Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 30. 12. 2007 14:23

abba
Host

Re: Jakou kočičku?

Chtela jsem se zeptat Wocinky, jestli uz nejakou micinku maji.
Jinak jsem chtela jeste trosku poradit. Jestli chces, aby Tvoje micinka dlouho zila, tak ji nepoustej ven.  Pokud budes mit kotatko, tak to bude jednoduche,  nepoustej ji ven a micina po tom nebude ani touzit. Pokud to bude kocicka z utulku, ktere byla zvykla chodit ven, tak ji doma neudrzis,  bude tak dlouho mnoukat u dveri az to proste nevydrzis a ven ji pustis.  Ja jsem bohuzel mela vsechny kocicky z ulice a i kdyz sem se snazila je drzet doma, tak vzdycky si nasly moment, kdy necekane vyrazily k prave otevrenym dverim. A polovina z nich skoncila na silnici.Moje sestra dostala kotatko, ktere nikdy nepustila ven a milovana Spooky se dozila uctyhodnych 20 let.

 

#52 30. 12. 2007 16:17

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: Jakou kočičku?

Abbo, kočíčí přirozeností je pohyb venku, lovecké instinkty, mrouskání, toulky. Teda aspoň u těch normálních, nešlechtěných. Kdybych se rozhodla pro dalšího kočičího bezdomovce, tak by zase chodil ven naprosto svobodně i s rizikem nevysokého věku.

Není tady

 

#53 30. 12. 2007 19:00

abba
Host

Re: Jakou kočičku?

Helus, ja s Tebou souhlasim, mas pravdu,ale vsechno ma i svuj rub. Ziji ve Statech a Amici jsou taky velci milovnici zvirat. Dost chodim na webove stranky zabyvajici se kocickama. Vedle declawing (vytrhavani drapku) je vzdycky dalsi velkou  diskuzi jestli kocicku poustet ven a nebo nechavat doma. K tomu vytrhavani drapku u kocek jsem silne proti, hrozne mne to vadi, kdyz nekteri p..., nechavaji kockam vytrhavat drapky. K tomu druhemu tematu,se jednou priklanim k jedne a podruhe k druhe skupine, zalezi jake maji argumenty.  Hodne zalezi kde bydlis, jak velke riziko nese Tvoje kocka kdyz ji poustis ven, jestli mas sousedy kteri nenavidi kocky, jestli bydlis u lesa, u vody a nebo na rusne ceste.  Ja mam nastesti velikanskou zahradu a kocour ted co zestarnul, tak uz je linej a vyvaluje se v lete na slunicku jenom na terase, ale kdyz byl mladej, tak jsem kolikrat pro nej behala  pres silnici k sousedum, kde si rad lehal pod jejich auto a ja v klece, zadek vystrcenej do vzuchu jsem ho zpod auta lovila, abych ho mohle prenest zpet domu. To vis, ze ten muj vystrcenej kotel nezustal bez odezvy od projizdejicich pubertaku.
Ale abych se moc nerozkecala.  Poustet a nebo nepoustet, kazdy mame nato svuj vlastni nazor, jedno ale vim urcite, pokud bych s kocickou zila v mestskem byte, tak bych ji urcite nepoustela samotnou ven, ale naucila bych ji na obojek a nekde si nasla klidne misto, kde by mohla na slunicku vyradit.

 

#54 30. 12. 2007 22:34

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: Jakou kočičku?

Abba,
amíci jsou takoví milovníci, že to jaké kraviny z rozežranosti dělají zvířatům by mělo být trestné. Dostala jsem nedávno mejlíka. Dělají si ze svých miláčků modní doplňky. Barvení i odbarvování a to i v obličejové části! Trapné oblečky, boty, brýle...a Ty přidᚠinfo o trhání drápků.
Jsem zásadně proti a to se za milovníka zvířat nepovažuji.
Jak jsem už psala, celý život někde kolem byly, i koně, krávy, kozy i prasata, jistě i kočky, psi, drůbež .
Chápu, že ani ve vesnicích dnes není moc statků a usedlostí a lidi z velkých měst nemají moc možností být s nimi v kontaktu. Ale vynahrazovat si to takhle?????
Abbo, doufám že Tě tento amerikanismus obejde obloukem.
Myslíš, že když kočku naučíš na řemínky a pak ji pustíš někde v parku, že Ti neuteče? Určitě se nezaběhne schválně, ale dost bych se toho bála. Nemám s tím zkušenost, tak se ptám.
Karviná zdraví Ameriku

Není tady

 

#55 30. 12. 2007 23:42

abba
Host

Re: Jakou kočičku?

Helus,
never vsemu, to co vidis a nebo dostavas mejlikach, ver, ze ja jsem jeste nic takoveho nevidela a to zde ziju hodne pres 20 let. Nerikam, ze nic takoveho neexistuje, ale pitomci se najdou vsude.
Kdyz jsem jeste zili v Californii, tak jsme si z Massachusetts dovezli kocicku, ktera byla zvykla chodit ven. Ale bohuzel v novem miste jsme ji pustit nemohli, kdyz jsme ji poprve pustili ven, tak nam zdrhla na strom( vyhnal ji tam pudlik) a my ji pak cely den tahali ze stromu, tak mne poradili mistni Cesi co taky meli kocky,aby jsme ji naucili na reminek. Tak jsme to zkusili. Ze zacatku to byl des, ale postupen casu, Kirinka kdyz jsem ji reminek podvazovala, tak drzela a venku se chovala lip jak pes.
Ja myho kocoura kdyz prijdu z prace, pustim ven, ale jak jsem psala, uz je to starej dedek a uz je linej, ale nekdy chce ven i vecer a to se o neho bojim, nejdu spat, dokud neni doma.
Jinak zdravim do Karvine, bohuzel jsem na Ostravsku nikdy nebyla, ja pochazim z Brna.

 

#56 31. 12. 2007 18:32

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: Jakou kočičku?

Připouštím, že běžný občan států to asi nedělá a jsem ráda, žes mi to napsala.

Teď nevím , jak je to s čas. posunem. Ještě jsme ve starém roku, u vás už jste asi v novém,  tak přeji hodně úspěchů pracovních, osobních, stálé zdraví po celý rok 2008

Karviná už dávno není typicky hornické, špinavé a zaprášené město. Pokud znᚠZlín, tolik krásné zeleně máme taky.

Kočka na stromě- to mi známý vyprávěl, co viděl. Babce sousedce utekla kočka a taky asi před pejskem hledala azyl na stromě, ale neuměla dolu. Byli přivoláni hasiči, kočka zachráněna, hasiči odjeli, babka pustila kočku  a ta hupky dupky zpět na strom.

Není tady

 

#57 31. 12. 2007 23:32

abba
Host

Re: Jakou kočičku?

Helus, tady u nas je o sest hodin min, ted jsem dodelala oblozene chlebicky, zabalila par kousku cukrovi a nejaky to piti,  jdeme s manzelem na  ceske party, kazdy neco donese, tak se aspon jeden neuhoni. Mame pronajaty velky sal s hudbou, tak zas bude veselo. Dneska nam napadalo dost snehu, tak jsme meli co delat a v noci ma zase napadnout asi tak 25 cm. Tak musim opatrne i s tim pitim yikes))) protoze ja na snehu nerada jezdim.

Helus, kdyz jsem naposledy byla doma, tak jsem to doma vubec nepoznala. Nase zeme opravdu zkrasnela a verim, ze Karvina je krasna taky.

To se prave stalo nasi Kirince, na strome byla raz dva, ale dolu uz neumela. Ja pod stromem cicovala o sto sest, Kirinka srdceryvne narikala, mne to rvalo srdce, tak az nakonec kdyz se kluk vratil ze skoly,  vylezl na na strom a ja s mym ex, jsme ji chytali do prosteradla.

Helus, dekuji za prani i ja  preji Tobe a vsem Tvym milovanyn v novem roce 2008vsechno nej nej nej (nejvice ale preji pevne zdravi) a aby byl ten novy rok aspon o neco lepsi nez ten 2007.

 

#58 1. 1. 2008 14:22

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: Jakou kočičku?

Abbo, holky,
Micina se vrátila. Je v pořádku, jen oči musíme vytřít, jestli mi to dovolí. Není ani pohublá, ale sežrala plnou misku masových zbytků. Tak sláva.

Není tady

 

#59 1. 1. 2008 15:15

Zlata
♥♥♥----
Registrovaný: 19. 7. 2006
Příspěvky: 215

Re: Jakou kočičku?

Heluško, to byl tedy asi krásný začátek roku. Přeju vám všechno nejlepší a hlavně a už se o ni nikdy nemusíš bát.

Není tady

 

#60 1. 1. 2008 17:43

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: Jakou kočičku?

Zlato,
děkuji, je trochu zmatená, pes žárlí a tak znovu asi vytvářejí vztahy. Škoda, že jim člověk nerozumí.
Ale četla jsem návod, jak se to naučit. Nejsem až tak intuitivní, nejde mi to , ale taky jsem to zkusila jen párkrát

Není tady

 

#61 2. 1. 2008 0:39

abba
Host

Re: Jakou kočičku?

Slaaaaaaava, Micinka se vratila z vyletu!!!! No to je krasna novorocni novinka smile  Myslim, ze ted Micinka je stastna, ze je doma a necha se ted rozmazlovat.

Helus, jak se rika, jak na Novy Rok, tak po cely rok. Tak at mas pro nas  jenom same dobre zpravy. smile
Moc a moc zdravim do Karvine

 

#62 1. 3. 2008 22:51

Heluška
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 5. 10. 2007
Příspěvky: 1943

Re: Jakou kočičku?

Micinka je holka odvážná. Šla se mnou kus cesty do práce, přes kruháč. Docela jsem měla bobky, jak to dopadne.
Počasí bylo dobré, na noc nepřišla a já jsem se docela bála.
Druhý den, cestou na ranní jsem ji viděla za kruháčem. Ještě byla tma, ale poznala jsem ji podle toho, jak se k lidem lísala. Mrška jedna prodejná.  Válela se jim pod nohama. Taky si takové intimnosti mohla nechat na doma. Byla bych vděčným účastníkem.
Přiběhla na zavolání , přivítaly jsme se a já běžela do práce.
Odpoledne čekala před vchodem.
Je kouzelné, jak se zodpovědně rozhlíží, než přeběhne cestu.
Většinou jsem z toho ovšem na mraky, že to nestihne, nebo ji řidič neuvidí.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů