Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 3. 2008 21:40

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: vyčištení koberce - co opravdu funguje?

no to zelí určitě musím vyzkušet!!!děkuju mooooooc za radu sally,bude to makačka,ale bude to stát za to!!!!!

Není tady

#27 16. 3. 2008 11:07

Laky8
♥♥-----

já čistím koberce žlučovým mýdlem,zvládne i zašlapané pěšinky.Dřív jsem zkoušela tekutý Vanish,ale nebyla jsem s ním spokojená.

Není tady

#28 16. 3. 2008 20:24

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

a to mýdlo se dá koupit kde??

Není tady

#29 16. 3. 2008 20:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

V Bille třeba nebo v drogerii nebo v nějakém jiném supermarketu

http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotoadgvfmjfaq84912.jpg

ale asi se nadřeš a můžeš nadělat skvrny jak to bude nerovnoměrné....

Strach je malá smrt...

Není tady

#30 17. 3. 2008 20:31

Laky8
♥♥-----

Měli by ho mít v každé drogérii.Já to mýdlo nejdříve rozpustím a práce s ním je pak úplně stejná jako s tím tekutým Vanishem.

Není tady

#31 20. 3. 2008 19:47

www.viktorcistic.wbs.cz
Zablokovaný
Místo: Ostrava

Zabývám se čištěním koberců a myslím, že opravdu není nad vyčištění koberce extraktorem. To znamená mokrou cestou. Spousta mých zákaznic je poprvé velmi nedůvěřivá, protože má nějakou špatnou zkušenost a to nejčastěji s nedůkladnou prací a tím pak promočenými koberci.

Extraktor - čistící stroj na mokré čištění - čistící roztok (cca 40°C) je z nádrže veden k trysce umístěné na odsávací hubici. Při pohybu hubicí po koberci ve směru od sebe vstřikujeme čistící roztok na koberec a při pohybu odsávací hubice po koberci směrem k sobě je nečistota rozpuštěná v čistícím roztoku odsávací hubicí odsána do odpadní nádrže. Toto se zopakuje 2-3x a pak ještě 1-2x bez rozprašování roztoku, aby se důkladně odsály zbytky roztoku.

Jelikož nečistoty se rozpouští ve vodě (roztoku) je důkladné odsátí vody velmi důležité.
  Čím více vody v koberci zůstane, tím více nečistot se po jejím vyschnutí zase objeví.
  Koberec musí zůstat jen vlhký ne mokrý.
  K promočení by nikdy nemělo dojít.

S čištěním zelím, posypáním práškem či parním čističem jsem se osobně nesetkal a znám to jen z doslechu od svých zákaznic a proto se k tomu nechci vyjadřovat, ale myslím že dochází jen k povrchovému omytí koberce, a většina nečistot zůstane uvnitř.

Jako čistící prášek pro čistící stroj doporučuji Karcher RM 760. Nepěnivý bez bělících složek.
Pěnivý prostředek není vhodný, jelikož pěna zahlcuje stroj a špatně se odsává z koberce.

Extraktor nabízí k zapůjčení spousta firem zhruba za 400,-/24 hod
Vyčištění koberce 4x4m firmou : 16m2 x cca 13,-/m2 = 208,-  (pokud na tak malou akci jezdí)

Jednoznačně doporučuji profesionální firmu, nebo už ví který koberec potřebuje např. předem navlhčit, čistit z určitého směru a dosáhne kvalitnějšího ošetření koberce. Na druhé straně je dobré poptat se po svých známých
a nechat si doporučit ověřenou  firmu.

Viktor Čistič

Není tady

#32 12. 4. 2008 21:17

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

tak hlásím, že "stoletý koberec" je vyčištěný,..ale bylo to něco.. tak jsem nakonec podlehla reklamě a koupila vanish prášek -suché čištění.... katastrofa.. bílé fleky po prášku, vyluxovat nešli,takže byl pěkně flekatej.. dumbomdumbom že nakonec nastoupila sousedka s "vodníkem" a vyčistila to perfektně..takže mě to čištění vyšlo na 300,- ,200 zázračný vanish a 100 bonboniéra pro sousedku lollol

Není tady

#33 12. 4. 2008 21:29

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

Ty se máš. Já asi budu muset zavolat nějakou firmu. Když jsem tohle vlákno zakládala, tak jsem byla plná optimismu, ale teď po všech pokusech už žádný nemám.  A navíc se na ten koberec hodně podepsal na jednom konrétním místě kocour, když se pokoušel po sobě uklízet hlínou z květináče. Takže je tu navíc velký tmavý flek grater

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#34 12. 4. 2008 21:48

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

sudina napsal(a):

tak hlásím, že "stoletý koberec" je vyčištěný,..ale bylo to něco.. tak jsem nakonec podlehla reklamě a koupila vanish prášek -suché čištění.... katastrofa.. bílé fleky po prášku, vyluxovat nešli,takže byl pěkně flekatej.. dumbomdumbom že nakonec nastoupila sousedka s "vodníkem" a vyčistila to perfektně..takže mě to čištění vyšlo na 300,- ,200 zázračný vanish a 100 bonboniéra pro sousedku lollol

tý jo.. u nás se půjčuje výše zmiňovaný výkonný Kärcher za 150,- na 24 hodin, prášek na rozdělání roztoku k tomu myslím za 40.- ! Za těch 150,- vyčistím koberec já, segra i mamka....  taky má nástavce na čištění čalounění a koberec zůstane jen mírně vlhký....

Strach je malá smrt...

Není tady

#35 12. 4. 2008 22:26

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

Když jsem koukla, jak ten čistící stroj vypadá, tak mám pocit, že už jsem něco takového měla půjčené. Vytáhlo to špínu ze spodu koberce, ale na povrchu jsem potom měla fleky grater

Mě už asi opravdu nic nepomůže.

Ale to mýdlo jsem nezkusila. Zajdu ho koupit.  A pak už zbývá jen úklidová firma. A pak nový koberec grater

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#36 13. 4. 2008 8:04

sudina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

jinak jsem ještě drbala sedačku co tam máme a ta je světlá a tu jsem vzala nakonec lanza mýdlem rozpuštěným ve vodě a musím říct že to dopadlo dobře,ale drbat s tím celej koberec.. dumbom

Není tady

#37 17. 1. 2018 21:30

marieggg
♥♥-----

Ahoj smile tenhle problém jsem řešila už několikrát za svůj život, bohužel ne vždycky úspěšně. Většinou zvolím klasickou metodu - horká voda s jarem a celý ten koberec vydrhnu. Pokud ho chceš vybělit, doporučuji přikápnout trochu sava. Ale ne vždycky to pomůže, zvl᚝ pokud už jsem ten koberec několikrát takhle drhla. Ale většinou to zabere. Už jsem jednou ale volala http://www.cisteni-kobercu.com/ aby mi zachránili můj milovaný koberec. A musím uznat že můj jar se savem je s nima bohužel nesrovnatelný big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí