Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 11. 2007 9:25

IvaM
♥♥♥♥♥♥-

Rakovina děložního čípku

Bohužel včera jsem od svého lékaře slyšela tuto krutou diagnozu a prosím všechny, kdo s tím má zkušensot o radu. Co mě čeká? Jaké jsou zkušenosti s léčbou a jaké pracoviště volit???kapitulation
Je mi 39 let a ještě před nedávnem jsme se s mužem snažili o potomka, bohužel se nám nedařilo, takže jsme podstoupili asist.reprodukci,ale já jsem 4x potratila. Do toho mi vyšly velmi špatné hodnoty funkce štítné žlázy ( hypofunkce) a po posledním potratu i špatná cytologie. Takže následovala konizace a včera jsem si jela k lékaři pro výsledky. Byla to ledová sprcha, vůbec jsem s tím nepočítala, vždyť jsem byla zdravá...gloria Neměla jsem žádné problémy, žádné krvácení, navíc žiju vcelku zdravě, nekouřím, nepiju a kupodivu ani těch sex. partnerů nebylo tolik ( až bych se mohla stydět). Tak proč???Jak je to možné???grater

Není tady

#2 20. 11. 2007 12:41

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA

Re: Rakovina děložního čípku

IVO NEPLAČ hjarta
NIKDY NEVÍM, JAK NAPSAT SLOVÍČKA , KTERÁ BY POTĚŠILA ČLOVĚKA, KTERÝ SLYŠEL TUHLE DIAGNOZU.
MUSÍŠ VĚŘIT A DĚLAT VŠECHNO CO TI PORADÍ DOKTOŘI. JE ZNÁMÁ PRAVDA, ŽE PSYCHYKA ČLOVĚKA UMÍ MNOHO... TAK SI NAPIŠ VELKÝMA PÍSMENKAMA DO HLAVY, ŽE BUDE DOBŘE!
BUDU NA TEBE MYSLET A URČITĚ TADY NAJDEŠ NĚKOHO, KDO TĚ POVZBUDÍ TÍM, JAK SE VYLÉČIL.

Není tady

#3 27. 11. 2007 14:01

Legolaska
♥------

Ivo plne s tebou soucitim a drzim palce. Pred rokem jsem si prochazela tim samym. Pokud budes chtit, ozvi se na mejla. Je potreba si s nekym popovidat. Hlavne duveruj doktorum, ted pro tebe chteji udelat to nejlepsi.

Není tady

#4 29. 12. 2009 12:40

Lenysek111
♥------
Místo: východní Čechy

Ahoj děvčata ,
chtěla bych se zeptat,jestli je mezi vámi některá z vás ,která o této nemoci ví více a má s ní zkušenosti . Zajímalo by mne, jaká je pravděpodobnost s touto chorobou mít ještě dítě ? A jak moc je léčba náročná a v čem spočívá ? Je vysoké riziko úmrtí ? Četla jsem o tom na internetu,ale raději se ptám vás,které s tím zkuženosti již bohužel máte.  Mám totiž podezření,že milenka mého ex tuto chorobu má ,vypadá "sešleji" a podle IP adresy jsem ji našla zaregistrovanou na onkologických fórech a navíc ji můj ex přehnaně brání kdykoliv může ,myslíte že je to vážně tak zlé ? Studuje na lékařské fakultě a podle mě tím porušuje pravidla,nemůže tím být nějak nebezpečná pro pacienty a okolí ? mad

Není tady

#5 29. 12. 2009 16:18

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Lenysek111 napsal(a):

milenka mého ex ...myslíte že je to vážně tak zlé ? Studuje na lékařské fakultě a podle mě tím porušuje pravidla,nemůže tím být nějak nebezpečná pro pacienty a okolí ? mad

myslím že jsi hyena a že bys měla nechat svého ex na pokoji a jeho přítelkyni taky, asi je mi jasné proč tě opustil...

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 29. 12. 2009 20:47

Lenysek111
♥------

Bety napsal(a):

Lenysek111 napsal(a):

milenka mého ex ...myslíte že je to vážně tak zlé ? Studuje na lékařské fakultě a podle mě tím porušuje pravidla,nemůže tím být nějak nebezpečná pro pacienty a okolí ? mad

myslím že jsi hyena a že bys měla nechat svého ex na pokoji a jeho přítelkyni taky, asi je mi jasné proč tě opustil...

Nejsem hyena,jen nechci,aby ohrožovala ještě někoho dalšího . Jinak mýho ex jsem opustila já,jelikož je to blbec a tu hloupoučkou husičku , se kterou má teď poměr bych ti nepřála poznat . Je to zlá a záludná ženská ,na kterou teď také došla řada . Jen jsem chtěla vědět z vašich  zkušeností ,jak choroba probíhá a jak se to léčí ,nic hyenistického na tom není .

Není tady

#7 29. 12. 2009 21:12

Petuna
♥♥♥♥♥--

Lenysek111 napsal(a):

Bety napsal(a):

Lenysek111 napsal(a):

Nejsem hyena,jen nechci,aby ohrožovala ještě někoho dalšího . Jinak mýho ex jsem opustila já,jelikož je to blbec a tu hloupoučkou husičku , se kterou má teď poměr bych ti nepřála poznat . Je to zlá a záludná ženská ,na kterou teď také došla řada . Jen jsem chtěla vědět z vašich  zkušeností ,jak choroba probíhá a jak se to léčí ,nic hyenistického na tom není .

Pane bože proč tě to zajímá..fakt hyena

Není tady

#8 29. 12. 2009 21:52

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Lenysku, opravdu si nemyslím, že by svojí rakovinou děložního čípku ohrožovala někoho dalšího...
Ale je zajímavé, že ti jde tak o dobro lidstva a špehuješ jí i na netu. Možná by bylo dobré se přestat zajímat o její rakovinu a zamyslet se nad svým chováním.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#9 29. 12. 2009 21:55

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Cituji tě: " Je to zlá a záludná ženská ,na kterou teď také došla řada."

A tohle myslíš vážně!?!?!?!??!?!?!?!?!?  yikes  TO SNAD NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

#10 30. 12. 2009 11:58

Lenysek111
♥------

Nejsem žádná hyena ,jak mne tu nazýváte .Jsem matka dvou malých dětí a chci jen jejich dobro .
Jelikož se jejich otec s nimi vídá každých 14 dní,nechci aby jakkoliv ovlivnil stav té ženské moje děti,byť jen
přeneseně z jejich otce ,protože s ní se naštěstí neznají.Proto se ptám jak nemoc probíhá a léčí se .
To je snad normální. A myslím si,že třeba nemusí být psychicky v pořádku ,může tak ovlivnit i psychiku pacientů a
ublížit jim !Takový člověk nemá co dělat ve zdravotnictví .Věřte mi,kdybyste ji znali,mluvili byste jinak .
A za tím,že si to zaslouží,si stojím.Ona neudělala nikdy nic dobrého,nechápu jak takový člověk má v budoucnu
pomáhat lidem .A to,že se občas podívám ,kde je na internetu,není špehování .Jde mi jen o dobro mých dětí !

Není tady

#11 30. 12. 2009 12:40

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Lenysek111 napsal(a):

Nejsem žádná hyena ,jak mne tu nazýváte .Jsem matka dvou malých dětí a chci jen jejich dobro .
Jelikož se jejich otec s nimi vídá každých 14 dní,nechci aby jakkoliv ovlivnil stav té ženské moje děti,byť jen
přeneseně z jejich otce ,protože s ní se naštěstí neznají.Proto se ptám jak nemoc probíhá a léčí se .
To je snad normální. A myslím si,že třeba nemusí být psychicky v pořádku ,může tak ovlivnit i psychiku pacientů a
ublížit jim !Takový člověk nemá co dělat ve zdravotnictví .Věřte mi,kdybyste ji znali,mluvili byste jinak .
A za tím,že si to zaslouží,si stojím.Ona neudělala nikdy nic dobrého,nechápu jak takový člověk má v budoucnu
pomáhat lidem .A to,že se občas podívám ,kde je na internetu,není špehování .Jde mi jen o dobro mých dětí !

Jseš padlá na hlavu.

Není tady

#12 30. 12. 2009 22:03

Vanda
♥♥♥♥---

Lenysek111 napsal(a):

Co má tenhle hnus společného s dobrem tvých dětí to opravdu nechápu! Komentovat se to celé ani slušně nedá, proto se k tomu ani vyjadřovat nebudu.Nadzvedává mě to o to víc, protože jsem jedna s nemocných a po dvou operacích a několika měsících léčení, mám za 14 dní nastoupit do práce /shodou okolností do zdravotnicví/ kam se šíleně těším. V životě by mě nenapadlo,že jsou na světě lidi kteří by se na nás co jsme měli nějaký nádor koukali jako na prašivé. Je mi z toho zle.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#13 31. 12. 2009 9:47

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Vando hjarta

Strach je malá smrt...

Není tady

#14 18. 1. 2010 19:01

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Lenýsku, když studuješ na netu, tak o HPV už víš vše. Je tam mnoho informací.
A jak víš, že nemáš HPV i ty?  Mám dojem, že tento virus je na ženy přenášen muži....kdyby ti ex zahýbal a ty ještě o tom nevěděla......a tady se ti to zlo /nebo jak ty říláš dobro/ může vrátit ! Nechej se vyšetřit dole a pak se  podívej trochu do duchovna, kdo zlo rozsévá, zlo se mu vrací a kdo se stará o druhé, přichází o své......Myslím, že jsi neštastná sama ze sebe a nespokojená. Chudáci děti...takto je chránit, abys neskončila na psychině......ony se kolikrát věci vyřeší samy! Nechej exmanžela spát, nestarej se o jeho sexuální život, o jeho další vztah, zavři kapitolu-knihu a běž dál ...ale svojí vlastní cestou ! Budeš i štastnější, když budeš žít problémy svými a ne lidí druhých ! Můj názor je, že jsi se nevyrovnala s tím, že není s tebou...i když píšeš, že jsi opustila ty jeho.

Není tady

#15 18. 1. 2010 19:04

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ivo - ano, možné to je, mrkni na net, je tam opravdu dost  infa....myslím, že HPV je hodně rozšířený virus.

Není tady

#16 18. 1. 2010 19:17

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Lenýsku, na jiném vlákně pšeš....
Já oslovuji přítele jménem , na zdrobnělinky nejsme ani jeden z nás .Před rokem jsem se s dětmi odstěhovala od mýho ex a chci ,aby novému příteli říkali tati,je to nejlepší způsob,jak si na něj navyknout a brát ho jako vlastního . Jejich otec je blbec bez slušného vychování a byla bych nejradši,kdyby on byl pro ně "strejda" se kterým se občas uvidí a tím to hasne . Možná s mým názorem nebude někdo souhlasit,ale já ho považuji za jediné řešení :-)

Na to bych řekla, když pomlouváš ex, je to jako bys psala o sobě...., jak jsi s ním mohla žít, mít děti a pod.??? Nebo to nebyl ještě blbec ???? dumbom

Není tady

#17 18. 1. 2010 22:54

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Lenýsku, mám kamarádku nemocnou s rakovinou. V životě by mě nenapadlo, že někdo může mít takové názory, jako Ty. Kamarádka se před časem vrátila do práce a my jsme všichni rádi a moc jí fandíme. Nepřej nikomu nic zlého, mohlo by se to obrátit proti Tobě.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#18 19. 1. 2010 0:59

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

HPV je opravdu hodně rozšířen .pokud se na to přijde včas.Dá  se to zvládnout.Pokud později může dojít až k odstranění dělohy včetně vajičníků.
Tento virus roznáši muži ,kteří jsou na něj imunní.Pokud je žena málo imunní virus lehce chytí!.

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#19 19. 1. 2010 13:03

pigi22007
♥♥♥----

Ahoj děvčata ,
chtěla bych se zeptat,jestli je mezi vámi některá z vás ,která o této nemoci ví více a má s ní zkušenosti . Zajímalo by mne, jaká je pravděpodobnost s touto chorobou mít ještě dítě ? A jak moc je léčba náročná a v čem spočívá ? Je vysoké riziko úmrtí ? Četla jsem o tom na internetu,ale raději se ptám vás,které s tím zkuženosti již bohužel máte.  Mám totiž podezření,že milenka mého ex tuto chorobu má ,vypadá "sešleji" a podle IP adresy jsem ji našla zaregistrovanou na onkologických fórech a navíc ji můj ex přehnaně brání kdykoliv může ,myslíte že je to vážně tak zlé ? Studuje na lékařské fakultě a podle mě tím porušuje pravidla,nemůže tím být nějak nebezpečná pro pacienty a okolí ?

Tedy moc na babinet nepíšu,spíš čtu a moc mi to kolikrát pomohlo,když jsem já sama měla zdravotní problém s děložním čípkem..IvoM-moc ti držím palce a myslím na tebe,vše bude dobré,jen věř lékařům,mě jejich péče moc pomohla a bylo to hodně také tím,že jsem byla psychicky-pokud to jde-v pohodě..na internetu je toho o této nemoci hodně,čím víc budeš o ní vědět,tím lépe se s tím popereš,u mě to tak alespoň bylo,..jsem už 2 roky v pohodě a opravdu ti držím palečky....  a Lenysku takového zla v pár řádcích by snad ani máma od dvou dětí neměla být schopná..jsi citový mrzák..je mi tě líto

Není tady

#20 27. 10. 2010 11:51

piskworka
♥------

Před týdnem jsem šla ke svému gynekologovi kvůli přeléčení kvasinek, zároveň došly výsledky z cytologie, které byly hodně špatné. Představte si ten dokonalý šok, kdy si přijdete pro krabičku prášků proti svědění a dozvíte se, že máte rakovinu děložního čípku. Jediný důvod, proč jsem se nesesypala byl ten, že jsem vůbec nechápala, co mi to vlastně říká. A pak se rozjel kolotoč - za 3 dny jsem se měla dostavit do fakultní nemocnice, kde si mě podal zástupce přednosty a vysvětlil mi, že pokud nebudu hodná holka a nebudu dělat, co mi řeknou, tak mi vezmou děložní čípek a nejspíš i dělohu. Za 14 dní mě čeká konizace a pak se prý uvidí. A to všechno těsně před tím, než jsme se s přítelem začali pokoušet o miminko. Jen musím dodat, že jsem zatím bezdětná a v den nástupu do nemocnice mi bude právě 29 let. Nejhorší mi připadá, že mi nikdo nechce nic říct a to co jsem ze své lékařské zprávy našla na internetu mě děsí ještě víc. Nejvíc mě vyděsil asi můj gynekolog, který neustále s vyděšeným výrazem opakoval, že mám obrovské štěstí, že se na to vůbec přišlo, protože je to umístěno nějak netypicky. Na jistotě mi taky nepřidává ani to, že to všechno jde tak rychle, když měli první podezření, tak jsem na pořádné vyšetření čekala skoro 3 měsíce, teď mám termín operace během 3 týdnů a jak jsem zahlédla, tak v diáři kvůli mě přesouval nějaké pacientky na později. Přítel se o tomhle tématu nechce bavit a chová se, jako když se nic neděje. Maminku ještě děsit nechci - nedávno se u ní vyloučilo podezření z rakoviny prsu a tak se vlastně nemám komu svěřit. Tak to zkouším aspoň takhle...

Není tady

#21 27. 10. 2010 13:11

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

piskworko to je smutné, co se ti stalo. Dobře že si aspoň tady postěžuješ. Nemůžu tě utěšovat, ale opravdu je dobře, že se na to přišlo a že se rozbíhá léčba, myslím že to není tak, že ti nechtějí říct, ale spíš ještě neví tak nemohou, uvidí se po té konizaci. Samozřejmě ti přeji, aby to dopadlo co nejlépe! Drž se a vydrž, uvidíš jak konizace dopadne. Neberou ti hned všechno a rozbíhají léčku - to je dobré znamení! hjarta

Strach je malá smrt...

Není tady

#22 27. 10. 2010 13:52

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

piskworka napsal(a):

Před týdnem jsem šla ke svému gynekologovi kvůli přeléčení kvasinek, zároveň došly výsledky z cytologie, které byly hodně špatné. Představte si ten dokonalý šok, kdy si přijdete pro krabičku prášků proti svědění a dozvíte se, že máte rakovinu děložního čípku. Jediný důvod, proč jsem se nesesypala byl ten, že jsem vůbec nechápala, co mi to vlastně říká. A pak se rozjel kolotoč - za 3 dny jsem se měla dostavit do fakultní nemocnice, kde si mě podal zástupce přednosty a vysvětlil mi, že pokud nebudu hodná holka a nebudu dělat, co mi řeknou, tak mi vezmou děložní čípek a nejspíš i dělohu. Za 14 dní mě čeká konizace a pak se prý uvidí. A to všechno těsně před tím, než jsme se s přítelem začali pokoušet o miminko. Jen musím dodat, že jsem zatím bezdětná a v den nástupu do nemocnice mi bude právě 29 let. Nejhorší mi připadá, že mi nikdo nechce nic říct a to co jsem ze své lékařské zprávy našla na internetu mě děsí ještě víc. Nejvíc mě vyděsil asi můj gynekolog, který neustále s vyděšeným výrazem opakoval, že mám obrovské štěstí, že se na to vůbec přišlo, protože je to umístěno nějak netypicky. Na jistotě mi taky nepřidává ani to, že to všechno jde tak rychle, když měli první podezření, tak jsem na pořádné vyšetření čekala skoro 3 měsíce, teď mám termín operace během 3 týdnů a jak jsem zahlédla, tak v diáři kvůli mě přesouval nějaké pacientky na později. Přítel se o tomhle tématu nechce bavit a chová se, jako když se nic neděje. Maminku ještě děsit nechci - nedávno se u ní vyloučilo podezření z rakoviny prsu a tak se vlastně nemám komu svěřit. Tak to zkouším aspoň takhle...

držím ti moc palce, ať Ti léčba dopadne dobře. Pokud na to přišli brzy, je velká neděje.
Přítel má asi také strach, a proto o tom odmítá mluvit a dělá, jako by to neexistovalo.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#23 27. 10. 2010 17:45

marvika
♥♥♥♥♥♥-

Držím moc a moc pěsti, vím, že jsi vyděšená, ale věř, že Tvé okolí taky. Já si to po rozvodu své dcery prožila taky-ještě se nevzpamatovala z rozvodu, když jí poslali na konizaci - taky hned, do tří dnů. Doma malé dítě, musela přijít za mnou, kdo by ho hlídal - otec odešel za jinou a neměl a dosud nemá zájem. Těch 14 dnů, než vyřkli lékaři závěr (vše se posílá na histologii a čeká se na výsledky) mne stály několik let života (od té doby si musím barvit vlasy!!).Musela jsem taky dělat jakoby nic, nic se neděje, ale v duchu jsem byla pos...ná strachy. Věř, že to vše dobře dopadne. Dcera nakonec by mohla mít s určitou opatrností ještě děti, zatím k tomu nemá protějšk big_smile ale uvidíš, oni doktoři určitě ví, co dělají a věř jim. Bude líp  godlike

Není tady

#24 29. 10. 2010 17:53

piskworka
♥------

Díky, je to fajn moct to říct bez obav, že někoho z blízkých vyděsím. Už jsem se vybrečela, posbírala zbytky odvahy a budu se s tím muset poprat. Bohužel je to ta rychlejší forma, jak jsem si přeložila z internetu - má to takový hnusný název adenokarcinom. Tak za 3 týdny budu po operaci a za dalších 14 dní budu vědět výsledky histologie, tak pak dám vědět. Přítel už si to taky nějak srovnal a teď je pro mne oporou, tak snad mu to vydrží. Jen už se zase blíží večer a jak se ráno budím plná optimismu a naděje, že nebude tak zle, tak s přicházejícím večerem se mi ty stíny vkrádají i do duše. Právě teď je mi smutno a říkám si, proč zrovna já, jak moc závažné to bude a jestli ten boj nebude nad moje síly. Naštěstí bude zítra ráno zase líp :-)

Není tady

#25 5. 11. 2010 8:00

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

piskworka
jen ti chci říct,pokud by moje dcera tím to onemocněla.Ráda bych to věděla.Já sama sem tím prošla..Když si o tom s nikým nepopovídáš.byť jen s tvým partnerem nebo maminkou.Budeš to hůře snášet,Opravdu mi věř.Tvůj přitel se stím musí taky poprat ,tak jako ty...a rozhodně je lepší ,když na to budete dva ,než ty sama..hjarta
držím ti palečky,uvidíš vše dobře dopadne.ničeho se neboj.

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí