29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Uber 100g mouky a dej 100 g ořechů
Není tady
http://www.hobby-origin.net/medovn.aspx?set=42
Upravil(a) Bety (29. 11. 2007 20:43)
Není tady
Bety - děkuji ! Krabička je kouzelná i další, máš zlaté ruce a je vidět, že tě to baví, nádherné !
Není tady
ta krabička není ode mně, to jsem zkopírovala z té adresy - tam jsou krásné výtvory... ale možná by nebylo těžké ji udělat a spojit cukrovou hmotou. Já jsem právě nemehlo na zdobení.
Není tady
V Kauflandu jsem koupila zdobítka se špičkou-nahřejou se ve vodě a můžem zdobit.Ještě jsem nezkoušela,ale myslím,že to bude supr.
Není tady
Tak já už mám hotovou chaloupku
A "nazdobené" perníčky.
Jsou jen jednoduše.
Žádné umělecké dílo.
Já mám také sáček z domácích potřeb, ale jak trojúhelník a má úzkou plastovou špičku.
Polevu dělám také podobně jako Ita, jen místo octa dávám citrón.
Není tady
Škoda že u nás není Kaufland, tak si nemůžu koupit ta zdobítka...
Spunt: perníčky máš moc hezké
Není tady
Bety, v Liedlu jsou v akci 4 potravinářské barvy za necelých 50 Kč. V návodu je, že jsou vhodné na barvení polev, marcipánu a pod.
Není tady
ita: díky , bohužel problém není v barvě - problém je že neumím kreslit, myslela jsem že tou zdobičkou bych mohla aspoň popsat nějaká P.F. já jinak jen posypávám nebo udělám "rádobyumělecký" čmrkanec...
Není tady
Bety, to chce jen odvahu a pevnou ruku. Začala jsem je malovat s dětmi, koupila si sešit o perníkách pro inspiraci a teď už mi to docela jde. Ty barvy z Liedlu jsou sice v tubičkách, ale jsou řídké, to je asi na přibarvení. Taky by perníčky přišly dost draho, v tubě je troška. Dělám z 1 bílku a 20 dkg cukru a vystačilo to na perníky z 1 kg mouky.
Není tady
Bety napsal(a):
... udělám "rádobyumělecký" čmrkanec...
Přesně tímto způsobem zdobím linecké!
Není tady
Ladie napsal(a):
Bety napsal(a):
... udělám "rádobyumělecký" čmrkanec...
Přesně tímto způsobem zdobím linecké!
linecké jenom slepuju... já se polepším!
Není tady
Já jsem je začala zdobit před pár lety... http://www.chytrazena.cz/fotoalbum/nejn … 21457.html Čokoláda na lineckém schne vpravo nahoře. Teď už mi zbývá všechno "JENOM" nazdobit... A nebo taky ne. Ono se to sní i tak
Není tady
To je už letošní cukroví??? Já se teprve rozhoupávám... ale v sobotu už na to vletím. V týdnu možná ještě jednou perníky, napsala jsem sestře aby mi koupila tuu zdobičku a budou u nás vánoční trhy tak možná ji koupím tam.
Není tady
Jojo, letošní. Radši jsem ho upekla dřív, ať se to sní (už u nás byli na návštěve naši a pár známých, tak pěkně mizí). Loni jsem pekla těsně před Vánocemi a polovinu cukroví jsem najdřív zamrazila a později vyhodila...
Upravil(a) Ladie (3. 12. 2007 19:58)
Není tady
Mně toho vloni taky hrozně zůstalo, tahala jsem do práce, mrazila a už to nikdo nechtěl. Letos to musím omezit...
Není tady
Jo a perníčky tak chutnaly, že si i máma vzala recept. Ještě jednou díky
Není tady
Aneri: Prosím, nemá někdo dobrý a vyzkoušený recept na perníčky, ale s ořechy? Děkuji moc.
http://www.pernicky.wbs.cz/index.php?menu=11
třetí recept od shora je s ořechy, nemám jej vyzkoušený, ale chystám se na něj.
Zkoušela jsem ten vedle (perníčky bez uležení) a jsou dobré. Už jich máme polovinu snědených a to jsem je dělala z dvojité dávky:-)
Upravil(a) micinka70 (3. 12. 2007 22:22)
Není tady
Ladie, Ty jsi pilná, já se chystám, že hned po Mikuláši. Zatím mám jen perníčky.
Není tady
Bety napsal(a):
Tady zaručený a vyzkoušený, peču už x let:
Na vánoční perníky potřebujeme:
400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku
(1 lžíce rumu + jedna lžíce vody) – nemusí být
Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME med, z medu perníčky tvrdnou!
Potírat vajíčkem před upečením.
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.
Jsou hned měkké, nemusí se rozležet.
a tady je popis i s fotkama:
http://www.venusanka.cz/index.php?page= … p;idcl=806
P.S. NEUMÍM ZDOBIT TAK SE NELEKNI, JENOM POSYPÁVÁM...
Bety,takže ten med se tam vůbec nedává??????????
A když začnu už teď vydrží do Vánoc měkké? Teda jestli se nesežerou
Není tady
My med dáváme a s tvrdostí problém nemáme. Pečeme kolem Mikuláše, s jablkem v krabici nemáme dobrou zkušenost - cukroví chytilo plíseň. Ale stačí i chladná spíž, je tam dostatečně vlhko.
Pozor na mouku - do cukroví zásadně polosvětlou (T750), ne "dvounulku". Má jiný obsah lepku a těsto se netrhá (linecké, perníčky, sušenky....)
Není tady
Lucko dává se tam 2 lžíce medu,ale nesmí se přidávat,aby perníčky nebyly tvrdé.
Já už je mám upečené a jsou fakt dobrý.Pekla jsem je i minulý rok a i na Vánoce / musela jsem je teda schovat/ vydržely měkké.Dobře se pracuje s těstem.
Není tady
Tak já jsem asi úplně blbá...nebo to potřebuju napsat polopaticky
Takže,když nechci aby mi ztvrdly,tak med dávat vůbec NEMÁM ?????
Není tady
V receptu píšu 2 lžíce, tak dej přesně dvě lžíce. (Janila ti taky napsala dvě lžíce, takže dvě=2 lžíce.)
Upravil(a) Bety (7. 12. 2007 13:39)
Není tady
Jasně,teď už mě to je jasný
Já to chápala tak,že jako nepřidávat med,né víc lžic Já fakt asi porodila i mozek
Není tady