Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 11. 2007 17:19

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Pneumokok

Vím, že to patří do jiné sekce, ale tam se mi to nezdá, tak navštěvovaný, takže... Chlapeček (1,5r) od kamarádky se nemohl zbavit dlouho rýmy a teď mu zjistili z výtěru, že má pneumokoka. Kamárdka s dr. mluvila po telefonu a zítra má přijít do ordinace pro nasazení léčby. Kamárádka pátrala po internetu a zjistila, že né všechny ATB jsou vhodný pro léčbu a chtěla by být připravená na dr. Má někdo zkušenosti s tímto bacilem a jaké ATB jsou vhodné a hlavně účinné... godlike

nebo pokud znáte odkaz na nějaké studie... Díky

Není tady

#2 15. 11. 2007 18:33

Lenina2
Babinet Klub

Re: Pneumokok

No tak pneumokok je tak závažné onemocnění, že bych to raději nechala na doktorce.  Náš doktor říkal, že při včasném podchycení je léčba dobrá, ale že se děti raději kontrolují v nemocnici.

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

#3 15. 11. 2007 18:50

zuzanka
♥♥♥♥♥--

Peti, s pneumokokem nemám zkušenost, ale vím, že kdykoliv dělala doktorka mým starším dětem výtěry, tak v případě pozitivních výsledků, laboratoř doporučila i druhy ATB, která je nutno dítěti podat.

Není tady

#4 15. 11. 2007 20:14

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Syn měl pneumokoka loni, je jich víc druhů, takže záleží kterého konkrétně má. Podle toho se dávají antibiotika. Syn měl zelenou rýmu, která způsobila zánět středního ucha. Antibiotika jsme měli Zinnat. Je skvělej, širokospektrý antibiotikum, který zabírá. Co mu nikdy na nic nezabralo je Penbene. Ale každý dítě je jiný a každý pneumokok je jiný. Vůbec bych je neházela do jednoho pytle, ty běžný nejsou o nic horší než jiný brebery jako hemofilové a streptokokové....

Není tady

#5 15. 11. 2007 22:44

Lenina2
Babinet Klub

Čekanko, tak dík za info. Já jsem asi teď zblblá z té reklamy. Jak slyším pneumokok, tak se děsím.

http://lb5f.lilypie.com/g31Yp1.png
http://lb3f.lilypie.com/0Cgop2.png

Není tady

#6 16. 11. 2007 10:28

zuzanka
♥♥♥♥♥--

Čekanko, prosím tě, a tvému synovi dělali nějaké testy na pneumokoka? Nebo jak to víš, že ho měl? Dík

Není tady

#7 16. 11. 2007 12:03

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Čekanko díky... Právě, že má malý Míša přes měsíc rýmu, které se nemohl zbavit, tak udělali výtěr a zjistili pneumokoka.

Lenino2 těch pneumokoků je asi 90. Některé dokonce tělu prospívají a asi 7-9 z nich jsou životu nebezbečné (meningitida, zápal plic atd.)

Není tady

#8 16. 11. 2007 12:18

eligar
♥♥♥♥♥♥-

zalezi od toho ktory ma serotyp pneumococca a na ktore antibiotikum je citlivy, odporucam precitat dva odborne clanky ktore mama doma v pdf, tak poslem na mail-prosim poslat SZ s mailom a nadpisom pneumoccocus

Upravil(a) eligar (16. 11. 2007 12:20)

http://lbdf.lilypie.com/VXQRp2.png

Není tady

#9 18. 11. 2007 18:00

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzanko jak píše Peta, měl zelenou po*n rýmu tak na orl udělali výtěr a zjistili pneumokoka. Přeléčeno Zinnatem a od té doby pokoj. Přesně jak píšete, dr na orl mi řekl, že ta reklama na Prevenar je nafouknutá bublina, že úplně zanedbatelný procento dětí má s pneumokokem vážnější problémy, navíc tím očkováním a vymlácením pneumokoka se přemnožují jiné potvory (hemofil, stafylokok) a na konci dne je efekt minimální. Navíc Prevenar je účinný jen na pár druhů pneumokoka, např očkování Pneumo 23 je mnohem účinnější (ale je bohužel až od šesti let). Nechci nikoho od očkování odrazovat, ale hodně jsem toho nastudovala a rozhodla se po dohodě s dr, že očkování nechcem. Kdyby synovi pokračovaly problémy rýma a následně zánět středního ucha způsobené pneumokokem, dáme to očkování Pneumo 23 nebo posílíme imunitu Broncho Vaxonem (mám s ním super zkušenosti).

Není tady

#10 18. 11. 2007 18:07

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

cekanko prosim co to je ten Broncho Vaxonem to je injekce nebo leky??

Není tady

#11 18. 11. 2007 18:09

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-

Čekanko, díky za příspěvek.. Já jsem trochu začala uvažovat, jestli přeci jenom nedát Nelu očkovat prevenarem.. Jestli tě ještě můžu poprosit, když si toho hodně nastudovala, tak můžeš mi poslat nějaký odkaz na zdroj informací o pneumokoku.. Díky, P.

Není tady

#12 18. 11. 2007 18:27

zuzanka
♥♥♥♥♥--

Čekonko dík, Miki už má za sebou taky zánět středního ucha a lékař na ORL mi taky říkal, že by se do očkování nehrnul, takže jsem se rozhodla, že očkovat nebudem. Jen mě udivuje, že mému staršímu synovi(6let), který měl uši pícháne i pětkrát za zimu nikdy neudělali žádné výtěry va
Tak jsem zas o něco chytřejší a příště budu trvat na výtěrech, holky dík smile

Není tady

#13 18. 11. 2007 20:49

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Nám doktor, co nám přednášel mikru taky říkal, že je to zbytečné hmm
Ptala jsem se naší doktroky a ta mi řekla, že je to velice čištěná  a kvalitní vakcína. No odpověď jak od politika sad
Nevím, jestli netahají z vystrašených rodičů peníze

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#14 18. 11. 2007 20:55

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

No holky nevím jestli je to tahání peněz, ale pneumokok na světě vždycky byl, je a bude a nějak neznám nikoho (kromě té maminky z reklamy), kdo by měl s pneumokokem problém.....

Zuzi s tím výtěrem to je teda hustý, chtělo by to každý zánět udělat, páč se vám může opakovat stejná potvora v uších, kterou je potřeba zlikvidovat nebo potlačit a bez výtěru asi těžko, když nevíš co záněty způsobuje. U nás je to hemofil, jednou to byl ten pneumokok. Hemofila likvidujeme tinkturama z Naděje a posilujeme imunitu tím Broncho vaxonem. Funguje to tummenupp

Není tady

#15 19. 11. 2007 9:09

zuzanka
♥♥♥♥♥--

čekanko a ten výtěr ti dělali na ORL nebo v dětské ordinaci?

Není tady

#16 19. 11. 2007 10:18

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Já jsem taky nejdřív chtěla nechat očkovat, ale teď jsem četla články ve smyslu, že Pneumokoků je mnoho druhů a očkování jen na některé. Dokoce těch těžce končících případů po prodělání pneumokoka je míň než dětí poškozených vedlejší reakcí na očkování. Našla jsem Vám ty Lidové noviny, ve kterých to psali:
http://data.lidovky.cz/lidovky/pdf/20071027.pdf
A tady si můžete kliknout na příbalový leták:
http://www.i-lekarna.cz/zbozi/prevenar- … 0-5mlstr-j

Není tady

#17 19. 11. 2007 20:31

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

zuzanko výtěr synovi dělali na orl, chtěli i na dětským ale stačila zpráva z orl...

Není tady

#18 23. 11. 2007 19:34

Martina78
♥♥♥----

Peti, zrovna jsem prostudovala docela hodně odborných článků na téma pneumokok a jsem také lékařka. Mám holčičky 3 měsíce a 3,5 roků, proto se o to docela zajímám. V posledním článku jusem se dočetla, že u nás ( tedy v ČR) je pneumokok citlivý k velké řadě ATB. Nejvíce se používají penicilinové řady,  širokospektré ATB - penicilin, amoclen atd. Saozřejmě těch možností je více. V americe jsou už kmeny pneumokoků rezistentní takže volba je omezená. Každopádně jsem se ptala několika pediatrů z řad profesorů a jednoznačně doporučují vakcinaci - Prevenar. Takže já  budu obě holčičky očkovat.

Není tady

#19 23. 11. 2007 19:36

Martina78
♥♥♥----

Čekanko na tvůj odkaz, četla jsem taky statistiku na pneumokoka v ČR ročně zemře okolo 30ti dětí 180 ohluchne a 17 tis. dětí ročně prodělá pnemokokovou otitidu ( zánět středního ucha). Taky  způsobuje zánět mozkových blan a těžké zápaly plic.

Není tady

#20 23. 11. 2007 20:35

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Martino, ty nemoci co jsi vyjmenovala způsobuje i řada jiných potvor a tím, že zlikviduji půdu pro pneumokoka zadělám půdu jiným infekcím, takže zbavím se jednoho a založím si na jiného. Taky jsem četla spoustu článků a konzultovala spoustu doktorů, jednoznačné názory jako ty jsem tedy rozhodně nedostala, jak od dětské, tak od alergo, tak od ORL doktora jsem dostala spíš zamítavé doporučení (řešila jsem tři roky neustálé otitidy staršího syna). Prevenar navíc pokrývá jen pár druhů pneumokoka. Ale nikomu očkování nerozmlouvám, naopak, je to volba každého rodiče.

Není tady

#21 23. 11. 2007 20:44

Babu
♥♥♥♥♥♥♥

Cekanko prosim te napis mi neco k tomu Broncho vaxonu. Co to je kolik to stoji cca. jestli to musi psat Dr. je to na pro deti nebo i pro dospele. Na internetu jsem k tomu nic moc nenasla. diky moc. Mam totiz sama problemy s neustalyma bronchitidama a mala to dostava ode me takze s tim chci neco delat (jsem asmatik a chodim a plicni tak bych to poripadne konzultovala pokdu je to na predpis) diky moc

Není tady

#22 23. 11. 2007 21:04

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥

Babu jsou to léky, které bereš tři měsíce, každý měsíc po dobu deseti dnů po jedné pilulce. Začne to fungovat až tak druhý měsíc užívání, posílí to imunitu a nechytneš hnedle kde co, synovi to strašně pomohlo. Víc ti k tomu řeknou u dr, bohužel jsem si neschovala krabičku s letákem. Je dobrý udělat před tím než to začneš užívat testy na buněčnou imunitu (jeden odběr krve), aby ses necpala lékama, když bys třeba někde měla nějaký jiný imunitní problém, to synovi dělali. Teď máme za sebou ty testy a broncho vaxom od prosince syn začne zase brát, snad budeme mít aspoň do března s nemocema pokoj jako loni (moc doufám). Tak se na to u dr zeptej a přeju ti, aby ti to pomohlo jako nám wink

Není tady

#23 23. 11. 2007 21:15

evule 2
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava

Taky už máme první očkování za sebou , u nás to pediatři doporučují kapitulation

http://lilypie.com/pic/081225/SHSW.jpghttp://b3.lilypie.com/ZfNkp1/.png

Není tady

#24 24. 11. 2007 12:50

Martina78
♥♥♥----

Mě to doporučila přímo předsedkyně české pediatrické společnosti, takže není už komu jinému věřit. Také se odkazuju na článek v odborném časopise Tempus medicorum, kde předseda virologické společnosti a další lékaři se k očkování připojují. Ve většině západních evropských zemí je prvenar očkováním již povinným a hradí jej pojišťovna. Náš hlavní hygienik také navrhuje  plošné očkování.
Ale jak už bylo psáno, je to na každém z nás......

Upravil(a) Martina78 (24. 11. 2007 12:59)

Není tady

#25 3. 2. 2008 10:13

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Tak jsem byla proti očkování proti pneumokokovi, kvůli častým vedlejším reakcím po očkování, ale zrovna teď jsem trochu změnila názor, protože jsme doma zrovna nemocní s pneumokokovou angýnou.
Začalo to nenápadně - teplota a rýma 3 dny, pak 2 dny bez teploty, ale z výtěru z krku byl zjištěn pneumokok. V den kdy přišli výsledky, tak začala horečka 39 a zvracení a i v krku bylo už něco vidět, takže byl nasazen píchaný penicilin na 3 dny a teď máme penicilin v sirupu  Ospen.
Penicilin zabral okamžitě, druhý den po injekci už dítě bylo bez teplot a nezvracelo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí