29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
baba.jaga napsal(a):
holka napsal(a):
PS: Tak mi připadá, že "za nic na světě se nechci vdát a mít děti" tvrděj holky, který se nemaj s kým brát a se kterýma jaksi nikdo nevydrží a touhle větou jen zastíraj že jim ujel vlak. Tolik jen poznatek z mého okolí.
No tak, tady byla rec o svatbe, jako o oficialnim ritualu se spoustou kravinek kolem toho. Nevidim duvod, proc to dnes lidi delaji. Ale je to asi kazdeho vec.
Tak to asi patris k holkam, kterym ujel vlak, jak tvrdi baba.jaga
Není tady
Allyson napsal(a):
Tak to asi patris k holkam, kterym ujel vlak, jak tvrdi baba.jaga
baba.jaga tvrdi, ze zadne holky, kterym ujel vlak nemuzou existovat z principu ;-)
Není tady
holka napsal(a):
PS: Tak mi připadá, že "za nic na světě se nechci vdát a mít děti" tvrděj holky, který se nemaj s kým brát a se kterýma jaksi nikdo nevydrží a touhle větou jen zastíraj že jim ujel vlak. Tolik jen poznatek z mého okolí.
Takhle to často nechodí - já se nechci vdát a přesto mám přítele již 10 let. On by chtěl svatbu i děti, já svatbu nechci a mateřský typ taky zrovna nejsem... takže to není v tom, že to někdo tvrdí, protože mu ujel vlak, ale v tom, že každá jsme jiná, máme jiné přání a sny...
Není tady
To že jste spolu 10 let v tomhle ohledu nic neznamená (svatba, děti můžou přijít třeba po půl roce vztahu). Kamarádka byla s manželem celkem 13 let, říkala že chtějí mít děti, ale pořád to oddalovala, až potkala někoho jiného a do roka byl rozvod, svatba i dítě. Prostě potkala toho, u koho cítila že s ním ty děti mít chce, a je to pár, který se snad opravdu osudově hledal až se našel.
Prostě myslím, že to pocit, jestli chci svatbu a děti záleží na tom, jestli máme vedle sebe toho, s kým bysme tu svatbu a děti chtěli mít.
A to že někomu ujel vlak....mám ve svém blízkém okolí 3 takové holky, 30-37 let. Z toho 2 už jednou mluvily o svatbě, ale nevyšlo jim to, a teď se nad námi "co se na to chystáme" rádoby povyšují, že teda svatba "nikdy" a "k ničemu to není" a "děti? ježiš jen to ne" atd......
Pak mám taky kamarádku, která by svatbu i dítě moc chtěla, ale bohužel ne a ne najít správnýho chlapíka.
A něco uprostřed, že by se ženská sama jen tak rozhodla že děti nechce a bude mít celý život jen několik přítelů, tomu se mi nechce věřit. Myslím že to je vždycky něčím ovlivněný rozhodnutí.
Není tady
holka napsal(a):
A něco uprostřed, že by se ženská sama jen tak rozhodla že děti nechce a bude mít celý život jen několik přítelů, tomu se mi nechce věřit. Myslím že to je vždycky něčím ovlivněný rozhodnutí.
Ano, treba ovlivneny uvedomenim si, ze by z ni byla mizerna matka, ktera by tu roli naprosto nezvladla. Jinymi slovy: antimatersky typ, ktery je si tohoto faktu naprosto vedom.
Není tady
Zdá se mě, že zde opět nastává jistý častý omyl, a to ten, že vlastní hodnotová měřítka jsou omylem přikládána na jiné osoby než je ta vlastní.
holka napsal(a):
Samozřejmě, každý má jiný pohled... ale lidé nejsou tak černobílý, jak jsi je právě rozškatulkovala. Každý jsme přece naprosto jiný, každý chceme žít jiný život. To, že ty chceš svatbu a děti, tak to přece neznamená, že to bude sen každého, ne? A ačkoliv se ti může zdát divné, že někdo nechce děti, tak hodnotit toho člověka, aniž bys ho znala a rovnou střílet od boku i důvody, že je něčím ovlivněný, že u něj není něco v pořádku ? Tak to jsou silná slova!
Není tady
Jestli někoho hodnotím, tak max ty lidi co zmiňuju že jsou z mého okolí, které znám. Ani ne hodnotím, spíš píšu o nich jako o příkladech. Jinak jsem jen chtěla říct že "NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY" . Člověk se mění podle zkušeností a taky podle toho jaký lidi má kolem sebe. Jinak sem píšete názory na nás co se chcem vdát a mít děti, tak proč bych nemohla napsat názor na lidi co sem píšou, že tohle k životu nepotřebují, navíc s jejich úžasným rádoby "feministickým nadhledem" ohromě emancipovaných žen.
Baba.jaga, ok myslíš, že děti nezvládneš, tak je neměj. Nemůžeš ale dneska 100% vědět, že nepotkáš někoho, vedle koho tenhle názor změníš a ani svatba ti nebude připadat jako :
"No tak, tady byla rec o svatbe, jako o oficialnim ritualu se spoustou kravinek kolem toho. Nevidim duvod, proc to dnes lidi delaji. Ale je to asi kazdeho vec. " Tak dneska neschazuj ty, který tu svatbu chtějí. Sorry, ale to je přesně názor těch holek co jim to prostě nevyšlo, tak kolem sebe teď kopou, schazujou svatbu a mateřství. Přitom uvnitř je to nejspíš trápí.
Není tady
holka napsal(a):
...navíc s jejich úžasným rádoby "feministickým nadhledem" ohromě emancipovaných žen...
...Sorry, ale to je přesně názor těch holek co jim to prostě nevyšlo, tak kolem sebe teď kopou, schazujou svatbu a mateřství. Přitom uvnitř je to nejspíš trápí.
A opět hodnocení cizích lidí a jen proto, že mají jiný názor... proto jsou to hned feministky, co kolem sebe kopou, jsou to utrápené ženské .
Sohlasím s tebou, že kdo tu schazoval svatbu, tak to jsou pěkně hloupé řeči. Ale ty se teď tímhle hodnocením a dá se říct téměř "nadávkama" (nebo jak to nazvat) stavíš na jejich úroveň. Anebo jsi jen tak moc netolerantní...
Není tady
Tak už se nehádejte . Je jasný, že co člověk to jiný názor. U každého se názory mění, i když si to občas nepřipouštíme, každý věci cítíme jinak, každý máme jiné priority....
Není tady
holka napsal(a):
Baba.jaga, ok myslíš, že děti nezvládneš, tak je neměj. Nemůžeš ale dneska 100% vědět, že nepotkáš někoho, vedle koho tenhle názor změníš a ani svatba ti nebude připadat jako :
Prilis nevidim souvislost mezi schopnosti vychovavat a mit rad deti a potkat toho "praveho". Domnivas se, ze se to z niceho nic zmeni?
holka napsal(a):
No tak, tady byla rec o svatbe, jako o oficialnim ritualu se spoustou kravinek kolem toho. Nevidim duvod, proc to dnes lidi delaji. Ale je to asi kazdeho vec. " Tak dneska neschazuj ty, který tu svatbu chtějí.
Tam nebyla rec o schazovani, jen jsem se podivovala nad tim, proc lide, kteri treba spolu uz bydli jeste k tomu potrebuji ten obrad.
holka napsal(a):
Sorry, ale to je přesně názor těch holek co jim to prostě nevyšlo, tak kolem sebe teď kopou, schazujou svatbu a mateřství. Přitom uvnitř je to nejspíš trápí.
Nevim, koho presne mas na mysli. Za sebe muzu rict, ze jsem tu svatbu nikdy nechtela. Ani v 15, ani v 18, ani ve 25, ani ted ve 30. A pro tve info: mam spokojeny vztah s pritelem.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
holka napsal(a):
No tak, tady byla rec o svatbe, jako o oficialnim ritualu se spoustou kravinek kolem toho. Nevidim duvod, proc to dnes lidi delaji. Ale je to asi kazdeho vec. " Tak dneska neschazuj ty, který tu svatbu chtějí.
Tam nebyla rec o schazovani, jen jsem se podivovala nad tim, proc lide, kteri treba spolu uz bydli jeste k tomu potrebuji ten obrad.
.
Těch důvodů je více a každý kdo se pro svatbu rozhodne má ty své dobré důvody, stejně jako ty máš své důvody proč svatbu nepořádat.
Pro mě jsou to mimo jiné třeba důvody:
1) aby jsme se všichni jmenovali stejně a děti neměli v hlavách zmatky, proč se máma jmenuje jinak než oni a tatínek
2) pokud je přítel v nemocnici, tak pokud nejsme oddáni, tak nemám právo dostat informace o jeho zdravotním stavu - což při jeho kondici a zaměstnání je věc celkem důležitá.
3) protože se CHCI vdávat a vždycky jsem CHTĚLA
4) V případě, že by se se mnou někdy něco stalo, nestrčí stát automaticky mé děti do dětského domova jak je tomu u neprovdaných (i když s otcem dětí žijou), ale naprosto logicky se o ně bude starat jejich táta (což by si musel v případě, že bychom oddáni nebyli, tvrdě vyhádat u soudu)
..A je toho víc, ale to už sem rozepisovat nebudu.
Není tady
Piia napsal(a):
Těch důvodů je více a každý kdo se pro svatbu rozhodne má ty své dobré důvody, stejně jako ty máš své důvody proč svatbu nepořádat.
Pro mě jsou to mimo jiné třeba důvody:
1) aby jsme se všichni jmenovali stejně a děti neměli v hlavách zmatky, proč se máma jmenuje jinak než oni a tatínek
2) pokud je přítel v nemocnici, tak pokud nejsme oddáni, tak nemám právo dostat informace o jeho zdravotním stavu - což při jeho kondici a zaměstnání je věc celkem důležitá.
3) protože se CHCI vdávat a vždycky jsem CHTĚLA
4) V případě, že by se se mnou někdy něco stalo, nestrčí stát automaticky mé děti do dětského domova jak je tomu u neprovdaných (i když s otcem dětí žijou), ale naprosto logicky se o ně bude starat jejich táta (což by si musel v případě, že bychom oddáni nebyli, tvrdě vyhádat u soudu)
..A je toho víc, ale to už sem rozepisovat nebudu.
Ano, to co pises urcite beru...ale tyka se to z 90% hlavne budouciho zajisteni tech deti. Pokud par deti mit nechce, tak je svatba docela na povazenou. Aspon nekdo na rovinu priznal, ze se to dela hlavne kvuli detem.
Kazdopadne tento tvuj pristup mi pripada logictejsi a racionalnejsi, nez ten od Holky.
Upravil(a) baba.jaga (23. 6. 2008 20:29)
Není tady
Nechápu proč by se matka měla jmenovat jinak než dítě .
Není tady
aprill napsal(a):
Nechápu proč by se matka měla jmenovat jinak než dítě.
Jednoduše proto, že děti mají příjmení po svém otci. My měli svatbu naplánovanou už před tím než jsem otěhotněla, takže bylo pro nás samozřejmé, že děti budou mít přítelovo příjmení a po svatbě se příjmení změní jen mi a nebudeme složitě vyběhávat na matrice nebo případně po soudech aby změnili příjmení i dětem.
Upravil(a) Piia (23. 6. 2008 21:28)
Není tady
Ale i naopak, jak k tomu přijde otec dítěte že se jmenuje jinak než dítě...to jde položit i obráceně...proč by na něj měla mít matka větší nárok "jen" proto že ho porodila...a naopak proč by měl mít s dítetem to stejné příjmení otec = proto svatba = sjednocení jmen
Není tady
misha88 napsal(a):
Ale i naopak, jak k tomu přijde otec dítěte že se jmenuje jinak než dítě...to jde položit i obráceně...proč by na něj měla mít matka větší nárok "jen" proto že ho porodila...a naopak proč by měl mít s dítetem to stejné příjmení otec = proto svatba = sjednocení jmen
Asi jsem staromódní a proto si myslím, že děti se mají rodit až po svatbě a odpadá problém jak se dítě bude vlastně jmenovat .
Není tady
no přesně tak to myslím...sice se mi příčí věta: "oan je v tom, musejí se brát"... (nemusejí, je to zcela na nich)
Ale já osobně to tak mám, když jsme jen dva = pár, nemám pocit rodiny, kdybychom měli být tři, ten pocit mám hned a pak by měla přijít ta svatba..
Není tady
aprill napsal(a):
misha88 napsal(a):
Asi jsem staromódní a proto si myslím, že děti se mají rodit až po svatbě a odpadá problém jak se dítě bude vlastně jmenovat .
To není o módnosti nebo staromódnosti. Prostě někdy se situace vyvine jinak, než si člověk plánuje a než očekává. Například mi od puberty řeklo asi 10 různých odborných lékařů, že nemám šanci otěhotnět přirozenou cestou. K tomu aby se dalo provést IVF, se ale musí podle nějakých hloupých tabulek pár minimálně rok "snažit" o otěhotnění přirozeně a to i tam, kde to z lékařského hlediska je zbytečná snaha. Takže když jsme začali plánovat svatbu, začali jsme zároveň plánovat i miminko tak aby se hned po svatbě mohlo provést IVF. Vynechala jsem hormonální léčbu a do dvou měsíců jsem byla těhotná přirozenou cestou (navzdory všem odborníkům). Těhotná jsem se za žádnou cenu vdávat nechtěla, takže svatbu jsme odložili na dobu, kdy si to malý už může užít s náma. Původně jsem to tu vůbec nechtěla rozebírat, ale prostě mě prudí, když někdo žvaní o něčem o čem houby ví.
Není tady
samozřejmě...pokud se o dítko začnem snažit, nemusí to být po svatbě...tzn.pokud to vyjde,najednou rychlost,spěch...to je zbytečný...pak se vdávat v 8.měsíci s pupkem je blbost....to at tam ten ročný,dvouletý prcek klidně na svatbě capká...
v tom případě bych logicky volila přítelovo příjmení pač ta svatba by byla v očekávání (ne že by se o ní ještě ani neuvažovalo)...
Není tady
Piia napsal(a):
aprill napsal(a):
misha88 napsal(a):
To není o módnosti nebo staromódnosti. Prostě někdy se situace vyvine jinak, než si člověk plánuje a než očekává. Například mi od puberty řeklo asi 10 různých odborných lékařů, že nemám šanci otěhotnět přirozenou cestou. K tomu aby se dalo provést IVF, se ale musí podle nějakých hloupých tabulek pár minimálně rok "snažit" o otěhotnění přirozeně a to i tam, kde to z lékařského hlediska je zbytečná snaha. Takže když jsme začali plánovat svatbu, začali jsme zároveň plánovat i miminko tak aby se hned po svatbě mohlo provést IVF. Vynechala jsem hormonální léčbu a do dvou měsíců jsem byla těhotná přirozenou cestou (navzdory všem odborníkům). Těhotná jsem se za žádnou cenu vdávat nechtěla, takže svatbu jsme odložili na dobu, kdy si to malý už může užít s náma. Původně jsem to tu vůbec nechtěla rozebírat, ale prostě mě prudí, když někdo žvaní o něčem o čem houby ví.
Znám spoustu "důvěřivých" matek, které daly dítěti jméno po otce, protože svatba byla na blízku a pak skutek utek.
Není tady
vždyť tohle už je úplně o něčem jiném, než původní téma...
taky se mi nelíbí, když se říká "ti se musí brát"- kvůli dítěti... ale sama zatím vím, že bych se chtěla nejdřív vdát a pak až začít pracovat na mimču...(i když, člověk míní, život mění.. ) A i kdybych to nechtěla já sama, tak kvůli dítěti určitě...Bohužel jsem měla v poslední době smůlu a viděla dost neštěstí a taky to, jaký byl rozdíl když byli a nebyli manželé.. jedné kamarádce se nedávno zabil přítel, se kterým žila spoustu let, měli malýho chlapečka a všechno co ke spokojenosti chtěli...a jí se po jeho smrti otočil život naruby- problémy s dědictvím, bydlením atd...A kvůli špatným vztahům s jeho rodičema s pomocí počítat nemůže...a jen proto,že nebyli manželé... Druhá kamarádka (těhotná) také přišla o manžela...Ale jako manželka dostala pojistku atd...takže i přes tu bolest alespoň měla z čeho pokračovat dál...
A mimo to všechno bych ani nechtěla, abychom se každý jmenoval jinak...
Piaa: myslím, že samozřejmě u každého je to jiné.. když je to takováhle situace, je to něco jinýho..
Ale nechápu, proč když se partneři rozhodnou, že se chtějí pokoušet o mimi, zadaří se a pak narychlo organizují svatbu, aby to stihli ještě před narozením... To jako kdyby se mimi nepodařilo,tak spolu dál nebudou, že tu svatbu neudělali před tím?
Já bych si svatbu chtěla užít...a ne jí odsedět s limčou v ruce a koukat, jak se všichni baví a já nic... takže doufám,že mi to vyjde podle plánů a nejdřív udělám svatbu (moje poslední romantická představa- chci alespoň jednou vypadat,jako princezna.. ) a pak mimčo..
Není tady
Ugo Drago napsal(a):
Zdá se mě, že zde opět nastává jistý častý omyl, a to ten, že vlastní hodnotová měřítka jsou omylem přikládána na jiné osoby než je ta vlastní.
Není tady
Nemyslím že jsem tu někoho hodnotila, nebylo to vůbec v úmyslu a ani si nemyslím, že je špatně nechtít děti a svatbu. Jestli to tak někdo bere, jeho věc.
Babo.jago, proč vlastně vůbec reaguješ na téma svatba? Co tě vede k tomu sem psát, když je to obřad který nechceš podstoupit, nic ti neříká? Neber to jako útok, fakt by mě jen zajímalo, co tě k tomu vede?
Jasně že každý si tu může přečíst a reagovat na cokoliv, ok, to je jen a jen dobře, jen mi přijde torchu mimo mísu reagovat např. v tématu Notebooky, když žádný nechci a připadá mi to momentálně pro mě zbytečná věc.
Není tady