Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Také se vám zdá oblečení v obchodech čim dál menší?

#26 10. 11. 2007 20:13

jitřenka
♥♥-----

Re: Také se vám zdá oblečení v obchodech čim dál menší?

Moc děkuji za tipy na oblečení, určitě to proběhu. Dnes jsem si zkoušela pěknou bundičku sportovní, z lehoučké kůže, teploučkou, ale bohužel zase jen č. 44 a to jako na párátko větší ani neměli. Málem to odnesl prodavač, už začínám být vzteklá. Co se mi líbí tak je zase malé. Asi se vygumuju a bude to, nebo zase začnu šít. Člověk by ani nevěřil, že v přeplněných obchodech nenajde co hledá. Pane bože, vždy  to je kšeft a nebo systematicky z nás chtějí udělat anorektičky.Ale nedáme se!!! Dnes jsem se dívala na Koření na Nově a moderátorka vypadala jako skládací metr a to televize kila spíše přidává.

Upravil(a) jitřenka (10. 11. 2007 20:20)

Není tady

#27 12. 11. 2007 11:02

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Žádný anorektičky nebudou!!!!! My jim ukážem,budem si všichni šít a jim tam budou chodit jen ty kolabující párátka lol
Přeháním,ale oni taky. Tak lovu šatstva zdar,zvl᚝ teď,když to vypadá na velkou zimu.
Já se vždycky vztekám z přítele,to je vždycky "zkus si tohle" "to je malý lásko" "zkus to" "vidim,že je to malý" atd. big_smile
A když pak chci podat o číslo větší kalhoty (vím proč chci větší o jedno a ne o dvě čísla),tak mi podá o dvě čísla větší,co kdyby náhodou.No někdy bych ho dumbom

Není tady

#28 12. 11. 2007 11:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Blbý je, že prodavačky jsou taky většinou anorektičky. Zas taková kredenc nejsem, oblíknu 46, jenže prsa 95 D http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png. Takže  "Pani, tohle nevoblíknete" slyším hned, jak sáhnu na jakýkoli hadýrek a ta voteklá nit na mě zírá z výšky svých 20 let a 40 kg s jasným výrazem "Co by ta tlustá baba ještě nechtěla."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 12. 11. 2007 11:53

Darja70
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Blbý je, že prodavačky jsou taky většinou anorektičky. Zas taková kredenc nejsem, oblíknu 46, jenže prsa 95 D http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png. Takže  "Pani, tohle nevoblíknete" slyším hned, jak sáhnu na jakýkoli hadýrek a ta voteklá nit na mě zírá z výšky svých 20 let a 40 kg s jasným výrazem "Co by ta tlustá baba ještě nechtěla."

Vzpomínám, jak jedna slečna (prsa O) v prodejně prádla vypískla pohoršením, že JÁ s 80C-D bych chtěla podprsenku, která by mi zvedla pesa rodna, "paní a víte vy, jak by to na VÁS vypadalo!"
Myslela jsem, že vletím za pult, protože si mě hned všichni začali prohlížet. Ale většina nakupujících byly ženy s prsama, proto jsem získala smypatie já, ale hooodně dlouho jsem tam nešla a když, tak jedině když prodával někdo s prsama.

Není tady

#30 12. 11. 2007 13:17

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Luizi napsal(a):

Žádný anorektičky nebudou!!!!! My jim ukážem,budem si všichni šít a jim tam budou chodit jen ty kolabující párátka lol
Přeháním,ale oni taky. Tak lovu šatstva zdar,zvl᚝ teď,když to vypadá na velkou zimu.
Já se vždycky vztekám z přítele,to je vždycky "zkus si tohle" "to je malý lásko" "zkus to" "vidim,že je to malý" atd. big_smile
A když pak chci podat o číslo větší kalhoty (vím proč chci větší o jedno a ne o dvě čísla),tak mi podá o dvě čísla větší,co kdyby náhodou.No někdy bych ho dumbom

Proboha ty chodíš nakupovat hadry s chlapem ?????

Není tady

#31 12. 11. 2007 13:43

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Ne já jdu s chlapem nakoupit do hyermarketu.Normálka,pro jídlo a tak. Ale ON mě tahá po krámech. Takže to není,že já "miláčku pojď půjdem mi koupit nějaký oblečky",on si chce furt všechno zkoušet a vydrží v obchodech dýl než já.
Nikdy bych ho netahala nikam,kam by se mu nechtělo a už vůbec nejsem typ "jéžiš já mám ale pr..l" a tak.
Nevím jestli tě to pohoršilo,udivilo,či co,ale reakce mi přijde divná lol

Není tady

#32 12. 11. 2007 15:07

Dominika 22
♥♥-----

Já mám 165/53 kg, takže jsem úplně obyčejná, né tlustá ne vyzáblina. Ve městě u nás teď otevřeli nový obchůdek a kamarádky mi říkala, že tam jsou pěkný věci. Pěkný tam sice jsou, ale všechny trička jsou mi těsné přes prsa a jsou mi krátké - tak nevím na koho to je šité. Asi je to poslední dětská velikost ;o))))! Já nakupu v Orsay, ve sportovkách a teď jsem si koupila hezkou budnu v CaA. Ale když se mi něco líbí u Vietnamců tak si to taky ráda koupím ;o)

Upravil(a) Dominika 22 (12. 11. 2007 15:08)

Není tady

#33 12. 11. 2007 17:11

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Luizi klídeček, mě to jenom překvapilo, to vše. Chlapi si většinou na nákup oblečení nepotrpí.

Není tady

#34 12. 11. 2007 17:23

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Tiina napsal(a):

Chlapi si většinou na nákup oblečení nepotrpí.

Mám naprosto odlišné zkušenosti. Táta nákupy oblečení miluje x máma nesnáší. Můj partner oblečení nakupuje rád, nevadí mu pořád něco zkoušet x já to nesnáším. Takových chlapů mám ve svém okolí víc než dost...

Není tady

#35 12. 11. 2007 19:33

jitřenka
♥♥-----

No to jsem se teď pěkně zasmála, a moc mě potěšilo, že mám také takové zkušenosti s prodavačkami : Jo na vás???? no to asi nebudeme mít. Darja mě vehnala slzy do čí ale smíchu. (mám ten samý problém)  prsa a  skoro žádný zadek. Moc jsem ráda nakupovala v pasáži Lucerna za Modrobílou linii, je tam takový malý krámek s prádlem a tam prodávala moc příjemá paní a ta byla pěkně při těle.Dala mi vyzkoušet snad 20 podprd. Moc dobře věděla co potřebuji. Bohužel , ale když jsem tam byla naposledy tak tam nebyla a místo ní štíhlá děvčata a podprsenky na holky krev a mlíko nikde. tak nevím musím se tam vypravit třeba ta milá paní měla dovolenou.  Jo a s tím chlapem na nákupech. než bych se dívala jak je v posledním tažení a jak trpí (šíleně nerad nakupuje) tak jdu radši sama.

Není tady

#36 12. 11. 2007 19:57

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Tiino v pohodě,jen jsem byla zvědavá co tě na tom udivilo smile On ten můj je pěkná modelína,když máme zpoždění,tak vždycky kvůli němu,v koupelně je dýl než já,ale já jsem taky extrém,umeju,namaluju,vyčistim zuby,navonim a jdu lol
Dominika22:Máme skoro stejné "míry" a taky skoro nic neoblíknu,mám docela velký záda,takže trika mě většinou "tahaj" nebo škrtí... No chrůza lol

Není tady

#37 12. 11. 2007 20:02

Verčulka
Letňátka 2008

Tiina napsal(a):

Chlapi si většinou na nákup oblečení nepotrpí.

Tak u nás si já na nákup oblečení nepotrpím, musí mě vytáhnout můj. Dva tři obchůdky vydržím, pak stojím u dveří a mladej lítá po krámě a vybírá mi oblečení dumbom Na mastodonty prostě nic nemají... grater

http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

#38 12. 11. 2007 20:59

Náka
♥♥♥----

Tak to já si jednou v obchodě chtěla koupit svetřík.Mám velikost S a prodavačka mi po vyzkoušení této velikosti začala dávat čím dál větší až jsme skončily u XXL a stejně mi byl malý.To by mě tedy zajímalo co chudáci lidi,který tuhle velikost mají co jim asi tak nabídnou.A není to jen u oblečení,ale i u bot mám jich spoustu od 36 až po 39 a všechny mi pasují stejně.Spíše než menší oblečení dávají špatné velikosti.V poslední době se v tom nedá už ani vyznat.

Není tady

#39 13. 11. 2007 8:06

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Jsem to samé - velké prsa, menší zadek a prodavačky - anorektičky mne dovádějí k šílenstvílol   Já když vidím takové "hvězdy" v prodejně, tak tam raději ani nejdu.  Nebudu si přece kazit náladu a  ubíjet zbytečně sebevědomí.lol

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#40 13. 11. 2007 9:09

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Tak já mám opačný problém, připadá mi, že v dámské konfekci je oblečení na kobyly (tímto se vysokým ženám předem omlouvám). Na velikost 158cm/49kg a drobnou postavu prostě dámské oblečení snad neexistuje, buďto to jsou dlouhé rukávy, kabáty bych mohla vláčet po zemi, kalhoty bych měla jak vlečku, do halenky bych se vešla 2x ..
Teď naposledy jsem nepochodila u zimního kabátu. Ramena jak pro golema, ač údajně nejmenší velikost. Při odchodu jsem zklamaně jen tak hodila očkem na dětskou konfekci a ve finále odtamtud odkráčela s kabátem, který sedl přesně na míru - jen radši nikde neroztrubuju, že byl na velikost 13-14 let.

Upravil(a) Ela.. (13. 11. 2007 9:09)

Není tady

#41 13. 11. 2007 9:31

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Elo, no když tam nebyli medvídci nebo Spiderman...tak proč ne? big_smile
Buď ráda, že jsi malá drobná. Taky jsem bývala...tedy malá jsem furt. To jo. smile

Není tady

#42 13. 11. 2007 19:56

jetelík
♥♥-----

Já tohle řeším úplně stejně, akorát k tomu ještě boty. Když už je trend vyzáblin, tak ty vyzábliny s metrm osmdesát určitě nemají nohu 38. Já mám 42-43 a sehant dámskou botu už je docela problém a když tak jsou v regále úplně vzadu s nálepkou XXL. A to ještě jen vyjmečně, jinde na mě koukají jako "No tak to opravdu nemáme." Takže mám už od tanečních jedny boty k šatům a ne že by už neměly dost, prostě jiné jsem ještě nepotkala. Takže se asi nesmim vdávat, protože ty boty jsou černý lol

Není tady

#43 13. 11. 2007 21:36

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Taky mě otráví výroky hubeňoučkých dívčin za pultem "tohle je největší velikost... 44? Ale tak velké oděvy my nevedeme!"

Někde jsem četla, že každý stát má velikostní značení lehce jiné a podle jiného vzoru. Ve Francii například berou mustry podle průměrných dělníků v nějaké fabrice, tuším Renault to byl. No a jelikož v posledních letech tam pracuje hodně Arabů, tak jim konfekční velikosti nesedí na Francouze.

Není tady

#44 13. 11. 2007 22:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No a já mám opačnou zkušenost. Viděla jsem za výlohou nádherný tričko, chtěla jsem velikost S, nejmenší měli L.  Z toho bych bývala vypadla. Třeba Takko má všechno moc velký, velikost S odpovídá normálnímu L.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#45 14. 11. 2007 8:21

Doris
♥♥-----

Elo,
jé to jsem ráda, že nejsem sama..jen jsem ještě o cenák menší lol  Přesně jak píšeš..nemám problém koupit cokoli do pasu, ale od pasu dolů či kabát..to je unikum! Kalhoty jsem mockrát koupila v dětském, ale nějaký kabát, který bych si představovala tak do půli stehen, mám pod kolena roll   Kde že jsi ho pořídila?  lol

Není tady

#46 14. 11. 2007 8:56

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Doris napsal(a):

Elo,
jé to jsem ráda, že nejsem sama..jen jsem ještě o cenák menší lol  Přesně jak píšeš..nemám problém koupit cokoli do pasu, ale od pasu dolů či kabát..to je unikum! Kalhoty jsem mockrát koupila v dětském, ale nějaký kabát, který bych si představovala tak do půli stehen, mám pod kolena roll   Kde že jsi ho pořídila?  lol

Doris, v Tescu. Sedne přesně jak ulitý, jen ta velikost je oficiálně dětská.. Na věk 15-16 let mi byl už velký. Jsem s ním maximálně spokojená, kapuca, kožíšek na kapuce a rukávech, barva taková něco jako fialová a je právě do těch půli stehen, takže parááááda !! Cena 699 kč, takže taky ucházející.

Není tady

#47 14. 11. 2007 9:16

x256987
Host

Já si sukně a kalhoty nechávám šít na míru, většinou látka i ušití vyjde kolem tisícovky a mám na dvě tři sezóny vystaráno. Mám jednak větší velikost, jednak dosti nekonfekční postavu (velký rozdíl mezi pasem a boky), takže mi v obchodech málokdy něco sedne. Popravdě je ale docela problém sehnat i trička, protože ve větších velikostech jsou zpravidla šité na postavu "velká prsa, žádný pas, žádný zadek", a já potřebuju něco v pase projmutého a pak zase rozšířeného. Úprava takové halenky by většinou obnášela i přesazování rukávů, a to už mi přijde dost komplikované.

#48 15. 11. 2007 19:42

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Darja70 napsal(a):

Vzpomínám, jak jedna slečna (prsa O) v prodejně prádla vypískla pohoršením, že JÁ s 80C-D bych chtěla podprsenku, která by mi zvedla pesa rodna, "paní a víte vy, jak by to na VÁS vypadalo!"
Myslela jsem, že vletím za pult, protože si mě hned všichni začali prohlížet. Ale většina nakupujících byly ženy s prsama, proto jsem získala smypatie já, ale hooodně dlouho jsem tam nešla a když, tak jedině když prodával někdo s prsama.

yikesyikesyikes To bych si teda sgustla, i když... Jednou jsem byla v kamenným vietnamským krámu s prádlem. Mají tam celkem slušný prádlo za slušný ceny. Podprsenky tamodsaď mít nemůžu, pro ty radši do speciálek, ale říkala jsem si, že bych si třeba mohla koupit nějaký kalhotky, třeba tanga, i kdyby vydržely jen troje praní, tak je to fuk, manžovi udělám radost, sobě taky. Jenže potřebuji 44, čili XL. Mám ale 173 cm, takže se ty špíčky nějak rozloží lol

Obsluhují tam důchodkyně. Jedna se na mne vrhla hned na začátku u vchodu (já vím, nemají to jednoduché, musí "obsluhovat"), tak jsem jí slušně řekla, že se zatím jen porozhlédnu. Furt jsem jí měla v zádech. Kam jsem se vrtla, tam byla. Byla zima a já měla svetr a kabátek, takže jsem vypadala ještě trochu silnější, než jsem.
A ona pořád: "A co teda jako chcete?" "No, říkala jsem si možná nějaký tanga..." Vytřeštila oči a na celý krám se rozkřikla: "Cože? na VAŠÍ POSTAVU chcete TANGAAAAA?" Podotýkám, že je měly...

Práskla jsem košíkem, až to zadunělo a vyběhla ven. Až u dveří jsem se zmohla na slova, něco o tom, že takovýhle chování jsem nezažila, ale pochybuji, že to slyšela. Už tam nikdy nepůjdu. Dodnes mne mrzí, že jsem neztropila větší scénu, neztěžovala si u vietnamského majitele... ale ztěžujte si, když vás někdo takhle ztrapní. pak jsem šla po ulici a bulela a bulela a bulela. Naštěstí jsem měla za 10 minut sraz s manžou a ten mi zvedl náladu. Hned se měl k tomu, že se tam vrátíme a že bábě vysvětlí, že se mu tanga na mě líbí, ale že kvůli jejímu chování tam nehodláme utratit ani korunu. Jenže já už neměla náladu se tam vracet. Nechtělo se mi rozebírat mé pozadí s celým krámem.

Ale jednou, jednou.... styrka už se těším....

Není tady

#49 17. 11. 2007 12:51

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Já mám teDĄvelký problém sehnat zimní bundu, která by byla teplá a ve které bych se mohla hýbat. BuĎ jsou tenounké a to nechchi, nebo jsou důchodcovské a to taky nechci. Máte dobrou zkušenost s nějkaou konkrétní značkou na bundy?

Mája

Není tady

#50 17. 11. 2007 13:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nezdá, je...
Keď som pracovala pol roka v Luxemburgu,  s úžasom som zistila, že sa tam bežne dá kúpi pekné oblečenie aj pre nás, krásne urastené(dolna čas cca 42-44, horná cca 46-48, podža krajiny a druhu oblečnia) a v najnajvštevovanejších obchodoch a obchodných reazcoch mali aj nadmerné vežkosti do č. zhruba 60... grater Podotýkam, že bežne stálo oblečko v tých obchododhc, kam som chodila JA tak do 20 eur, ale už po 3-4 týždňoch ho začali zlacňova...
V Bratislave sú bežne vežkosti tak DO 42 nanajvýš, a v nadmerných vežkostiach majú tmavé neforemné vrecia vožne visiace na postave, v ktorých ja osobne vyzerám, ako keby som prenášala šestočará... grater
Zlatý starý dobrý Luxemburg!!!

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

• Diskuse
  •  » Pavlač
  •  » Také se vám zdá oblečení v obchodech čim dál menší?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí