29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poraďte prosím, jak uvařit puding a jak ho správně zchladit, aby šel vyklopit z misky nebo formičky. Vařím podle návodu, ale většinou je puding takové konzistence, že se při vyklápění potrhá. Děkuji.
Není tady
Misku musíš vypláchnout studenou vodou a neutírat, pak ho snadno vyklopíš. Vyklápět až je studený.
Není tady
Děkuji, to dělám. Spíš je problém v tom, že je takový "rozplizlý" a nedrží tvar. Narozdíl od všech těch obrázků na sáčcích s pudingem :-((
Není tady
Já taky vařím podle návodu (0,5 l mléka, trocha cukru, pudink, minutku povařit), dávám do misek vypláchnutých studenou vodou a nechám pořádně vychladit - nejdříve normálně, potom v lednici. A s vyklápěním nemám problém...
Není tady
Mám zkušenost, že kakaový bývá řidší než třeba vanilkový nebo karamelový. Vanilkový tuhne nejspolehlivěji. Můžeš zkusit ubrat mlíka nebo přidat víc prášku (třeba na litr mlíka dát dva a půl sáčku pudingu), zkusit použít plnotučné mléko - přidá na konzistenci i na chuti, nebo puding uvařit den předem - přes noc většinou ztuhne dokonale. Prostě mu dát nějaký čas, nechat vystydnout a pak aspoň na pár hodin šup do lednice, vychlazený a obložený jahodami se šlehačkou je stejně nejlepší Formičky vypláchnou studenou vodou, jak radí Ota, a před vyklopením objet okraj nožem, aby se nepotrhal.
Miluju piškoty na dně mističky, zakápnuté rumem, a nějaké ovoce na ně
Taky dávám méně mléka a nebo dám o pudink více.
Hmmm s piškotama jsem to už jedla,ale se zakápnutým rumíkem ne?Dík zkusím.
Není tady
Janilo, taky bejvá rozdíl mezi českým a zahraničním.
Není tady