18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
já čistím koberce lučovým mýdlem,zvládne i zalapané pěinky.Dřív jsem zkouela tekutý Vanish,ale nebyla jsem s ním spokojená.
Není tady
V Bille třeba nebo v drogerii nebo v nějakém jiném supermarketu
ale asi se nadře a můe nadělat skvrny jak to bude nerovnoměrné....
Není tady
Měli by ho mít v kadé drogérii.Já to mýdlo nejdříve rozpustím a práce s ním je pak úplně stejná jako s tím tekutým Vanishem.
Není tady
Zabývám se čitěním koberců a myslím, e opravdu není nad vyčitění koberce extraktorem. To znamená mokrou cestou. Spousta mých zákaznic je poprvé velmi nedůvěřivá, protoe má nějakou patnou zkuenost a to nejčastěji s nedůkladnou prací a tím pak promočenými koberci.
Extraktor - čistící stroj na mokré čitění - čistící roztok (cca 40°C) je z nádre veden k trysce umístěné na odsávací hubici. Při pohybu hubicí po koberci ve směru od sebe vstřikujeme čistící roztok na koberec a při pohybu odsávací hubice po koberci směrem k sobě je nečistota rozputěná v čistícím roztoku odsávací hubicí odsána do odpadní nádre. Toto se zopakuje 2-3x a pak jetě 1-2x bez rozpraování roztoku, aby se důkladně odsály zbytky roztoku.
Jeliko nečistoty se rozpoutí ve vodě (roztoku) je důkladné odsátí vody velmi důleité.
Čím více vody v koberci zůstane, tím více nečistot se po jejím vyschnutí zase objeví.
Koberec musí zůstat jen vlhký ne mokrý.
K promočení by nikdy nemělo dojít.
S čitěním zelím, posypáním prákem či parním čističem jsem se osobně nesetkal a znám to jen z doslechu od svých zákaznic a proto se k tomu nechci vyjadřovat, ale myslím e dochází jen k povrchovému omytí koberce, a větina nečistot zůstane uvnitř.
Jako čistící práek pro čistící stroj doporučuji Karcher RM 760. Nepěnivý bez bělících sloek.
Pěnivý prostředek není vhodný, jeliko pěna zahlcuje stroj a patně se odsává z koberce.
Extraktor nabízí k zapůjčení spousta firem zhruba za 400,-/24 hod
Vyčitění koberce 4x4m firmou : 16m2 x cca 13,-/m2 = 208,- (pokud na tak malou akci jezdí)
Jednoznačně doporučuji profesionální firmu, nebo u ví který koberec potřebuje např. předem navlhčit, čistit z určitého směru a dosáhne kvalitnějího oetření koberce. Na druhé straně je dobré poptat se po svých známých
a nechat si doporučit ověřenou firmu.
Viktor Čistič
Není tady
tak hlásím, e "stoletý koberec" je vyčitěný,..ale bylo to něco.. tak jsem nakonec podlehla reklamě a koupila vanish práek -suché čitění.... katastrofa.. bílé fleky po práku, vyluxovat neli,take byl pěkně flekatej.. e nakonec nastoupila sousedka s "vodníkem" a vyčistila to perfektně..take mě to čitění vylo na 300,- ,200 zázračný vanish a 100 bonboniéra pro sousedku
Není tady
Ty se má. Já asi budu muset zavolat nějakou firmu. Kdy jsem tohle vlákno zakládala, tak jsem byla plná optimismu, ale teď po vech pokusech u ádný nemám. A navíc se na ten koberec hodně podepsal na jednom konrétním místě kocour, kdy se pokouel po sobě uklízet hlínou z květináče. Take je tu navíc velký tmavý flek
Není tady
sudina napsal(a):
tak hlásím, e "stoletý koberec" je vyčitěný,..ale bylo to něco.. tak jsem nakonec podlehla reklamě a koupila vanish práek -suché čitění.... katastrofa.. bílé fleky po práku, vyluxovat neli,take byl pěkně flekatej.. e nakonec nastoupila sousedka s "vodníkem" a vyčistila to perfektně..take mě to čitění vylo na 300,- ,200 zázračný vanish a 100 bonboniéra pro sousedku
tý jo.. u nás se půjčuje výe zmiňovaný výkonný Kärcher za 150,- na 24 hodin, práek na rozdělání roztoku k tomu myslím za 40.- ! Za těch 150,- vyčistím koberec já, segra i mamka.... taky má nástavce na čitění čalounění a koberec zůstane jen mírně vlhký....
Není tady
Kdy jsem koukla, jak ten čistící stroj vypadá, tak mám pocit, e u jsem něco takového měla půjčené. Vytáhlo to pínu ze spodu koberce, ale na povrchu jsem potom měla fleky
Mě u asi opravdu nic nepomůe.
Ale to mýdlo jsem nezkusila. Zajdu ho koupit. A pak u zbývá jen úklidová firma. A pak nový koberec
Není tady
Ahoj tenhle problém jsem řeila u několikrát za svůj ivot, bohuel ne vdycky úspěně. Větinou zvolím klasickou metodu - horká voda s jarem a celý ten koberec vydrhnu. Pokud ho chce vybělit, doporučuji přikápnout trochu sava. Ale ne vdycky to pomůe, zvlá pokud u jsem ten koberec několikrát takhle drhla. Ale větinou to zabere. U jsem jednou ale volala http://www.cisteni-kobercu.com/ aby mi zachránili můj milovaný koberec. A musím uznat e můj jar se savem je s nima bohuel nesrovnatelný
Není tady