Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 13. 11. 2007 1:59

andělína
♥------
Registrovaný: 13. 11. 2007
Příspěvky: 7

MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Taky to znáte? 12. let manželství skoro za sebou a za tu dobu žádná změna ,spíše vše horší. Jak jsem psala , manželé jsme spolu 12. let a spolu máme 2 děti, on ještě 15 -letýho kluka z prvního manželství. Teď  jsem doma na mateřský a tím se celá situace ještě zhoršila.Vždycky jsem měla podezření , že  je děsně lakomý a sobecký , ale vždycky to jako-by jiná jeho vlastnost  přehlušila. Abych to upřesnila,.. nic si skoro nesmím koupit , ani dětem.Abych  se vždycky bála zeptat , že  naše děti zase něco potřebujou.( Nedej bůh , aby to zas byly boty,nebo zimní bunda)Ne, že by přímo řval , nebo tak něco.ale je tak průhlednej tím svým výrazem, úplně by mě snad chtěl probodnout,a já vždycky  když vidím ten výraz , tak prostě vybouchnu ....Přitom plat má víc než dobrej a já ještě při mateřský si něco přivydělám.A místo toho, abych alespoŇ za ten přivýdělek něco dětem pořídila, tak on ty peníze mi hned vezme a hned je utíká utratit( NAPŘ. velký nákup  v marketu a benzín.) Mě pak nic nezbyde a musím ho poníženě prosit o prachy.Dneska mám narozky, už předem jsem od něj dostala vysavač( Prostě ne něco přímo pro mě , ale sam. pro všechny),a sam. ten nejlevnější,co tam měli....a tak je to se vším.Přitom se mi tudle moc líbili jedny bižu náušnice a on mi radši řek , že mi vůbec nesluší.To pro jistotu , abych je už nechtěla. Už nevím , jak dál.Doma lítám ,jak hadr ,aby všechno bylo v pořádku(NAVAŘENO, UKLIZENO , VYŽEHLENO ATD.A přijde z práce a tváří se jak paša..Určitě chci změnu, ale nevím jak na něj.Abych ho vyhodila z baráku , na to nemám sílu a hlavně děti na něm visí.Ani nevím , jestli je tam nějaká láska, spíš jen hořká pachut .Ještě podotýkám  ,,peníze z mateřský mi choděj na společ, účet a na něj sam. nemám přístup.On vše obstarává ,nákupy atd.a mě nechává na útratu jen pár drobných....Prosím poradte ,co dělat se sobcem a lakomcem.gloriasmile

Není tady

 

#2 13. 11. 2007 9:30

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy
Registrovaný: 17. 5. 2007
Příspěvky: 894

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

V první řadě si zřiď svůj účet, když nemᚠna jeho přístup. Ale nezdá se mi, že by nákup jídla a benzín bylo utrácení...Proč jsi s ním měla druhé dítě, když od začátku byl takový, jak popisuješ?


Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

 

#3 13. 11. 2007 9:42

Hannah
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 10. 2006
Příspěvky: 529

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Založ si svůj účet a peníze si nech posílat tam,utrácí -li tvůj muž nějaké měřitelné množství (třeba jednu osminu) peněz výhradně pro sebe,utrácej i ty stejný díl svých peněz pro sebe,zbytek jde do rodinného rozpočtu.Má-li taka novou bundu,je jistě mnohem dražší než dětská nová bunda.A taka jistě od loni nevyrostl.Vysavač k narozeninám?Dar je možná to ,že bude celoročně vysávat.Jsi-li recesista dej mu k narozkám vařečku ,jako že budeš celý rok vařit.
Nechci tvou situaci zlehčovat,jseš finančně závislá a nesvobodná.Tvůj příjem je ale tvůj a tvé dárečky by měly být taky tvoje.Asi by zíral kdybys vysavač vrátila nebo prodala a koupila by sis ty náušnice,co?

Není tady

 

#4 13. 11. 2007 10:25

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Souhlasím s holkama,
Víš vůbec, kolik máte společných financí na jeho účtu? Chtěla bych to vědět a mít k němu přístup - teda na tvém místě. To se mu samo nebude líbit, tak přednesu své rozhodnutí o vlastním účtu. Na ten bych převedla mateřský příspěvek . Dál bych počkala, až se to usadí .Bude potřebovat trochu času, aby to strávil.

Není tady

 

#5 13. 11. 2007 10:57

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Andělíno, proč jsi to nechala dojít tak daleko? Přečti si něco o SJM - patří tam všechny peníze, které oba manželé vydělají, nemá právo o nich rozhodovat sám. Bude to těžké, ale musíš si s ním o tom promluvit. Nejsi jeho služka, pokud ano, tak moc špatně placená. Budu Ti držet palce, abys našla odvahu a vše si s ním vyříkala, jinak se budeš trápit pořád. Je to přece hrozně ponižující, neustále mu vysvětlovat, na co potřebuješ peníze.  Nedej se, bylo by to čím dál horší, děti porostou a budou mít větší nároky (Ty bys je měla mít také).

Není tady

 

#6 13. 11. 2007 11:11

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Po tolika letech manželství, jak jste si to zavedli -  manžel drží kasu, to bude pro Tebe hodně težký zavádět něco nového. Ale Tebe to evidentně trápí, necitíš se takhle spokojená, připadᚠsi asi poníženě, nesamostatná a snad i využívaná ... Manžel se k Tobě chová, promiň,  jako feudál ... přivlastní si klidně všechny Tvoje peníze i přivýdělek a ty ho pak musíš pak prosit o korunu jako vazalka..  Nebo si on snad myslí, že bys neuměla sama hospodařít , šetříte na něco ?
Rozhodně si, jak radí holky, pořiď svůj účet a zdůvodni to, že prostě ti takového "hospodaření" nevyhovuje, ponižuje Tě to  a jako samostatná bytost, žijící ve 21. století,  mᚠprávo, abys alespoň s částí svých peněz mohla nakládat po svém. Prostě je to tak nutné pro Tvé duševní zdraví a basta... Postavila bych ho před hotovou věc, na nic bych se neptala a nic s ním dál neřešila. Asi budeš mít doma zkraje peklíčko, ale nedej se, je to pro Tvoje, jak jsem napsala, psychické  ZDRAVÍ, a  Tvoje zdraví by ho mělo přece zajímat, no ne ?

Upravil(a) Décima (13. 11. 2007 11:35)

Není tady

 

#7 13. 11. 2007 11:20

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Já se nedávno po 12 letech rozvedla. Můj bývalý muž se choval podobně jako tvůj a nikdy se mi nijak nepodařilo ho přesvědčit, aby mi např. pravidelně nějakou dohodnutou částkou přispíval na domácnost.... (Vysvětlovala jsem rozumně, nekřičela jsem...nic...pokýval hlavou, řekl, že on si to nemyslí a bylo hotovo. Takže jsem třeba na mateřské měla 3 dny do další výplaty, v peněžence 50 a Sunar nebyl.... zatímco on si koupil novou anténu do auta za 300. Že se mě neptal, to ti asi říkat nemusím.... Jj, každý jde tak daleko, jak ho pustíš.

Zaveď si svůj účet, jak radí holky, a snaž se co nejdřív být finančně nezávislá. Umožní ti to lepší rozhodování, co s takovým vztahem dál.

A vážně - každý jde jen tak daleko, jak Ty mu dovolíš. Měl by ti dávat pravidelně nějakou částku na domácnost, Tvoji mateřskou by Ti neměl "přidělovat", patří to Tobě. Já bych se dnes, s mými zkušenostmi, nerozpakovala dát manžela k soudu, kde bych o tu pravidelnou částku na domácnost a na děti, kterou by posílal na můj účet, požádala. Je to možná hrozný, soudit se s vlastním mužem, ale když je tak tvrdohlavý, jiná cesta asi není. Dneska bych to udělala, škoda, že jsem se tehdy nikomu nesvěřila a táhla tu káru dál. Kdykoli jsem víc vydělala, on mi přidal míň, v závěru, kdy už jsem měla pěkný plat, dokonce sem tam vybral z účtu něco z mojí výplaty (on tam nedával nikdy nic, ovšem - moje blbost, že jsem neměla vlastní účet, kam by neměl přístup).

Není tady

 

#8 13. 11. 2007 11:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Andělíno, manželé by měli přispívat přiměřeně podle výše svojich příjmů. Co kdybys zbraně proti němu otočila - zařídit si svůj účet, vyčlenit částku na inkaso, nákupy + oblečení pro děti v poměru tvojich příjmů, tu částku mu vrazila do ruky se seznamem co je třeba pořídit a zbytek v poměru k výši svojich příjmů a doplatí. Zbytek svojich  peněz použiješ podle svojeho uvážení... a nepovolit, nepovolit! A zaplatí nájem a inkaso, koupí dětem boty a oděvy, nakoupí potraviny - nenakoupí, nebude jíst...


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#9 13. 11. 2007 11:47

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3170
Web

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Zařiď si vlastní účet a nech si mateřskou posílat tam, pak bych dala s manželem řeč, jak si to představuje dál, že tobě tenhle systém velmi nesedí, že si připadᚠponižovaná.

Blbý je, že si to nechala dojít takhle daleko, tyhle věci se majít řešit hned na začátku.

Není tady

 

#10 13. 11. 2007 12:13

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Bety, nevím, jak andělína, ale já bych s takovým přístupem pohořela. Můj BM nejen že by nic nekoupil a sám se najedl jinde (v restauraci, u maminky, u kamarádek), ale ty peníze, co bych mu dala "na domácnost", by klidně utratil pro sebe... sad

Není tady

 

#11 13. 11. 2007 13:42

Mikulenka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 7. 2007
Příspěvky: 536

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

To mám taky doma -zatím...Pár příkladů-škoda, že před 10.lety nebyl  Babinet.
Když mi nedával peníze, poradila mi kamarádka, že se dá zajít na  sociální odbor a požádat o pomoc, i když jde o manžela.
Stačilo  se mu o tom zmínit a šlo to-na chvíli. Zřídila jsem si účet svůj, protože an společný dával jen to, co platil, ostatní si nechával vyplatit na ruku a já nikdy neměla přehled, kolik vlastně bere. Vadily mu "lepší "jogurty pro děti, banány-když máme jabka !, k vánocům jsemdostala zlevněnou pánvičku, další rok halenku, ze které vypadl lístek, že byla zakoupena 23.12. v 16,50h. O ceně nemluvím. K únorovým narozkám slíbil napařovací žehličku, kterou jsem si v srpnu koupila za své...Přivydělávala jsem a po 20 letech provozu domácnosti se dvěma dětmi, které už byly mimo domov na školách/velké děti, velké výdaje/ jsem pořizovala nové spořebiče-pračku, lednici, televizi, sporák .On přiznal jen do výše mého platu a nikdy nedal a nepřivydělal korunu navíc.Ještě  si chodil za mnou do práce před kolegyněmi půjčovat...ale nikdo nevěděl,že žiju od výplaty k výplatě a on mi peníze nevrací. Zaplatil inkaso, na které jsem mu do výplaty půjčovala a  pak neměla dětem na obědy.On na sobě ale taky šetřil, dárky nikomu nekupoval-to jsem zachraňovala já pro celé jeho příbuzenstvo. Když jsem už pak neměla, bylo zle, že jsem to řekla. A čím je starší , tím je horší. Vím , proč a na co si šetří, ale to sem teď nepatří.

Andělíno: osamostatni se finančně-svůj účet  to bude chtět určitě, a mᚠpeníze pro sebe a své děti. Asi -nebo určitě ho nepředěláš, tak se zamysli , jak na něj a pomalu se z toho vyvazuj -krok za krokem. Nechávej si i něco stranou pro radost-a časem nelituješ. A až budeš vydělávat, hned po mateřské se podle toho zařiď.
Držím palečky!

Upravil(a) Mikulenka (13. 11. 2007 13:47)

Není tady

 

#12 13. 11. 2007 19:12

andělína
♥------
Registrovaný: 13. 11. 2007
Příspěvky: 7

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Ahoj všichni, chci Vám všem moc poděkovat, ani jsem nečekala , že se někdo ozve;)Včera jsem byla úplně na dně , tak jsem jen tak brouzdala po internetu, až jsem narazila na babinet. Je tu spousty podobných osudů a vlastně hodně s tímto tématem souvisejících článků a odpovědí..., připadám si tak trochu moudřejší. Škoda, že nic takového nebylo už před pár lety, ušetřila bych si spousty nervů gloria
Ted musím odběhnout . Až malej usne, budu mít chvíli klidu a vrátím se k tématu:kapitulation

Upravil(a) andělína (13. 11. 2007 19:17)

Není tady

 

#13 13. 11. 2007 21:03

andělína
♥------
Registrovaný: 13. 11. 2007
Příspěvky: 7

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Před těmi 12 lety, byla situace úplně jiná, mateřská mi chodila poštou, takže jsem peníze měla pod kontrolou a jeho peníze byli taky doma ve společným hrníčku,..a měli jsme se rádi.Po nastoupení do práce mi výplata byla taktéž vyplacena na ruku a vše bylo tak nějak v poho.To všechno graduje až ted , co jsem doma s malým,. skoro 2 roky.O tomhle problému jsme se spolu už snad milionkrát bavili a vzápětí i zhádali(on je i cholerik a já si  taky rozhodně nechci nechat kálet na hlavu),chvilku to vždy vypadá slibně , ale jen do doby , kdy ho zas k něčemu potřebuju.Pak je zas na koni a děsně ho to baví.Hlavně nemám řidičák a moji rodiče bydlí daleko a občas je chci samozřejmě vídat.To mi to pak nechá sežrat.Jemu se to mluví , on má rodiče tady u nás na vesnici.(mimochodem u nich doma je to nachlup stejné), proto mu připadá divný , že se mi tenhle model hospodaření a zacházení se mnou nelíbí.O výši jeho výplaty moc nevím , tak zhruba.Vše co máme , jsme si pořídili na splátky a barák ve kterým bydlíme je můj , ale pomalu chátrá..., poněvadž prý na to nemáme.Za to máme na jeho hospodu...je tam tak 20krát v měsíci a k tomu vykouří krabičku a půl cigaret(na to musí být i kdyby na chleba nebylo)...Já mu tohle už snad ani nevyčítám, zvykla jsem si na to , že jsem pořád sama doma .Na druhou stranu ani mi nechybí, když je doma nedá se dýchat.Cítím šílený napětí a úlevu, když odchází.Kdyby to nebyl barák mých rodičů, už dávno bych od něj odešla.Sám odejít a ani rozvod nechce, že prý mě má rád, ale spíš jde o to , že by mu scházela služka a pohodlí.A taky ,že do baráku nacpal spousty peněz a ty by už neviděl.Vím , že musím být rozhodnější a trvat na svým, ale spíš mám strach se mu postavit, a on to moc dobře ví, že ho mám ještě trochu ráda a zase mu ustoupím.Ale s tím novým účtem to hned zítra zařídím, ..at se třeba pose...Ahoj všem a těm co jsou v podobný situaci ,taky držím palce:)vastolt

Není tady

 

#14 13. 11. 2007 21:38

andělína
♥------
Registrovaný: 13. 11. 2007
Příspěvky: 7

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

A ještě dodatek..., na dovolený jsme byli vždy jen v tuzemsku , pod stanem(vlastní vaření atd.)Ale co si bohatě dopřává je ta nejnovější elektronika(nový mobil, počítač , kamera, a programy do pc., hry )a co se sexu týká, typický sobec...., jen když jemu se chce a pokud to nestihnu dřív , než on MÁM HOLT SMŮLU:/

Není tady

 

#15 13. 11. 2007 22:24

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

To jsi na tom ještě hůř, než jsem myslela. Moje dcera zažila totéž, pití se stupňovalo, přišlo i na násilí. Od tří malých dětí musela do práce, peníze byly nejdůležitější. Myslela, že to musí vydržet kvůli dětem, nakonec utekla i s nimi. To přece není žádný život.

Není tady

 

#16 15. 11. 2007 11:39

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

andělína: Držím ti palce. Je to jen o tom, kolik si toho nechᚠlíbit. Dej si otázku, proč ho mᚠráda. A zkus odpovědět popravdě. Nakonec třeba přijdeš na to, že se bojíš odsouzení lidí, že si nevěříš, že to bez něj zvládneš ... ale to jsou blbiny ... Nebo mně pomohlo napsat si do jednoho sloupečku, co mi dává chlap, kterýho doma mám a do druhýho to, co bych od chlapa potřebovala. A nebuď skromná. Pak jsem o tom hodně přemýšlela a přišla na to, že jsem s bývalým zůstávala spíš tak nějak z nostalgie (první láska), taky jsem se bála zůstat sama, nevěřila si, že to zvládnu (brzy mi došlo, že už vlastně sama jsem, ač žiju jako vdaná - můj nechodil do hospody, ale domů taky ne, doma moc nepomáhal, byl dost sobec, ale mě se snažil kontrolovat, peníze taky nedával....).... Samostatný účet je dobrý začátek a jak říkám, já bych se dneska nerozpakovala dát k soudu žádost o výživný, jak na děti, tak na sebe a žádost o příspěvek na společnou domácnost. Mᚠna to totiž nárok. Viz www.juristic.cz  - hledej v sekci Rodinné právo. Když už nic jinýho, aspoň bych mu tím pohrozila. Kdyby nezměnil přístup, šla bych k tomu soudu. Nic ho neopravňuje k tomu, aby sám žil jako král a Tebe a děti zanedbával. Nehledě na to, že to ani není morální a těžko se tomu dá říkat láska, tak je to i proti zákonu.

Není tady

 

#17 15. 11. 2007 13:45

andělína
♥------
Registrovaný: 13. 11. 2007
Příspěvky: 7

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Eva 36.: Děkuji Ti Evo moc, hodně jsi mi tím pomohla.Asi něco tuší , protože se už tři dny spolu nebavíme, ani nezdravíme .... , od tý doby co mi ani nepopřál k narozeninám, ..já vím dal mi přece ten vysavač , ale ten mi dal už před týdnem(měli ho v akci), ale já bych si úplně vystačila s tím , kdyby mi dal třeba něljaký pometlo , hlavně aby se ke mě ten den choval hezky.Prostě jsme ženy a toužíme po nějaké té romantice, nebo ne? A tohle vůbec nechápe a ještě je uraženej, asi že mu nepadám k nohám...Je mi 33.let a myslím si ,že jsem moc mladá na to žít bez obyčejný slušnosti a bez víry v lásku.Představa , že tohle bych měla snášet ještě třeba dalších dvacet , třicet let ,tak to mi vstávaj vlasy na hlavěbutter

Upravil(a) andělína (15. 11. 2007 13:50)

Není tady

 

#18 15. 11. 2007 13:57

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

andělína napsal(a):

A ještě dodatek..., na dovolený jsme byli vždy jen v tuzemsku , pod stanem(vlastní vaření atd.)Ale co si bohatě dopřává je ta nejnovější elektronika(nový mobil, počítač , kamera, a programy do pc., hry )a co se sexu týká, typický sobec...., jen když jemu se chce a pokud to nestihnu dřív , než on MÁM HOLT SMŮLU:/

Ahoj Andělíno, připomínᚠmi v něčem moji bývalou kolegyni. Taky má za manžela hroznýho sobce a cholerika, podle mě i psychopata On doma drží kasu a kámoška mu musí dávát celou svoji výplatu a přitom ona vydělá víc než on. Každý den ji čekal u práce a chodil s ní nakupovat, aby věděl, za co utratí. Co si sama na sebe a 2 děti nespíchla, neměla. Nejlevnější kabát nosí snad 5 let. Nikam nesmí chodit, ani s kámoškama do divadla. On je navíc chorobně lakomý a žárlivý. Úplně ji odřízl od její rodiny a přátel, se svoji matkou se mují tajně scházet, takže za ni chodila na chvíli do práce s dárky pro děti. Dárky od mámy raději ani domů nenosila, aby nenadával, že se s vlastní mámou stýká.  Na dovolené nikdy nikde nebyli, jen u jeho rodičů - stejný model. On přitom má nákladného koníčka, modelování letadel - všechny jeho peníze se do toho vrazí, takže kámoška táhne celý chod domácnosti atd.. Ale proč to píšu. Kamarádka bývala holka jak vítr, veselá a společenská a po letech soužití s tím debilem je s ní bázlivý uzlíček nervů.
Není nikdy pozdě změnit svůj způsob života, hlavně se nedej a mysli na to, že Ty jsi paní domu a možná by ses bez něj oběšla. On potřebuje hlavně Tebe, jinak by možná zašel stolt

Upravil(a) Décima (15. 11. 2007 13:58)

Není tady

 

#19 15. 11. 2007 14:35

kleo
♥------
Registrovaný: 10. 10. 2007
Příspěvky: 12

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Andělíno, když jsem si dnes přečetla Tvůj příběh, bylo a je mi z toho hrozně smutno na duši. Zároveň mám vztek na všechny chlapy typu Tvého manžela. Musíš s tím něco dělat, je Ti TEPRVE 33 let, moje máma žila s despotou celý život, neměla kam jít a měla s otcem 5 dětí. Když začala po mateřských chodit do práce, dávala mu celou svou výplatu uklízečky, pracovala i v důchodě a dávala mu stála celou SVOU výplatu a celý SVUJ důchod. Každý den dostala příděl na nákup a posléze příděl nadávek že ho CELY utratila.  Na sebe si nekoupila nic, chodila ve starých hadrech, co jsme jí nekoupili my dospělé děti, tak neměla. Oba byli kuřáci, otec kouřil Sparty, mamka si občas mohla koupit Marsky. I to jí vyčítal.  Bylo by toho moc co bych tu mohla napsat, dnes rodiče nežijí, máma umřela v 64 letech na rakovinu, takový život se podepíše nejen na psychice ale i následně na zdraví. Já se celý život těmto typům snažím vyhýbat a stejně je pořád potkávám. Mám dvě děti a žijí s nimi vlastně od počátku sama. Bývalý manžel měl také vzor ve své rodině, jeho otec dával matce na domácnost vždy jen to co uznal za vhodné, nikdy nevěděla kolik vlastně vydělává a vždycky si nechával pro svou osobní spotřebu víc než dával jí pro pětičlennou rodinu. Aby z toho co si nechává pro sebe ušetřil například na dovolenou, dárek pro ženu atd., to nepřicházelo do úvahy. Takový život by čekal i mě, kdybychom se nerozvedli. Moje známost, muž, se kterým jsem se rok scházela a pak začala i s dětmi žít skončila mým odchodem od něj opět ze stejných důvodů. Už po pár dnech společného soužití jsem věděla o čem to opět bude. Věděla jsem, že ikdyž ho mám ráda, respektive jsem zamilovaná, nemůžu v takovém vztahu zůstat. Zničilo by to mě a postupně celou rodinu, děti by trpěly také. Lakota je krom jiných negativních vlastností snad jednou z nejhorších a hlavně ve vztahu, v rodině. Protiví se mi z duše, sama jsem poměrně velkorysý člověk, pro ty které mám ráda udělám první poslední, ale nedělám blbce. Naštěstí jsem vždycky měla práci,to je pravda, ale uskromnit jsme se s dětmi museli vždycky. Mně to ale za ten klid stálo a myslím, že i mým dětem. Starší syn už žije sám, respektive s přítelkyní, právě skromnost se kterou byl vychován mu dopomohla k tomu, že  teď ve svýách 25 letech stojí na vlastních nohách.    Neříkám Ti aby ses rozvedla, ale radu po pravdě nemám. Všechny se Ti tu snažíme pomoct, ale vím že většinou u těchto typů nic nezabírá, alespoň ne trvale. Sobeckost, lakotu - tu má člověk v sobě, to nezměníš i kdyby sis založila sto svých účtů /samozřejmě že pro Tebe je to alespoň pro začátek řešení, protože mateřská je opravdu jen TVOJE, pro děti/. Jak píšeš, dům je Tvůj, takže v podstatě mᚠobrovskou výhodu , protože mᚠsvé zázemí a využij toho. Jsi opravdu ještě hodně mladá, tento vztah, pokud se Tvůj muž nezmění Ti do budoucna spokojenost a klid na duši nepřinese. Spíš naopak, nedej Bože aby Ti ještě přestalo sloužit i zdraví. Toho Tvého upírka,  kterej z Tebe jen saje, a to nejen peníze, ale i energii kterou potřebuješ pro výchovu dětí, upozorni na to, že si i bez něj vystačíš sama, což vystačíš a navíc si budeš moci rozhodovat o financích a o tom co koupíš dětem jen Ty a nikdo jiný. Pokud se změnit nehodlá, vyčísli mu kolik peněz investoval do Tvého domu, řekni mu, že mu to jakmile nastoupíš do práce, tak začneš splácet - což můžete kompenzovat i výživným na děti /moje známá tak vyplácí bývalého manžela z bytu/ . Držím Ti palce, všechny čtyři které mám abys to vyřešila správně - hlavně kvůli sobě. Pokud budeš mít klid v duši Ty, budou spokojené i Tvé děti. Hodně štěstí

Není tady

 

#20 15. 11. 2007 14:53

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Kleo má velkou pravdu hlavně v tom, že jak žiješ dnes Ty, budou žít i Tvoje děti. Moje dcera se dlouho snažila zachovat rodinu, z BM se stal alkoholik, násilník, dával jí o něco víc než na inkaso, na ostatní musela vydělat sama. Odešla pro děti moc pozdě, její dcera si našla úplně stejného, jako byl otec. Ponajali si byt, on volné chvíle tráví v hospodě, když se mu chce, najde si brigádu aby měl peníze. A ona chodí do školy a běhá na brigády, aby vydělala na nájem. Viděla to doma, je na to zvyklá.

Není tady

 

#21 15. 11. 2007 16:06

Eva28
♥♥-----
Registrovaný: 10. 5. 2007
Příspěvky: 70

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Můj nevl. otec také mojí matku omezoval: nelíbili se mu její kamarádky, to že si občas koupila něco na sebe-také si na to vydělala (on pobíral invalidní důchod-a byl celý den doma na gauči), nelíbilo se mu, co s bratrem děláme za povolání, přitom neměl ani maturitu, ale druhým kázal, jak jsou nemožní..., měli jsme oba už své bydlení a jezdili jsme na návštěvu jen kvůli mamce, tak nám naložil práce a pak všechno zkritizoval a řval do nepříčetnosti u každé maličkosti, no hrůza.
U nás dělal chytrého, hlavně co se týkalo naší výchovy (mě bylo 10 a bratrovi 14) a k vlastnímu synovi se nehlásil a platil výživné-asi 400,-.

U takových sobců, tyranů a hulvátů se to stupňuje pomalu, v této fázi oni zkouší, co obě snese, když si vše nachá líbit (pro klid), tak to bude dělat pořád, takový člověk se NIKDY nezmění, bohužel.

Není tady

 

#22 15. 11. 2007 16:41

Eva28
♥♥-----
Registrovaný: 10. 5. 2007
Příspěvky: 70

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Rozeznáváme násilí fyzické, psychické, sexuální, ekonomické, sociální.

Zaujaly mě  dva články bez nadsázky, asi kdo to neprožil nepochopí:

Pan T. je bohatý podnikatel, který má veliký dům, několik automobilů a bazén. Je ovšem přesvědčen, že za vše, co má, vděčí své tvrdé práci a tomu, že se v mládí uměl bez mnoha věcí obejí a tak ušetřit. Své ženě, paní Z., která nepracuje a stará se o jejich tři malé děti, dává na domácnost čím dál tím méně peněz. Paní Z. musí dělat vše v domácnosti sama, nemá peníze na provoz úplně obyčejných věcí jako je například pračka. Tu manžel prodal se slovy: Valcha je levnější. Paní z. vaří pro sebe a své děti z věcí, které musí vypěstovat na zahradě, nebo nakupovat za minimum peněz. Pan T. nikdy doma nejí. Když paní Z. žádá o více peněz, třeba na nové oblečení pro děti, její manžel jí nadává, že je neschopná hospodyně a někdy ji i bije. Paní Z. nechce manžela opustit, protože ho jejich děti mají rády.

Panu K. je 68 let, je částečně invalidní a žije se svou ženou asi 40 let. Jeho manželka mu dříve zakazovala chodit za přáteli do hospody, poté mu zakazovala chodit ven s tím, že jen utrácí peníze, což nebyla pravda. Panu K. teď manželka znemožňuje opouštět jeho pokoj tím, že mu bere jeho berle, bez kterých se pan K. nemůže pohybovat, zamyká ho v pokoji, pokud chce pan K. svůj pokojík opustit, odmítá mu dát jídlo, sebrala mu všechny jeho knihy, zamyká záchod a ukrývá klíče...pan K. byl ve svém pokoji jednou zavřen bez přestávky tři týdny. O pomoc sám nežádá, stydí se. O tom, jak mu pomoci, se zajímají jeho děti.

