27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Romana.P napsal(a):
Ahoj, tak já jsem asi vyjímka, protoe z nového příjmení, které mě čeká vůbec nadená nejsem. Překvapivě jsem na tomhle tématu čekala víc postiených jako jsem já , ale vechny tady jsou pyné, e můou nosit manelovo přijímení
My jsme se nemohli dohodnout, jak se budem jmenovat.. nechtěli jsme vlastně ani jedno z naich bývalých jmen, z různých důvodů. No a tak jsme si vymysleli nové jméno, nechali jsme se přejmenovat, jmenujeme se úplně jinak a jsme spokojení.
Není tady
Já mám dost dlohé jméno i příjmení a vdycky, kdy jsme se ve kole představovali, tak se mi do toho nechtělo.... Po svatbě budu mít hodně krátké příjmení a najednou u mi to moje dlouhé nevadí...jsem na ná rod pyná a troičku je mi líto, e u nebudu "jejich". Na nové jméno se ale těím
Není tady
Tak to tady tak čtu a říkám si, e se musím přiklonit k těm, co podporují převzetí jména. Je to váně takové tradiční. Já si vůbec nemdokáu představit, e nemám manelovo jméno, to jsem se pak přece nemusela vůbec vdávat... I kdy uznávám, e pokud to jméno je opravdu hanlivé nebo nějak jinak nevhodné, tak se to dá určitě nějak vymyslet. Ale stojím si za tím, e manelé by měli mít jméno společné.
Není tady
Já jsem se novému příjmení straně bránila jetě 5 minut před obřadem, ale kdy jsem viděla ten lítostivý tchýnin pohled, tak ..... A dnes jsem ráda, příjmení je jednoduí ne moje původní dlouhé a můu se podepisovat krásně rozmáchle . Ale moje sestry si nechaly tátovo příjmení (kupodivu mě můj tatínek jakoto jedinou, která zradila, nezavrhl )
.
Není tady
Kubulo, tak tohle jsme měli vymyleno také. A hledali jsme takové, které se nepřechyluje. Nakonec ke svadbě nedolo, take ádná změna se nekonala.
Kdyby byly děti, tak bych chtěla, abychom se vichni jmenovali stejně.
Není tady