Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Je velké riziko (po právní stránce věci) neuvést jméno otce do RL?

#26 31. 10. 2007 16:19

Verčík
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Morava

Re: Je velké riziko (po právní stránce věci) neuvést jméno otce do RL?

Já jsem pořád na vážkách, naštěstí mám ještě nějakou chvilku čas.  Je možné, že se lidi mění, ale když ho nezměnilo ani to, že bude mít opět šanci být tátou, tak tomu moc nevěřím sad . A než se malej začne ptát, tak uplyne ještě moc času, snad se to do té doby nějak vyřeší. Takže ty jsi do RL napsala jeho jméno? Nebála ses toho, když byl narkoman? Já mám vítr z toho, co bude chtít a jak se proti tomu budu bránit. Myslím, že obracet se se vším na soud vyjde jednak draho a jednak je to na dlouho, nebo se pletu?

http://img197.imageshack.us/img197/6842/p5250025.th.jpghttp://ticker.7910.org/an1cCps0g410010OTAzNDdsfDkwMjI5NWRhfE1pbGFjZWsgVmFzdWxrYSA.gif

Není tady

#27 31. 10. 2007 16:27

balonek
♥♥♥♥---

aprill napsal(a):

Zákon čtu téměř denně tummenupp . Ale asi nečtu mezi řádky jako jiní. Naučím se  líp číst a ušetřím našemu státu kupu peněz tummenupp .

On zákon a výklad zákona v praxi jsou dost odlišné věci... gloria
občas i legislativci by čuměli, kdyby viděli, jak se naplňuje ZÁKON, takže já bych se nesmála... Navíc už jsem o tom šmírování, co si ještě může člověk dovolit mít doma, a přesto byl považován za "socku" slyšela...

Není tady

#28 31. 10. 2007 16:32

marica
♥♥♥♥♥--

Verčík napsal(a):

Já jsem pořád na vážkách, naštěstí mám ještě nějakou chvilku čas.  Je možné, že se lidi mění, ale když ho nezměnilo ani to, že bude mít opět šanci být tátou, tak tomu moc nevěřím sad . A než se malej začne ptát, tak uplyne ještě moc času, snad se to do té doby nějak vyřeší. Takže ty jsi do RL napsala jeho jméno? Nebála ses toho, když byl narkoman? Já mám vítr z toho, co bude chtít a jak se proti tomu budu bránit. Myslím, že obracet se se vším na soud vyjde jednak draho a jednak je to na dlouho, nebo se pletu?

Ale já jsem tehdy vubec nevěděla že narkomanem je... a navíc byl to muj manža. Úspěšně to přede mnou se svojí matinkou tajili. Dověděla jsem se to až z náhodné lékařské zprávy které se mi nehlídaně dostalo do rukou.
Byl totiž na invalidním duchodu a když jsem vstávala do práce spal, když jsem přicházela spal a večer už byl na těch pár hodin okej.

Není tady

#29 31. 10. 2007 16:38

Verčík
♥♥♥♥♥--

Tak to už to chápu, ale asi to nebylo moc příjemné zjištění, že? I když se říká, lepší dřív než později.. Teda ne, že by mi do toho cokoliv bylo, doufám, že jsem se Tě tou otázkou nějak nedotkla, to bych nerada rodna

http://img197.imageshack.us/img197/6842/p5250025.th.jpghttp://ticker.7910.org/an1cCps0g410010OTAzNDdsfDkwMjI5NWRhfE1pbGFjZWsgVmFzdWxrYSA.gif

Není tady

#30 31. 10. 2007 17:15

Sára.L
♥♥-----

Verčík ...kdybych jen tušila jaké problémy bude BP dělat, tak ho do RL nikdy neuvedu...taháme se po soudech už dva roky a stejně to k ničemu nevede...Držím ti palečky at se rozhodneš správně, třeba ten tvůj nebude tak "exotický" jako ten můj...

Sára

Memento mori...

Není tady

#31 31. 10. 2007 17:27

Verčík
♥♥♥♥♥--

Sáro,
díky moc, taky doufám, že to takhle nedopadne. I když toho se právě asi nejvíc bojím.. A taky se chci vidět, jak budu vysvětlovat, proč ho tam nechci uvést. Já trubka jsem ho totiž v dobré víře a v rozčarování z toho, že budeme mít mimčo napsala do těh. průk. dumbom  Přeju Ti, aby se to u Tebe už dlouho neptrotahovalo a dobře dopadlo;)

Není tady

#32 31. 10. 2007 17:31

Bea
♥♥♥♥---

Kdyby si se náhodou rozhodla uvést jméno otce tak příjmení svýho potomka dej po sobě.Nechápu holky které v porodnici nakonec dítě pojmenují po otci v domnění že se k nim vrátí atd.Jestliže dáš jméno po otci a jednou budeš chtít vše změnit budeš se ho doprošovat a ještě za to zaplatíš.Když je to vůl proč se má jmenovat jeho dtě po něm?Já nakonec dala jméno po sobě tedy máme s klukem 1jméno a nemám žádný problém a nikde se na mne nedívají že všude uvádím 2příjmení atd.

Není tady

#33 31. 10. 2007 17:39

Verčík
♥♥♥♥♥--

Beo, mluvíš mi z duše, jeho příjmení bych malému nedala ani za nic. Tím jsem si jistá!! Nač si dělat ještě další problémy, že??

Není tady

#34 1. 11. 2007 13:47

Petr.Z
♥------

Hodně vás tu hledí hlavně na peníze, výživné, dávky apod. Jsou ale i jiná hlediska. Uvedu příklad ze svého života. Syna své nynější manželky vychovávám od jeho šesti měsíců, říká mi táto, jiného otce nezná ani jej neviděl, je pro mě vším a chci si ho osvojit. Jenže jeho maminka nechala napsat biologického otce do RL, a to nám teď dělá obrovské problémy. Kluk má manželčino příjmení za svobodna, ale změnit to nelze bez souhlasu otce. Osvojení bez něj už vůbec neuděláme. Syna vidět nechce, ale posílá nějaké minimální peníze, aby neměl problémy. Zříci se ho ale také nechce, a to jen z ješitnosti a proto, aby dělal zle. Pokud po něm chceme cokoli, tak odmítne (třeba i to, aby peníze posílal na účet místo složenkou - je to sice levnější, ale neudělá to jen proto, že to chceme my). Můj syn (ano, považuji ho za svého syna) bude mít navždy jiné příjmení, nebude po mě automaticky dědit, nemluvě o dalších právech. Jeho biologický otec navíc svého postavení zneužívá k tomu, aby čas od času začal vyhrožovat, že si kluka odveze a podobně. Jsou to sice plané výhružky, ale těžko se zcela zbavíme kontaktu s ním. Nemám problém klukovi říct, že jsem poznal maminku až po jeho narození, ale chci, aby měl úplnou rodinu i po stránce právní, což je teď bohužel nemožné.
Kdyby manželka tehdy nenapsala jeho otce do RL, tak by syn mohl po naší svatbě převzít společné příjmení, mohl bych si jej osvojit apod. Jeho biologický otec by stoprocentně nešel do nějakých tahanic a nakonec by byl rád, že je bez závazků. Vrátit to ale nelze.
Takže závěrem: myslete i na případ, že najdete chlapa, který bude mít zájem jednou dítě osvojit a nemyslete jenom na tu tisícovku měsíčně, co možná občas dostanete na alimentech.

Není tady

#35 1. 11. 2007 16:32

marica
♥♥♥♥♥--

PetřeZ nemluvíme pouze o penězích my mluvíme o právach dítěte. Nezapomeň alimenty se platí dítěti ne matce. Zabezpečení neprovdané matky je něco jiného - o tom jsme ani nemluvily.
A ještě jeden aspekt co ti možná ušel. Ten chlap ví že otcem je a otcem chce být. Jestli jej Verčík neuvede jako otce, nic mu nebrání nechat udělat testy a pak si Verčík nepomuže a ještě bude čelit patrně mstě. Verčík uvede jen to, co je vymahatelné.

Není tady

#36 1. 11. 2007 20:12

Verčík
♥♥♥♥♥--

Petře Z., díky za Tvůj názor. Jak je vidět, jsou i takoví chlapi, kteří se chtějí o děti starat, i když nejsou biologicky jejich tummenupp  Já pořád zvažuji, zda jeho jméno uvést nebo ne a je fakt, že zatím jsou misky vah celkem vyrovnané. A tak jsem dnes zašla za advokátem a ten mi řekl, že bych byla hloupá, kdybych neuvyužila práva na to, aby malý měl nějakou korunu navíc a mohla jsem mu tím koupit o něco málo víc než to, co bych mu z mateřské a pod. mohla koupit já. Je fakt, že tady hraje hlavní roli ta finanční stránka, jak to zmiňuješ.  Mám prý podat trestní oznámení teď, i když se malý ještě nenarodil a uvidíme, jak BP zareaguje. Možná se začne chovat rozumně, možná se bude chovat pořád stejně, ale bude platit a nic víc a možná taky se mu rozsvítí a nejenže bude platit, ale taky se bude chtít o malého postarat i jinak, než že se opije s kamarády.. To vážně nikdo neví.. Každopádně musím si to nechat projít hlavou a zkusím zvolit tu nejméně bolestivou a nejvýhodnější ( pro malého) variantu.  Rozhodně bych byla ráda, kdybych měla štěstí na dalšího partnera a ten měl k malému stejný přístup jako Ty k synovi Tvé nové partnerky ( tedy i Tvému synovi) jen mohu doufat, že takové komplikace jako u Vás nebudu muset řešit.. Jsou to ale zapeklité situace.

Není tady

#37 7. 11. 2007 14:43

samet
♥------

Taky jsem přemýšlela zda otce uvést či neuvést nakonec jsem to udělala kvůli alimentům a soc.dávkám.Protože jinak nemůžete žádat ani o jedno.No a dávky naštěstí mám ,ale alimenty samozřejmě neplatí už má dluh 12000a nic se neděje .a jediné co mě štve nejvíc ,že se malá musí jmenovat po něm ,protože nesouhlasil aby se jmenovala jako já:-(hmm

Není tady

#38 7. 11. 2007 14:48

samet
♥------

Petrovi Z. je to jasné z tvého hlediska to chápu,ale pochop taky ty naši situaci kdy i pitomá 500 nám zachrání kůži:-)Já nemít ten soc.příspěvek tak díky tomu ,že bych otce neuvedla tak skončím někde v aziláku:-)Je to strašně těžký otcové jsou (někteří)lumpové a je jim fuk jak vyrůstají jejich děti.

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Je velké riziko (po právní stránce věci) neuvést jméno otce do RL?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí