Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 11. 2007 22:26

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Andělíno, Selimo:  dík. BUDE LÍP ...

Není tady

#27 18. 11. 2007 12:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

stolt Tuším to obl Wabi Daněk, kto spieva: "Nevadí... zase bude líp".

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 18. 11. 2007 13:53

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Ahojky,
1) souhlasím s návrhy holek o zřízení vlastního účtu, to je jediná správná věc ohledně financí

2) udělej si řidičák, a to co nejdřív - auto Tě opravdu "osvobodí", nebudeš na něm závislá. Je to sice trochu dražší záležitost, ale neumím si už představit praktický život bez svého auta. A tradicí u nás je, že každé nově zakoupené auto (tedy to lepší) přebírám automaticky já a manžel si bere to starší "na dojezd".

3) nelíbím se mu s novými náušnicemi? - tak naschle big_smile  (to bych totiž brala jako náznak toho, že má ke mně dakeko větší (možná skryté) výhrady, než takovou hloupost jako je třeba tvar a cena náušnic). Bižu - to je výhradně moje věc a manžel mi sám vyrobil do koupelny síťku na jejich zavěšení, visí tam asi 150 kusů... Manžel se tomu vždycky jen usměje, už to bere jako "folklór", když zamířím do prodejny s bižu - jde si zapálit cígo, aby mu čekání líp uběhlo.... Nedávno měl bokem 8000, dal mi je na zaplacení očkování naší dcery proti rakovině děložního čípku. Nemůžu se při čtení o lakomých chlapech zbavit pocitu, že bych jaksi neměla důvod s nimi dál pobývat pod jednou střechou...

4) nedokázala bych se v posteli ani setkávat!!! s člověkem, který mě doma nějak výrazně omezuje, natož se s ním milovat. Chlap mi bude dělat ze života peklo a já večer roztáhnu nohy? To snad ne..... neutral

5) moc Ti držím palce k vyřešení Tvé situace, myslím, že až nastoupíš do práce, bude Ti určitě líp. Mateřská "dovolená" je velkým mezníkem v soužití partnerů.... Manžel měl kdysi před léty taky pocit, že bych se doma s děckem asi unudila, kdybych po něm neuklízela, ale jsem dobrý doktor big_smile, velmi rychle jsem ho z takového názoru vyléčila. Ovšem - za pomoci mé tchýně.
Zajímavé je, že už v mládí mi rodiče říkali, že je výhodnější, když holka zůstane v blízkosti rodičů, než by se stěhovala za manželem do "jeho" zázemí. Vzpomněla jsem si na to teď a vidím, že něco na tom opravdu je.

Možná je teď u vás jen špatné období, ale možná bys opravdu měla trošku nastavit jinou laťku vašeho společného nažívání. Uvidíš, že všecko bude fajn! Pa.

Není tady

#29 18. 11. 2007 15:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

andělína: Pracuj krok za krokem na své samostatnosti. Pomalu, ale jistě jdi kupředu a nenech se ničím odradit. Přeju Ti k tomu hodně sil a víry v sebe samotnou pussa

Není tady

#30 3. 12. 2007 13:23

Marsyl
♥♥-----

No ja to mám podobne. Po hádke tento mesiac si muž shoval peniaze aj kreditku. Naštastie, každý máme svoj účet. Na domácnosť mi nedáva žiadne peniaze. zaplatí rodičom elekktrinu a tf ( bývame u nich) a deťom školku. To niekedy aj ja. Okrem toho mesačne splácam pôžičku. On nie. Kupuje to, čo on uzná za vhodné. Deťom kupuje tiež. lEN MA šTVE TEN JEHO PRíSTUP, žE SA NEOPýTA, čI NIEčO NETREBA KúPIť DO DOMáCNOSTI, VEĎ JA VARíM, TERAZ DARčEKY K VIANOCIAM BUDEME ASI KUPOVAť KAžDý SáM.Neviem si to predstaviť. Už to raz urobila po mesiaci zase dal kreditku a peniaze tam, kde obvykle býva. No neviem ako to dopadne teraz. Som z toho na nervy. Idú vianoce a je pre mňa ponižujúce od neho vypytovať peniaze.

Není tady

#31 4. 12. 2007 11:30

ita
♥♥♥♥♥♥-

Marsyl, to je ponižující. Neboj se mu to říct. Spočítej mu, kolik průměrně  potřebuješ na domácnost. Asi by si měl přečíst zákon, že peníze vydělané za trvání manželství jsou společné a měli by o nich rozhodovat oba.

Není tady

#32 4. 12. 2007 12:16

Siva
♥------
Web

Naprosto souhlasím s Itou, ale vždy to bohužel tak nefunguje.Můj bývalý si všechny svoje peníze nechával a navíc jsem musela odevzdávat svou výplatu i s páskou!Pak mi milostivě dával ze SVÉHO 100Kč na den a zaplatil poplatky a nákup na jeden měsíc v obchodě.Pokud jsem pak potřebovala na punčochy nebo na zubní pastu(on ji nepoužíval) tak mi sdělil:Nejsem tvoje banka,když nemáš najdi si ještě jednu práci.Byl to hajzl, naštěstí už je mi ukradenej.

Není tady

#33 4. 12. 2007 12:18

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Siva napsal(a):

Naprosto souhlasím s Itou, ale vždy to bohužel tak nefunguje.Můj bývalý si všechny svoje peníze nechával a navíc jsem musela odevzdávat svou výplatu i s páskou!Pak mi milostivě dával ze SVÉHO 100Kč na den a zaplatil poplatky a nákup na jeden měsíc v obchodě.Pokud jsem pak potřebovala na punčochy nebo na zubní pastu(on ji nepoužíval) tak mi sdělil:Nejsem tvoje banka,když nemáš najdi si ještě jednu práci.Byl to hajzl, naštěstí už je mi ukradenej.

Já jen nechápu, jak sis to mohla nechat líbit...

Není tady

#34 4. 12. 2007 12:31

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Martinka1 napsal(a):

Siva napsal(a):

Já jen nechápu, jak sis to mohla nechat líbit...

Marti, to jsem si říkala celé mládí o mé mamce(měla manžela cholerika a despotu), jak si mohla všechno nechat líbit...asi pro klid, že se to časem urovná.Třeba neměla kam jít, byla ve svízelné situaci.

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#35 4. 12. 2007 12:34

ita
♥♥♥♥♥♥-

Martinko, taky mi dlouho trvalo, než jsem se naučila správně reagovat na hulvátské chování. Spousta manželů mají každý "svoje" peníze a společně hradí náklady na domácnost. Jednou jsem to taky zažila, přestala jsem vařit, nakupovat, prát, žehlit, uklízet, manžel chodil asi 3 dny na jídlo do hospody a pak to vzdal. Od té doby se nezajímá, na co potřebuji peníze, už se mu nezdá, že utrácím...

Není tady

#36 4. 12. 2007 13:58

Siva
♥------
Web

Marti,dnes to třeba už taky nechápu,ale 19 let žiješ s tyranem,pokud ses ozvala přišla rána a pořád se to jen stupňovalo,ale tohle se odehrává pouze za zavřenými dveřmi.Nikdo ti nevěří a nikdo ti nepomůže.Musíš ty sama říct dost.

Není tady

#37 4. 12. 2007 14:33

Santala
♥♥♥♥♥♥-

andělína napsal(a):

Taky to znáte? 12. let manželství skoro za sebou a za tu dobu žádná změna ,spíše vše horší. Jak jsem psala , manželé jsme spolu 12. let a spolu máme 2 děti, on ještě 15 -letýho kluka z prvního manželství. Teď  jsem doma na mateřský a tím se celá situace ještě zhoršila.Vždycky jsem měla podezření , že  je děsně lakomý a sobecký , ale vždycky to jako-by jiná jeho vlastnost  přehlušila. Abych to upřesnila,.. nic si skoro nesmím koupit , ani dětem.Abych  se vždycky bála zeptat , že  naše děti zase něco potřebujou.( Nedej bůh , aby to zas byly boty,nebo zimní bunda)Ne, že by přímo řval , nebo tak něco.ale je tak průhlednej tím svým výrazem, úplně by mě snad chtěl probodnout,a já vždycky  když vidím ten výraz , tak prostě vybouchnu ....Přitom plat má víc než dobrej a já ještě při mateřský si něco přivydělám.A místo toho, abych alespoŇ za ten přivýdělek něco dětem pořídila, tak on ty peníze mi hned vezme a hned je utíká utratit( NAPŘ. velký nákup  v marketu a benzín.) Mě pak nic nezbyde a musím ho poníženě prosit o prachy.Dneska mám narozky, už předem jsem od něj dostala vysavač( Prostě ne něco přímo pro mě , ale sam. pro všechny),a sam. ten nejlevnější,co tam měli....a tak je to se vším.Přitom se mi tudle moc líbili jedny bižu náušnice a on mi radši řek , že mi vůbec nesluší.To pro jistotu , abych je už nechtěla. Už nevím , jak dál.Doma lítám ,jak hadr ,aby všechno bylo v pořádku(NAVAŘENO, UKLIZENO , VYŽEHLENO ATD.A přijde z práce a tváří se jak paša..Určitě chci změnu, ale nevím jak na něj.Abych ho vyhodila z baráku , na to nemám sílu a hlavně děti na něm visí.Ani nevím , jestli je tam nějaká láska, spíš jen hořká pachut .Ještě podotýkám  ,,peníze z mateřský mi choděj na společ, účet a na něj sam. nemám přístup.On vše obstarává ,nákupy atd.a mě nechává na útratu jen pár drobných....Prosím poradte ,co dělat se sobcem a lakomcem.gloriasmile