Není tady

 

#23 16. 11. 2007 18:11

Mikulenka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 7. 2007
Příspěvky: 536

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

andělína napsal(a):

A ještě dodatek..., na dovolený jsme byli vždy jen v tuzemsku , pod stanem(vlastní vaření atd.)Ale co si bohatě dopřává je ta nejnovější elektronika(nový mobil, počítač , kamera, a programy do pc., hry )a co se sexu týká, typický sobec...., jen když jemu se chce a pokud to nestihnu dřív , než on MÁM HOLT SMŮLU:/

Ahoj, Andělíno...
Nežiješ s tím mým -naklonovaným ?
Mně už bude 46 let, byla jsem jedináček a od 6 let bez táty. Rozdala bych se, dokud jsem po letech manželství neotevřela pořádně  oči:Tenkrát se šetřilo, měli jsme půjčky, malé děti, malé platy, k rodičům se nechodilo pro peníze...tak jsem šila, pletla,spravovala, zavářela, zahrádka mně bavila  a manžela to na zahradě chytlo taky. Děti brzo do školky-na vesnici od 2 let/dnes bych od takovýho mrňouska nešla za žádný peníze !!!/Na starosti mou babičku a dědu na chaloupce/oba 80 let/Normální život-tenkrát...
Pak M.začal s bývylým kolegou podnikat, já dál šetřila a protože  jeho firma pořád "začínala", tak se šetřilo dál.Ale pak mi došlo, že po letech jedu v zajetých kolejích, že on je dávno jinde/a to i fyzicky/, že nás s dětmi  večer u televize usměrňuje, že buráky se jedí po jednom a ne po hrstech/koupil je občas on/. Na sobě šetřil-na obutí a oblečení-vždy jsem nějak nakoupila, aby to tu peněženku nebolelo a   on dobře vypadal.Když jsem potřebovala něco já, slyšela jsem: Dy mᚠ!Kámoška mi říkala: všem pořád kupuješ-a COS KOUPILA SOBÉ? Zeleninu a ovoce  jsme dopěstovali na zahradě/ne, že bych neměla do hrnce/.Manžel si dopřát uměl. Ve městě po vinárnách s kolegy  a kamarádkami.A my s dětmi na něj čekali  a čekali...Hlavně, kydž měl narozky,doma jsem vše připravila já a za své pro jeho pozvané příbuzné a on v restauraci hostil lidi z práce za tisíce/lístek byl v kapse kalhot, které jsem dávala do pračky-nešmejdím/.Rovnátka dětem, tábory, dovolené od mého podniku a tím i za mé peníze, stále na stejnou podnikovou chalupu, kde jsem vařila, vánoce a dárky pro všechny , to v mé režii. Auto se po 10 letech prodalo a jelo se za to slavnostně k moři.
Až jednou : dostala jsem kopanec : To , když  se mi to už nějak nelíbilo a vykřikl na mně: VŠECHNO JE MOJE !
Auto, firma, byt,dům po rodičích/ na kterém mám také podíl-díky jeho babičce./ A v hlavičce se konečně rozsvítilo a začala myslet a konat jinak.On to měl doma totéž: rodina úplná , ale otec  z bývalého statku a TEN velel a dával jen na něco .Pořád se jezdilo k jeho rodičům, k mojí mace na chvilu a už doma jsem musela vědět, kyd pojedem zpátky-měl ješt "něco "nutného. K tetě a sestřenici to už nevycházelo, tak jsem nakonec byla odříznutá od svých známých a příbuzných. Te´d vše těžce napravuji.
Lekla jsem se, že M.mně vyhazuje, ale rozum mi pak říkal, byt je nᚠ a já nemám milence, od kterého se vracím až večer k dětem do bytu, který je vpořádku, tak co bych já někam chodila ? A zachránila mně část jeho domu po babičce, takže si ty díly vyměníme a měl by být klid.Jenže: Děnně je u milenky, vrací se k nám vyspat, od pátku do neděle nevíme, kde je...,konečně jsem sebrala před půl rokem sílu mu přestat prát a vařit, a se nají tam, odkud chodí.Slíbil rozvod  , ale nechce se odstěhovat ! Maminka ani milenka ho nechtějí napořád...
Jak jsem  už  Ti psala, zavedla jsem kdysi svůj účet a další kroky, které se mu nelíbily. Nepředělala jsem ho od té doby, ale mám své a jisté...Přestal mně mít rád-tihle panovační manipulátoři, kteří se obklopují jen lidmi , které právě potřebují, mají rádi sebe a dobré pochlebovače, kteří jim mažou med kolem pusy. Dobrá žena  muže chválí, ale když je za co. Oni nemají rádi rebely  a lidi se svým rozumem. Přilepšoval si  i mimomanželsky, hledal stále stejné typy-rozvedené s dětmi -ty zabíraly nejrychleji -naše děti to těžce nesly-hlavně dcera-a teď konečně jedna zabrala....Domů ho nechce, dělá si co  a kdy  chce a jeho má na práci a zábavu, dovolené u moře ap.
Nechci  Tě tímto příběhem strašit a nechci se tu nechat litovat.Jen pro ty, které čtou,aby se poučily z mých chyb.Tenkrát jsem to cítila tak , že to dělám dobře, dnes to vidím jinak. Přestala  jsem teď zachraňovat manželství, děti jsou dospělé-ještě ale nemají rodiny a na svých nohou nestojí.Je mi to moc líto, stálo mě to všechno taky kus zdraví,ale nic s tím nenadělám.Kompaktní rodina dětem  chybí a chybět bude,komunikace vázne všemi směry, ale on má co chtěl-vychovala jsem s ním děti/ já, coby povinné příslušenství k nim/ a teď prý můžu jít..Nic  ho nezajímá, nechce nic slyšet, nemůžu se mu dávno svěřit, poradit se sním,nemám u něj podporu, oporu, pochopení-nejde jen o peníze , a v tomto je  taky sobecký.Ty peníze si  střádá dávno na život s někým jiným v chalupě po babičce /kde žije dalších 7 příbuzných/Bude potřeba celé předělat podle přání nové paní domu. Nám tady  vždy stačilo vše použité-vysavač, lednička po někom, z chylupy vymontované vypínače........A se mnou tam dávno nepočítá-makat jsem tam mohla, ale nic rozhodnout a změnit .Budu tu  v bytě najednou sama , tak se učím podle toho žít-zaplňovat volný čas něčím, co mi udělá radost./a taky tu občas bulím-ale to přejde/
Doufám, že to , Andělíno u  Vás nezajde tak daleko.
Všem se omlouvám za slohovou práci, ale nějak to zs po čase muselo ven..
papa a držím všem ženám sobců palce, aby se nenechaly vydírat.

