Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 2. 11. 2007 9:41

micinka70
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 282

Puding

Poraďte prosím, jak uvařit puding a jak ho správně zchladit, aby šel vyklopit z misky nebo formičky.  Vařím podle návodu, ale většinou je puding takové konzistence, že se při vyklápění potrhá. Děkuji.

Není tady

 

#2 2. 11. 2007 9:58

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Puding

Misku musíš vypláchnout studenou vodou a neutírat, pak ho snadno vyklopíš. Vyklápět až je studený.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#3 2. 11. 2007 14:51

micinka70
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 3. 2007
Příspěvky: 282

Re: Puding

Děkuji, to dělám. Spíš je problém v tom, že je takový "rozplizlý" a nedrží tvar. Narozdíl od všech těch obrázků na sáčcích s pudingem :-((

Není tady

 

#4 2. 11. 2007 16:46

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: Puding

Já taky vařím podle návodu (0,5 l mléka, trocha cukru, pudink, minutku povařit), dávám do misek vypláchnutých studenou vodou a nechám pořádně vychladit - nejdříve normálně, potom v lednici. A s vyklápěním nemám problém...

Není tady

 

#5 3. 11. 2007 17:55

x256987
Host

Re: Puding

Mám zkušenost, že kakaový bývá řidší než třeba vanilkový nebo karamelový. Vanilkový tuhne nejspolehlivěji. Můžeš zkusit ubrat mlíka nebo přidat víc prášku (třeba na litr mlíka dát dva a půl sáčku pudingu), zkusit použít plnotučné mléko - přidá na konzistenci i na chuti, nebo puding uvařit den předem - přes noc většinou ztuhne dokonale. Prostě mu dát nějaký čas, nechat vystydnout a pak aspoň na pár hodin šup do lednice, vychlazený a obložený jahodami se šlehačkou je stejně nejlepší wink Formičky vypláchnou studenou vodou, jak radí Ota, a před vyklopením objet okraj nožem, aby se nepotrhal.

Miluju piškoty na dně mističky, zakápnuté rumem, a nějaké ovoce na ně tongue

 

#6 3. 11. 2007 18:05

Janila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 13062

Re: Puding

Taky dávám méně mléka a nebo dám o pudink více.
Hmmm s piškotama jsem to už jedla,ale se zakápnutým rumíkem ne?Dík zkusím.

Není tady

 

#7 3. 11. 2007 18:21

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Puding

Janilo, taky bejvá rozdíl mezi českým a zahraničním.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů