že "nejchytřejší" budeš právě po konzultaci tam, tady asi nikdo tyhle otázky nedokáže zodpovědět. Ptej se tam úplně na vše a pořád dokola, dokud nebudeš znát odpovědi na vše důležité. Budu Ti moc držet palečky.... Upřímně mne docela děsí, že když člověk tráví tolik času na gynekologii, že se něco takového nepodchytí dříve. Ale uvidíš sama, situace nemusí být až tak nejhorší, já věřím u lidí kolem spíš v ty lepší konce .Přeji Ti ze srdce ty nejlepší možné výsledky a proces léčení. Ale jak to, že Ti k tomu zatím neřekli aspoň něco, to na Tebe lékaři jen vychrlili takovou diagnozu a nic víc?
Je mi to moc líto.... Ale určitě to dobře dopadne
Není tady
Tuli, pokud to mám v osudu, tak tomu stejně nezabráním...
A s horší cytologií bojuji už delší dobu,ale můj gyndr. s konizací vyčkával právě kvůli těhu...Ale teď se to zhoršilo na CIN III a seříznutá část čípku bohužel obsahuje karcinom,který pravděpodobně prorůstá do jiných částí ( to je ze zprávy z histologie).
Není tady
Nety, prý mi má vše potřebné vysvětlit okonlog.centrum, můj gyndr. není na to odborník a abych řekla pravdu, myslím, že viděl můj vyděšený výraz a já zas jeho, tak se mu do vysvětlování moc nechtělo.
Není tady
IvaM napsal(a):
Bohužel včera jsem od svého lékaře slyšela tuto krutou diagnozu a prosím všechny, kdo s tím má zkušensot o radu. Co mě čeká? Jaké jsou zkušenosti s léčbou a jaké pracoviště volit???
Je mi 39 let a ještě před nedávnem jsme se s mužem snažili o potomka, bohužel se nám nedařilo, takže jsme podstoupili asist.reprodukci,ale já jsem 4x potratila. Do toho mi vyšly velmi špatné hodnoty funkce štítné žlázy ( hypofunkce) a po posledním potratu i špatná cytologie. Takže následovala konizace a včera jsem si jela k lékaři pro výsledky. Byla to ledová sprcha, vůbec jsem s tím nepočítala, vždyť jsem byla zdravá...Neměla jsem žádné problémy, žádné krvácení, navíc žiju vcelku zdravě, nekouřím, nepiju a kupodivu ani těch sex. partnerů nebylo tolik ( až bych se mohla stydět). Tak proč???Jak je to možné???
Co mě čeká? Můžu doufat, že se ještě dočkáme miminka nebo se mám začít bát o holý život?
Ivo v pondělí na ČT 1 budou v pořadu Sama doma, začíná ve 12:30 hodin mluvit o rakovině Děložního čípku tak jestli můžeš tak se na to podívej. Moje máma měla rakovinu prsu a teď už je v pořádku rok marodila a nyní je zase v zaměstnání, jinka ti držím palečky ať ti to dobře dopadne.
Není tady
Pipi, díky za upozornění, hned si to píši do kalendáře.
Není tady
Ivo,
osud podle mě není tak striktní. Můžeš mít v osudu, že onemocníš, ale na druhou stranu můžeš změnit např. průběh nemoci. Věř mi, že něco jako Bůh existuje a pokud najdeš někoho, kdo ví, co s tím, určitě ti to pomůže! Já jezdila k jednomu léčiteli, který léčil díky Božské energii a snímal ze mne karmu. FAKT to pomáhalo. Předtím jsem měla velké problémy psychické i obrovskou smůlu (říkám tomu karma) a od té doby je to o mnoho lepší. Podařilo se mu dokonce téměř odstranit některé mé pozdní komplikace diabetu (poškození ledvin a poškození nervů). Bohužel už nemůže nikoho brát, má toho strašně moc
Není tady
Ivuško zlatíčko....moc na tebe myslím,drž se kočičko...buď silná zlatíčko...
Není tady
Tuli, já jsem "nevěřící Tomáš" a po posledním potratu jsem se rozhodla navštívit léčitele. Je to docela příjemná mladší ženská,ale já si nemůžu pomoci, moc jsem tomu nevěřila. Ale po zjištění této diagnozy se na ni hodně upínám. Ona mi jako první řekla, že se jedná o rakovinu ( ještě před konizací),ale at se nebojím, že je to podchyceno včas a budu v pořádku. Já tomu nevěřila, protože jsem se bláhově domnívala, že mě se rakovina přeci nemůže týkat a nechtěla jsem si něco takového vůbec připustit. Bohužel se její slova vyplnila a já teď jen doufám, že se vyplní i ta druhá část. Od té doby tam jezdím pravidelně a včera jsme si volaly, snažila se mě uklidnit a povzbudit.
Tulipánka napsal(a):
Ivo,
osud podle mě není tak striktní. Můžeš mít v osudu, že onemocníš, ale na druhou stranu můžeš změnit např. průběh nemoci. Věř mi, že něco jako Bůh existuje a pokud najdeš někoho, kdo ví, co s tím, určitě ti to pomůže! Já jezdila k jednomu léčiteli, který léčil díky Božské energii a snímal ze mne karmu. FAKT to pomáhalo. Předtím jsem měla velké problémy psychické i obrovskou smůlu (říkám tomu karma) a od té doby je to o mnoho lepší. Podařilo se mu dokonce téměř odstranit některé mé pozdní komplikace diabetu (poškození ledvin a poškození nervů). Bohužel už nemůže nikoho brát, má toho strašně moc
Není tady
Ivuš,
tak to je super, vypadá to, že tvá léčitelka nějaké "spojení s Bohem" mít může. Tak hlavně pozitivně myslet, představovat si, že už jsi zdravá a všechno půjde výborně! Drž se a když bude nejhůř, řekni si větu: Život je boj, stejně z něj nikdy živí nevyjdeme!
Není tady
Ivčo,
nevím co říct,je mi to hrozně líto,ale pevně věřím tomu,že to zvládneš......jsi strašně silná ženská a já tě fakt obdivuju budu držet všechny palce co mám,drž se
Není tady
Renky, zatím nevím, čekám na telefon. Strašně moc se bojím, je mi čím dál hůř... Bože, já ještě nechci umřít.
Není tady
Ivusko hlavne takto nerozmyslaj ... Netreba Ti hovorit ako psychika dokaze cely stav choroby zhorsit !!!
Sme tu aby sme sa s tym poprali a nie mysleli na koniec... IVIKU !!! PROSIM !!!
pozerala si dnes SAMA DOMA? ...
Není tady
Renky, tak v pátek jedeme na konzultaci. Drž mi palečky. Na Sama doma koukám a nahrávám pro manžela. Ale statistiky tam nebyly moc příznivé, u mě to bohužel nezachytili ve stádiu prekarcinozy, i když nechápu proč...Pravidelně navštěvuji gyndr., nekouřím....
Není tady
oki, takze v piatok. Budem drzat vsetko co mam a strasne na Teba myslim kazdy bozi den... To, ze to nebolo odhalene skor ma tiez sokuje a som zvedava co Ti na to odpovie onkolog... Predpokladam, ze s tebou ide i manza. Deti vedia?... Daj mi vediet co ste sa dozvedeli, ja proste stale verim, ze sa vyliecis!!! MUSIS!!!
Není tady
Renky, děti to zatím nevědí, ale musím najít odvahu jim to nějak šetrně naznačit.
Manžel se mnou samozřejmě jede, sama bych to nezvládla.
Není tady
Ivanko.vím,že máš strach..dokážu se vžit do toho co prožíváš,,,ale neboj určitě to zvládneš..
V pátek napiš jak si dopadla..držím ti palečky....
Není tady