29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jako každý rok nevím, kdy a s čím začít, aby na Vánoce bylo cukroví správně uleželé a dobré. Vždy to nechám na poslední chvíli a pak se honím a i přesto že je to hned pryč, připadá mi, že to není ono.
Jak jste na tom vy?
Není tady
Za ty roky (starší generace ) už to ám zmáknuté, začínám začátkem prosince perníčkama a mám už oblíbené druhy cukroví (to co nemají rádi nedělám stejně se to vyhodilo). Použiju robot Bosch a udělám těsta - od světlých přes ořechové po tmavé, každá dávka je za cca 3
minutky umíchaná - mezitím stihnu akorát tak navážit další dávku. Hotová těsta dám do mikrotenu a do chladničky, a pak vždycky když přijdu z práce, jen vytahuju a peču, všechno na pečícím papíře, použiju všechny plechy co mám, a pěkně to odsejpá. Pak už jen slepím co je třeba - krémové nedělám, nikdo to nejí. No a pak udělám marokánky, z děsně moc dávek a až nakonec, aby to hned nesež****.
Ale letos opravdu budu dělat menší dávky, pak to mrazím a všichni to taháme do práce... pořád se mi zdá že toho mám málo až to jako vždycky přeženu.
Není tady
Já začnu perníčky koncem listopadu. Začátkem prosince pak kokosky a kokosové strojkové. A pak další co se mažou marmeládou a nakonec nepečené těsně před.
Není tady
Já se pomalu chystám na zázvorky. Nevím, co mám za recept, ale hrozně dlouho jim trvá než zvláční. Loni jsem jich pár nechala po vánocích a nejlepší byly tak po 1/2 ledna :-)))
Není tady
Já peču začátkem prosince. Když tuk z kterého peču má trvanlivost až do ledna, tak proč bych nepekla takhle brzy. Máslo nemá takovou trvanlivost jako ty různé jiné tuky a tak máslem plním a slepuji tak týden před vánoci.
Není tady