6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vichni ,toto téma u tady zaloil Soptík,kterému moc díky.Jsi moc hodná.Dík.
Jak Soptík u psal.Před 14-ti dny jsem zjistila u své tříleté dcery cukrovku.Byl to neuvěřitelný ok.
Kdy jsme se v nemocnici z toho oku trochu probraly,docela rychle jsme ve začaly zvládat,dokonce dcera po týdnu začala i zvládat píchání (předtím straně vyváděla)a teď sama drí a nastavuje ruku nebo nohu.Hodnoty klesaly,dcera konečně i přibrala a dávky inzulínu li postupně také dolů.Jene,teď kdy jsme doma tak nám jdou hodnoty cukru zase nahoru a neustále volám doktorce.Začali jsme zase dávky inzulinu zvyovat.Je to náročné.Nejsem schopna cokoliv dělat.Někdy si říkám,e je to jen patný sen a e se z něho přece jen někdy musím probudit.Prosím,napite mi někdo,kdo má stejný problém a svoje zkuenosti.Jak to zvládáte,jaké je to ít s cukrovkou.Hrozně se o ni bojím,nejvíc se bojím,e na ni nepoznám hypoglykémii.Budu vděčná za kadý příspěvek.
Není tady
Lilien,
nemám zkuenost s tak malým dítětem, ale kdy mi bylo 18, onemocněl cukrovkou můj stejně starý hodně dobrý kamarád. Byl u dospělý, ale stejně to byl ok, a vím, e se asi rok hledal, ne si nael přesný rytmus a začal vnímat potřeby svého těla - kdy a kolik si píchnout. Tohle bude muset za malou dělat Ty sama. e nepozná hypoglykémii, toho se neboj, to nejde přehlédnout, zcela jistě ji pozná. Malá u určitě mluví, take lehce zjistí, e se najednou chová divně.
Ach jo, tak moc je mi to líto...
Buďte holky silné, přeji hodně těstí, a maličká a se s tím brzy naučí ít.
Není tady
Lilien, hlavně klid, neboj se toho tolik, já vím, e je to sloité, ale dá se to zvládnout, věř mi. Za pár týdnů u ti to ani nepříjde, jde jen o to, příjmout to jako fakt, a hlavně NEDOVOLIT, aby nemoc nemocného zcela pohltila a ila jen pro ni. NE - to je patně. Musíte se naučit ít s nemocí, ale ne jí podřídit celý ivot, chápe, jak to myslím?
Není tady
A jak správně uvedla Damila, hypoglykémii pozná, to se neboj....důleité je, ne získá cvik, prostě pravidelně dcerce zkouet glykémie, a e to bude lítat (myslím ty hodnoty) - tak s tím musí počítat, vdy je to jednou dole, a jednou nahoře - důleité je prostě jen docílit toho, aby výkyvy nebyly a tak moc zřetelné. Problém je, e hodnoty glykémie neovlivňují jen jídlo, ale i stres, málo spánku, nachlazení, prostě COKOLIV, u z toho je zřejmé, e je obtíné být vdy naprosto přesně "v tabulkách".
Není tady
Andreo, chápu jak to myslí.Jene teď nedokáu na nic jiného myslet.Pořád přemýlím kolik asi tak bude mít,bojím se s ní jít i ven na delí trasu.Pořád mám strach.Pořád se bojím,abych něco nezanedbala.Je to moc čerstvé.Nemám ádné zkuenosti.
Já vím,tohle je vechno patně.Snad časem se naučíme s tím ít.Chvíli si myslím,e to zvládnem jene kadá patná hodnota mě zase dostane na kolena.A začnu se zase bát,e to nezvládu.Ale díky moc za příspěvky a díky, e se mě snaíte podpořit.
Není tady
Lilien, neboj to zvládne, uvidí, je jasné e má strach, ale jsi statečná a musí být statečná i za dcerku, bude to dobrý. Kdy bude cokoliv potřebovat, poradit, nebo jen povzbudit, klidně se ozvi, třeba i soukromu zprávou
Není tady
Ahojky,mockrát děkuji za podporu.Díky AndreoP.U to docela zvládáme i doma.Sice jsme musely začít víckrát píchat,ale hodnoty jsou u relativně dobré, i kdy občas se výkyvy jetě objeví.Chodím si dopisovat na stránky Medatronu a tam mi spoustu věcí poradí.
Ale dík.
Není tady