18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
V televizi jsem parkrat videla porad, ktery se jmenuje Extreme makeover (extremni premena). Jedna se o to, ze televize vybere cloveka, ktery ma problem se svym vzhledem. Vetsinou jsou to lidi, kterym jejich vzhled docela zneprijemnuje zivot, maji mindraky, nechteji vychazet mezi lidi nebo jsou kvuli tomu hodne nestastni.
Dotycneho zavrou na dva nebo tri mesice na kliniku, kde se o ne stara tym lekaru, kteri odstrani vsechny jejich "defekty" (dvojite brady, povisla prsa, bricha, daji totalne novy chrup, predelaji nos, vycpou bradu nebo tvare...atd. proste cokoliv s cim ma dotycny problem). Kdyz je premena dokonana, tak je jeste poslou ke kadernici a kosmeticce a dilo je hotovo.
Kazdy z tech pacientu podstoupi nejmene tri a vice operaci (napr. nos, brada, bricho, prsa...), takze kdyz vylezou ven tak vypadaji NAPROSTO jinak. Rodina je nadsena, vsichni tleskaji . Ale me porad napada otazka, jestli bych se dokazala vyrovnat s tim, ze jeden den vypadam tak a druhy den jsem nekdo uplne jiny (vzhledove)...
Priznam se, ze spadam do kategorie osklivych zen a ze mam duvod pro par plastickych operaci. Ale kdyz vidim tu obrovskou zmenu, tak nevim,jestli bych se s tim dokazla srovnat. Jak jste na tom vy? Co si myslite o takovych zasadnich zmenach na tele. Dovedete si predstavit takovou extremni zmenu u sebe? Sli byste do toho, kdyby jste meli moznost nebo jste smireni s tim jak vypadate?
Upravil(a) taurus (16. 11. 2007 2:10)
Není tady
Do toho bych nikdy neel. A ani bych to nikomu neradil, pokud tedy není postien nějakou devastující vadou zvlátě obličejové části... Změnit se dá nejvýe pár detailů k lepímu, ale kadá velká změna je vdycky k horímu (aspoň co se vzhledu týká).
A proč se ptá, chce se snad zbavit jedné brady nebo třetího oka?
Není tady
taurus: Mně kdyby něco na mém těle vadilo, tak bych do změny la. Proč ne? Znám holky, kterým to pomohlo. Hlavně psychicky. Úplných změn bych se taky bála. Aby ze mě byla přes noc Sharon Stone, tak to bych asi nerozdýchala, ale proč si nedat něco trochu poupravit, kdy to dneska jde a mně ten můj stav moc vadí?
Není tady
Já bych do toho rozhodně nela. Pro mě je mnohem přínosnějí naučit se přijmout sama sebe tak jak sem. Navíc, vdycky můe pro sebe něco dělat - třeba cvičit, změnit atník...
Pár kamarádek má "nová" prsa a nemyslím, e by byly tastnějí. Nemůou si zvyknout. I kdy určitě jsou lidé, kterým to pomůe. Ale pro drastickou změnu rozhodně nejsem.
Není tady
Já bych do toho la klidně, kdo se má na sebe pořád do toho zrcadla koukat, eredka jak vyitá... ale jak se říká - z pr... ksicht neudělá
Není tady
Před sebou neuteče?
Není tady
Neuteče, ale problém je v tom, e ten "venek" stárne někdy omnoho rychleji ne ten "vnitřek"... tak proč to nepoopravit, kdy na to někdo má monosti
Není tady
No právě. Není lepí se spí starat o to trvalejí?
Není tady
KALIK napsal(a):
Před sebou neuteče?
Má pravdu neuteče před sebou, nicméně má to dva podtexty. eny se chtějí líbit /aby jim náhodou nic neuteklo:)/ a za druhé dodává jim to díky tu a tam blbejm soutěím krásy pocit dobrého seběvědomí. Tady bych souhlasil s tím e pokud to pujde se nechat předělat. Ale pak je zde otázka následná co to udělá s psychikou, a se to buď pokazí a nebo příjde vzpomínka na to jak jsem před roky vypadala a zda mi to "nové" pomohlo k lepímu a bohatímu ivotu. Ale to je zatím neřeitelný oříek, nebo jak se říká nevím neznám jak to mohlo být, nebo ivot je kniha, která se nedá číst dvakrát.
Není tady
A není to tak, e "vnitřek" se odráí na tom, jak vypadáme navenek? Lidi, kteří myslí mladě, mladě taky vypadají. Emoce se po určité době do obličeje vyryjí... I do těla. Kdo je pesimista, bude tak v obličeji vypadat. Kdo o sobě smýlí jako o starém, bude staře vypadat, i kdyby mu bylo dvacet. A naopak.
Pokud se člověk nechá předělat - a nezmění u toho i mylení - za několik více či méně let bude vypadat stejně, jako předtím... to bude muset tu samou operaci prodělat znova? Lepí by byla spí "operace" mylení... :-)
Není tady
Já si myslím, e úprava vzhledu přitáhne zase jen ty lidi, co dají na úpravu vzhledu, co jsou "povrchní". Jestli člověk chce hledat nepovrchní lidi, tak toto není cesta. A jak u si Pisateli psal, změna nemusí být vdy k lepímu a zasahovat do jinak zdravého organismu je hazard, který se nemusí vyplatit.
Není tady
Byla bych vam vsem moc vdecna, kdybyste mi doporucily kliniku, ktera provadi implementaci lepsich prostorove orientacnich schopnosti, lepsich rozhodovacich schopnosti, bystreho usudku, technickych navyku a tak dale. Dale se nebudu branit kdyby mi tam nacpali lepsi koncentraci a udrzovani dlouhodobe pozornosti. Teprve pak bych byla megaKRALOVNA!!!
Není tady
Já bych do toho (dříve) la, u od sedmnácti jsem si chtěla nechat opravit nosíček větích rozměrů a srovnat křivé zuby. Zuby jsem si srovnat nechala, rovnátka jsem nosila a od 29 cca přes dva roky, byla jsem z výsledku nadená...na nosík se nějak nedostalo, asi e jsem dlela z jiného důvodu na plastice (operace jakéhosi útvaru na čelisti po atomobilové nehodě v dětství, a kdy jsem tam viděla, rep. mi bylo popsáno, jak se takové operace dělají, nějak mě přeel elán. (Zvlá kdy operaci pofidérní bouličky ve tváři opakovaly třikrát - 2x na čelistní chirurgii zevnitř tváře a jednou na plastice zevně. Jizvička skvělá nenápadná). Té mě zarazila informace, e se operace nemusí povést, co mě v rámci infantilního optimismu puberáka nenapadlo. Prostě sosáček mám stále větí, některým partnerům se i líbil, jiní mi dokonce tvrdívali, e ho mám úplně normální, co byl v mládí balzám na poramocené sebevědomí,...a teď u jsem ve věku, kdy by mě tyto záleitosti měly připadat povrchnějí. Nelíbí se mi sice můj nos pořád, zvlá kdy na sebe poilhávám z profilu, v zimě mi i dost zebe, protoe se neprohřeje , ale ...
Kdy se prostě operace povedou, je to skvělý. Viděla jsem 40letou ohernou enskou po sadě operací vyhlíet jako dvacítku. Byla vyloeně krásná... Kdy se nepovedou - je to holt pech, jizvy a dalí následky chirurgických zásahů do organismu asi taky dovedou potrápit. Asi tak
Není tady
jo a jeste chci pevnejsi vuli a motivaci!!!! Ktery sikovny lekar to dokaze??
Není tady
vlcice, není daleko doba, kdy kyborgové budou mezi námi bění. Viz. transhumanismus.
Není tady
Martinka1: Tak s tím nesouhlasím. Mám tu kolegyni, je optimistka, věci nebere tragicky...ale...je prostě oklivá jako noc. Podtrhuje to jetě její neupravenost, ale i kdyby byla jako ze katulky, bude prostě oklivka...je fajn na pokec, to jo...ale vzhled...nic moc....
Není tady
Eva36 napsal(a):
Martinka1: Tak s tím nesouhlasím. Mám tu kolegyni, je optimistka, věci nebere tragicky...ale...je prostě oklivá jako noc. Podtrhuje to jetě její neupravenost, ale i kdyby byla jako ze katulky, bude prostě oklivka...je fajn na pokec, to jo...ale vzhled...nic moc....
Moná nezná do hloubky její charakter, ale to, co je uvnitř, se odráí na tom, jací jsme navenek :-) (Pokud to neupravíme plastickou operací). Zná lidi, kteří jenom z fotky dokáou říct, jaký ten člověk je? Protoe to lze ze vzhledu vyčíst. Já takový lidi znám (ne e bych to sama uměla). A sedí to.
Prostě neví, co té kolegyni někde v jejím podvědomí sedí za ábu na prameni... :-) (A kadý nějakou máme)...
Není tady
Znám (i odsud) několik dam, co nejsou zrovna krasavice, ale svým mladým mylením a přístupem k ivotu mě přitahují
Není tady
KALIK napsal(a):
vlcice, není daleko doba, kdy kyborgové budou mezi námi bění. Viz. transhumanismus.
super, snad se toho jeste doziju
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Moná nezná do hloubky její charakter, ale to, co je uvnitř, se odráí na tom, jací jsme navenek :-) (Pokud to neupravíme plastickou operací). Zná lidi, kteří jenom z fotky dokáou říct, jaký ten člověk je? Protoe to lze ze vzhledu vyčíst. Já takový lidi znám (ne e bych to sama uměla). A sedí to.
Prostě neví, co té kolegyni někde v jejím podvědomí sedí za ábu na prameni... :-) (A kadý nějakou máme)...
imarja Marti, já z tebe vyrostu
Není tady
potřebovala bych novej ksicht, novej ivot
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Prostě neví, co té kolegyni někde v jejím podvědomí sedí za ábu na prameni... :-) (A kadý nějakou máme)...imarja Marti, já z tebe vyrostu
No, jestli jsi malého vzrůstu, moná by to byla změna k lepímu :-)
Není tady
vlcice_samotarka napsal(a):
Byla bych vam vsem moc vdecna, kdybyste mi doporucily kliniku, ktera provadi implementaci lepsich prostorove orientacnich schopnosti, lepsich rozhodovacich schopnosti, bystreho usudku, technickych navyku a tak dale. Dale se nebudu branit kdyby mi tam nacpali lepsi koncentraci a udrzovani dlouhodobe pozornosti. Teprve pak bych byla megaKRALOVNA!!!
Cpe se přece z vlastní vůle Geratamem, to nestačí?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Prostě neví, co té kolegyni někde v jejím podvědomí sedí za ábu na prameni... :-) (A kadý nějakou máme)...imarja Marti, já z tebe vyrostu
No, jestli jsi malého vzrůstu, moná by to byla změna k lepímu :-)
hm, 165 cm, klidně bych jetě 15 cm brala
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Eva36 napsal(a):
Mám pocit, e sis nechala přespříli pevně naočkovat, e na vzhledu vlastně vůbec nezáleí. Je to hloupost a někde uvnitř to ví. Je evidentní, e to nemá z vlastní hlavy. Kdo ti vymývá mozek? Jestli ten, k němu mám jít za 14 dní taky, beru tohle jako varování.
Není tady