29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Romana.P napsal(a):
Ahoj, tak já jsem asi vyjímka, protože z nového příjmení, které mě čeká vůbec nadšená nejsem. Překvapivě jsem na tomhle tématu čekala víc postižených jako jsem já , ale všechny tady jsou pyšné, že můžou nosit manželovo přijímení
My jsme se nemohli dohodnout, jak se budem jmenovat.. nechtěli jsme vlastně ani jedno z našich bývalých jmen, z různých důvodů. No a tak jsme si vymysleli nové jméno, nechali jsme se přejmenovat, jmenujeme se úplně jinak a jsme spokojení.
Není tady
Já mám dost dlohé jméno i příjmení a vždycky, když jsme se ve škole představovali, tak se mi do toho nechtělo.... Po svatbě budu mít hodně krátké příjmení a najednou už mi to moje dlouhé nevadí...jsem na náš rod pyšná a trošičku je mi líto, že už nebudu "jejich". Na nové jméno se ale těším
Není tady
Tak to tady tak čtu a říkám si, že se musím přiklonit k těm, co podporují převzetí jména. Je to vážně takové tradiční. Já si vůbec nemdokážu představit, že nemám manželovo jméno, to jsem se pak přece nemusela vůbec vdávat... I když uznávám, že pokud to jméno je opravdu hanlivé nebo nějak jinak nevhodné, tak se to dá určitě nějak vymyslet. Ale stojím si za tím, že manželé by měli mít jméno společné.
Není tady
Já jsem se novému příjmení strašně bránila ještě 5 minut před obřadem, ale když jsem viděla ten lítostivý tchýnin pohled, tak ..... A dnes jsem ráda, příjmení je jednodušší než moje původní dlouhé a můžu se podepisovat krásně rozmáchle . Ale moje sestry si nechaly tátovo příjmení (kupodivu mě můj tatínek jakožto jedinou, která zradila, nezavrhl )
.
Není tady
Kubulo, tak tohle jsme měli vymyšleno také. A hledali jsme takové, které se nepřechyluje. Nakonec ke svadbě nedošlo, takže žádná změna se nekonala.
Kdyby byly děti, tak bych chtěla, abychom se všichni jmenovali stejně.
Není tady