NEPOCHOPÍM, JAK ŽENSKÁ MŮŽE DOVOLIT POSÍLAT PENÍZE NA SPOLEČNEJ ÚČET A NEMÍT NA NĚJ PŘÍSTUP????!!!!

TI PŘESKOČILO ?? KDYŽ TOHLE ČTU, TAK SI ŘÍKÁM, ŽE SI ZA TO,JAK  SE K NIM MUŽSKÝ NĚKDY CHOVAJ - MŮŽOU SAMY !

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#38 4. 12. 2007 19:55

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

[Já jen nechápu, jak sis to mohla nechat líbit...

Na tohle bych měla jednu větu: Chceš ho půjčit ?
Asi by to poznání prospělo oběma. Jenže manipulátor si nehledá povahu sobě rovnou. S tou by se pobili....
Taková dočasná výměna manželek/manželů/ -a JAK  by si třeba někteří vážili toho, co mají doma ... /?/

Není tady

#39 4. 12. 2007 23:34

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mikulenko, správná odpověď  tummenupp , to chce ty zkušenosti....

Andělína: "ale je tak průhlednej tím svým výrazem,"

No prosimtě, tak snad víš, proč se musí děckám ty boty koupit, ne? Tak se na jeho výraz prostě vykašli, otoč se a nevnímej ho, prostě se na něho nedívej - neboj, on by na ty xichty neplýtval energií nadarmo; dělá je, protože ví, že Ty z nich máš těžkou hlavu.
Opakuj si "vím, proč mám děcku ty boty koupit". Přece v 21. století, nebo kolikátý se píše... smile nebudeš proboha poslouchat chlapa???? Navíc evidentně takového, který svými hloupými, přízemními názory uzurpuje nejbližší okolí??? hmm To není žádný džentlmen....
Já bych mu ten samý výraz předvedla, kdyby si koupil něco sobě, a že bych tedy byla důsledná!!! big_smile
Vyhazovat z domu ho nemusíš, ale každopádně by mě aspoň jednou týdně nezastihl doma (bowling s kolegy, masáže, kosmetika, kino, vínko s kámoškou) a zcela určitě by mě nejmíň jednou týdně zastihl doma s maskou na hubě nad časopisem v pohodičce... big_smile
Jáááák že se snažíš, aby bylo všechno v cajku? PROČ? wink On se taky snaží? (o tom jsem se tady nějak nedočetla....)
Drž se.

Není tady

#40 5. 12. 2007 7:58

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

S manipulátorem se dá žít dokud jsi zamilovaná, plně vytížená a nemáš čas přemýšlet , mírná povaha, která se necuká.Jakmile si uvědomíš, že  tě vlastně využívá, že  nejsou práva  a povinnosti  rovnoprávné, začneš se lehce bránit a manipulátor přitvrdí. Začneš přemýšlet o sobě , o své vině-což on v tobě přiživuje-drží Tě na uzdě v citech, penězích i vztazích. Je všude "hezký" a  z Tebe doma si dělá hromosvod-a nikdo o tom nic neví-nikdo by to do něj neřekl. Ta je vlastnost se rozšiřuje plíživě, ale jak se umí mstít, když se konečně  vzepřeš, že už si to nenecháš líbit !Je na Tobě všechno špatné, vše děláš špatně, vše říkáš špatně....jak se bránit  psychickému teroru ?Musíš dál fungovat, nedá se nic dělat.Děti musí do školy, domácnost musí fungovat, v práci musíš být čiperná a dělat jakoby nic-a on ? V pohodě spí, chodí domů, kdy chce, nesmíš o něm nic vědět, nesmíš mu volat, nic si nemůžeš plánovat, natož jemu!nebo  s ním-on už má své jiné plány...a milenku.  Koho zajímá, že nespíš, že  Ti je na bulení na každým kroku? Snažíš se sebe sama přesvědčit, že je to jen úlet, ale pak jet ěch úletů víc, on si nedá říct/ještě ke všemu LEV, který se má pořád jen chválit/. Mlčí, nic nevysvětluje  a jede si po své koleji, hlava nehlava. Chce se rozvádět, ale nemíní odejít, o sobectví a lakomství  už nemluvím. Chodí "domů" od pondělí do čtvrtka spát-do obýváku, od pátka do neděle je "někde". Už si přeju konec toho všeho, ale s ním nehneš-teď zas nic pro to nedělá on. Je to chyba být přizpůsobivá-pro něj, s ním, podle něj....ale to  nebylo na rozvod-říkáš si, že jsou horší věci...Milenky byly kamarádky, to až téď ta poslední je prohlášená za moji oficiální náhradnici.  Má pořád pocit, že mám být trestaná já. Když nemáš rodinu, ve které je opora i rada, tak se lehce udělá chyba nebo necháš i něco plavat a časem se zas jede ve starých kolejích. Ono změnit se z mírného člověka na razantního opravdu potřebuje hodně zkušeností a životních kopanců. Nebo je lepší být sám sebou  a být někomu, kdo není sobec, lakomec a manipulátor partnerkou, u které si bude ten dotyčný vážit, že je to holka do nepohody a nebude ji proto jen využívat ve svůj prospěch ?

Není tady

#41 5. 12. 2007 12:40

ita
♥♥♥♥♥♥-

Mikulenko, je mi Tě moc líto. S takovým člověkem bych nechtěla zestárnout. Jako otec taky nic moc, když má vlastní program. Zajdi na orgán péče o dítě, zavolají si ho, alespoň uvidíš, na čem jsi. Já bych mu nechala stanovit výživné.

Není tady

#42 5. 12. 2007 13:05

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

ita napsal(a):

Mikulenko, je mi Tě moc líto. S takovým člověkem bych nechtěla zestárnout. Jako otec taky nic moc, když má vlastní program. Zajdi na orgán péče o dítě, zavolají si ho, alespoň uvidíš, na čem jsi. Já bych mu nechala stanovit výživné.

Kdepak, holka, jsme po 25 letech před rozvodem, který M. coby správný lakomec protahuje, děti jsou vyklepané, dospělé, ale nemají své rodiny-jednou za čas  se mi  vrací dcera a syn je zatím u mně. M. počkal, až se nebudem o výživné muset dohadovat . Taky s ním nechci už zestárnout-nejdřív člověk bojuje a pak , když ho ten milovaný definitivně odkopne, konečně pochopí. A nejvíc je takový manipulátor a sobeček  háklivý na to, když se začneš chovat jako on-když mu nastavíš zrcadlo, aby se viděl. To se mu nelíbí. !!!!
Teď budou citlivé  vánoce , ale ono to už v posledních letech taky nestálo za nic. Když nebyl u ní  osobně, byl tam myšlenkami.
Dětem nikdy nic nedával, nyní se je snaží "koupit"penězi v obálce.

Přeji všem v takové situaci , aby rychleji  prozřely a byly razantnější v konání.  hjarta

Není tady

#43 5. 12. 2007 15:08

kleo
♥------

Mikulenko,
na dálku slyším tu ránu až dopadne na zem ten kámen kterej na svých bedrech roky vláčíš. Na dálku cítím tu nádhernou  úlevu a opojnou svobodu, které ucítíš až zmizne z Tvého života. 
Blbeček.
Nechť si nyní uživá Tvá bývalá kamarádka a oficiální náhradnice.
Vzhůru do života!!!

Není tady

#44 5. 12. 2007 22:44

andělína
♥------

Mikulenko
Moc Ti držím palce  v dalším životě a samozřejmě úspěšný a pokud možno bezbolestný rozvod.Věřím , že se ve Tvým životě  ještě objeví človíček , který ocení Tvé kvality , které bezesporu máš:)Moc Ti to přeji a věřím , že ještě najdeš štěstí a lásku , kterou si zasloužíš.
Já pokračuji následovně- Při první příležitosti jsem mu to pořádně nandala i s úroky..., když mi pověděl , že nemáme na rozhazování na dárky pro mou rodinu( máma , táta ,dva bratři a od sestry tři malí synovci) a pak následovně mi oznámil , že jeho rodičům se koupí pekárna na chleba..., zůstala jsem jako opařená !Velmi rychle jsem se z toho šoku ale vzpamatovala a na ten tanec asi do smrti nezapomene!Aby mi zakazoval něco koupit mým rodičům , kteří nám vždy dali , co mohli! Akorát , že asi ne tolik , co si představoval...,
Hned nato v pondělí jsem zašla na úřad a vyjednala jsem si svůj ůčet.To asi nečekal a nejdřív nadával , vyhrožoval , pak se omlouval , ale nezapomněl podotknout , že vlastně neví za co ,? pak znovu vyváděl , pak prosil , brečel a když viděl , že se mnou nehne  , tak normálně kapituloval a dneska mi dokonce při odchodu do práce , řekl ahoj.., do tý doby nekomunikoval.Prostě ukázala jsem mu , že  se ho rozhodně nebojím , že se klidně bez něho obejdu. Prostě, že se mnou nebude dál vláčet a se mnou manipulovat. Ted to jen dotáhnout do konce a víc si věřit.!!!!!
Jinak moc děkuji Vám všem za podporu, moc jste mi pomohli.kapitulation

Není tady

#45 6. 12. 2007 8:01

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

andělína napsal(a):

Prostě ukázala jsem mu , že  se ho rozhodně nebojím , že se klidně bez něho obejdu. Prostě, že se mnou nebude dál vláčet a se mnou manipulovat. Ted to jen dotáhnout do konce a víc si věřit.!!!!!
:

Správně ! Držím palce !  hjarta

Není tady

#46 6. 12. 2007 10:25

ita
♥♥♥♥♥♥-

Andělíno, chtělo to velkou odvahu, ale už jsi vyhrála. Většina takových typů si dovoluje, dokud si to necháš líbit. Jinak jsou zbabělí a při prvním odporu sklapnou. Jenže to budou zkoušet dál. Jsou pány tvorstva a nenechají si to jen tak vzít. Moje kolegyně musela ukazovat rozbité punčocháče, aby dostala na nové a dostávala denně na svačinu, vařila z toho, co nakoupil. A nechala si to líbit, bála se ho. Fandím Ti, vydrž.

Není tady

#47 6. 12. 2007 10:43

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Andělíno,
moc ti gratuluji k první vyhrané bitvě. Bude jich jistě víc a bůh ví, co s ním nové rozložení sil udělá dále.
V každé případku Ti moc fandím a držím palce.
Mám z toho radost, jako by to byl můj úspěch. No jo, to jsou ty asociace.

Není tady

#48 6. 12. 2007 20:19

jindra
♥♥♥♥---

andělína napsal(a):

Mikulenko
Moc Ti držím palce  v dalším životě a samozřejmě úspěšný a pokud možno bezbolestný rozvod.Věřím , že se ve Tvým životě  ještě objeví človíček , který ocení Tvé kvality , které bezesporu máš:)Moc Ti to přeji a věřím , že ještě najdeš štěstí a lásku , kterou si zasloužíš.
Já pokračuji následovně- Při první příležitosti jsem mu to pořádně nandala i s úroky..., když mi pověděl , že nemáme na rozhazování na dárky pro mou rodinu( máma , táta ,dva bratři a od sestry tři malí synovci) a pak následovně mi oznámil , že jeho rodičům se koupí pekárna na chleba..., zůstala jsem jako opařená !Velmi rychle jsem se z toho šoku ale vzpamatovala a na ten tanec asi do smrti nezapomene!Aby mi zakazoval něco koupit mým rodičům , kteří nám vždy dali , co mohli! Akorát , že asi ne tolik , co si představoval...,
Hned nato v pondělí jsem zašla na úřad a vyjednala jsem si svůj ůčet.To asi nečekal a nejdřív nadával , vyhrožoval , pak se omlouval , ale nezapomněl podotknout , že vlastně neví za co ,? pak znovu vyváděl , pak prosil , brečel a když viděl , že se mnou nehne  , tak normálně kapituloval a dneska mi dokonce při odchodu do práce , řekl ahoj.., do tý doby nekomunikoval.Prostě ukázala jsem mu , že  se ho rozhodně nebojím , že se klidně bez něho obejdu. Prostě, že se mnou nebude dál vláčet a se mnou manipulovat. Ted to jen dotáhnout do konce a víc si věřit.!!!!!
Jinak moc děkuji Vám všem za podporu, moc jste mi pomohli.kapitulation

Hurááá ! gratuluju ! Jen tak díl, nenech ze sebe dělat hadr !

Není tady

#49 6. 12. 2007 21:32

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Teda 25,12,18 let a rozvod???no jak to tady tak čtu na vláknech asi je to možný...Ale nechápu to!!!!..
Jsem ráda,že mám manžela normálního a doufám,že se nikdy nebudu muset rozvádět,protože jak říkám,bych ho musela zabít..dumbom
Všem vám tady kdo máte problém se svým manželem přeji ,abyste našly toho pravého...hjarta

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#50 9. 2. 2008 20:11

dasa1
♥♥♥♥♥♥-

upravuji

Upravil(a) dasa1 (19. 2. 2008 22:14)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí