21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
do televize bych s timhle xichtem nemohla -toto jsi sama napsala:P
-já jsem napsala vizá tuctová (to není posměvek,ale realita nás větiny) -slovo xicht nepouívám,zdá se mi vulgární
-moje vyjádření o maminkách,které berou i nezajímavou práci vzhledem k tomu,e mají malé děti,bydlí na vesnici,malá pracovní příleitost -zde není ádná méněcennost. A u kadé práce musí alespoň troku přemýlet i v tom kanclu. Pokud hlouběji porozumí ekonomice zjistí,e je zábavná,e Tě baví uzávěrka,která ,,klapne", kasa ,která ,,sedí na halíř",obchod,který je výnosný apod.
Upravil(a) Vladena (19. 2. 2008 19:05)
Není tady
Verunka a Vanesska napsal(a):
Teda zajímalo by mě, jak to e na své záliby nemá čas, protoe já mám firmu, dodělávám vysokou a mám roční dcerku a i na své zájmy mi zbyde čas.
Tak to ti zavidim, jak to delas? Ja prijdu z prace (kdyz teda nejakou mam), nejradsi bych sla spat ale jeste se trochu proberu a neco delam a za chvili padnu. A kdyz obcas trochu pretahnu, tak jsem pak druhy den o to vic vyrizena.
Není tady
Babs napsal(a):
Poté co jsem dočetla vechny Tvé reakce, Ti musím napsat, e se vůbec nedivím, e má potíe s prací. V první řadě jsi toti ukrutně vztahovačná a bych řekla konfliktní. Jakmile Ti tady kdokoliv napsal jakokoliv poznámku, která se Ti nezdá, hned se čepejří. To by moná mělo být to první na čem začni pracovat.
Jinak jestli chce radu jakou si najít práci, abys v ní chvilku vydrela, měla by si víc přiblíit, třeba jaké má vzdělání, v jakých oborech si dosud pracovala apod.
A pak je tu jetě jedna drobnost. Skoro bych řekla, e troku bojuje hlavně s leností, né? Protoe, kdy se na to kouknu ze svého pohledu, tak stíhám chodit do práce, věnovat se 7mi leté dceři, číst, chodit do divadla, na koncerty, hrát na flétnu i na to pivčo s kámokou zajdem. Jen to chce troku vyladit časový rozvrh. Kdy se chce, tak vechno jde. Ale základ je chtít.
No tak kdyz nekdo napise neco co se mi nezda, tak je prece normalni ze se ozvu se svym nazorem. Se necepejrim, proste se snazim osvetlit svuj pohled na veci no...
Vzdelani mam dost neprakticke, SPG čili střední průmyslovou kolu grafickou, a pracovala jsem doposavad v administrative.
No líná asi taky chvílema sem, ale spí ne to jsem pořád vyřízená, nejradi bych spala tak dvanáct hodin denně. Kolik hodin spí ty? Já kdy jsem chodila do práce tak sem fakt skoro neměla sílu večer jetě něco dělat, ale dejme tomu e jsem to nějak překonala tak potom dalí den byl o to horí, no a těm pracovním výkonům to taky nepřidalo. Jako obdivuju lidi který dokáou do tak malýho dne vměstit tolik činností, ale já fakt nevim jak na to kdy na to nemam sílu. Neměla bys v tomto nějakej tip?
Není tady
Vladena napsal(a):
do televize bych s timhle xichtem nemohla -toto jsi sama napsala:P
-já jsem napsala vizá tuctová (to není posměvek,ale realita nás větiny) -slovo xicht nepouívám,zdá se mi vulgární
-moje vyjádření o maminkách,které berou i nezajímavou práci vzhledem k tomu,e mají malé děti,bydlí na vesnici,malá pracovní příleitost -zde není ádná méněcennost. A u kadé práce musí alespoň troku přemýlet i v tom kanclu. Pokud hlouběji porozumí ekonomice zjistí,e je zábavná,e Tě baví uzávěrka,která ,,klapne", kasa ,která ,,sedí na halíř",obchod,který je výnosný apod.
Vak tak jsem to myslela, na televizi to prostě neni, ale myslim e jinak vypadám docela normálně a kdy si oblíknu kvádro tak i sluně tak v tomhle by snad co se týče práce problém bát neměl
No vdy o tom mluvim, e neni člověk méněcennej kdy neni kariérista, kterej zasvětí svuj ivot práci. Ty maminky by taky mohly kalat na rodinu, odstěhovat se do města a honit kariéru, ale proč by to dělaly, kdy je jim přednějí rodina, děti. Na tom neni nic patnýho. A stejně pro mě jsou důleité jiné věci v ivotě ne práce. Práce je pro mne jenom prostředkem k jakés takés finanční nezávislosti abych se mohla věnovat svým zájmům.
Není tady
TAk jak to tak čtu, souhlasím s Babs. Čepejří se, kdy ti někdo něco vytkne, jsi vztahovačná, a bude pravděpodobně mít nějaký zdravotní problém, protoe jak píe, jsi neustále unavená, kdy musí normálně 8 hodin pracovat (pokud má tedy zaměstnání). Moná by ti pomohlo zajít k nějakému odborníkovi a říct mu tyto potíe - moje sestřenice měla také velké problémy udret se v zaměstnání, trpěla unavou a nezvládala dalí činnosti v domácnosti. Pak jí lékaři zjistili, e má potíe se títnou lázou - začala brát léky a ups, problémy s únavou zmizely a ivot jí nabral lepí obrátky.
Zkus být víc optimičtějí vůči světu, spousta lidí chodí do práce, a nebaví je to tam..musí vydělávat.
Upravil(a) IlonaN (25. 2. 2008 15:01)
Není tady
Tak nejdřív, abych Ti odpověděla na dotaz kolik hodin denně spím. To je dost rozdílné, ale něco mezi 4 - 7 hodinami denně. A s tím souvisí, e asi skutečně bude mít nějaký druh únavového syndromu, protoe fakt není normální padat únavou po 8 hodinách práce v administrativě. Take moná začni tím, e navtíví lékaře a nechá si udělat komplexní vyetření.
Není tady
Babs napsal(a):
Tak nejdřív, abych Ti odpověděla na dotaz kolik hodin denně spím. To je dost rozdílné, ale něco mezi 4 - 7 hodinami denně. A s tím souvisí, e asi skutečně bude mít nějaký druh únavového syndromu, protoe fakt není normální padat únavou po 8 hodinách práce v administrativě. Take moná začni tím, e navtíví lékaře a nechá si udělat komplexní vyetření.
No asi mi nic jinýho nezbyde, i kdy fakt je e před pár lety jsem kvuli únavě u doktora byla, dělali mi krevní testy a tak a nenali nic. Ale zkusim to znovu, těch 30 korun za to dám
Ale na druhý straně 4-7 hodin mi taky nepřijde jako dostatečná doba spánku běnýho člověka...
Není tady
Dělá pokroky, u celkem diskutuje a nenasí....... se.:Kdy jsi la na grafickou kolu,jaké si měla plány?
Určitě si musela hezky kreslit atd. Co dělají za práci bývalí spoluáci? Nějaké specifické monosti musí tato kola nabízet. Rozepi se ohledně koly, třeba by nás to ostatní zajímalo.
Upravil(a) Vladena (25. 2. 2008 16:27)
Není tady
Vladena napsal(a):
Dělá pokroky, u celkem diskutuje a nenasí....... se.
:Kdy jsi la na grafickou kolu,jaké si měla plány?
Určitě si musela hezky kreslit atd. Co dělají za práci bývalí spoluáci? Nějaké specifické monosti musí tato kola nabízet. Rozepi se ohledně koly, třeba by nás to ostatní zajímalo.
Snaim se nechávat emoce stranou, to ví nikdo nemá rád kdy do něj někdo druhý reje, ale na druhou stranu pokud se daří zachovat chladnou hlavu, jistě se toho vyřeí víc.
O té kole... kdy jsem na ní la, neměla jsem v podstatě ádné plány, la jsem tam spí proto, e mě bavilo kreslit tak jsem si říkala e to asi bude zajímavějí ne na gymplu. Ale nějak mě ta kola nebavila, nevyhovovalo mi bejt kreativní na povel, nedokázala jsem to. Proto ani neuvauju o takové práci. Na druhé straně dělat v oboru by se mi líbilo, ale ne přímo na pozici toho grafika.
Třeba co mi přilo zajímavý, byla práce v jedné firmě, která vyrábí kalendáře na pozici produkční. Bylo to sice kreativní, ale člověk pracoval u s nějakými danými obrázky, vyhledat vhodné v různých zdrojích, sestavit to do toho kalendáře a pak se postarat i o tu výrobu. Velmi zajímavý byl i pohovor, nebo spíe taková zkouka. Uchazeči dostali různé úkoly, jak samostatně tak i v týmu. To jsem jetě nikde nezaila, bylo to náročné, ale měla jsem z toho pocit, e se opravdu snaí vybrat nejlepího zaměstnance. Ne jako při větině pohovorů které trvají pár minut. No kadopádně mě tam nevzali, prý jsem se umístila dobře a kdyby se neosvědčil ten, koho vzali, tak mi dají vědět. Ale na to nemůu spoléhat.
No, co bych tam napsala jetě k té kole... nevím. Někdy to tam bylo fajn, hlavně díky kolektivu, ale někdy... bohuel ve vedení kolovaly takové praktiky, vyhodili hodně dobrých učitelů. To byla dost bída. Navíc jsem v té době měla nějaké problémy, tak jsem byla ráda e jsem se protloukla. Pokud by někoho zajímala tahle kola, tak já asi nejsem ten pravý člověk, kterého se ptát )
Spoluáci dělají různé věci, někteří li studovat dál, ale myslím e teď u mají asi vichni dostudováno. Někteří pracují v grafickém studiu, někteří pořádně netuím co dělají, ale peníze mají tak jsou asi na volné noze. Stýkám se jen s pár lidmi. Faktem je e větina spoluáků z mého oboru byla daleko kreativnějí ne já a na kole takové problémy neměli. Já jsem vlastně nikdy nepochopila jak mě tam mohli vzít, ale byla tam jedna spoluačka co byla jetě natvrdlejí ne já, tak jsem si říkala e i mistr tesař...
Není tady
A jak jsi na tom s PC? Tu grafiku jste jistě měli i na PC - teď, kdy se tak probírám netem (taky hledám job), tak nabídek pro grafiky je poměrně dost, a určo je to zajímavá práce.
Jinak vím, e je těké udělat si z koníčka práci a z práce koníčka - závidím lidem, kterým se to fakt povedlo. Mě se bohuel nedaří. Ale, snad bude líp. U se to rýsuje
Jetě jsem Ti chtěla říct - co jsem vypozorovala ohledně své popracovní únavy. Kdy přijdu z práce domů a je klid, já si můu sednout a napáskovat se k TV, tak jsem tak hróóózně hotová, e usínám v osm a cítím se hrozně i druhý den.
Kdy přijdu z práce dom a jsem nucena (a u někým nebo sama sebou) do činnosti - prostě nevypnu. Tak se to tak nějak převalí, já můu jít spát a později cca 23hod. a ráno jsem OK - a jetě mám dobrý pocit, e jsem něco udělala.
zkus to - chvíli to trvá, ale člověk si zvykne.
Není tady
Me-In-Honey napsal(a):
Za poslední 4 roky si hledám práci u asi po osmé, u jsem z toho fakt zoufalá. Pořád to samý dokola, nejdřív dlouhá série neúspěných a deprimujících pohovorů, pak se mi nějakým zázrakem podaří někde zapůsobit tak mě vezmou, a nejlépe jetě ve zkuebce mě vyrazí. Poslední dvě práce tedy aspon trvaly jedna rok a půl a druhá 8 měsíců, ale stejně, vypadam jak fluktuant. S takovým ivotopisem co mám si mě s bídou pozvou k pohovoru a kdy u tak se tam akorát ztrapním pač neumim řikat ty jejich formulky a jetě k tomu ta moje historie...
Problém je e jsem přesný opak toho co v těch pracech chtějí, nejsem komunikativní, ambiciozní a já nevim co jetě, práci nenávidim a chodim tam jenom protoe musim vydělávat peníze. Nesnáim ty lidi v práci a tu přetvářku a takový ty způsoby jak se tam má člověk jako chovat a nemůe bejt sám sebou. Já neumim nosit nějakou pitomou masku 8 hodin denně 5 dní v týdnu a tak dále. Neumim se na tu práci soustředit protoe mě to nezajímá a často ulítnu do světa fantazie. Nesnáim ten stereotyp a nudu.
Take takovej jsem já případ a nevim co s tim. Nenapadá vás někoho něco? Nějakej kurz, poradna, něco, já nevim. U jsem z toho no víte kde...
poslala jsem ti soukr.zprávu.
Není tady
Něco tě určitě bavit musí. Nebo pracuj sama na sebe, nevím. Je těký najít práci, která tě bude bavit, pro kadého. Musí zkouet a nebrat něco za kadou cenu.
Není tady