Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 6. 11. 2007 11:34

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: ŚŤASTNÝ DLOUHODOBÝ VZTAH

L_aura napsal(a):

Vite, zase jsme se dostali do sfery jinotajnych filozoficko-psychologickych debat. Teorii mam taky hafo... jenze o tohle mi, kdyz jsem tohle vlakno zakladala, fakt neslo... Nechtela jsem jasny presny konkretni plan, ktery je mozny okopirovat, ale zajimaly me konkretni veci, ktere tu skoro nikdo nerekl. Proc Vy, co jste stastni a spokojeni, narovinu nereknete treba:

1) Kdo Vase manzelstvi financne vice zabezpecuje?
2) Kdo se stara o domacnost?
3) Mate deti? Jakou peci jim jeden a druhy venujete?
4) Mate spolecne zajmy? Jake? Kolik casu jim venujete?
5) Mate rozdilne zajmy? Mate moznost je realizovat a nevadi to nikomu z Vas?
6) Kolik casu obecne spolu travite?
7) V cem jste podobni, v cem jste rozdilni?
8) Funguje Vam sex?
9) Jste oba tolerantni?
10) Zarlite na sebe?
11) Jste si verni?
12) Jak travite vecery, vikendy, dovolene ... atd. atd. atd.

1) momentálně víc partner
2) téměř na půl, já trošku víc
3) ne
4) ano, tanec, plavání, bubnování, ezoteriku... některé víkendy plus momentálně asi dva dny v týdnu
5) ano, partner programování, to víš že občas chci, aby se víc věnoval mně, ale zase co znám babinet, sednu si k počítači taky
6) docela hodně, bydlíme spolu, ale dokážeme spolu být doma a každý se věnovat svému (většinou oba počítači)
7) těžká otázka, podobní - chceme na vztahu pracovat, oba, to je myslím to nejdůležitější. Jsme oba pro komunikaci. Rozdílní - já jsem ženská a on chlap. Z toho vychází největší rozdílnosti, si myslím. Od fyzična :-) přes myšlení a komunikaci. Jde o to si ty rozdílnosti uvědomit a brát je v komunikaci do úvahy.
8) jak kdy
9) snažíme se
10) já - občas
11) ano
12) víkendy - někdy společně na nějaké víkendové akci, jindy jedu na víkendovou akci sama, někdy jsme doma a lenošíme... večery - někdy jdeme tancovat, plavat, na nákup :-), do kina... jindy jsme doma, uvaříme si, podíváme se na film, nebo se věnujeme svému (opět oblíbeným počítačům)

A co Ty?

Ovšem upozorňuju, zejména pro Pavlu s dvěma P a dvěma A, které je i 7 let vztahu málo - že podle ní já NEmám dlouhodobý vztah, zatím "pouze" 1 rok a 7 měsíců... :-)

Není tady

#77 6. 11. 2007 11:35

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Somaia napsal(a):

Mikeši, VŽDYCKY, když jsem dospěla do stádia, že jsem hledala své "občasné potěšení " jinde, vždycky mi paraleně něco scházelo v tom trvalém partnerském vztahu, ať už jsem si to vědomě připouštěla nebo ne. Když je  člověk v partnerství  opravdově spokojený sám se sebou i s partnerem, pak teprve pochopí, že nemá smysl tu pravou INTIMITU rozmnělňovat někde jinde s jinými partnery. Vždycky tím trvalý vztah utrpí a opět nezáleží na tom, jestli si to uvědomujeme nebo ne, už jen z toho důvodu, že dochází k prolínání energií několika lidí a ty energie se na určité úrovni bez našeho chtění nebo přispění ovlivňují. Myslet si o tom můžeš cokoliv, třeba že jsem střelená a ujetá, ale je to moje životní zkušenost, za kterou si 100% stojím. Pokud si myslíš, že to tak není, ještě jsi tu samou zkušenost neudělal, ale čeká tě.

četla jsem jen první a poslední příspěvek v celé diskuzi, ale ten poslední je opravdu výborný
Som, tummenupp

....než jsem to odeslala, tak už jsou tu další. Vy jste ale savci psavci.

Upravil(a) poletucha (6. 11. 2007 11:36)

Není tady

#78 6. 11. 2007 11:38

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Nikolasi: mám v písemném projevu problém, že mě tak úplně nevystihuje takovou, jaká jsem. Co píšu často vypadá jako z nějaké blbé příručky, ale kdo mě zná tak ví, že na mnohé jsem si přišla sama nebo spíš život mě (bohužel) naučil.

Dlouho jsem se ve vztahu a nejen tam trápila a nešlo mi s tím nic dělat a pak asi přetekl ten pomyslný pohár mý bolesti a já si řekla a dost, já si chci života užívat.

Vrátila jsem se ke svý podstatě - ve smyslu že jsem ve skutečnosti bezstarostná Střelkyně a ne ustaraná ředitelka zeměkoule a protože se mám už natolik ráda, tak se nechci trápit a fakt se v minulosti nehňahňám a nad budoucností nepřemýšlím.

Možná to byla krize středního věku.
Možná jsem se dostala ze závislosti na mým muži.
Možná je to srážka s pomíjivostí všech jistot.

To je fuk. Ač jsem už mírně životem požitá, teď mám konečně pocit, že žiju a neživořím.

Není tady

#79 6. 11. 2007 11:38

7*inka
♥♥-----

L_aura napsal(a):

Feuria napsal(a):

Somaia napsal(a):

No Mikeši, nejsem žádný moralista, moje životní zkušenosti jsou bohaté a košaté, sama sebe řadím k těm tolerantnějším, ale pokud má někdo jakýkoliv mimopartnerský intimní  vztah, tak něco není v tom manželském vztahu funkční. Pokud jsem to spávně pochopila, tak jsme si tu chtěli povídat o šťastných vztazích, to znamená těch, kde jsou spokojení OBA partneři, nejen jeden, který si umí vlastní osobní spokojenost pojistit jinak a jinde.

A proč by jako nemohli být spokojení oba ? va Paní mikešová, protože už starej Mikeš neremcá a Mikeš, protože si svou spokojenost pojistil jinak.....ale svou paní Mikešovou má rád a je s ní spokojený... osobně tohle manželsví klidně považuji za šťastné ! smile

Ja se Somaiou souhlasim, sama jsem to chtela podobne napsat...

Ruku na srdce a vynechme paní Mikešovou. Která z Vás by byla v pohodě pokud by jen maličko tušila, že její manžel (přítel,partner), s kterým žije 17 (1, 5...20) let a má ho stále ráda (tedy teoreticky :-) má milenku?  Když nejde o Vás, tak jste velmi tolerantní. Kdyby to tak fungovalo, tak by nebyl Babinet.

Není tady

#80 6. 11. 2007 11:40

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Mikeši, VŽDYCKY, když jsem dospěla do stádia, že jsem hledala své "občasné potěšení " jinde, vždycky mi paraleně něco scházelo v tom trvalém partnerském vztahu, ať už jsem si to vědomě připouštěla nebo ne. Když je  člověk v partnerství  opravdově spokojený sám se sebou i s partnerem, pak teprve pochopí, že nemá smysl tu pravou INTIMITU rozmnělňovat někde jinde s jinými partnery. Vždycky tím trvalý vztah utrpí a opět nezáleží na tom, jestli si to uvědomujeme nebo ne, už jen z toho důvodu, že dochází k prolínání energií několika lidí a ty energie se na určité úrovni bez našeho chtění nebo přispění ovlivňují. Myslet si o tom můžeš cokoliv, třeba že jsem střelená a ujetá, ale je to moje životní zkušenost, za kterou si 100% stojím. Pokud si myslíš, že to tak není, ještě jsi tu samou zkušenost neudělal, ale čeká tě.

Jo, dá se na to takhle dívat -  já to zase vidím tak - že Mikeš (třeba) září po dobrém skoku - pozitivní energií a tu přenáší doma na paní Mikešovou - místo toho starého bručivého kocoura, má doma usměvavého, vždy ochotného manžela ! Třeba ... ??? Čistě hypoteticky.
Mikeš to tu napsal - partnerka se mu přestala líbit po fyzické stránce... ale duševní je stejná! Každý průměrný chlap prostě lépe vidí než slyší... Pro nás ženské to není až tak důležitá stránka (ta fyzická), ale pro některé pány ano... tak hold se občas tohle stane...
Nemusí to znamenat nic hlubšího - pokud má ten člověk jasno ! ..... spíš si myslím, že problém nastává, když se připletou city - to už se zkrátka těžko tají a pak se přikláním k teorii, že to nefunguje.....v tom původním vztahu, i když né vždy to tak je. hormony jsou svinstvo. Pak je třeba čas odejít! ... ale i tak si myslím, že třeba Mikešovi klidně mohou být spolu spokojení a mít relativně šťastné manželství - na tom žádná bokovka nic nezmění !

Upravil(a) Feuria (6. 11. 2007 11:44)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#81 6. 11. 2007 11:42

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

7*inka napsal(a):

L_aura napsal(a):

Feuria napsal(a):

A proč by jako nemohli být spokojení oba ? va Paní mikešová, protože už starej Mikeš neremcá a Mikeš, protože si svou spokojenost pojistil jinak.....ale svou paní Mikešovou má rád a je s ní spokojený... osobně tohle manželsví klidně považuji za šťastné ! smile

Ruku na srdce a vynechme paní Mikešovou. Která z Vás by byla v pohodě pokud by jen maličko tušila, že její manžel (přítel,partner), s kterým žije 17 (1, 5...20) let a má ho stále ráda (tedy teoreticky :-) má milenku?  Když nejde o Vás, tak jste velmi tolerantní. Kdyby to tak fungovalo, tak by nebyl Babinet.

Nebyla by šťastná žádná - ale třeba by si lecos uvědomila ! A na vztahu se prostě musí makat ! .....

Upravil(a) Feuria (6. 11. 2007 13:27)

Není tady

#82 6. 11. 2007 11:44

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Somaia napsal(a):

Myslet si o tom můžeš cokoliv, třeba že jsem střelená a ujetá...

To si rozhodně nemyslím a Tvých názorů si vážím, i když se naše pohledy na věc liší. Jsem ochoten i připustit, že Tvůj pohled je v určitých aspektech rozumnější či realističtější - jenže kdybychom se všichni chovali pořád jenom rozumně a vzorně, nebyl by ten život tak trochu nudnej? smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#83 6. 11. 2007 11:44

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

L_aura napsal(a):

Vite, zase jsme se dostali do sfery jinotajnych filozoficko-psychologickych debat. Teorii mam taky hafo... jenze o tohle mi, kdyz jsem tohle vlakno zakladala, fakt neslo... Nechtela jsem jasny presny konkretni plan, ktery je mozny okopirovat, ale zajimaly me konkretni veci, ktere tu skoro nikdo nerekl. Proc Vy, co jste stastni a spokojeni, narovinu nereknete treba:

8) Funguje Vam sex?
9) Jste oba tolerantni?
10) Zarlite na sebe?
11) Jste si verni?

v průběhu trvání našeho manželství se na výše zmíněné otázky odpovědi dost lišily. A nemyslím si tak úplně že souvisely s pocity štěstí a spokojenosti.
Myslím, že to opravdu vystihla Somaia. Nejdůležitější i pro mě je pocit, že mému muži na mě záleží a že si mě váží. A pokud to i on dostává ode mne, tak nemá potřebu citově se angažovat jinde.

Není tady

#84 6. 11. 2007 11:46

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

poletucha napsal(a):

Somaia napsal(a):

četla jsem jen první a poslední příspěvek v celé diskuzi, ale ten poslední je opravdu výborný
Som, tummenupp

....než jsem to odeslala, tak už jsou tu další. Vy jste ale savci psavci.

taky souhlas se Som, já měla podobnou zkušenost, vztah s ženáčem začal díky "nějakému chybění" ve vztahu, nespokojenosti,  nevyzrálosti....a milencem se bortil ještě víc.....

Myslím si ale, že by mohl i takový vztah přerůst do něčeho hodnotného, co by nemuselo ovlivnit původní vztah.....pokud by se ale sex a intimita vytratila a zůstaly by pouze vzájemné sympatie na úrovni duševní přátelské spřízněnosti.....

co se týká Mikeše, svým způsobem si myslím, že může být v manželství takto spokojený,stejně jeho manželka, ale z mého pohledu býval asi šťastnější....možná si to jen sám nemusí uvědomovat....

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#85 6. 11. 2007 11:47

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Vanilka69 napsal(a):

v průběhu trvání našeho manželství se na výše zmíněné otázky odpovědi dost lišily. A nemyslím si tak úplně že souvisely s pocity štěstí a spokojenosti.
Myslím, že to opravdu vystihla Somaia. Nejdůležitější i pro mě je pocit, že mému muži na mě záleží a že si mě váží. A pokud to i on dostává ode mne, tak nemá potřebu citově se angažovat jinde.

tohle je ten rozdíl - co vnímám... angažovat se citově nebo čistě fyzicky !

Není tady

#86 6. 11. 2007 11:48

L_aura
♥♥♥♥♥--

Vanilko, ja vim, ze to muze vypadat hloupe, ale je se na to konkretne ptam prave z toho duvodu, protoze, jak uz jsem tu psala, mi mnohdy fungovani stastnych vztahu v mem okoli, ktere tvrdi, ze jsou stastne, by nestacilo... proto chci vedet, jeslti jsem nebo nejsem divna... protoze pocit stesti je proste pocit a taky jsem schopna na zacatku vztahu udelat pro toho druheho tolik a nechtit nic.. jenze po case zjistim, kdyz hormony prestanou utocit, ze takhle jsem zit proste nechtela... Proto me zajima, jaky zivot konkretne Vam prinasi pocity stesti

Není tady

#87 6. 11. 2007 11:48

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Feuria napsal(a):

Mikeš (třeba) září po dobrém skoku - pozitivní energií a tu přenáší doma na paní Mikešovou - místo toho starého bručivého kocoura, má doma usměvavého, vždy ochotného manžela ! Třeba ... ??? Čistě hypoteticky.!

Dá se to tak říct.

Feuria napsal(a):

Mikeš to tu napsal - partnerka se mu přestala líbit po fyzické stránc

Pozor - nepoužil jsem slovo nelíbí, protože bych lhal - líbí se mi pořád. Napsal jsem nepřitahuje, a to je rozdíl...

Není tady

#88 6. 11. 2007 11:49

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

7*inka napsal(a):

L_aura napsal(a):

Feuria napsal(a):

Když to hodně zlehčím, tak si myslím že opravdu pro většinu lidí v dlouhodobém vztahu je hodně důležité, jak se partner chová k nim a hlavně to řeší. To co dělá ve volném čase (jestli má nebo nemá milenku, milence), to začnou řešit až když je osobně začne zanedbávat.

Něco jiného je, když se nevěra provalí. Pak si každý spočte pro a proti, zda je výhodnější se rozejít nebo ve vztahu zůstat. A je opravdu hodně lidí, kterým se "vyplatí" (někdy vyplatí i bez uvozovek) dál žít ve vztahu s nevěrníkem. Možná by ses divila, ale takových bývá většina, jen nechodí na Babinet.

Není tady

#89 6. 11. 2007 11:50

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Račice - myslím si totéž - a k tomu Mikešovi - myslím si, že býval .... než se slečna z 50kg změnila na 150 kilovou ! Vím, že dostanu pár šutrama přímo po kebuli ... a vím, že ten vzhled nehraje roli atd. ale chápu i toho chlapa, který prostě upadne na tu dlouhonohou blondýnu - né proto, že by se chtěl zrovna citově angažovat ! ... Svou ženu si určitě považuje a neopustil by jí - hold je to ale jen člověk !

Není tady

#90 6. 11. 2007 11:51

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Somaia napsal(a):

Myslet si o tom můžeš cokoliv, třeba že jsem střelená a ujetá...

To si rozhodně nemyslím a Tvých názorů si vážím, i když se naše pohledy na věc liší. Jsem ochoten i připustit, že Tvůj pohled je v určitých aspektech rozumnější či realističtější - jenže kdybychom se všichni chovali pořád jenom rozumně a vzorně, nebyl by ten život tak trochu nudnej? smile

Teď mě napadlo, není tohle kámen úrazu....že to bylo v manželství už prostě nuda?? Takže vztah šťastnej, spokojenej, jen trochu nudnej....

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#91 6. 11. 2007 11:51

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Feuria napsal(a):

Mikeš to tu napsal - partnerka se mu přestala líbit po fyzické stránc

Pozor - nepoužil jsem slovo nelíbí, protože bych lhal - líbí se mi pořád. Napsal jsem nepřitahuje, a to je rozdíl...

O.k. promiň - já to vlastně tak i myslela ... jen blbě napsala rodna

Není tady

#92 6. 11. 2007 11:53

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Vanilka69 napsal(a):

7*inka napsal(a):

L_aura napsal(a):

Když to hodně zlehčím, tak si myslím že opravdu pro většinu lidí v dlouhodobém vztahu je hodně důležité, jak se partner chová k nim a hlavně to řeší. To co dělá ve volném čase (jestli má nebo nemá milenku, milence), to začnou řešit až když je osobně začne zanedbávat.

Něco jiného je, když se nevěra provalí. Pak si každý spočte pro a proti, zda je výhodnější se rozejít nebo ve vztahu zůstat. A je opravdu hodně lidí, kterým se "vyplatí" (někdy vyplatí i bez uvozovek) dál žít ve vztahu s nevěrníkem. Možná by ses divila, ale takových bývá většina, jen nechodí na Babinet.

souhlas smile

Není tady

#93 6. 11. 2007 11:53

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Feuria napsal(a):

než se slečna z 50kg změnila na 150 kilovou!

Tak hele, takovou Otylku zas doma nemám big_smile změnila se cca z 70 na cca 95 big_smilebig_smile 

Feuria napsal(a):

Svou ženu si určitě považuje a neopustil by jí - hold je to ale jen člověk!

Ano, tak to je. Citově se opravdu neangažuju nikde jinde než doma.

Není tady

#94 6. 11. 2007 11:54

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Vanilka69 napsal(a):

tohle je ten rozdíl - co vnímám... angažovat se citově nebo čistě fyzicky !

Fe, to taky souhlas, ale pokud se angažuješ čistě fyzicky, není to milenka (stálá přítelkyně), ale Mikeš ji tak nazval...takže mě to přijde spíše jako paralerní vztah, kde nehraje roli pouze sex jako fyzická potřeba, ale jako koření něčeho, co doma chybí.....

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#95 6. 11. 2007 11:58

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

L_aura napsal(a):

Vanilko, ja vim, ze to muze vypadat hloupe, ale je se na to konkretne ptam prave z toho duvodu, protoze, jak uz jsem tu psala, mi mnohdy fungovani stastnych vztahu v mem okoli, ktere tvrdi, ze jsou stastne, by nestacilo... proto chci vedet, jeslti jsem nebo nejsem divna... protoze pocit stesti je proste pocit a taky jsem schopna na zacatku vztahu udelat pro toho druheho tolik a nechtit nic.. jenze po case zjistim, kdyz hormony prestanou utocit, ze takhle jsem zit proste nechtela... Proto me zajima, jaky zivot konkretne Vam prinasi pocity stesti

já Tě chápu, ale fakt návod neexistuje. Třeba náš vztah se lidem z okolí, kteří nic neví o mužových bývalých záletech, jeví jako ideální a jevil se tak i v době, kdy já se tím vztahem trápila.

Není tady

#96 6. 11. 2007 11:58

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Feuria napsal(a):

než se slečna z 50kg změnila na 150 kilovou!

Tak hele, takovou Otylku zas doma nemám big_smile změnila se cca z 70 na cca 95 big_smilebig_smile

Jsem to pojala trochu ironicky big_smile

Není tady

#97 6. 11. 2007 11:59

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

A ještě doplním, díky tomu, že Mikeš napsal, že ho jeho manželka již nepřitahuje......

Nemyslím si, že může být někdo v OK vztahu, když ho ten druhý nepřitahuje.....tak nějak chybí ta podstata....ten druhý mě přitahuje za všech okolností....beru podle sebe, nemohla bych s pro mě nepřitažlivým člověkem žít....

Za milenkou Mikeše, nevidím jen sex, jako takový, ale ta chybějící přitažlivost k vlastní ženě....tam vidím tu kompenzaci....

PŘITAŽLIVOST K VLASTNÍMU PARTNEROVI, VIDÍM JAKO CITOVOU POTŘEBU VE VZTAHU.
Takže, když Mikeš napíše, že citově se angažuje jen doma, kdybych to vypustila třeba já, tak bych lhala, protože pro mě je součást citovosti i to, že mě ten druhý přitahuje.....pokud by to tak nebylo, citově se díky tomu budu angažovat jinde, což z mého pohledu díky této absenci, Mikeš dělá....

Upravil(a) Račice dračice (6. 11. 2007 12:02)

o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#98 6. 11. 2007 12:00

Somaia
Host

Oba stejnou měrou, podle výše svých výdělků, mám jistotu, že můj manžel je v tomto směru zodpovědný a nikdy sám sobecky neutratil víc, než by unesl náš rozpočet, o mě to platí taky. Vzájemná kontrola fakticky neexistuje...Finance NIKDY za 25 le nebyly předmětem našeho konfliktu. Co jsem si v rozumné míře přála vlastnit, nebylo mi odepřeno, alespoň ne dlouhodobě... big_smile

Oba podle chuti, potřeb, manžel zvládne všechny i ryze "ženské" povinnosti nebo považované obecně za ženské ( žehlení, praní, vaření). Pokud je "bordel" je většinou považovaný za společný... necítím se otrokem své domácnosti.

2 dospělé děti, věnoval se jim ten kdo měl čas a chuť, sebekriticky musím říct, že manžel více v oblasti: přivést-dovézt-zařídit na úřadech a pod.

v kultuře 100% + společné přátele, časově nevím....

Ano ve sportu, rozhodně mi to nevadí, jsem ráda, že manžel sportuje, je zdravý a daří se mu... big_smile

těžko ohadnout, někdy víc někdy míň, manžel má dost služebních cest, já více zůstátávám doma.

životní filozofie a energie, záliby a názorově jsme si hodně podobní. Větší rozdíly nevnímám, nedokážu idntifikovat. Spíš jsme si podobní.

8) Funguje Vam sex?
ano... i na frekvenci jsme se celkem ujednotili a nejsou  výrazné výkyvy nebo rozpory.

9) Jste oba tolerantni?
ano, hodně

10) Zarlite na sebe?
ano, zdravě... většinou už  známe míru toho, co je schopen partner akceptovat.

11) Jste si verni?
měla jsem období, kdy jsem nebyla z nějakého důvodu spokojená.... a za partnera se vyjádřit nemohu, nic bližšího a zaručeného  v tomto směru o něm nevím.

obvykle... výlety, kultura, společná práce, přátelé... na dovolené jezdíme většinou spolu, ale pokud si druhý přeje není problém jet singl, byla jsem několikrát  na dovolené bez partnera a partner taky beze mě.

#99 6. 11. 2007 12:00

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

*

Upravil(a) Feuria (6. 11. 2007 13:30)

Není tady

#100 6. 11. 2007 12:03

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Račice dračice napsal(a):

Fe, to taky souhlas, ale pokud se angažuješ čistě fyzicky, není to milenka (stálá přítelkyně), ale Mikeš ji tak nazval...takže mě to přijde spíše jako paralerní vztah, kde nehraje roli pouze sex jako fyzická potřeba, ale jako koření něčeho, co doma chybí.....

Aha - já myslel, že milenka je právě jenom na sex, ale přítelkyně je už na něco víc, mám v tom bordel, sorry big_smile Jinak je to dlouhodobě vdaná paní, které právě ten sexík doma moc chybí....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí