29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ne, požádát opravdu musíš, teď, či později. Podle starého zákona ti dávka zaniká dnem ukončení účinnosti zákona, a podle nového vznikne až podáním žádosti.
Není tady
No mě na úřadě řekli, že požádat musím do konce roku, nebo mi přestanou vyplácet rodičák a dodatečně můžu donést ty další papíry o tom, kterou variantu si vyberu a to musím uděla do 21. měsíce věku dítěte
Není tady
Tak jsem tam dneska byla. Paní si vzala jen tu žádost o rodičák. Ten papír, kde si volíme tu variantu si nevzala, protože k tomu opravdu potřebuje to potvrzení od zaměstnavatele nebo sociálky. Takže když jsem přijela domů, hned jsem volala na sociálku a paní mě teda řekla, ať to pošlu poštou, že mě to pošle zpátky. Dám ji do obálky i zpětnou obálku se známkou. Jsem ráda, že nemusím do Prahy. Jo a to je opravdu nutné podat nejdéle do 21.měsíce věku dítěte, jinak automaticky bude ta varianta na 4 roky a to už je nevratné, takže POZOR NA TO.
Není tady
Holky, záleží na sociálce, mě totiž stačilo odevzdat pouze žádost o rodičák a ten papír jakou variantu jsem si vybrala. Totiž to potvrzení ohledně mateřské už tam dávno mají, takže nechápu, proč některé soc. pracovnice to chtějí. Asi jsou líné to hledat nebo co!!!!
Není tady
Žanet napsal(a):
Holky, záleží na sociálce, mě totiž stačilo odevzdat pouze žádost o rodičák a ten papír jakou variantu jsem si vybrala. Totiž to potvrzení ohledně mateřské už tam dávno mají, takže nechápu, proč některé soc. pracovnice to chtějí. Asi jsou líné to hledat nebo co!!!!
Paní koukala do počítače a říkala mě, že to tam má, dokonce mě řekla i částku, ale prý to k té žádosti bohužel musí být čerstvé. No prostě kocourkov.
Není tady
Tak u nás stačilo taky jen odevzdat formulář a žádost...nic jinýho nechtěli,takže jsem byla za pět minut venku
Není tady
U nas taky jen zadost a formular:)
Není tady
Lenina2 napsal(a):
No mě na úřadě řekli, že požádat musím do konce roku, nebo mi přestanou vyplácet rodičák a dodatečně můžu donést ty další papíry o tom, kterou variantu si vyberu a to musím uděla do 21. měsíce věku dítěte
Já jsem někde četla,že je se to musí odevzdat do konce ledna. V lednu se přeci dostane rodičák ještě za prosinec.
Není tady
jo jo do konce ledna
http://www.finance.cz/zpravy/finance/13 … -pozadat-/
Není tady
dusička napsal(a):
jo jo do konce ledna
http://www.finance.cz/zpravy/finance/13 … -pozadat-/
No jo dusičko, to máš pravdu, vždyť v lednu to je ještě za prosinec. Známá mě říkala, že to jde ještě v lednu, hrozně mě bylo divný, jak to že to stačí, když hned z kraje ledna to posílají. No jo tak to dostaneme o nějakej ten šesták víc , když to bude za prosinec
Není tady
Tak mě to dneska od paní ze sociálky přišlo, takže No poslala jsem ji i obálku se známkou, tak ještě, aby mě to neposlala, že jo
Není tady
Romčo - mně taky mateřská ještě nepřišla, tak to bude asi celobrněnské
Není tady
Není tady
no ne, že bych vám to přála, ale jsem teda ráda, že to asi nebude chyba na naší straně. Tak doufám, že přijdou brzy, bo potřebuju utrácet
Není tady