|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky babinetky,
už od začátku září jsem nezaměstnaná. Vypracovala jsem si životopis (klasika), rozeslala jsem ho emailem po okolních firmách. Každý den si hlídám stránky úřadu práce na každý inzerát který je pro mě vhodný (samozřejmně si už nevybírám) odpovídám a chodím na pohovory. Už jsem jich obešla asi 12 a práci pořád bohužel nemám. Doma mě to nebaví - nééé že bych se nudila to já mám pořád co dělat, ale připadám si už zbytečná a nevyužitá a nemůžu příjít na kloub tomu, proč mě nikde nechtějí. Mám vystudovanou obchodní akademii a možná jsem udělala chybu,že jsem nešla na vysokou, jenže trochu mám i pocit že by mi to nijak nepomohlo.
Může mi poradit někdo jak na to??
Nebo mám jít dělat někam za pás?
Jsem z toho už dost zoufalá!!!!
Dík za reakce, přeji hezký den.
Upravil(a) Dominika 22 (10. 11. 2007 20:25)
Není tady
Ahojky Dominiko!
Mně je taky 22, mám gympl, teda jen gympl, jsem na tom ještě hůř než Ty se sháněním práce. Vyzkoušela jsem si práci prodavačky ve sportu, v uzeninách, v pivovaru, v nábytku..Nikam jinam mě bez praxe a nějakýho zaměření nechtěli vzít. Nedostala jsem se na výšku - chtěla jsem jít na medicínu. Chvílema jsem měla pocit, že bych byla snad radši kdybych byla něčím vyučená. Taky jsem teď byla na úřadě práce. Kdo si to nezkusí, nepochopí. Tváří se tam na Tebe, jako bys pracovat nechtěla, přitom to tak vůbec není!
Naštvala jsem se, taky jsem poslala životopis do spousty firem. Nebylo to k ničemu. Tak jsem začala obcházet osobně! Zašla jsem do nemocnice, rovnou na ředitelství. S prosbou o práci, klidně i uklízečky. A konečně se na mě usmálo štěstí a je ze mě sestřička
Od září si dělám zdravotnický kurz. A vzali mě ještě než ho dokončím. Zkoušky mám v lednu. Mimojiné kvůli tomu kurzu jsem taky měla problémy na úřadě práce. Sehnala jsem si ho sama, zaplatila a dojíždím na něj, protože UP v našem městě nic takovýho nezřizuje. Zrazovali mě z toho, ýe kolik lidí si to udělalo a jsou na UP dál. A jelikož mi to zabere celej den v pracovním týdnu, mám se na to vykašlat a jít radši vykládat zboží do supermarketu. Neposlechla jsem je a s pocitem vítězství jsem jim tam pak šla zanýst pracovní smlouvu! 
Člověk se nesmí bát a všude kam ho napadne, musí vlízt. Ale fakt Tě chápu, jak je to těžký!
Není tady
Česká pošta bere nové zaměstnance.S maturitou můžete dělat u přepážky.Jen je otázka, zda by Vás to bavilo,někdy jsou lidi dost sprostí ( ale to máte stejné třeba u prodavaček, pokladních, apod). Moje dcera nastoupila na poště taky v září (letos maturovala) a říká,že jí to baví.
Není tady
Já to nevzdávám. Hrozně mě baví účetnictví, po škole jsem ihned aniž bych si dopřála prázdniny šla s chutí pracovat. Tři měsíce jsem odcházela s minimální mzdou říkala jsem si no tak co je to začátek tak to nějak přežiju, jenže pak jsem se jednou kolegyní povídala a ta mí říkala, že je tam dva a půl roku a dostala přidáno 100,- což mi přišlo hodně směsný. Takže penízky mi na účtě nepřibývali ale počet firem které jsem měla na starosti stoupal. Pak jsem dostala nabídku pracovat v jiné firmě za dvojnásobný plat sice nééé úplně to co by mě bavilo,ale zvykla jsem si sešli jsme se tam skvělá parta!Byli jsme všichni tak sehraný, bylo to tam dobrý. Jenže firma ukončila svojí činnost a já si hledám práci tak aby mě bavila a odpovídala mému vzdělání, jenže ... . V jedné firmě mi dokonce řekli, že mě nepříjmou že jsem kariéristka. Nechápu!!!Chtěli tam asi nějakého blbečka, který bude držet hubu a krok.
JULIK: Tebe obdivuju, já bych sestřičku asi dělat nemohla. Já bych asi nad každým brečela. Taky jsem o tom ze začátku přemýšlela, že bych něco takového zkusila, ale nevím jestli by to moje nervičky zvládli.
Není tady
Nebo mě ještě napadlo,že bych jela do ciziny. Teď jsem se začala jak jsem doma učit anglicky, jenže budu se muset učit tak půl roku abych se tam nebála jet. Sice bych tam asi taky dělala nějakou manuální práci a tak, ale zase bych se naučila jazyk a přivezla domů nějaký peníz.
Nevím!
Není tady

Dominiko poslala jsem ti SZ.
Není tady
Děvčátka - práce je - jen ji jít vstříc. Kurzy, překvalifikace, případně i k pásu, z toho místa můžete vždycky odejít za lepším ! Hlavně nezahálet, neusnínat a neříkat si, že to nejde!!! Jde!!! Přeji všem dobrá místečka, ne vždy se podaří hned napoprve najít, ale hledat a shánět, chodit, jen nestát na místě! Ono to jednou vyjde !
Není tady
Kurzi - to vám taky musím povědět!Referentka na úřadu práce mě nutila abych šla počítačový kurz, deset minut jsem ji vysvětlovala, že v počítači jsem dobrá, že jsem z toho maturovala a že ty témata které mi referentka předložila jsme všechny probírala ve škole. No stejně jsem musela jít na infomativní schůzku a tam nás bylo strašně moc, takže jsem si tam vydupala, že je to škoda abych já šla na kurz když to ovládám a zabírala místo někomu kdo by rád chodil. Na úřadu to po té referentka nemohla rozdýchat!
Není tady
Domčo, nechci rejpat, ale jestli máš písemný projev takový, jako tady na babinetu, tak ... možná to je jen z toho, že píšeš rychle a pak děláš chyby, ale to by asi zaměstnavatele nezajímalo. Jinak s tebou ovšem souhlasím, absolventku (nebo skoroabsolventku) bez praxe málokdo chce. A když, tak za minimum peněz. Já být tebou, tak vezmu i nějakou manuální práci a při ní si dodělám vejšku. Ekonomku bys mohla dělat i dálkově a pak bys měla lepší vyhlídky. Na kurzy zaměstnavatelé moc zřetel neberou, ale na jazyky ano. Takže by bylo dobré i někam vycestovat. Já bych to zkombinovala ale taky se studiem toho jazyka. Už několikrát jsem totiž viděla au-pairky, které podle nich měly bezvadnou angličtinu, ale když promluvily, byla to bída. Na domluvu ok, ale do kultivovaného projevu to mělo daleko...a to by třeba asistentka ředitele měla být schopná se projevovat kultivovaně a nežvatlat stylem pětiletého dítěte...
Není tady
Dominiko, kopíruji tvůj příspěvek z 10.11 z vedlejšího vlákna:
Ahojky babinetky, je to PODVOD a nechápu, že tohle může někdo dělat. Zrovna včera jsem byla u kamaráda a snažil se mě "naočkovat" do něčeho podobného!!!!Nebudu to tu popisovat je to trošku složitější, ale princip je samozřejmně stejný! Nějaký vstupní poplatek a tak dál a tak dál Pořád si myslím,že s poctivostí nejdál dojdeš!Možná jsem trochu najivní, ale... přeci nebudu okrádat další lidi!To raději půjdu pomáhat do nemocnice uklízet než tohle. NECHAPU a zůstavá mi rozum stát!!!!
Nezkusíš třeba tu nemocnici? Jak píšeš?
Není tady
Dominika 22 napsal(a):
Nebo mě ještě napadlo,že bych jela do ciziny. Teď jsem se začala jak jsem doma učit anglicky, jenže budu se muset učit tak půl roku abych se tam nebála jet. Sice bych tam asi taky dělala nějakou manuální práci a tak, ale zase bych se naučila jazyk a přivezla domů nějaký peníz.
Nevím!
VYCESTOVAT, VYCESTOVAT, VYCESTOVAT!!!! JESTLI TĚ DOMA NEDRŽÍ MANŽEL, DÍTĚ ČI VÁŽNĚ NEMOCNÝ RODIČ ---- VYCESTOVAT !!! Životní zkušenost k nezaplacení!!!
Není tady
Holky, neblbněte, OA a gympl, to jsou školy se kterými se už dá něco dělat. Umíte anglicky a pracovat s PC? Jste z Prahy? Pokud ne, byly byste ochotné se sem odstěhovat?
Já jsem z Ostravy, po gymplu se mi nechtělo sedět na pracáku a vyrazila jsem do Prahy, protože v Ostravě bych nejspíš nesehnala ani tu práci u pásu. Myslím, že není problém najít práci recepční v nějaké společnosti nebo asistentky, práci recepčí v hotelu, dá se dělat v bance a podobně... momentálně jsem také v procesu hledání (ale už mám šest let pracovní zkušenosti, takže je to trochu o něčem jiném), koukám hodně na www.jobs.cz a je tam velká spousta pozic pro absolventy.
Nikdy jsem nechtěla dělat v kanceláři, ale zjistila jsem, že si s gymplem nemůžu moc vybírat. Kdybych dneska začínala znovu pracovat, hlásila bych se do nějaké velké mezinárodní formy na pozici "člena týmu" do jakéhokoliv týmu, kde bych měla pocit, že tu práci zvládnu - tam, pokud člověk pracuje dobře, může se vyšvihnout. Jednu dobu jsem pracovala u T-Mobilu, je tam spousta oddělení, kde nepotřebujete odbornější znalosti ani praxi a dostanete šanci.
Pokud umíte anglicky, Word, Excel, pracovat s internetem, přinejmenším v Praze se neztratíte. Já jsem na pohovory dojížděla vlakem z Ostravy - čtyři a půl hodiny ráno tam a čtyři a půl hodiny večer zpět. Nakonec jsem měla štěstí, měla jsem na výběr ze dvou pozic... hledala jsem asi dva měsíce. Podnájem formou spolubydlení (více lidí v jednom bytě, máte svůj pokoj) se dá sehnat za tři, čtyři tisíce, jako recepční nebo asistentka bez praxe si můžete přijít na 15000 - 18000 hrubého. Pokud máte další jazyk, tím lépe!
Nemůžu říct, že by práce asistentky bylo něco extra, ale záleží dost na povaze atd.
Držím palce!
Není tady
Souhlas s Fatimou, v Pze je prace hodne a asistentky s aj berou k 20 hrubeho. anebo vycestujte, dokud Vas tady nic nedrzi 
Není tady
Já jsem nakonec sehnala práci tak, že jsme byli v čajovně - a jeden kamarád řekl: u nás na úřadě teď berou lidi... přihlásila jsem se tam na všechny pozice kde jsem splňovala předpoklady, byla na třech pohovorech... a na jedno místo mě vzali :-)
Je to i o tom, hodně se ptát po známých, spousta společností ani inzeráty nedává.
Není tady