Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 21. 1. 2008 11:38

majkafa
Host

Re: Zarlivost...

Marti, proč "bojovat"? Jsem pacifista, už to slovo mi ježí chlupy na těle. Nemyslím si, že zrovna "bojovat". Přemýšlet, změnit to v sobě.
Mně to došlo do hlavy nějak "samo", po mnoha letech, najednou jsem v hlavě měla, že je přece úplně jedno, jestli žárlím, nebo ne, že u partnera tím stejně nic nezměním v jeho chování. Jen tím ubližuju sama sobě. A i partnerovi a celému našemu vztahu. Nejsem masochista, nebudu si ubližovat. A bylo to. smile
Představ si to, ty jsi třeba ve svém bytě a partner někde pryč. Buď si tady a teď  žárlíš a týráš se, nebo nežárlíš. Jak se chová partner tam někde, kde momentálně je, tím vůbec nezměníš. smile

Upravil(a) majkafa (21. 1. 2008 11:41)

#52 21. 1. 2008 11:42

Martina1980
♥♥♥♥---
Web

majkafa napsal(a):

Marti, proč "bojovat"? Jsem pacifista, už to slovo mi ježí chlupy na těle. Nemyslím si, že zrovna "bojovat". Přemýšlet, změnit to v sobě.
Mně to došlo do hlavy nějak "samo", po mnoha letech, najednou jsem v hlavě měla, že je přece úplně jedno, jestli žárlím, nebo ne, že u partnera tím stejně nic nezměním v jeho chování. Jen tím ubližuju sama sobě. A i partnerovi a celému našemu vztahu. Nejsem masochista, nebudu si ubližovat. A bylo to. smile

Mas pravdu, clovek si tim hodne ublizuje. A akorat sam sobe, protoze druhe polovicce to vetsinou byva fuk.
Nevim, proc ja zarlim zrovna na ni. Bydli nas vic a kolem myho pritele se mota hodne kamaradek a ja jsem si jaksi vybrala prave ji jako podmet k zarlivosti. Nikdo jinej me nevadi..

Není tady

#53 21. 1. 2008 11:44

Martina1980
♥♥♥♥---
Web

majkafa napsal(a):

Představ si to, ty jsi třeba ve svém bytě a partner někde pryč. Buď si tady a teď  žárlíš a týráš se, nebo nežárlíš. Jak se chová partner tam někde, kde momentálně je, tím vůbec nezměníš. smile

V tom mas pravdu. Nejhorsi na tom je, ze clovek zna uz tolik lidi, kde treba pritel je neverny nebo zase pro zmenu zenska je neverna, a ten druhej se pak trapi a ja bych tohle nechtela zazit, i kdyz to asi neovlivnim nijak. Mozna jen tim, ze zustanu sama.

Není tady

#54 21. 1. 2008 11:50

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Klubko napsal(a):

Ale Niki, charakter člověka přeci nezměníš...jen ty si to musíš udělat tak,aby ti to nejméně vadilo...reta
Myslím, že partner Laury, má více práce a nestíhá,tak nemá čas koukat po holkách:)))

Jistě že zaměstnaný chlap "nekouká po holkách" tak často. Osobně já který byl v práci i 15 hod. Denně a "doma" neměl to zázemí pak nakonec v "nevěře" skončil.  Ono to není jen o zaměstnání, ale zejména o tom, jak ten"nevěrník" si postaví priority. A pokud nemá "čas" a doma není čas, tak u "milenky" to hlavní je rychlé a jisté. Ale je to off topic offtopic

Upravil(a) Pisatel (21. 1. 2008 11:55)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#55 21. 1. 2008 11:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Martina1980 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Můžeme tedy obecně říci, že žárlivost je zlo??? Zlo, které plodí další zlo - obírá žárlivce o klid, sebedůvěru, důstojnost...??? Dělá z něho závisláka???
Je tak?

Jo jo tak to bude. Ale jak proti tomu bojovat??

No... já myslím, že rada je jednoduchá, ale její naplnění neskonale těžké. Protože jde o práci na sobě.
My máme totiž tendenci pořád svalovat vinu za to, co se nám děje na okolí... Nějak zapomínáme, že to, co se nám děje, děje se nám na základě našeho způsobu myšlení - svými myšlenkami tvoříme svoji přítomnost a tak vlastně i minulost a budoucnost. Okolnosti jsou jen rámec.... za každých okolností přece záleží jen na tom, jak se k tomu postavím.

Nedávno jsem četla tenhle vzorec štěstí:
1. PŘÍJMOUT to, co se mi děje, zlo které ke mně přichází, jako prostý fakt. Prostě to tak je. Nedávat svoji energii tomu zlu, tedy se nevytáčet, nezlobit, nevzpírat, nebojovat, ale DOSTAT SE DO KLIDU. Například jsme-li u toho žárlení, přijmout to, že i partner má právo se svobodně rozhodovat a pokud se rozhodl pro někoho jiného, je to jeho věc.

2. s chladnou hlavou se ROZHODNOUT, zda tomu zlu řknu ano a podvolím se - třeba zůstanu v manželství, které mi nevyhovuje, protože máme přece děti, já nemám peníze, kam jít a konec konců co by tomu řekli lidi...
A nebo tomu řeknu ne.

3. pokud jsem se rozhodla, tak budu KONAT, tedy hledat východisko ze situace, kam jsem se stejně dostala především zásluhou svého vlastního myšlení (častý vzorec - jsem ošklivá, tlustá, stejně mne nikdo nechce, tak beru prvního, který přišel... bla bla) No a tak, jako jsem se sama dostala do průšvihu, jsem to zase jen a jen já, kdo musí své myšlení změnit, abych se z té situace vyhrabala. Pokud nezačnu KONAT, setrvávám na místě, stagnuji, trápím se a zlo, které ke mně přišlo má hody. Má z čeho žít a tak si to užívá.

Tohle je jediný způsob, jak to může fungovat, neznám jiný.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#56 21. 1. 2008 11:55

majkafa
Host

Martina1980 napsal(a):

Mozna jen tim, ze zustanu sama.

Být sama není zas tak špatné, jak se někteří domnívají. Jsem sama dva roky a krásně si to užívám. big_smile Čtu tvůj příběh, šla jsi do nového vztahu příliš brzy, jsi s převozníkem a nevidíš to. Čeho se bojíš, moje? pussa Že najdeš své sebevědomí a budeš skvělou ženou a partnerkou, která si k sobě přitáhne skvělého muže? wink Toho není třeba se bát, za to ta samota stojí.

#57 21. 1. 2008 11:56

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

pan krásně napsáno....pravdivé...ach jo proč tu babinet nebyl tak před 20 roky,já se za svůj život táááák natrápila....fuj

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#58 21. 1. 2008 11:57

majkafa
Host

Ano, jak píše Pan. Život je v podstatě velmi jednoduchý. Stačí si dávat jednoduché otázky a správně, tak, jak to cítím, si na ně odpovědět a pak podle své odpovědi konat. Netrápit se pochybnostmi, co by, kdybych se byla rozhodla jinak. Když přijdu na rozcestí, dám si zase jednouduchou otázku, poslouchám své nitro, co mi odpoví a jdu dál. Neuhýbám, netrápím se, nechávám sebou "věci projít" - třeba zlo, se kterým se na své cestě potkávám.  Nic víc. smile wink Jen my sami si děláme svůj život zbytečně složitým. Pokud slyším své nitro, je krásné a jednoduché žít. smile

Upravil(a) majkafa (21. 1. 2008 11:59)

#59 21. 1. 2008 11:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lakina napsal(a):

pan krásně napsáno....pravdivé...ach jo proč tu babinet nebyl tak před 20 roky,já se za svůj život táááák natrápila....fuj

Hmmmm...a kdo tě nutí, abys se trápila dál??? Snad za to "utrpení" nečekáš metál??? Sama moc dobře víš, co ti to přináši, tak proč sakra nepostoupíš už konečně k bodu 2????

Není tady

#60 21. 1. 2008 12:04

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Můžeme tedy obecně říci, že žárlivost je zlo??? Zlo, které plodí další zlo - obírá žárlivce o klid, sebedůvěru, důstojnost...??? Dělá z něho závisláka???
Je tak?

Je tak:)stoltstolt

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#61 21. 1. 2008 12:05

lakina
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

lakina napsal(a):

Hmmmm...a kdo tě nutí, abys se trápila dál??? Snad za to "utrpení" nečekáš metál??? Sama moc dobře víš, co ti to přináši, tak proč sakra nepostoupíš už konečně k bodu 2????

už jsem postoupila... už na sobě pracuji...glorie,neštvi mě,jsi hezká baba,mladá,ty musíš mít sebevědomí,a chtěl tě takový krásný chlap .... budem na tom pracovat  do jara z nás budou ty nejspokojenější baby pod sluncem...!!!!! storstark

Není tady

#62 21. 1. 2008 12:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No já nevím lakino, zda jsi už v bodě 2.... ty pořád ještě smutníš a zabýváš se svým mužem..a nekonáš. Takže já tě vnímám pořád spíš ještě jednou nohou v jedničce a jaksi z donucení ve dvojce....
A do jara to moc nevidím. Tohle je běh na dlouhou trať a ne piškvorky smile
Já to cítím tak, že ty se to své zklamání spíš snažíš PŘETLAČIT, přehlušit, než skutečně PŘIJMOUT, vzít svůj díl viny na rozpadlém vztahu a pracovat na tom.
Myslím, že si nevěříš a nemáš se ráda.
Na tom pracuj smile

Není tady

#63 21. 1. 2008 12:21

tlapička
♥♥-----

Pan, poraď jak se mám dostat do klidu, když manžela kterého i přez všechno co mi udělal,mam ráda a nedokážu pochopit, že po 20letech mi řekl, že udělal chybu když si mě vzal, protože se k sobě nehodíme. Bydlí pořád s náma, výletuje s jinejma a sem přesvědčená že s nima i spí. a se mnou chce být jen kamarád. Jemu se to říká když ke mě už nic necejtí, ale já jo a nevím jak se toho citu zbavit. Dostala bych se do klidu hrozně ráda.

Kdo si myslí,že dělá, co sám chce, dožije se dne, kdy pozná, že udělal, co nikdy nechtěl.

Není tady

#64 21. 1. 2008 12:27

lakina
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

No já nevím lakino, zda jsi už v bodě 2.... ty pořád ještě smutníš a zabýváš se svým mužem..a nekonáš. Takže já tě vnímám pořád spíš ještě jednou nohou v jedničce a jaksi z donucení ve dvojce....
Já to cítím tak, že ty se to své zklamání spíš snažíš PŘETLAČIT, přehlušit, než skutečně PŘIJMOUT, vzít svůj díl viny na rozpadlém vztahu a pracovat na tom.
Na tom pracuj smile

to víš,že nejsem tam ,kde jste vy.muž je pryč tři týdny,nejsme rozvedeni,zdá se mi o něm,že se vrátil,že mě miluje,trápím se, ALE  chodím cvičit,učím se jazyk, snažím se hubnout, brečím už jen jednou za tři dny, zvykám si žít sama,dělám si plán aktivit,plním je a chválím se za to a přidávám si,víc pracuji atd. jsem šikovná,že? ŽE?

Není tady

#65 21. 1. 2008 12:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A proč se lásky k němu chceš zbavit? K čemu ti to bude? Vždyť láska je kladná energie, proč bys ji k němu nemohla dál cítit??
Ty máš problém s bodem 1 - neumíš přijmout, že tvůj muž hodnotí váš vztah jinak, než ty.... Tvé Ego, pýcha se vzpíra...ty ho přece tolik miluješ a on takhle, no fuj....

Je docela možné, že on se mýlí a jen chytá poslední vlak či druhou mízu a za čas ho to přejde, ale pokud na něm budeš takhle viset a trápit se, tak ho to spíš nepřejde. A ty sama sebe připravuješ o další šanci..

Příjmi prostě jeho rozhodnutí, že udělal chybu a nehodíte se k sobě  jako momentálně neměnný fakt a i ty sama se rozhodni, co chceš. Chceš s ním i přesto dál žít v kamarádském manželství a nebo je to něco, co nechceš, protože konec konců nikde není psáno, že pokud se odpoutáš, nepotká tě místo samoty něco mnohem lepšího.

Je to jen na tobě, Ty si to musíš srovnat v bhlavě a pomoc od nikoho nečekej, protože v tomhle ti nikdo nepomůže Rozhodnout se musíš sama, pomocná ruka se jistě najde, až pak podle svého rozhodnutí začneš konat.

Není tady

#66 21. 1. 2008 12:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lakina napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Na tom pracuj smile

to víš,že nejsem tam ,kde jste vy.muž je pryč tři týdny,nejsme rozvedeni,zdá se mi o něm,že se vrátil,že mě miluje,trápím se, ALE  chodím cvičit,učím se jazyk, snažím se hubnout, brečím už jen jednou za tři dny, zvykám si žít sama,dělám si plán aktivit,plním je a chválím se za to a přidávám si,víc pracuji atd. jsem šikovná,že? ŽE?

To ano, to jsi šikovná, ale ještě šikovnější budeš, až svého muže skutečně PROPUSTÍŠ wink

Není tady

#67 21. 1. 2008 12:36

lakina
♥♥♥♥♥♥-

jak PROPUSTÍM,? já mu řekla,že už ho nechci vidět ani slyšet už mu ani nevolám,nepíšu,ale někdy spolu musíme komunikovat...já si musím někoho najít,zamilovat se...do mě mi to nějak nestačí...

Není tady

#68 21. 1. 2008 12:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ano, si, Laki, máš dobre nakročené. Len teraz VYDRŽAŤ, súdružka! Vydržať aj keď prídu slabé chvíľky, krízy(tie obli určite aj vo vzťahu či manželstve, priznajme si), prečkať a počkať si na krajšie časy...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#69 21. 1. 2008 12:40

majkafa
Host

lakina napsal(a):

jak PROPUSTÍM,? já mu řekla,že už ho nechci vidět ani slyšet už mu ani nevolám,nepíšu,ale někdy spolu musíme komunikovat...já si musím někoho najít,zamilovat se...do mě mi to nějak nestačí...

Laki, není důležité, co jsi mu řekla. Ale co v sobě cítíš. Uvnitř jsi ho nepropustila. smile
MUSÍŠ si někoho najít? MUSÍŠ se zamilovat? Přečti si to po sobě.

Upravil(a) majkafa (21. 1. 2008 12:41)

#70 21. 1. 2008 12:47

tlapička
♥♥-----

Snažím se nedávat najevo jak mě to bolí, ale asi marně. Bylo mi řečeno, když chci ať podám žádost o rozvod. Vždycky si mohl dělat co chtěl. Už půl roku odchází, ale ještě neodešel. Bylo by pro mě snesitelnější nevidět ho, nemluvit s ním, ale on si pořád o tom chce povídat a je naštvanej, že já nechci, protože končíme vždy u výčitek. Chci aby byl šťastnej a já chci být taky šťastná, ale na to ho musím přestat milovat, protože mě bolí jak mi dává najevo,že si konečně užívá. Přeju mu to, ale hrozně to bolí po 20 letech.

Kdo si myslí,že dělá, co sám chce, dožije se dne, kdy pozná, že udělal, co nikdy nechtěl.

Není tady

#71 21. 1. 2008 12:53

lakina
♥♥♥♥♥♥-

majko,já vím,já vím já vím,že to nejde uspěchat,že musím naučít žít sama se sebou,teorii,tu od vás zvládám,ale ta praxe.... tlapičko další muž co mu ujíždí vlak,další puberta a druhá míza...další přeskopírák....čti a vracej se do příspěvků

Není tady

#72 21. 1. 2008 12:54

lakina
♥♥♥♥♥♥-

selimko dakujem,slniečko

Není tady

#73 21. 1. 2008 12:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Laki, Tlapi, sú proste fázy v živote, ktoré nie sú príjemné, ale nejdú preskočiť(tak ako napr. rizikové tehotenstvo... bez toho by sa dieťa ťažko narodilo). Berte to ako prechodnú fázu, ako to pomyselné dno, ktoré sa už blíži, a keď naň dopadnete, už sa odrazíte a pôjde to len nahor. Aspoň moja skúsenosť(a nielen rozchodová) je taká. Pre mňa tiež bol najhorší polrok, kým sa veci vyjasnili. Žili sme v torjuholníku, kde sa milášek striedavo správal hulvátsky ku mne a ku nej. Keď sa odsťahoval, zdalo sa mi, že zomriem, reps. že už nemusím zomierať, že už som mŕtva... Ale ujali sa ma kamaráti, kamoška mi ukázala ezoteriku, začala som sa učiť taliansky... tancovať latino... skrátka žiť. Spočiatku som sa do toho nútila, neskôr som sa už etšila. A keď sa milášek po čase chcel vracať, povedala som mu, že veci sa už nevratne zmenili(to už som bývala u rodičov a nechcelo sa mi zasa kočovať nazad k nemu, resp. niekam inam) a navyše mu neverím ani dátum. Treba fakt len VYDRŽAŤ!

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#74 21. 1. 2008 13:20

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

lakina napsal(a):

Laki, není důležité, co jsi mu řekla. Ale co v sobě cítíš. Uvnitř jsi ho nepropustila. smile
MUSÍŠ si někoho najít? MUSÍŠ se zamilovat? Přečti si to po sobě.

Majko, potácím se v depce přes 4 měsíce. POkud si vzpomenu na reakci na moje první fuňuknutí, bylo to o pomož si sám, pomoc máš na druhé straně své paže a hlavně něco MUSÍŠ dělat. Teď a hlavně z Tvých úst (pardon) písmenek čtu "Musíš si někoho najít?..." nerozumím tomu. Pro mě Musíš něco dělat je o tom dělat cokoli třeba chodit do přírody, chodit do hospody, chodit za ženskýma. Teď jsi mě dostala. Jsi moudrá holka prosšla jsis těžkým kusem života, ale tohle mě dostalo. Takže prosím vysvětlimi to. nevím sám co tedy mám dělat.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#75 21. 1. 2008 13:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Pisateľ, TO BOLA IRÓNIA... To, že niečo MUSÍ, napísala sama Laki, a Majka to spochybnila. Sorry, ale to je moja profesionálna deformácia, tlmočiť iných. wink

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí