Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 10. 11. 2007 20:36

hormon
♥------

gynekologicke vysetrenie

Ja mam taku otazku. Je mozne aby mama zobrala svoju dceru na vysetrenie aby zistila ci je este panna??? Len tak bez dovodu, pre svoju kontrolu. Moze jej to lekar povedat??? Dakujem

Není tady

#2 10. 11. 2007 23:11

Danda
♥♥-----

Re: gynekologicke vysetrenie

Zalezi na veku dcery.Myslim,ze do 15 rokov moze.

Není tady

#3 10. 11. 2007 23:22

Fatimah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Odpověď na otázku nemám, ale přijde mi to hrozné a něco takového bych mámě asi neodpustila - omlouvám se, že reaguju off topic, ale tohle mně vážně zvedlo ze židle.

Jestliže nevíme, ke kterému přístavu míříme, žádný vítr není příznivý.

Není tady

#4 10. 11. 2007 23:28

x256987
Host

Neznám kontext, ale tohle mi přijde jako spolehlivá cesta, jak zařídit, aby dcera k matce ztratila veškerou důvěru...

Jestli je za tím podezření na zneužití, šla bych spíš k psychologovi. Pokud to má být forma kontroly, myslím si, že tahle jistota bude vykoupená obrovským narušením vztahu dcery k matce.

Mmch řekla bych, že lékař může konstatovat případné porušení panenské blány, ale jak k němu došlo, to neuvidí. Jinými slovy porušená blána nerovná se pohlavní styk.

#5 10. 11. 2007 23:54

hormon
♥------

... ono to je tak.. ona ma 15 a ja 19... jej mame ( podla mna) vadi ze spolu chodime a mam taky pocit ze by chcela svoju dceru "skontrolovat"  To ze ju ponizi a strapni ju zrejme nezaujima. Ale mna to trapi lebo mi na nej stranse zalezi .... jej mama sa o nu strasne boji, ja to chapem, ale tak je to us prehnane... a hovorila jej ze si ju necha skontrolovat. a ked zisti ze sme spolu daco mali tak ze z toho budem mat problem ja ( o tom ja pochybujem, lebo tu nejde o ziadne zneuzivanie )

Není tady

#6 11. 11. 2007 1:08

jetelík
♥♥-----

Taky jsem asi off topic, ale mámy často vyhrožujou, prostě se bojí. Myslím, že by bylo lepší, kdyby si s ní dcera promluvila - pokud jste spolu zatím nic neměli, tak ji uklidnit a připravit na "jedou to přijít může" a pokud měli, tak potom může být třeba histerická, ale to vždycky jednou přejde.

Možná by mohlo pomoct, kdyby ses s matkou seznámil (nevím jak moc tě zná), ale pokud si bude myslet něco jako: "Ten (Hormon), to je slušnej a hodnej kluk ..." Tak to nemůže ničemu uškodit tummenupp Tím chci navázat na tvojí zmínku, že matce vadí, že splu chodíte - potom by se ten problém možná netýkal vašeho vztahu samotnýho, ale jenom toho jestli dcera už sexuje a tím pádem by odpadla jedna překážka k tomu se s tím smířit.

Jinak mám dojem, že rodič neplnoletýho potomka má na diagnózu nárok, ale nejsem si tím jistá (taky jestli je tohle vůbec diagnóza?). Ale jsem přesvědčená, že pokud by matka dělala scény u mýho doktora, tak by nás obě vyhodil (čistě teoreticky, jsem starší).

Není tady

#7 11. 11. 2007 9:02

x256987
Host

Jestli je dívčině celých 15, není už "pod zákonem" a sex s ní není trestný čin. Mohla by "dělat problémy" jí, třeba ji zamykat doma, ale tobě těžko, určitě ne po právní stránce. Pravda je, že málokterá dívka je v patnácti zralá a že není kam spěchat - ale to je velmi individuální.

Řekla bych, že se maminka zalekla věkového rozdílu mezi vámi, přece jen se dá čekat, že devatenáctiletému klukovi nebude stačit držet se za ruku. Možná byla i v šoku, spousta rodičů vidí v patnáctilétém potomkovi pořád to malé dítě (kterým spousta z nich je, ale znám i takové, kteří jsou po všech stránkách vyspělí, jako by jim bylo nejmíň o dva roky víc), asi ji zaskočilo, že dcera začala tak brzy s někým doopravdy chodit - většina patnáctek spíš vzdychá nad plakáty nějakého toho idola :-)

Neznám maminku, neznám ani vás dva, ale možná by pomohlo, jak už tady někdo psal, kdyby tě maminka poznala.

A bylo by fajn, kdyby tvoje slečna projevila víc rozumu než maminka a zkusila si s ní v klidu promluvit, ačkoli možná úplně nejlepší by bylo, kdyby s maminkou rozumně promluvil někdo dospělý, nějaká teta, sousedka nebo někdo jiný, komu je jasné, že běh světa nezastavíš, dceru si k noze nepřivážeš a že dívčina dost pravděpodobně v blízké době gynekologa navštíví, ovšem zcela sama a dobrovolně, a to proto, aby se jednak jako zodpovědná mladá dívka nechala preventivně vyšetřit (věk na to má tak akorát), jednak aby se poradila o nejvhodnější antikoncepci.

#8 11. 11. 2007 10:41

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Fatimah napsal(a):

Odpověď na otázku nemám, ale přijde mi to hrozné a něco takového bych mámě asi neodpustila - omlouvám se, že reaguju off topic, ale tohle mně vážně zvedlo ze židle.

Ano, mám stejný názor. Tohle bych své dceři nikdy neudělala, zvláště v 15-ti. myslím, že to rozumná máma neudělá.

Není tady

#9 11. 11. 2007 11:29

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Holky a jak víte, že matka prostě jen nevyhrožuje, protože je úplně zoufalá z toho, koho že si její dcerunka ve svých 15 narazila? Jak víte, co je hormon vlastně zač ?
Možná jsem padlá na hlavu, ale když vidím některý týpky, umím si docela slušně představit, jak bych asi vyváděla já, kdyby se mi dcerunka začala v 15 s něčím podobným tahat...

Ale i tak by jsem asi nebyla představou, že chce moje dcera zahájit sexuální život v 15 letech nadšená a není to vůbec o tom, že já sama začala skoro až v 18 ... myslím, že všechno má svůj čas, není kam spěchat ...
A stejně nejraděj vzpomínám na takový to chození, kdy jsme se jen vodili za ruku, sem tam pusa, srdíčko měli až v krku .... je to hezký a myslím, že je škoda se o to připravit a vlítnout hned na tvrdo na sex roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#10 11. 11. 2007 11:38

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Souhlas, žádný tlak matky nic neřeší a holce to k lidské důstojnosti nepomůže.

Hormon, dala by se získat přízeň paní matky? Někdy stačí  odložit extrémní image , hezky pozdravit paní matku, představit se. Tvá přítelkyně je opravdu ještě víc dítě něž mladá žena, tak se pokus vidět situaci očima matky.
Svobodná, těhotná ,15-letá dcera není to, po čem my matky toužíme.

Matka zas má vědět, že dcera je připravená jít do toho a nic ji nezastaví.
Takže otevřený rozhovor a gynda ano, ale konzultace o vhodné antik.

Není tady

#11 11. 11. 2007 11:51

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Holky a jak víte, že matka prostě jen nevyhrožuje, protože je úplně zoufalá z toho, koho že si její dcerunka ve svých 15 narazila? Jak víte, co je hormon vlastně zač ?
Možná jsem padlá na hlavu, ale když vidím některý týpky, umím si docela slušně představit, jak bych asi vyváděla já, kdyby se mi dcerunka začala v 15 s něčím podobným tahat...

Nevím, sice "co je hormon zač",
ale rozhodně takovým ponížením dcery bych to neřešila. A kdyby se máma dozvěděla, že panna není, tak co? Nic.   Daleko víc bych se starala o natikoncepci, než o ovládání jejích citů a určování, koho má mít ráda a koho ne. Jsou horší věci, než chození s klukem, který se mi nezdá.
Uvědomme si, že v určité fázi výchovy máme už jen poradní hlas. Čímkoliv navíc už dítě jen ztrácíme.

Není tady

#12 11. 11. 2007 11:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

hormon napsal(a):

Ja mam taku otazku. Je mozne aby mama zobrala svoju dceru na vysetrenie aby zistila ci je este panna??? Len tak bez dovodu, pre svoju kontrolu. Moze jej to lekar povedat??? Dakujem

Môj bývalý (dcéra u nás vtedy bývala) to urobil. Malá nemala ešte 15 a on mal podozrenie, že už nie je panna, hoci ona sa zaprisahávala, že je... roll No, lekár potvrdil, že je, otecko sa upokojil, ale ich vzťah to nadlho dosť naštrbilo. Takže možné to je, ale neodporúčam to - len ako krajné riešenie.
P.S.Malá(no, už nevyzerala "malá", vyzerala na 19, aj to bola súčasť problému) došla s cucflekmi.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#13 11. 11. 2007 12:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Nevím, sice "co je hormon zač",
ale rozhodně takovým ponížením dcery bych to neřešila. A kdyby se máma dozvěděla, že panna není, tak co? Nic.   Daleko víc bych se starala o natikoncepci, než o ovládání jejích citů a určování, koho má mít ráda a koho ne. Jsou horší věci, než chození s klukem, který se mi nezdá.
Uvědomme si, že v určité fázi výchovy máme už jen poradní hlas. Čímkoliv navíc už dítě jen ztrácíme.

Taky netvrdím, že bych dceru táhla na vyšetření na gyndu, to rozhodně ne ... ona spíš jen vyhrožuje, nic víc...
Ale taky nesouhlasím s tím, že v 15 bych ji nechala chodit s něčím, co (když to přeženu) fetuje, nemaká, hraje automaty atd. a brala bych to tak, že už mám jen poradní hlas ... je to ještě pořád dítě (navíc moje dítě) a když by to nešlo po dobrém, domluvou, vysvětlováním, asi bych sáhla k horším metodám, jak ji od něj dostat pryč ...
Ale možná jsem mizerná matka, vidím to blbě, navíc nemám ani dceru, natož tak velkou a tohle jsem nikdy řešit nemusela - a doufám, že snad ani nebudu muset roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#14 11. 11. 2007 12:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ppalvi, na to ti z vlastnej(alebo skúsenosti bývalého, teda) poviem len jedno: všetko, čo urobíš PROTI úžasnej láske puberťáka - a je ejdnoa, že tá láska je trebárs Kájínek alebo deva z Perlovky - ju len posilní. Bohužiaľ,  v istom  bode sa už nedá veľa urobiť, len sa s dieťaťom porozprávať, dúfať, že pochopí... a pomodliť sa. Bývalého dcérka sa našťastie začala zaoberať inými vecami (že to bolo náboženstvo, je vec druhá), vďaka ktorým sa skľudnila, urobila si maturitu a neskôr aj diaľkovo vysokú. Ale to bola šťastná zhoda okolností - a asi aj to, že "mladý pán" mal doma tiež prúser, navyše sa zľakol môjho bývalého, tak dal dievčine chvíľu pokoj. A keď už mala po 15. narodeninách, tak prišiel ale s krížkom po funuse. Ona už bola niekde inde. Ale ako som napísala, vzťah s otcom to dosť naštrbilo a pracne si ho potom museli budovať odznovu, o to ťažšie, že sú obaja podobní tvrdohlavci zaťatí, ješitní. roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#15 11. 11. 2007 13:20

hormon
♥------

No ja chapem, ze sa o svoju dceru boji, ale.... Byvame nedaleko seba, ! mojich rodicov poznaju !, poznaju aj mna (a nie som ziadny fetak, ani gamebler ani nic podobne. Studujem vysku hehe ).. o 2 mesiace ma 16 a chodime uz spolu skoro pol roka. A jej mama vystraja jak . . .    Nevie sa zmierit s tym, ze jej dcera uz nebude sediet len pri nej a ze ju zaujima aj niekto iny. Nedovoluje jej chodit vonku, proste sa usilovne snazi znicim nam to... btw sex sme nemali

Není tady

#16 11. 11. 2007 14:20

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Tak když chápeš, že se o dceru bojí, tak co vyvádíš ... dej ji čas, ať se s tím vším vyrovná ...
a když jsme u toho ... vysoká škola nás zbavuje negramotů, ne idiotů, tak se tak blbě nesměj rollusch

Není tady

#17 11. 11. 2007 14:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

hormon napsal(a):

No ja chapem, ze sa o svoju dceru boji, ale.... Byvame nedaleko seba, ! mojich rodicov poznaju !, poznaju aj mna (a nie som ziadny fetak, ani gamebler ani nic podobne. Studujem vysku hehe ).. o 2 mesiace ma 16 a chodime uz spolu skoro pol roka. A jej mama vystraja jak . . .    Nevie sa zmierit s tym, ze jej dcera uz nebude sediet len pri nej a ze ju zaujima aj niekto iny. Nedovoluje jej chodit vonku, proste sa usilovne snazi znicim nam to... btw sex sme nemali

Tak nechápu v čem je problém. Vždyť dnes je normální, když chodí spolu děti už na základní škole. Maminka má jen jedno dítě, že se tolik na ni upíná? Má svého partnera? Nebude v tom žárlivost, že jí "odchází ta její holčička"?
Dokázala bych její city pochopit. její chování už míň.
Bože, kéž bych se takto nikdy vůči svým dětem nechovala...sad

Není tady

#18 11. 11. 2007 14:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile možná je problém právě to, že zná jeho rodinu i jeho samotného a dobře ví, co jsou zač tonguelol

Není tady

#19 11. 11. 2007 16:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ppavli, a nemáš ty náhodou vysokú školu, keď sa tak dívam na tvoju reakciu? wink

Brita

Není tady

#20 11. 11. 2007 16:15

jetelík
♥♥-----

PPavla: Copak, nevyspala ses dobře? Vždyť tu do něj jenom rejpeš a jinak nic kloudného.

Upravil(a) jetelík (11. 11. 2007 16:17)

Není tady

#21 11. 11. 2007 16:49

Kuba
♥♥♥♥---

hormon napsal(a):

V tom případě je jediná rada: vydržet momentální řádění a poté, co se její matka uklidní zkusit být nenápadný a nechodit jí se svou láskou na oči moc nápadně. neříkám skrývat se, ale třeba při doprovodu z kina se pořádně rozloučit už za rohem a před jejich domem si dát jen letmou pusu a tak.... Taky mě napadlo co tvoji rodiče na to, když se znaj? Nemohli by s ní promluvit oni?

Jinak k původnímu dotazu: je možný že po právní stránce může (pod 15 nejspíš jo, nad 15 nevím), ale bejt na místě toho rodiče, nechápu proč bych svý dítě tak ponižoval.

Není tady

#22 11. 11. 2007 17:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Ppavli, a nemáš ty náhodou vysokú školu, keď sa tak dívam na tvoju reakciu? wink

Selim víš co, jak reaguju já může být tobě u pr..., tak se nestarej fuckyou
Až budeš mít sama děti, možná to budeš vidět jinak wink

Není tady

#23 11. 11. 2007 17:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jetelík napsal(a):

PPavla: Copak, nevyspala ses dobře? Vždyť tu do něj jenom rejpeš a jinak nic kloudného.

Vyspala jsem se skvěle, díky za optání tonguebig_smile jen nevím, proč bych tady měla jemu něco odkejvávat a litovat ho, jaká je matka jeho holky kráva, když nevím, jaké ji k tomu vedou důvody, že se takhle chová ... a pochybuju, že důvod nemá, že je to jen její rozmar wink

Není tady

#24 11. 11. 2007 18:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Písala som o svojej skúsenosti s dcérou v rovnakej situácii- síce nevlastnou, ale v tom čase som ju vychovávala... Takžeskôr asi môžem napísať ja tebe: až budeš mať TY dcéru v tom veku a v takej situáciii, tak potom sem píš... wink
Mmch: o jeho matke, jeho priateľke i o ňom samotnom vieme obidve, respektíve všetci diskutujúci rovnako fuckyou

Brita

Není tady

#25 11. 11. 2007 19:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Já taky Sel souhlasím s tím, co jsi napsala a je mi jasný, že cokoliv uděláš proti jejich lásce ji jen posílí ... jen si taky umím představit, že holka v 15 nevidí, co by asi vidět měla a její máma možná ano ... a není to o počtu titulů před a za jménem, každej rodič si přeje pro svý dítě jen to nej a chce, ať je šťastný ... prostě mám pocit (možná se pletu) že to není jen o žárlivosti, že ztrácí svou dceru, možná ji na něm prostě něco nesedí a tak kolem sebe kope, vyhrožuje atd.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí