29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dnes mi říkala jedna paní, že má dobrý recept na opravdu rychlý moučník ke kávě. Vlastně nejsložitější je na tom ten moučník, jinak je to rychlovka, opravdu šup-šup.
Upečeme klasický piškot, můžeme použít i korpus piškotový kupný. A teď do nějaké uzaviratelné nádoby vlijeme jednu šlehačku, jeden pudink bez vaření a mandarinky bez šťávy z konzervy(můžeme použít i jiné ovoce).
A to vše v té uzavřené nádobě promícháme, až vznikne krém. Kdo má rád sladké, může osladit. A takto vzniklým krémem pomažeme piškot a je to. Necháme vychladit a můžeme podávat.
Je to prý velmi dobré, rychlé a jednoduché.
Není tady
Tak tenhle recept znám pod názvem koláč HRK-HRK :-)))
s těmi mandarinkami je moc dobrý.
http://recepty.vareni.cz/kolac-hrk-hrk/
Autorka píše, že se vždy podaří, ale u mne je opak pravdou. Když jsem ho dělala poprvé, vše jsem nalila do sklenice na zavařování a hrkala a hrkala až vznikla uvnitř taková želatinová koule a kolem ta šlehačka :-)))
Sníst se to ale dalo.
Chyba byla ve velikosti nádoby - musí být dost prostorná !! Já teď tento koláč dělám v takové veliké míse na kynuté těsto s víkem a od té doby se vždy povedl.
Upravil(a) micinka70 (7. 11. 2007 21:22)
Není tady
Ten koláč dělávám taky a je moc dobrý. Já ale dávám mandarinky aj se šťávou. Dělala jsem ho aj z ananasovým kompotem a je taky moc dobrej. Ananas si nakrájím na dronější kousky. Patří tam taky ztužovač šlehačky. A je opravdu za 2 minutky uhrkaný.
Upravil(a) Bertinka (9. 11. 2007 15:06)
Není tady
Teda holky, děkuji za HRK - HRK ! To jste opravdu měly pravdu. O víkendu jsem ho udělala a fakt se všichni olizovali! Taky jsem nevěřila tomu rychlému uhrkání, ale fakt to funguje! Zas se mám čím chlubit..teda dokud nepředám recept dál
Doporučuji!
Není tady
Tato buchta je opravdu,ale opravdu vynikající. Já do ni nakrájela broskve.Dala jsem i štavu + ztužovač.
no mnamka.
Není tady
Musím říci,že se mi taky jednou podařilo uhrkat jakousi masu.Stěrkou jsem ji přendala do misky , přidala trochu zakysané smetany a tyčovým mixérem zachránila.
Bašta nad baštu.
Není tady