29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
poradí mi někdo s touto situací,v pátek mi volali z autosalonu,že mé nové auto je připraveno k převzetí,dohodli jsme čtvrtek odpoledne,vzali si dovolenou ,auto již pojistili a další a další věci.Ve čtvrtek ráno nám volali,že nemáme jezdit,že auto ještě nemá hotové papíry a že neví kdy budou.Na mé poznámky o tom,že způsobili škodu nereagují a ještě se vysmívají,že mají dodání s odchylkama,já na to koukala a je tam skutečně že dodání mohou posunout o dva týdny,ale co to převzetí? Když už volali?Mluvila s nima i paní s pojišťovny a bylo jí řečeno že auto půjde do provozu ve čtvrtek,proto i pojistka je od čtvrtka.Myslíte,že mám právo na nějakou kompenzaci?
Předem díky.
Není tady
Záleží, jaké podmínky jste podepsala při objednávce vozu. Jsem z praxe. Ve chvíli kdy se volá klientovi a domlouvá termín převzetí, je auto fyzicky na autosalonu a jen se před dovozem na salon technicky zkontroluje, "nastaví" na provoz a vyčistí. Na jakých "papírech" předání může váznout!!! To tisknou fakturu týden??? Je to přinejmenším lajdácké chování. Nestala se na voze nějaká škoda? Žádejte vysvětlení písemnou formou nebo osobně se svědkem přímo s majitelem firmy. Pokud porušili termín dodání evidentně mimo smluvní podmínky, tak můžete odstoupit od smlouvy. Někdy se ovšem opravdu může stát, že čekáte na auto od klienta a "někdo" na logistice špatně vaše auto naloží na transport (nemělo by se to stávat)... nebo i výrobce se opravdu může opozdit s dodáním vozu klientovi - a to prodejce tušit nemůže. S tou pojistkou - mohla být připravená jako návrh, ale podepisovat bez auta jste ji neměla.
Není tady
právě že auto tam již stojí týden,manžel ho byl skontrolovat,je tam a s ním asi 20 dalších a prý nemají dodací listy od výrobce-to se zjistit nedá jestli lžou nebo co to znamená,wiki mohla bys mi napsat,jak je to s těma papírama,co je mě do nějakých dodacích listů,předem díky
Není tady
otázka: na základě jakých podkladů auto opustilo výrobní závod, dostalo se na expedici a poté na základě objednávky autosalonu pro vás přímo až k nim? :-) Když se na velkém nákladním autě rozváží nové auta, tak se musí předat i "papírově". Tzn. i dodací list objednateli, že přebírá auto v pořádku nebo s nějakými škodami vzniklé přepravou. Dodací list potvrzuje převzetí a stav věci na místě. Máte pravdu, že VÁM může být úplně jedno, jestli oni mají nějaký papír nebo ne. Auto mají fyzicky převzato a musí ho mít i "naskladněno" (jako zboží), tzn. mají co prodávat. Už vás dokonce vyzvali k převzetí. Vám stačí faktura od auta+ ostatní (např. servisní knížka). Navíc jestli jim chybí nějaký dokument od třetí osoby, tak to není vztah mezi vámi a autosalonem, ale mezi výrobcem nebo distributorem a autosalonem. I kdyby to nastalo, tak jim doklady příjdou zpětně. Se zeptám: oni nechtějí auto zaplatit - a mít peníze - oni mají radši ležáčky na firmě? :-) A to vám zdůvodnil tak přímo majitel firmy nebo vedoucí prodeje??? Dejte vědět, je to přinejmenším hooooodně zajímavé. Můžete prozradit o jakou značku vozu se jedná?
Není tady
wiki děkuji,přesně tohle si totiž myslím i já,prodávám sice nábytek,ale vždyť je to prodej jako prodej,prý zase že výrobce ,je to Renault ,má nějakou účetní uzavírku,auto hodlám platit hotově a tak se také divím,že nemají zájem věc rychle řešit,nicméně jak jsem již psala,aut tam takto stojí asi dvacet a jak jsem zjistila ,ti co to mají na leasing,budou čekat ještě déle,já snad zítra mám šanci auto dostat,jedu s právníkem a vypadá to dobře.
Skutečnost,že nemám jezdit mi sdělil prodejce,ale to mi bylo samozřejmě málo,takže jsem pak vše vyřizovala s majitelem.Jak jsem dopadla ti zítra nebo o víkendu ráda napíšu,a doufám,že z nich vyrazim alespoň nějakou kompenzaci.
Hezký den.
Není tady
Tak to je pro mě nepochopitelné. Pracuji dlouho u jiné konkurence a nikdy jsem ale neslyšela o tom, že když je účetní uzávěrka výrobce - nelze prodávat auta. To mají teda velmi zvláštní systém, že hromadí auta na parkovišti a nic neprodávají. U nás existuje odměna za určitý objem z prodeje - předání. Způsob financování taky není důvodem proč to zdržovat. A nebo termín předání posouvají schválně, aby splnili nějakou svou kvótu v pozdějším termíně. Ať něco navrhnou - nějakou kompenzaci. Ty jsi připravená autíčko převzít, donést penízky a jsi za to ještě "trestaná" :-)
Není tady
tak autíčko dnes opět nebude,dnešní verze je taková,že prý se na našem typu auta vyskytla někde nějaká závada,prý zámky,a výrobce pozastavil prodej těchto typů a musí se všechny auta překontrolovat,takže už 14 dní štelují zámky,ha ha,tak mám dost.Asi budu raději jezdit na kole.
Není tady
to je tedy pěkný výmysl... nejdřív to byly papíry a teď jsou to zámky. Si to můžeš ještě ověřit i stěžovat na dealera na centrálním zastoupení Renaultu. Předpokládám že auto je kupováno u dealera :-) Hodně štěstí
Není tady