Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 11. 2007 18:23

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Tohle jsem nechtěla

Ahoj.
Potřebuju radu od těch zkušených, doufám, že mi porozumíte a poradíte.

Totiž.....jsem vdaná - rok a něco, krátká doba. Od starších vím, že manželství je po určité době jeden velký stereotyp. No a mě přijde, že právě nastala ta ona pověstná krize. Nikoliv však z manželovy strany, ale z mojí sad
Totiž - nikdy o mě kluci neměli moc zájem, každá holka na učňáku měla kluka, jen já jsem byla sama, pořád sama. Občas se někdo našel, ale byli to většinou ženáči.
No a teď. Teď ani nevím, čí jsem.
S manželem pracujeme na stejném pracovišti, jsme spolu prakticky 24 hodin v kuse. Manžel teď už měsíc marodí a já jezdím do práce sama. No a tím to vlastně začalo. Zadívali jsme se do sebe s jedním kolegou, je ženatý, nejprve to byli samé srandičky, pošťuchování a tak. Teď jsou to sladké úsměvy a noční SMS. Vím, že se mu líbím a on se líbí mě. Jak se mi nikdy do práce nechtělo, tak se tam teď těším.
Nemůžu si pomoci! Nechci, ale je to silnější. Najednou o mě má někdo zájem.
Tak co mám dělat? Svého manžela moc miluji, je to jediný člověk, který o mě ví všechno a byl mi velkou oporou, když mi bylo nejhůř. Přece bych mu nemohla udělat něco takového! Ale já fakt nevím, jak z toho ven. Vůbec nevím, co si od toho slibuju, prostě mám plnou hlavu toho kolegy.
Co mám udělat, aby to přešlo? Tohle jsem nechtěla.

Není tady

#2 1. 11. 2007 18:27

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Tohle jsem nechtěla

Já jsem ten poslední, kdo by tady chtěl nějak moralizovat, ale pokud mluvíš o stereotypu po roce manželství, tak to teda potěš koště neutral

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#3 1. 11. 2007 18:38

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Nevím, zda jde o stereotyp. Ale vlastně spolu žijeme už sedm let ve společné domácnosti a jak jsem s manželem 12 hod. denně ještě v práci, tak to asi moc dobré není. Už přemýšlím, že si budu hledat jinou práci. Jinak nevím roll

Není tady

#4 1. 11. 2007 18:39

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Jinak fakt dík za radu.

Není tady

#5 1. 11. 2007 18:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Babo, raď... podľa mňa je najkrajšie ponechať to šteklenie práve len vo fáze šteklenia(fantázie) a nerealizovať ho, lebo človek asi môže viac stratiť ako získať. Skús zmeniť niečo iné vo svojom živote, nie muža... ak to dokážeš. A ustriehni si mantinely. Flirtík je príjemný, ale pozor, aby neprerástol do niečoho iného... (alebo to chceš?).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 1. 11. 2007 18:46

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Babo, raď... podľa mňa je najkrajšie ponechať to šteklenie práve len vo fáze šteklenia(fantázie) a nerealizovať ho, lebo človek asi môže viac stratiť ako získať. Skús zmeniť niečo iné vo svojom živote, nie muža... ak to dokážeš. A ustriehni si mantinely. Flirtík je príjemný, ale pozor, aby neprerástol do niečoho iného... (alebo to chceš?).

Právě. Flirt je příjemný. Ale bojím se, že už to začíná být víc než flirt.
Ne, nechci víc. Už takhle se cítím provinilá.

Není tady

#7 1. 11. 2007 19:27

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kotěvbotě napsal(a):

...vlastně spolu žijeme už sedm let ve společné domácnosti a jak jsem s manželem 12 hod. denně ještě v práci, tak to asi moc dobré není.

Tak to je jiný kafe, samozřejmě. Položíme si tedy otázku: Dokázala by sis představit kolegu jako svého milence? A on - je také ženatý?
A dále - neméně důležité: Máte s manželem nějaké děti?

Není tady

#8 1. 11. 2007 19:35

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Hm. Promluv si s manželem - že ve vašem manželství se něco změnilo, že Ti to nevyhovuje (nemusíš mu hned říkat o tom flirtování)...
... prostě to co se děje, děje se proto, že v manželství nejsi spokojená.
Tož začni tam, kde to začalo - v tom manželství.
Začni s manželem komunikovat a dávat dokupy vaše manželství.
Teprve až to zkusíš, a zjistíš, že to nejde - teprve pak začni koukat po jiných chlapech.
S tím kolegou bych to zarazila - přinejmenším do té doby, než to s manželem vyřešíte.

Není tady

#9 1. 11. 2007 19:42

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Mikeš napsal(a):

Tak to je jiný kafe, samozřejmě. Položíme si tedy otázku: Dokázala by sis představit kolegu jako svého milence? A on - je také ženatý?

Ne. Nedokážu si představit, že by byl kolega můj milenec, ani nikdo jiný. Děti zatím nemáme.
Jen mi přijde, že kolega je víc akční, než můj manžel. Je vtipný, má plno energie. Manžel je spíš takový tichý domácí typ. Oproti tomu kolegovi jakoby nudný.

Není tady

#10 1. 11. 2007 19:43

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Hm. Promluv si s manželem - že ve vašem manželství se něco změnilo, že Ti to nevyhovuje (nemusíš mu hned říkat o tom flirtování)...
Teprve až to zkusíš, a zjistíš, že to nejde - teprve pak začni koukat po jiných chlapech.
S tím kolegou bych to zarazila - přinejmenším do té doby, než to s manželem vyřešíte.

Přemýšlela jsem, že bych si s ním promluvila. Jenomže jak, abych mu neublížila?

Není tady

#11 1. 11. 2007 19:48

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kotěvbotě napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Přemýšlela jsem, že bych si s ním promluvila. Jenomže jak, abych mu neublížila?

V tomto případě nemáš na výběr - buď mu "ublížíš" tím, že si s ním promluvíš, nebo mu ublížíš tím, že mu budeš nevěrná (k tomu nemáš daleko).
Co je menší zlo? :-)

Není tady

#12 1. 11. 2007 19:56

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Kotěvbotě napsal(a):

...kolega je víc akční, než můj manžel.

Hmmm.....a vo tom to ale je. Nikdy mě nenapadlo, že zrovna já někdy svý ženě zahnu - a když se to stalo, tak to nebylo kvůli problémům v manželství, ani nudě či sex. stereotypu - ale ta druhá byla právě taky taková "akčnější". Jinak řečeno, s ní jsem zažíval to hezké, jiskřivé, adrenalinové, zatímco doma jen "udělej, musíš" apod. Zvolil jsem kompromis - na odvaz mám jednu, na klid v rodině a povinnosti druhou...

Není tady

#13 1. 11. 2007 19:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Kotěvbotě napsal(a):

Hmmm.....a vo tom to ale je. Nikdy mě nenapadlo, že zrovna já někdy svý ženě zahnu - a když se to stalo, tak to nebylo kvůli problémům v manželství, ani nudě či sex. stereotypu - ale ta druhá byla právě taky taková "akčnější". Jinak řečeno, s ní jsem zažíval to hezké, jiskřivé, adrenalinové, zatímco doma jen "udělej, musíš" apod. Zvolil jsem kompromis - na odvaz mám jednu, na klid v rodině a povinnosti druhou...

Ti zní skoro jako návod :-(
A co Tvoje manželka, je spokojená, že jí zahýbáš? dumbom

Není tady

#14 1. 11. 2007 20:00

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kotěvbotě napsal(a):

Mikeš napsal(a):

Ne. Nedokážu si představit, že by byl kolega můj milenec, ani nikdo jiný. Děti zatím nemáme.
Jen mi přijde, že kolega je víc akční, než můj manžel. Je vtipný, má plno energie. Manžel je spíš takový tichý domácí typ. Oproti tomu kolegovi jakoby nudný.

Po tolika letech co jste spolu se nediv, že už to není takový jako dřív! Na vztahu musíš pracovat a o tu "jiskru" se trochu postarat :-)
Copak manžel na začátku taky nebyl vtipný a energický?
Přijde mi strašně laciný, vztah o několika letech ochladl - já se nebudu snažit ho dát dopořádku, ale najdu si milence? sad
Tak doufám, že tohle opravdu ve svém životě nedopustím...

Není tady

#15 1. 11. 2007 20:01

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

V tomto případě nemáš na výběr - buď mu "ublížíš" tím, že si s ním promluvíš, nebo mu ublížíš tím, že mu budeš nevěrná (k tomu nemáš daleko).

Samozřejmě mu víc ublížím nevěrou.

Není tady

#16 1. 11. 2007 20:02

Slavek17
♥♥♥♥♥♥-

Tak - a teď už je jasné, že tato diskuze patří do té nižší kategorie.... tj. o sexu ...... ;o))))))))
pussa

Není tady

#17 1. 11. 2007 20:03

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Kotěvbotě napsal(a):

Jo a Mikeši - není to taky o tom, že na svém vztahu doma nechceš pracovat - protože je snadnější najít si někoho venku?
Dovolím si tvrdit, že minimálně jeden (Tvoje žena) ve vašem manželství spokojený NENÍ.
Podle mě, když je v manželství problém, mají ho ti dva řešit - a ne zahýbat :-(

Není tady

#18 1. 11. 2007 20:04

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kotěvbotě napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Samozřejmě mu víc ublížím nevěrou.

Hm... tak mu nevěrná nebuď a začni řešit svoje manželství, ne?
Nebo skončíš rozvedená s ženatým milencem... ? kapitulation

Není tady

#19 1. 11. 2007 20:07

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Je spokojená, protože si vzorně plním své domácí povinnosti (včetně těch ložnicových, samozřejmě) a o tom, co se děje občas "v zákulisí", nic neví smile

Není tady

#20 1. 11. 2007 20:08

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Je spokojená, protože si vzorně plním své domácí povinnosti (včetně těch ložnicových, samozřejmě) a o tom, co se děje občas "v zákulisí", nic neví smile

Myslíš, že ženská nemá "šestý" smysl a že to nevytuší!
Já bych teda spokojená nebyla, kdyby mi manžel zahýbal... na tom nic nemění, jestli to ví, nebo ne. Určitě aspoň tuší.
Prostě tohle se nedělá dumbom To je můj názor.

Není tady

#21 1. 11. 2007 20:09

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Ale já to právě nechci dopustit. Potřebuju poradit, nakopnout, potřebuju někoho, kdo mi pomůže. Kdybych chtěla mít s tím kolegou sex, tak možná že už bysme to měli za sebou. Pořád tomu odolávám, jen nevím, jak to mám skončit. On mě přitahuje, kdyby to bylo aspoň jen z mé strany dumbom

Není tady

#22 1. 11. 2007 20:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kotěvbotě napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Ale já to právě nechci dopustit. Potřebuju poradit, nakopnout, potřebuju někoho, kdo mi pomůže. Kdybych chtěla mít s tím kolegou sex, tak možná že už bysme to měli za sebou. Pořád tomu odolávám, jen nevím, jak to mám skončit. On mě přitahuje, kdyby to bylo aspoň jen z mé strany dumbom

Nejsi malé dítě, jsi za sebe zodpovědná, a můžeš říct NE.
Ty sama se můžeš ROZHODNOUT!!!
Bez ohledu na to, co on.
Rozmysli si, co chceš. Rozhodnutí je na Tobě. A Ty sama si budeš nést následky svého rozhodnutí a chování...
Mimochodem, děláte všichni tři ve stejné práci, co až se manžel vrátí z neschopenky do práce, myslíš, že se to nedozví?

Není tady

#23 1. 11. 2007 20:12

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Nebo skončíš rozvedená s ženatým milencem... ? kapitulation

Tak tohle je přímo odstrašující věta...br! Asi si jí budu opakovat před spaním.

Není tady

#24 1. 11. 2007 20:15

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

Dovolím si tvrdit, že minimálně jeden (Tvoje žena) ve vašem manželství spokojený NENÍ.

O tom žádná - já souhlasím, dneska jsem např. vyřešil problém s ucpaným odpadem a prasklou vidlicí u prodlužováku big_smile
A pročpak si myslíš, že je paní Mikešová nespokojená?

Není tady

#25 1. 11. 2007 20:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

O tom žádná - já souhlasím, dneska jsem např. vyřešil problém s ucpaným odpadem a prasklou vidlicí u prodlužováku big_smile
A pročpak si myslíš, že je paní Mikešová nespokojená?

Myslím si, že když jeden partner zahýbá, manželství má problém. Ten, který zahýbá, si ten problém řeší právě tou nevěrou. Tím se samozřejmě problém manželství nevyřeší...
Manželství je vztah dvou lidí, a pokud má manželství problém, mají ho oba! Takže jsi to vyřešil - zahýbáš a manželka je podváděná.
Na tom nic tak úžasného nevidím.

Pro mě je nevěra znamení, že ve vztahu (manželství) je něco špatně - tak to jdu řešit, to manželství, ne? A nezačínám další vztah. Ten to nevyřeší.

Michodem nevíš, co to dělá s energiema... (ale to je do duchovní)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí