Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 16. 11. 2007 9:18

želva
♥------

Hluční sousedé

Poraďte mi, co s hlučnými sousedy... Bydlíme v řadovém domku a vedle nás se nastěhovali dva kluci s holkou, nejspíš mladí... Ještě jsem neměla tu čest je vidět, pouze je slyším. Ne že bych byla netolerantní pruda, občasnej mejdan přežiju a nevadí mi když je trochu hluk. Ale tihle lidi jsou hluční docela dost, každej večer je slyšíme jak se vesele baví, smějou, poslouchaj hudbu, třískaj dveřma a aby toho nebylo málo, choděj jak sloni, takže každý krok po schodech nám bourá barák :-) Ne vážně, prostě se moc nehlídaj a já nevim jak na ně. Už jsem nevydržela a předevčírem jim zabušila na zeď, trochu zkrotli, ale další den nanovo a to i kolem půlnoci.... To už bylo fakt moc, tak jsem na ně šla zazvonit v dobré víře, že se rozumně domluvíme. Neotevřeli.... Ach jo, co s nima?

Není tady

#2 16. 11. 2007 9:51

Eva28
♥♥-----

Re: Hluční sousedé

My tohle řešili taky, po práci probdělé noci. Z jedné srany hluční sousedé, kteří nechodili do práce, takže mohli celou noc flámovat a ráno do dvanácti se prospat. A ze zdola bar, kde měli mixážní pult a celé patro dunělo, když jsem jim v pět ráno slušně řekla, že nemůžeme spát, tak se mi smali.Zavolalala jsem na Bythos a policii a byl klid. Dokážu se vcítit do tvé situace. Má ten dům nějakého správce např. Bythos...? Nebo kdo vlastní tu bytovku? Jinak bych normálně zavolala 158. Nahlásila jaké to je patro a jak se jmenují, oni si s nimi promluví.

Není tady

#3 16. 11. 2007 9:58

želva
♥------

Tohle je soukromý domek, sousedi ho mají pronajatý. Pokud to tak bude i nadále, pokusím se sehnat kontakt na majitelku domu a zkusím slušně promluvit s ní... uvidíme :-)
Díky

Není tady

#4 16. 11. 2007 10:25

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Já bych je zkusila ještě jednou kontaktovat, pak bych jim napsala doporučený dopis (trapárna, vím, ale mně to na čas pomohlo s nepříjemným sousedem, na čas ovšem)...no a kdyby nic, tak bych kontaktovala majitele domu. A kdyby nic, tak bych na ně fakt volala policii - rušení nočního klidu, tedy v době od 22,00 do 5,00, myslím.... jestli dupou odpoledne nebo v šest ráno, tak to se asi nedá nic dělat...leda odhlučnit si na svý náklady společnou stěnu asi .... s blbem se nedohodneš.

Není tady

#5 16. 11. 2007 10:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Evo36 - proč na svoje náklady, sakra? Obtěžovat majitelku, aby si buď udělala pořádek s nájemníky, nebo zajistila odhlučnění sama, kdž chce pronajímat komukoli.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 16. 11. 2007 11:10

želva
♥------

No už jsme si taky říkali, že odizolujem společnou stěnu.... :-) Nechci dělat nikomu problémy, nechci to hrotit, ale řešit se to nějak bude muset.... Díky za názory :-)

Není tady

#7 16. 11. 2007 11:39

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena: protože s blbem se fakt nedomluvíš...a když nechceš poslouchat, jak hlučí, tak pro mě je přijatelnější než se s ním dohadovat, zaplatit si to sama a mít jakýs-takýs klid. .... můj soused je regulérní magor. Svýho vlčáka venčí navolno, pes neposlouchá a navíc napadá ostatní psy. Nechá ho běžet dopředu, za roh, kde je náš barák. Když zrovna vycházíme s naším psem, porvou se. Když zmerčím sousedovic psa dřív, odložím svého a jeho jdu chytat...soused-kretén ani nezrychlí krok....když se psi rvou, čumí jako puk....několikrát jsem mu slušně říkala, ať má čokla na voďáku...a nic...prostě nic... kdyby bylo nějaký řešení na moje náklady, klidně ty peníze obětuju...tady to bohužel nejde, to bych si leda musela koupit pistoli a souseda zastřelit, aby nemohl vychovávat další, podobně postižená, zvířata....ale zeď bych klidně odhlučnila na svý náklady....

Není tady

#8 16. 11. 2007 12:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Evi, u nás je pokuta 5000 za venčenie psa bez vodítka, a už som aj videla mestských polucajtov, ktorí to kontorlovali... Ale netuším, ako je to u vás. Čo tak mu pohroziť zavolaním polúcie?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#9 16. 11. 2007 12:19

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Selimko, díky, ale to nemá cenu. Pokuta u nás vyhláškou stanovená není, policajty jsem dvakrát volala, nadal mi do udavačů (je mi to jedno), oni mu domluvili (nic jinýho nemůžou, chápu je), on chodil dva dny s vodítkem a pak zas bez. Když vidí, že na něj koukám, řekne mi "Co čumíš, krávo?". Když se ohradím, že mají mít vodítko, když má nezvladatelného psa, řekne mi, ať si políbím prd.el..... no... s blbem se fakt nedomluvíš. Vůbec mu nedochází, že jeho psa může ten náš i zabít (je větší než jeho)....blbec, opravdu. Už jsem to vzdala a než vyjdu z domu, dobře se rozhlížím a mířím zásadně na druhou stranu, než odkud se může vyřítit vlčák....ten pes za nic nemůže, na lidi není agresivní, dokonce když mi tuhle ruply nervy a odpovídala jsem na sousedovo řvaní podobným stylem, tak pes seděl vedle něj a jen na mě koukal.... sorry offtopic

Není tady

#10 16. 11. 2007 12:23

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

želva napsal(a):

Poraďte mi, co s hlučnými sousedy... Bydlíme v řadovém domku a vedle nás se nastěhovali dva kluci s holkou, nejspíš mladí... Ještě jsem neměla tu čest je vidět, pouze je slyším. Ne že bych byla netolerantní pruda, občasnej mejdan přežiju a nevadí mi když je trochu hluk. Ale tihle lidi jsou hluční docela dost, každej večer je slyšíme jak se vesele baví, smějou, poslouchaj hudbu, třískaj dveřma a aby toho nebylo málo, choděj jak sloni, takže každý krok po schodech nám bourá barák :-) Ne vážně, prostě se moc nehlídaj a já nevim jak na ně. Už jsem nevydržela a předevčírem jim zabušila na zeď, trochu zkrotli, ale další den nanovo a to i kolem půlnoci.... To už bylo fakt moc, tak jsem na ně šla zazvonit v dobré víře, že se rozumně domluvíme. Neotevřeli.... Ach jo, co s nima?

Zkus vytipovat, kdy chodí spát nebo kdy je klid a vyproduukuj něco podobného. Nebo v noci, když je všude už klid, jim zazvoň a zastrč sirku do zvonku, aby museli vylézt ven a řešit to

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#11 16. 11. 2007 12:29

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mashanka: Jé, tak to bych nedělala. Odpovídat stejným tónem....to by mohli ještě přitvrdit. Já jsem pro to se dohodnout. Když to nejde, tak nasadit právní cestu a v mezidobí pracovat na tom, abych se dokázala povznést nad lidskou blbost, jelikož ta je někdy nekonečná. Když je bude želva provokovat podobně, tak jim to třeba ani nedojde. Oni se tak chovají normálně, tak to budou považovat za standard i u sousedů a vadit jim to, podle mě, nebude.

Není tady

#12 16. 11. 2007 12:33

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

pro mě - povznést se nad lidskou blbost znamená, neběžet hned žalovat k soudu. Ale s blbcem se nedohodneš. Jedině, když "mluvíš" jeho jazykem - vyzkoušeno

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#13 16. 11. 2007 12:42

želva
♥------

:-) Holky díky,zatím mám před sebou ještě řešení v podobě "rozumné domluvy". Doufám, že se nějak dohodnem ku vzájemné spokojenosti, pokud ne, pokusím se zkontaktovat majitelku a řešit to s ní.. Chovat se stejně jako oni? To asi ne, do toho se mi nechce, jsem pořád optimistická a věřím ve slušné jednání a v to, že to těm lidem dojde.
No uvidíme jaká bude realita :-)

Není tady

#14 16. 11. 2007 12:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 - s blbcem... atd. (taky jich pár znám). Ale oni jsou tam jen v nájmu, majitelka teřba ani netuší, co se ji v baráčku děje. Možná by byla hovoru přístupnější - obzvlášť jestli (náhodou http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png) nepronajímá načerno. A i kdyby ne, o problémy stát nebude. Párkrát jí pootravovat stížnostmi a vymění nájemníky.
PS - jednou jsme byly venčit, sešli se 3-4 psi, zdůrazňuju, že všichni na špagátě. Najednou zpoza rohu vyběhla chlupatá koule a k nám. Hafíci se mohli zbláznit - ona to háravá fena. Za dlouho se vynořil páníček a seřval nás, že naši psíci čubinku nadšeně očmuchávají. Na nesmělý dotaz, proč že nemá fenu v tomto období na vodítku, jsme se taky dozvěděly, co jsme zač a že si máme psy zvládnout...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#15 16. 11. 2007 12:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mashanka: nesouhlasím. Já (poté co slušné domluvy 4 x selhaly) jednou sousedovi zkusila patřičně nasr...tónem říct, když mi nadal do "hajzlů, který si neuměj ani pr.del vytřít", že mu toho psa příště zabiju....přitom jsem ty dva psy rvala od sebe a toho jeho jsem opravdu už na obojku škrtila, protože nechtěl, sviňa, pustit mýho psa.... nedomluvila jsem se s ním...(se sousedem teda)...zato když jsem mu poslala doporučený dopis, kde jsem ho upozornila, aby neobtěžoval svým chováním okolí a dvakrát zavolala policajty, tak to výsledek mělo. Sice krátkodobý, ale mělo....no, radši se mu vyhýbám. Což s tím barákem nejde, to je fakt.

helena: ´ste teda normální tupouni!!! ...nezvládnout si psy, když přiběhne háravá fena...dyk vona si chtěla určitě jen hrát smile ...(=ironie, neber to, prosím tě, vážně).... njn, některý lidi jsou kreténi, to je pravda. Náš pes teda nehárá a chodí vzorně u nohy, ale když na něj letí ovčák a snaží se ho kousnout, tak není blbej, aby poslušně stál jak ten vůl a nechal se sežrat. Ožene se a je pořádná mela!...a ten blbec soused si pochoduje tím svým husím krokem, jakoby nic....a ještě mi nadává...jednou, až se nas.eru, tak toho našeho nechám, ať mu ho zvalchuje úplně a bude klid...a on to vyhraje, to si jsem jistá, je asi o 15kg těžší a pohybliví jsou oba stejně... (dělám si blázny, to bych neudělala, leda by se náš pes zakous´do toho souseda...tam bych ho ještě podporovala smile

želva: Za majitelkou domu bych taky zašla nebo jí zavolala, jak navrhuje helena.

Není tady

#16 16. 11. 2007 13:01

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Jo tak se psema, to je dilema. Já mám taky jednoho obra, který vypadá jako miminko,ale umí být ostrý na psi. Jenže to je o každém mozku majitele zvlášť. Bydlím na sídlišti, kousek od louky. Tzn. že psa připnu na vodítko a  pustím ho až mimo dostah lidí nebo děti. On se lépe vyvenčí,já na něj nemusím furt volat, když jde někdo kolem,ať jde k noze a jsme spokojnený oba. Jinak ale existuje i plno prudičů, kdy mám psa u nohy, na krátkém vodáku a oni 2 metry na mě sičí, proč nemá košík..... je vycvičení a košík dostane jen v MHD, nebo když dlouho čeká před krámem, kdyby náhodou nějaké dítě chtělo mu ubližovat (také se stalo) a co mě nejvíce vytáčí, ačkoliv jsem chovatel psa, to jsou zase psí exkrementy. Jako debil mám v každé bundě, tašce pytlíky na trus (to že nejsem na stojanech je věci jiná....), jdu sebrat ten "náš" výtvor a šlápnu do těch dalších cizích, který nesebrali.... V tomto případě bych za to dávala pokuty. Je to prostě znečišťování veřejných prostor a basta. A už vůbec nechápu, jak jeden soused může svého mini pudla jít venčit večer na písek,kde si hrají děti. zabít. Vůbec se nedivím těm maminkám, že nadávají. Mě by taky nebavilo dětem po každé procházce nebo hraní mýt boty od hoven.
Ale všichni tito sobci pak hází špatné světlo i na ty dobré majitele psů a házejí je do jednoho pytle. Sorry:offtopic: já jsem se rozčílila.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#17 16. 11. 2007 13:04

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Klubko: Lidi jsou připosr.aný strachy, bodejť by ne, když na jednoho slušnýho pejskaře s vycvičeným zvířetem připadá asi tak pět typu mého souseda-vola. A s těma hovínkama - to znám....asi si umíš představit, co to je sbírat bobky po leonbergrovi, knírači a jorkšírovi....no ale náš soused, ten venčí zásadně v parku, kde si hrajou děcka, a že by někdy uklidil...ani náhodou....už jsem měla i choutky posbírat všechny ty hovna na lopatu a hodit mu to za plot smile .... Už se nezlob wink

Není tady

#18 16. 11. 2007 13:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Pes je z právního hlediska věc a každý je za své věci zodpovědný proto bych nenabádal vašeho psa zakousnout toho druhého wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#19 16. 11. 2007 13:12

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

Klubko: Lidi jsou připosr.aný strachy, bodejť by ne, když na jednoho slušnýho pejskaře s vycvičeným zvířetem připadá asi tak pět typu mého souseda-vola. A s těma hovínkama - to znám....asi si umíš představit, co to je sbírat bobky po leonbergrovi, knírači a jorkšírovi....no ale náš soused, ten venčí zásadně v parku, kde si hrajou děcka, a že by někdy uklidil...ani náhodou....už jsem měla i choutky posbírat všechny ty hovna na lopatu a hodit mu to za plot smile .... Už se nezlob wink

Za plot? Já bych jim to omotla na kliku u domu:fuck:
Já mám Aktia inu,takže ta taky neděla mini bobečky.
Jo taky se mi stalo kolikrát že jsem sundávala z našeho psa druhého,který je přeci hodný,tak nemusí být na vodítku.... Oni si jen pohrají.Na mé upozornění, že ten náš si hraje jen s fenami nebo psi malého vzrustů, nikoliv se psem-konkurentem velkým jako tele, reakce žádná. No a pak stojí, řve na svého psa nech toho..... a já se vrhám do boje, protože vím, že ten můj chlupáč se brání ostře.....
Ach jo.

Není tady

#20 16. 11. 2007 13:28

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Tak ho odlož, když se k vám blíží nějaké tele a jdi tele chytat. U mě to funguje smile ... když to není agresivní pes, tak se s majitelem ještě zasmějeme, ten mi poděkuje, že jsem jeho miláčka - hravou, roční dogu chytla a je to. Horší když letí agresivní pes...a má agresivního majitele...jj....lidé jsou různé - blbé a pitomé...

kalik: šak já vim, ty jeden... smile (to já jen se jen tak virtuálně opájím občas, taková duševní onanie, víš wink

Není tady

#21 16. 11. 2007 16:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Pes je z právního hlediska věc a každý je za své věci zodpovědný proto bych nenabádal vašeho psa zakousnout toho druhého wink

Pes bez vodítka a bez pána na dohľad je A PRIORI vinný a jeho majiteľ by u nás zaplatil spomínaných 5000SK už len za to, že ho na tom vodítku nemá. A som zvedavá, kto by proti mne vypovedal, že som štvala svojho psa...? Jeden z nich? Môj určite nie. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#22 16. 11. 2007 16:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja musím napísať, že zatiaľ som vyšla skoro s každým psom(a nepohrýzol ma ešte v živote ani jeden), ale o majiteľoch sa to povedať nedá. A zabila by som majiteľa(pravda, trochu retardovaného alebo čo, minimálne sociálne vyčnievajúceho), ktorý chodí s bordeauxskou dogou či čo to je bez vodítka... roll Pes je dobrák na pohľadanie a má zjavne viac rozumu ako pán, ale nie každý - hlavne menšie decko - je nadšený, keď k nemu pribehne taký menší koník a oslintá ho od hlavy k päte... usch

Brita

Není tady

#23 19. 11. 2007 10:51

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Selima napsal(a):

Pes bez vodítka a bez pána na dohľad je A PRIORI vinný a jeho majiteľ by u nás zaplatil spomínaných 5000SK už len za to, že ho na tom vodítku nemá. A som zvedavá, kto by proti mne vypovedal, že som štvala svojho psa...? Jeden z nich? Môj určite nie. wink

Mám kolegini, které psa na vodítku napadli dva psi (bez vodítka), docela jí pocuhali kožich. Ten napadený pes se bránil a jednoho útočníka kousnul. Skončilo to u přestupkového řízení, kdy útočník si stěžoval, že ta oběť napadla ty psy. A teď to dokazuj big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#24 19. 11. 2007 10:58

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Selima napsal(a):

Mám kolegini, které psa na vodítku napadli dva psi (bez vodítka), docela jí pocuhali kožich. Ten napadený pes se bránil a jednoho útočníka kousnul. Skončilo to u přestupkového řízení, kdy útočník si stěžoval, že ta oběť napadla ty psy. A teď to dokazuj big_smile

Toto není třeba rozebírat. Za celý život mám pátého psa, vždy jsem dbala na jeho vychování, a jsem přesvědčena, že patřím k těm ohleduplným majitelům čtyřnohého chlupáče. Když někam se psem příjdu, ptám se, jestli jim nevadí, mezi děcka jej nepouštím,pokud to nedovolí rodiče, nosí košík v autobuse, nekálí všude. Ale vždy se najde idiot,který buď už dopředu volá, že ho ten pes pokouše, už jen tím, že je prostě velký, ač veden na vodítku a neprojevující zájem o dotyčnou osobu. Takže díky mediální kampani viz TV NOVa,která z každého kousnutí udělá megathriller, ale důvod napadení se už nerozebírá. Nebo zase jsou právě ti rádoby pejskaři, kteří vůbec psa neovládají a ještě při nějakém průseru to shazují na ostatní.
Jako ve všech sporech je to o inteligenci člověka. Ať je to o hluku v bytě, nabouraném autu (Taky nebudu jako viník tvrdit, že to auto na hlavní jsem prostě přehlédl´, protože není vidět..) nebo blbý majitel psa.

Není tady

#25 19. 11. 2007 12:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Selima napsal(a):

Obvinený nemusí dokazovať nič, orgány činné v trestnom konaní mu musia dokázať vinu. Navyše ja som rozoberala situáciu, že páníček/panička agresora je v nedohľadne a jedinými svedkami sú havkáči. Ale aj v prípade klamstva dotyčného páníčka/paničky je to stále slovo proti slovu...

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí