6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky,
možná pro někoho trapná otázka, ale jak děláte nudle s mákem? Koupila jsem mák, namlela ho a co teď? Mám ho uvařit v mléce s cukrem jako do buchet a pak dát na těstoviny a přelít máslem, nebo jen smíchat "nasucho" s cukrem a posypat a pak máslíčko???
díky
Není tady
Namletý mák stačí smíchat s cukrem, posypat těstoviny a zalít máslem.
Když jsem je poprvé dělala sama, taky jsem mák svařila s mlékem. Spletla jsem si to s nádivkou do buchet. No, nebylo to nic moc.
Není tady
Doporučuji, ale udělat domácí nudle (či spíše fleky). Je to úplně něco jiného - mňam.
Anebo alespoň koupit babiččiny nudle - u nás pod tímto názvem prodávají sušené těstoviny, které jsou skoro jako domácí.
Není tady
Taky dopručuji domácí nudle: 7 plných lžic hrubé mouky, 1 vejce, 2 lžíce vody NESOLIT!
Zpracovat těsto, rozdělit na dva bochánky a ty pak hned na pomoučeném vále rozválet, položit na čistou utěrku a nechat asi 1 -2 hod. proschnout. Během doby rozválené placky otočit. Když jsou proschlé, nakrájet na širší nudle a dát do osolené vroucí vody vařit. Asi tak na 5 minut
Z tohoto těsta dělám taky vlasové nudle do polévky. Jsou výborné. Vlasové nudle vařit 3 minuty.
Není tady
vyzkoušej tohle: http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115
místo cukru můžeš použít javorový sirup a na porce na talíři dát trochu bílého jogurtu nebo kysané smetany, je to mňamka!
Není tady