Upravil(a) Mikulenka (16. 11. 2007 18:22)

Není tady

 

#24 16. 11. 2007 23:56

andělína
♥------
Registrovaný: 13. 11. 2007
Příspěvky: 7

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Milá Mikulenko, děkuji moc za Tvá slova, uf to ale muselo být vyčerpávající.smileZ toho Tvého příběhu mi je ale hrozně smutno, jak si to mohla vydržet? Nabývám čím dál víc pocit , že ty chlapi jsou úplně bezcitný tvorové, něco jako obtížný hmyz , který je hodno zašlápnout !!!!!!!!!!!!. Jediný , co je šlechtí  je ,že bez nich by jsme neměli doma ty kouzelný caparty , na které se pak upínáme , když jsme totálně od chlapů vyždímaný a bez energie a sebeúcty. Neříkám , že jsou všechny stejní , ale bohužel ve svém okolí takových znám dost a dost. Vyrůstala jsem v rodině , kde si můj otec taky myslel , že je pán tvorstva a nad něj nikdo není . Dokud jsme byli malý, nevím -bud jsem to nechápala ,nebo si to nepamatuji .,Spíše v dospívání jsem jsem to pocítila, že něco není v pořádku.U nich to bylo ale daleko horší než u nás, dokonce se máma ani nesměla líčit , nikam chodit  a když šli někam spolu , tak se vždy hrozně opil a zmlátil by všechny , co by se na mamku jen podívali. Nejednou se tak stalo a máma to pak doma odnesla hrůznýma modřinama ..., nám pak vždycky tvrdila , že spadla ze schodů atd. Naštěstí se už rozvedli , ale že to trvalo 35. let Ted mají oba jiné partnery a jsou prý snad spokojení.Nejednou jsem mámu prosila a od něj odejde , aby se nestalo to nejhorší..., ale měla z něj hrozný strach, tak to prý snášela jen kvůli nám. Nechci v žádném případě udělat tu stejnou chybu ,manžel by mě nikdy neuhodil , to spíž já jeho:dumbom:
Ale tím psychickým trápením , mě pomalu zabíjí.
Ale rozhodně se nenechám , začnu si pomalu také dělat , co budu chtít a nenechám se od něj omezovat.Teď jsem v situaci , že pořád mám ještě nějaké sebevědomí a mám svou práci , mám spousty koníčků, hlavně malování(BEZVADNÝ RELAX), studuju dálkově školu a hlavně mám ty caparty:dudlik:: , kteří jsou u mě na prvním místě a doufám že i já zatím pro ně.Jeho nepotřebuju a třeba to sám vycítí a odejde :tesi
Hlavně díky Vám všem jsem si uvědomila svou cenu,a před sebou ještě dalekou cestu, kterou bych mohla jít svobodně a volně...a hlavně ještě s nějakým rozumem, s ním o něj brzy přijdu.. Děkuji Vám všem za rady , srovnala jsem si tady myšlenky  a  pojmenovala věci pravými jmény, ....a to je taky velký plus.
Mějte se hezky a držím  Vám taky pěsti v tom zápolení s mužskou sebrankou:kapitulation:

Upravil(a) andělína (16. 11. 2007 23:58)

Není tady

 

#25 17. 11. 2007 11:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: MANŽEL JE SOBEC A LAKOMEC

Mikulenka, to je hrozne smutné, ale! Život sa ešte nekončí a ešte mᚠšancu nájs svoje šastie, svoje vyžitie  a uplatnenie... Držím ti palce, aby sa ti to podarilo.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů