Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 11. 2007 16:01

Me-In-Honey
♥♥♥----

Neustálé trable s prací :(

Za poslední 4 roky si hledám práci už asi po osmé, už jsem z toho fakt zoufalá. Pořád to samý dokola, nejdřív dlouhá série neúspěšných a deprimujících pohovorů, pak se mi nějakým zázrakem podaří někde zapůsobit tak mě vezmou, a nejlépe ještě ve zkušebce mě vyrazí. Poslední dvě práce tedy aspon trvaly jedna rok a půl a druhá 8 měsíců, ale stejně, vypadam jak fluktuant. S takovým životopisem co mám si mě s bídou pozvou k pohovoru a když už tak se tam akorát ztrapním pač neumim řikat ty jejich formulky a ještě k tomu ta moje historie...
Problém je že jsem přesný opak toho co v těch pracech chtějí, nejsem komunikativní, ambiciozní a já nevim co ještě, práci nenávidim a chodim tam jenom protože musim vydělávat peníze. Nesnášim ty lidi v práci a tu přetvářku a takový ty způsoby jak se tam má člověk jako chovat a nemůže bejt sám sebou. Já neumim nosit nějakou pitomou masku 8 hodin denně 5 dní v týdnu a tak dále. Neumim se na tu práci soustředit protože mě to nezajímá a často ulítnu do světa fantazie. Nesnášim ten stereotyp a nudu.
Takže takovej jsem já případ a nevim co s tim. Nenapadá vás někoho něco? Nějakej kurz, poradna, něco, já nevim. Už jsem z toho no víte kde...

Není tady

#2 12. 11. 2007 16:07

ita
♥♥♥♥♥♥-

Re: Neustálé trable s prací :(

Zkus se domluvit na pracáku, organizují spoustu rekvalifikačních kursů, třeba by Tě něco bavilo. Něco se sebou dělej, s takovým negativním postojem ke všem a ke všemu Tě nikde dlouho nenechají.

Není tady

#3 12. 11. 2007 16:17

Me-In-Honey
♥♥♥----

No na tom pracáku to určitě zkusim až se tam pudu přihlásit (tedko jsem ještě v práci posledních pár dnů).
BTW já nemam negativní postoj ke všem a ke všemu, ale jen k tomu co se týče práce...

Není tady

#4 12. 11. 2007 16:25

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

No tak si najdi něco co ti nevadi a udělej si na to živnosťák, budeš dělat sama na sebe s svojím tempem. Ale čekám že mi tady vyjmenuješ spoustu důvodů proč to nejde... skoro každý totiž jenm naříká, ale aby pro sebe něco udělal, to ne, to čeká že to za něj vyřeší ostatní....

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 12. 11. 2007 16:30

Me-In-Honey
♥♥♥----

Bety: ne ja se jenom ptam jestli mi nekdo neco neporadi, kdybych vedela co mam delat tak to delam zejo. Ale nevim a tak se ptam.

Není tady

#6 12. 11. 2007 16:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem ti poradila, ale zdá se že tě nebaví nic? To je potom těžké žádat od někoho radu... to čekáš že ti někdo, koho jsi v životě neviděla, řekne "jdi a dělej to a to" ?

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 12. 11. 2007 16:52

Me-In-Honey
♥♥♥----

Většinou když se člověk ptá na internetovym foru tak asi čeká že mu na to třeba někdo cizí něco poradí, tak proč odpovídáš když ti vadí že se ptam a na co se ptam a máš potřebu akorát se do mě navážet. Nic jsem ti neudělala a každej má nějaký problémy, nikdo neni dokonalej a není potřeba se kvuli tomu k druhýmu chovat povýšeně. Když ti muj problém přijde blbej a nepochopitelnej tak proč ho komentuješ?

Není tady

#8 12. 11. 2007 16:54

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já jsem ti poradila - neumíš číst? Opakuji: Najdi si něco, co tě baví a udělej si na to živnosťák a pracuj na sebe, bez otravných kolegů a svojím tempem!

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 12. 11. 2007 16:55

Maya.82
Host

Me-In-Honey a bud tak hodná a sklidni to jo Bety ti napsala jen svůj nazor a na to ses přece ptala. Takže klídek.

#10 12. 11. 2007 17:03

Me-In-Honey
♥♥♥----

Tak pardon ja akorat nemam rada kdyz se do mne nekdo navazi, kdo by to mel rad ne?

Bety: jo radu jsi sice dala ale ty urazky jsi si mohla nechat... Nevim proc nemuzes napsat jeden prispevek bez tech tvych povysenych hlasek...

Upravil(a) Me-In-Honey (12. 11. 2007 17:04)

Není tady

#11 12. 11. 2007 17:10

Maya.82
Host

A jaké máš koníčky nebo co tě baví???

#12 12. 11. 2007 20:37

Me-In-Honey
♥♥♥----

maya: me prave bavi hodne veci... hudba, film, umeni... ale nebavi me nic co nejak zavani praci. A stve me ze kvuli praci na ty konicky nemam cas.

Kazdopadne jsem nasla na netu nejaky poradensky centrum kde poradaji ruzny kurzy atd ktery by mely cloveku pomoct najit motivaci k praci a prijit na to co by vlastne mohl delat tak tam zkusim zajit, treba na neco pridu. Uz je to prilis dlouho porad dokola to samy, budu to muset resit nejak z gruntu, zapracovat na sobe, postourat se v tech pricinach a najit neco kde bych se fakt mohla uplatnit a kde by me to tak silene nesralo.
Plus tu rekvalifikaci z pracaku jestli to pujde, ale to taky nejdriv musim zjistit jakou vlastne. Asi nejaky pocitacovy programy, to se nikdy neztrati.

Není tady

#13 12. 11. 2007 21:07

Maya.82
Host

A co zkusit zpěv, malbu nebo nějakou hereckou školu když tě to bavi. Nebo něco co se toho týká třeba kameramanka, zvukařka nebo tak něco.
Nebo třeba moderátorství začni v rádiu a pak skus televizi nějaký pořad.

#14 12. 11. 2007 23:05

Bára1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Já byla v jednom poradenském centru kde dělají testy a naprosto se trefili. Teď už mám práci a sedí mi. Dlouho jsem se hledala, ale nemůžu tu asi dělat reklamu, tak mi napiš pokud chceš soukromou zprávu a pošlu kontakt.

http://tt.lilypie.com/bRvIp1/.png

Není tady

#15 13. 11. 2007 8:49

Me-In-Honey
♥♥♥----

Maya: no zrovna zpěv by mě bavil, ale bohužel nemam hlas :-/ To samý mluvení (dost se zadrhávam a tak), ale to by se možná dalo nějak vycvičit si myslim. V rádiu by mě to snad taky mohlo bavit ale jedině něco jako rádio Beat nebo ČRO 3 kde hrajou kvalitní hudbu... do televize bych s timhle xichtem nemohla smile))) a do televize bych ani nechtěla když vidim co tam dávaj. To rádio by bylo lepší! No ale třeba se jednou naučim aspon obstojně na ty housle, to by mě též možná bavilo. Ale moc si tim člověk nevydělá pokud neni virtuoz... Ale jak řikam nemam moc čas se těmhle věcem co mě baví věnovat, přijdu z práce a jsem totálně vyřízená :-(
Oni bohužel tyhle věci co mě baví nejsou v praxi zrovna uplatnitelný leda mě napadá nějaká produkční nebo tak, třeba zařizovat koncerty a festivaly, ale nevim co by měl člověk na tohle umět. Nebo v nějakým časopisu o hudbě či filmu. Prostě aby mě to aspon trochu zajímalo a byli tam lidi co maj podobný zájmy. Něco musim vymyslet jelikož zjištuju že klasická práce v kanclu asi nebude moje budoucnost (a nebo jen zase hodně krátká).

Bára1: to budeš moc hodná když mě to napíšeš smile ono to u mně bez toho asi nepude, dokud nezjistim na co se hodim a jestli mam vůbec nějaký schopnosti který bych mohla někde využít tak se budu pořád jenom plantat z jednoho neúspěchu do druhýho.

Není tady

#16 13. 11. 2007 13:23

selaviii
♥♥♥----

Me-In-Honey napsal(a):

Maya: no zrovna zpěv by mě bavil, ale bohužel nemam hlas :-/ To samý mluvení (dost se zadrhávam a tak), ale to by se možná dalo nějak vycvičit si myslim. V rádiu by mě to snad taky mohlo bavit ale jedině něco jako rádio Beat nebo ČRO 3 kde hrajou kvalitní hudbu... do televize bych s timhle xichtem nemohla smile))) a do televize bych ani nechtěla když vidim co tam dávaj. To rádio by bylo lepší! No ale třeba se jednou naučim aspon obstojně na ty housle, to by mě též možná bavilo. Ale moc si tim člověk nevydělá pokud neni virtuoz... Ale jak řikam nemam moc čas se těmhle věcem co mě baví věnovat, přijdu z práce a jsem totálně vyřízená :-(
Oni bohužel tyhle věci co mě baví nejsou v praxi zrovna uplatnitelný leda mě napadá nějaká produkční nebo tak, třeba zařizovat koncerty a festivaly, ale nevim co by měl člověk na tohle umět. Nebo v nějakým časopisu o hudbě či filmu. Prostě aby mě to aspon trochu zajímalo a byli tam lidi co maj podobný zájmy. Něco musim vymyslet jelikož zjištuju že klasická práce v kanclu asi nebude moje budoucnost (a nebo jen zase hodně krátká).

Bára1: to budeš moc hodná když mě to napíšeš smile ono to u mně bez toho asi nepude, dokud nezjistim na co se hodim a jestli mam vůbec nějaký schopnosti který bych mohla někde využít tak se budu pořád jenom plantat z jednoho neúspěchu do druhýho.

Víš děvče, nechci tě urazit, ale ty opravdu nevíš co chceš. Skoro bych řekla, že jsi trochu rozmazlená a zhýčkaná. Píšeš, že bys chtěla třeba dělat produkční nebo zařizovat koncerty a festivaly, jo, proč ne! Už sis o tom něco zjistila? Už ses někde ptala? Co jsi pro to udělala?

Není tady

#17 13. 11. 2007 14:02

Me-In-Honey
♥♥♥----

selavii: to že nevim co chci dělat mě neuráží to je pravda. To že jsem rozmazlená a zhýčkaná, ano to mě uráží. Nevim kdo by mě tak asi rozmazlil, a nikdy jsem nežila v žádném luxusu, spíš naopak. Nojo dneska holt kdo neni ambiciozní kariérista tak je pro většinu lidí povl. Prostě mam jiný zájmy než práci a nemam svuj život nalinkovanej, stále hledám svoje uplatnění v životě a v týhle společnosti nevim proč si myslíte že jsem špatnej člověk. Nekradu, nevraždim, nejsem flákač na podpoře na kterýho platíte tak mě neodsuzujte.

Není tady

#18 28. 11. 2007 22:39

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ahoj,

já mám taky pocit, že mi chození do práce jen ubírá čas, který bych mohla věnovat tomu, co mně baví. ;o)
Zkoušela jsem být upřímná a když na to někde přišla řeč - zda mně práce baví - upřímně jsem řekla, že si umím představit, že bych čas trávila kvalitněji... a zjistila jsem, že spousta lidí tohle neunese.
Beru to tak, že do práce chodit musím a tak se snažím najít práci takovou, kde mám pocit, že bude fajn prostředí a fajn lidi - když už mně moje práce nemůže uspokojit, může to být aspoň mezi fajn lidma. Dávám si už pozor na pusu a s kolegy se o svém vztahu k práci nebavím... navíc se chystám udělat si VŠ dálkově, abych třeba jednou mohla dělat něco, co by mně fakt bavilo.
A naučila jsem se, i když to chvíli trvalo, mít pocit uspokojení z toho, že za mnou zůstane něco udělaného, nějaká přidaná hodnota.
Teď jsem skoro tři měsíce doma, v prosinci nastupuji do práce... jsem finančně závislá na příteli, přinejmenším, co se týká nájmu a podobně a musím říct, že ten pocit je pro mně stokrát horší, než chodit do práce... kde jsem netrávila osm, ale deset, jedenáct hodin denně.
Taky jsem zjistila, že pokud pracuji někde, kde mám pocit, že jsem finančně adekvátně ohodnocená, výrazně to přispívá k mému dobrému pocitu z práce ;o)) a není to jen o tom, že mám víc peněz, ale tak nějak mám zkrátka pocit, že si mně firma opravdu váží.
Víš, na věci, které člověk musí dělat, se buď můžeš dívat tak, že musíš a je to děsnej vopruz, nebo na tom zkusíš hledat něco pozitivního. Vím, zní to jako klišé, ale je to tak. Nevím, kolik ti je, ale řekla bych, že do důchodu to máš ještě daleko... pokud nemůžeš změnit práci za takovou, která by tě bavila, nezbývá, než změnit svůj přístup k ní nebo budeš opravdu nešťastná až do toho důchodu.
Fakt ti rozumím a nechci, aby to co píšu, znělo jako nějaké laciné kecy... ale v práci trávíme minimálně třetinu života, takže to není pr......

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#19 29. 11. 2007 13:51

Me-In-Honey
♥♥♥----

Fatimah: vidim že chápeš o čem mluvim smile Taky máš pravdu že kdybych měla být závislá na někom, to radši ta práce, i když je vlastně člověk taky na někom závislej, ale neni to ten pocit že někoho využíváš, zkrátka tam člověk pro ně něco dělá tak mu platěj.
Začla sem chodit do toho poradenskýho centra tak doufám že třeba díky tomu nějak přijdu na to co by mě za práci aspon trochu bavilo, když už tam člověk musí chodit žejo. Protože dokavad budu dělat cvičenou opici v kanclu tak asi bude muj přístup k práci stejnej... já potřebuju práci která by mě stimulovala a ne ubíjela...

Není tady

#20 10. 2. 2008 1:03

Simonas
♥♥♥♥♥--

Pokud te bavi cist a kultura, co takhle jit pracovat do knihovny. Tam bud muzes byt sama v archivu a davat knizky po nezbednych ctenarich do poradku nebo muzes byt ve studovne, radit ohledne knih a mezitim si cist a dovzdelavat se.Taky bych ti doporucila navstivit psychologa. Ten ti muze udelat profil a urcit pro jakou praci se hodis. Taky ti poradi jak vystupovat pri pohovoru a jak presvedcit budouciho zamestnavatele bez toho, aby jsi musela lhat, ze jsi ambiciozni a aktivni, zapalena pro vec. Nikdo nechce zamestnat cloveka, ktery vyzaruje nezajem a nechut.

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#21 10. 2. 2008 7:22

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Možná,že máš příliš velké sebevědomí, které nekoresponduje s tím, co umíš.Máš zřejmě středoškolské vzdělání,kultura psaného projevu nic moc,podle tvých slov zadrháváš,vizáž tuctová.Máš své koníčky,které nejsou dotažené a neuživí tě. Co tedy chceš? Tobě může být dobře v kanclu na méně důležité práci (prostě cvičená opička),protože nejsi vůbec ambiciózní a pracovitá.Práce v rádiu či produkční  je založena hlavně
na kontaktu s lidmi, být příjemná,vstřícná.......Hodně maminek, ač všechno co ty nemáš mají, sedějí v kanclu nebo za mašinou, a jsou rády,že mají dobrou pracovní dobu a blízko do práce. Mají totiž po práci na starosti děti a domácnost.Pro tebe je rada zajít za psychologem a v první řadě se učit vycházet s lidmi. Protože pracovat s takovým ,,géniem" není žádná slast.

Není tady

#22 16. 2. 2008 15:15

Me-In-Honey
♥♥♥----

Vladena napsal(a):

Možná,že máš příliš velké sebevědomí, které nekoresponduje s tím, co umíš.Máš zřejmě středoškolské vzdělání,kultura psaného projevu nic moc,podle tvých slov zadrháváš,vizáž tuctová.Máš své koníčky,které nejsou dotažené a neuživí tě. Co tedy chceš? Tobě může být dobře v kanclu na méně důležité práci (prostě cvičená opička),protože nejsi vůbec ambiciózní a pracovitá.Práce v rádiu či produkční  je založena hlavně
na kontaktu s lidmi, být příjemná,vstřícná.......Hodně maminek, ač všechno co ty nemáš mají, sedějí v kanclu nebo za mašinou, a jsou rády,že mají dobrou pracovní dobu a blízko do práce. Mají totiž po práci na starosti děti a domácnost.Pro tebe je rada zajít za psychologem a v první řadě se učit vycházet s lidmi. Protože pracovat s takovým ,,géniem" není žádná slast.

Vladěno, tvoje odhady jsou poněkud scestné. Zajímalo by mě jak jsi přišla třeba na to jakou mám vizáž? A ty myslíš že všichni lidi co jsou zaměstnaný vypadají jako modelové a modelky? Většina jich vypadá naprosto normálně, jak píšeš, tuctově.
Práce ala cvičená opice mi NEVYHOVUJE tak mi ji nevnucuj, děkuji. Každý člověk nehledá smysl života v práci (třeba ty tvoje maminky o kterých píšeš), a není kvůli tomu méněcenný (no pro tebe a tobě podobné evidentně ano).

Není tady

#23 16. 2. 2008 15:20

Me-In-Honey
♥♥♥----

Simonas napsal(a):

Pokud te bavi cist a kultura, co takhle jit pracovat do knihovny. Tam bud muzes byt sama v archivu a davat knizky po nezbednych ctenarich do poradku nebo muzes byt ve studovne, radit ohledne knih a mezitim si cist a dovzdelavat se.Taky bych ti doporucila navstivit psychologa. Ten ti muze udelat profil a urcit pro jakou praci se hodis. Taky ti poradi jak vystupovat pri pohovoru a jak presvedcit budouciho zamestnavatele bez toho, aby jsi musela lhat, ze jsi ambiciozni a aktivni, zapalena pro vec. Nikdo nechce zamestnat cloveka, ktery vyzaruje nezajem a nechut.

Chodím teď do poradenského střediska pro nezaměstnané kde jsou právě ty konzultace s psychologem a taky různé kurzy jako Komunikace nebo Jak se chovat na pohovoru. Myslím že mi to docela pomáhá i když je jasné že toto nejde vyřešit hned smile Ale v některých věcech se už začínám prochu lépe orientovat smile
S tou knihovnou to není špatný nápad, podívám se jestli někoho neshánějí.

Není tady

#24 16. 2. 2008 16:31

Babs
♥♥♥----

Poté co jsem dočetla všechny Tvé reakce, Ti musím napsat, že se vůbec nedivím, že máš potíže s prací. V první řadě jsi totiž ukrutně vztahovačná až bych řekla konfliktní. Jakmile Ti tady kdokoliv napsal jakokoliv poznámku, která se Ti nezdá, hned se čepejříš. To by možná mělo být to první na čem začni pracovat.
Jinak jestli chceš radu jakou si najít práci, abys v ní chvilku vydržela, měla by si víc přiblížit, třeba jaké máš vzdělání, v jakých oborech si dosud pracovala apod.
A pak je tu ještě jedna drobnost. Skoro bych řekla, že trošku bojuješ hlavně s leností, né? Protože, když se na to kouknu ze svého pohledu, tak stíhám chodit do práce, věnovat se 7mi leté dceři, číst, chodit do divadla, na koncerty, hrát na flétnu i na to pivčo s kámoškou zajdem. Jen to chce trošku vyladit časový rozvrh. Když se chce, tak všechno jde. Ale základ je chtít.

http://tac.families.com/ezb/1080384.png
http://tac.families.com/ezb/1080379.png

Není tady

#25 17. 2. 2008 9:29

Verunka a Vanesska
♥♥♥♥♥--
Web

Teda zajímalo by mě, jak to že na své záliby nemáš čas, protože já mám firmu, dodělávám vysokou a mám roční dcerku a i na své zájmy mi zbyde čas.

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/3q8X.jpghttp://lb1f.lilypie.com/ZG3Ep2.png

http://lilypie.com/pic/2009/07/09/86Hw.jpghttp://lb3f.lilypie.com/V8Slp2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí