29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Luizi napsal(a):
Tak jsem zadělala na perníčky,dala tam tři a půl lžičky prášku do perníku a zítra až to upeču se uvidí
Myslím že budeš silně zklamaná, prášek do perníku je KYPŘÍCÍ mysllím že ti to popraská.... to je divné že u vás nemají perníkové koření, u nás (malinké městečko) mají xxx druhů, pomalu každý výrobce koření má svůj....Kotányi, Vitana, Avokádo...
Není tady
Bety je to risk. byla jsem v Bille,V Norme,v malých potravinách,ptala jsem se v cukrárně a tam mě nějakej horlivec poslal někam do centra.Tak to jsem zavrhla. No nějak to dopadne Vím,že je kypřící,tak jsem ho dala málo. No koneckonců právě na nich makám.
Zklamaná nebudu,upravila jsem si recepis,tak jdudo rizika
Není tady
Jsou tlustý,málo perníčkový,ale jsou moje,měkký a dobrý.Jen co uvidím perníkový koření,tak ho koupim a zkusim znova. Zkusim je aspon nazdobit-ve stylu tečka tady,čárka sem
Jo a nepopraskaly.Nebo asi dva.
Upravil(a) Luizi (15. 12. 2007 12:28)
Není tady
Tak zkus "Sladké pečení" je hodně podobné
nebo mi pošli adresu ve vzkazu pošlu ti koření v dopise
Upravil(a) Bety (15. 12. 2007 15:27)
Není tady
Jinak úplně nejzákladnější perníkové koření získáš, když rozdrtíš:
7 hřebíčků
1 kávovou lžičku anýzu
špetku badyánu
přidáš půl kávové lžičky mleté skořice (může být i špetička mletého pepře, dřív se do perníků dával - od názvu peprník vznikl perník)
Není tady
Holky, prosím vás, ta poleva na perníčky se nevaří? Teď už nevím. To je let, co jsem zdobila perníčky naposled
Není tady
Né,ne Hani nevaří....teda já ji aspoň nevařila
Není tady
Určitě nevaří, nedrželo by to na perníčkách. Jen přesej cukr přes sítko s nataženou punčochou, aby se Ti nedělaly v polevě hrudky a vymíchej do hladka. Nádobku, ve které budeš mít polevu přikrej namočenou utěrkou, aby se neudělal škraloup.
Není tady
hotovo-děkuji:supr:
Není tady
Bety děkuju,jsi hodná Na letos perníčky mám a teď zkusim najít to kořenářství,jak mi radil ten pán a tam to určitě bude ráj
Asi jsem prostě jen měla smůlu.
Tak pečení zdar
Není tady
Gia - moc hezké! Já bych na to zdobení neměla nervy...
Není tady
Já se letos nemám čím moc chlubit. Zjistila jsem, že syn si perníčky před konzumací loupe od bílkové polevy. To mě zasáhlo. Tak jsem si s tím moc nehrála a část perníčků nazdobila čokoládou. Snad se mu zavděčím.
Není tady
Děvčata máte perníčky krásně nazdobené, moc se mi líbí a příští rok zkusím taky chaloupku, to bych snad zvládla...
Není tady
Já jsem dostala perníkovou chaloupku z IKEA Je to krabice, ve které jsou všechny součásti - jen je spojit k sobě a nazdobit. No jo, ale leží pořád v krabici, protože se mi nechce zdobit
Není tady
Mohla jsi dát aspoň foto těch součástek...
Není tady
Tentokrát jsem zkusila udělat vajíčka plněná marmeládou. Zdobená jsou bílou a tmavou čokoládou. Obrázek jde rozkliknout.
Upravil(a) Stelička (15. 3. 2008 21:59)
Není tady
Steličko , opravdu nádherné !!!!!
Není tady
krásné perníčky!
Není tady